Gospod Bog Svedržitelj

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Večni Stvoritelj JESTE SVEDRŽITELJ a Gospod Isus JESTE STVORITELJ SVEGA (od toga, u Ime Boga, ta NEMA bega) postojećeg (od najmanjeg do najvećeg):

A Sinu” Govori: “Presto je Tvoj BOŽE vavek veka… I opet: Ti Si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su delo ruku Tvojih: Ona će proći a Ti Ostaješ: I sva će ostareti kao haljina, i Savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: A Ti Si Onaj Isti, i Tvojih godina neće nestati.” (Jevrejima 1,8.10-12)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Večni Stvoritelj JESTE SVEDRŽITELJ a Gospod Isus JESTE STVORITELJ SVEGA (od toga, u Ime Boga, ta NEMA bega) postojećeg (od najmanjeg do najvećeg):

Dokaži se na temi - Stvoritelj:
http://serbianforum.org/threads/stvoritelj-svega.499911/

A Sinu” Govori: “Presto je Tvoj BOŽE vavek veka… I opet: Ti Si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su delo ruku Tvojih: Ona će proći a Ti Ostaješ
: I sva će ostareti kao haljina, i Savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: A Ti Si Onaj Isti, i Tvojih godina neće nestati.” (Jevrejima 1,8.10-12)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HEBREJIMA 1,8
ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bog Otac Jedini Jahve dao je svom Sinu da sjedne Vječno Zdesna Božjeg prijestolja.
Uzvik – O Bože, ili mogućnost drugačijeg prijevoda, kao – Sudac.
Jer nastavak stiha kaže – Pravedno – pravda – Sud.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HEBREJIMA 1,9
Ti ljubiš pravednost, a mrziš bezakonje, stoga Bog, Bog tvoj, tebe pomaza uljem radosti kao nikog od tvojih drugova.

Bog Otac Jedini Jahve ljubi pravednost.
Bog Otac Jedini Jahve mrzi bezakonje.
Bog Otac Jedini Jahve pomazao je Isusa.
Bog ne pomazuje Boga.
Isus nije Bog.

HEBREJIMA 1,10
I: Ti u početku, Gospodine, utemelji zemlju i nebo je djelo ruku tvojih.

Utemeljitelj je Jedini Bog Otac Jahve.
PSALAM 102,26
U početku utemelji zemlju, i nebo je djelo rukutvojih.

MUDRE IZREKE 3,19
Jahve je mudrošću utemeljio zemlju i umom utvrdio nebesa;

Ne vidim niti jednoga stiha - Isus = SVEDRŽITELJ.
Valjda su ti pobjegli!
----------------------

Ali - ja - pardon - Biblija Božja Jahvina Riječ
ima dosta stihova koji jasno kažu -
JAHVE je SVEMOGUĆI, a ne Isus,
jer Isus nije Bog.
........................

RUTA 1,21
Odavde sam otišla punih ruku,
a sad me Jahve vraća bez igdje ičega.
Zašto me zovete Noemi kad Jahve posvjedoči protiv mene i
Svemogući me u tugu zavi?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
TO je jako važno.
JER - ako Isus nije Bog (a nije) tada ti od stvorenja radiš Stvoritelja,
a za TO su predviđene vječne toplice.

Da si malo duze na forumu shvatio bi da gresis, ovde ima dosta odgovora, tako da ja nemam razloga da ponavljam.. Tvoj stav da Isus nije Bog proizilazi iz unapred stvorenih ubedjenja i citanja literature koja opovrgava njegovo Bozanstvo. Dakle ti si pod uticajem arijevaca i Jehovinih svedoka dosao do tog zakljucka, jer si verovatno citao njihovu manipulativnu literaturu. Kazes da se biblija ne tumaci vec da se cita i govori, a upravo ti radis suprotno. Niko ko je Bibliju citao od pocetka do kraja po prvi put, nece doci do zakljucka da Isus nije Bog.
Dakle to je nametnuti stav citaocu, onom ko nije istrazio bibliju temeljno.
Voleo bih da mi kazes, da li si citajuci bibliju prvi put u zivotu, bez ikakvog spoljasnjeg uticaja(druge literature koja je objasnjava) dosao do zakljucka da Isus nije Bog?

Biblija se ne tumači - nego - od riječi do riječi čita i govori.
Tumačenja su nadovavanje Riječi.

Prijatelju upravo ti tumacis bibliju, svi mi tumacimo i vrsimo analizu teksta i iz toga izvlacimo razlicite zakljucke, ja opet da je Isus Bog, a ti da nije. To je tumacenje.
A kada ja kazem da ova dodavanja tekstu(konkretno ime Jehova u NZ) direktno uticu na shvatanje i formiranje dogme onda ne gresim.
Jer ako oni namerno ubacuju rec ''Jehova'' u tekstove Novog Zaveta, tamo gde ne bi smeli da stoje, da bi dokazali da Isus nije Bog, onda to zadire u tumacenje i shvatanje. Tj. oni namerno namecu odredjeno glediste, a to je da Isus nije Bog.
Kada bi preneli tekst doslovno kako u manuskriptima i stoji, onda mi ne bi govorili o tumacenju, vec o analizi teksta.
Ali oni sami kada to rade umesto citaoca tumace tekst biblije, jer kazu da tu ne treba da stoji ''Gospod''(grc. ''Kirios'' ) vec ''Jehova''. To je pogresno i zadire u shvatanje teksta(odnosno tumacenje), jer ni jedan postojeci manuskript NZ ne sadrzi to ime.

Navescu ti samo jedan primer gde su samoinicijativno ubacili stranu rec u tekst da bi dokazali da Isus nije Bog.
Rec je o (zahariji 3:2) gde se kaze:''A Jehova reče sotoni: Jehova da te ukori, Sotono, Jehova da te ukori koji izabra Jerusalim. Nije li On glavnja istrgnuta iz ognja?''
Apostol juda kaze u (judi 9) da je Isus taj koji govori, sto ga direktno cini ''Jehovom'' Isus==Jehova. Da bi izbegli cinjenicu da je Isus Jehova.. JS su u svom prevodu namerno dodali rec ''andjeo'' ispred reci ''Jehova'' u tekstu, i time dokazuju da ne govori Isus vec ''andjeo''.
Tekst u NW glasi: ''Andjeo Jehovin reče sotoni: Jehova da te ukori, Sotono, Jehova da te ukori koji izabra Jerusalim. Nije li On glavnja istrgnuta iz ognja?''
Vidis li koliko to menja smisao?

Cinjenica je da u manuskriptu ovog teksta ''NE POSTOJI REC ANDJEO''(malach), ne postoji nigde. Sto sam ja i dokazao, cak sam postavio moj i Rabinov razgovor u vezi ovog stavka na temi ''izbacivanje Jehove iz biblije'' koji je potvrdio moje navode da reci ''andjeo'' nema nigde u tekstu. A Jevreji i Rabini najbolje znaju svoj maternji jezik i Hebrejski.
Ako ne verujes pogledaj na internetu imas manuskripte pa uporedi sa prevodom NW.
To je namerno podmetanje citaocu, i najveca i najgora laz. To rade i sa ostalim tekstovima da bi dokazali da Isus nije Bog.
Problem je sto to ne cine samo oni , vec i drugi prevodi proizvoljno prevode originalni smisao teksta.
I sta ti radis onda, ti hvalis njihov prevod kad kazes da nisi nasao nijednu gresku, da nista nije izmenjeno i da on nije u suprotnosti sa celokupnom porukom biblije i sl. Sto je smesno, jer nijedan strucnjak na svetu ne priznaje taj prevod, a ozbiljan citalac ce u njemu naci nebrojene greske manipulacije i lazi..
Eto, a kudis ostale prevode, koji ako i imaju greske one vecinom nisu namerne..

Pomozi mi, star sam i zaboravan - kada sam ja dodao i što to?

Ne kazem da si ti dodao, ali da ne razumes i ne shvatas, da kada citas bibliju ne treba da verujes ni jednom prevodu, vec da uporedjujes sa izvornim manuskriptima..

Ja samo i čitam Jeruzalemsku, Katolička mi je pod desnicom, a imam i e-Sworda, pa vidim i ostale.
Bibliju JS pročitao sam samo zato da vidim kakove su promjene napravili.
Ništa kontra nauka nije izmijenjeno.

Ja sam ti upravo naveo jedan primer, a takvih izmena imas koliko hoces. Kad mi navodis tekstove ja vidim razliku u prevodima.
Pitacu te za jedan stih, kako ga shvatas i ako izuzmemo Bibliju Jehovinih svedoka koji i ovaj stih namerno prevode pogresno, kako razumes ovo:

''A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.''

Ovo je citat iz (psalma 45:6) i ne moze se prevesti drugacije, kao sto su to uradili Jehovini svedoci da bi sakrili cinjenicu da je Isus Bog.
Ovde sam Bog Otac Isusa naziva Bogom!

Dalje Toma ga naziva Bogom kada kaze: GOSPOD MOJ I BOG MOJ!''
A Isus ga nije ukorio, vec je potvrdio i rekao: ''Poverovao si jer si me video''

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Navescu ti samo jedan primer gde su samoinicijativno ubacili stranu rec u tekst da bi dokazali da Isus nije Bog.
Rec je o (zahariji 3:2) gde se kaze:''A Jehova reče sotoni: Jehova da te ukori, Sotono, Jehova da te ukori koji izabra Jerusalim. Nije li On glavnja istrgnuta iz ognja?''
Apostol juda kaze u (judi 9) da je Isus taj koji govori, sto ga direktno cini ''Jehovom'' Isus==Jehova. Da bi izbegli cinjenicu da je Isus Jehova.. JS su u svom prevodu namerno dodali rec ''andjeo'' ispred reci ''Jehova'' u tekstu, i time dokazuju da ne govori Isus vec ''andjeo''.
Tekst u NW glasi: ''Andjeo Jehovin reče sotoni: Jehova da te ukori, Sotono, Jehova da te ukori koji izabra Jerusalim. Nije li On glavnja istrgnuta iz ognja?''
Vidis li koliko to menja smisao?

Cinjenica je da u manuskriptu ovog teksta ''NE POSTOJI REC ANDJEO''(malach), ne postoji nigde. Sto sam ja i dokazao, cak sam postavio moj i Rabinov razgovor u vezi ovog stavka na temi ''izbacivanje Jehove iz biblije'' koji je potvrdio moje navode da reci ''andjeo'' nema nigde u tekstu. A Jevreji i Rabini najbolje znaju svoj maternji jezik i Hebrejski.
Ako ne verujes pogledaj na internetu imas manuskripte pa uporedi sa prevodom NW.
To je namerno podmetanje citaocu, i najveca i najgora laz. To rade i sa ostalim tekstovima da bi dokazali da Isus nije Bog.
Problem je sto to ne cine samo oni , vec i drugi prevodi proizvoljno prevode originalni smisao teksta.
I sta ti radis onda, ti hvalis njihov prevod kad kazes da nisi nasao nijednu gresku, da nista nije izmenjeno i da on nije u suprotnosti sa celokupnom porukom biblije i sl. Sto je smesno, jer nijedan strucnjak na svetu ne priznaje taj prevod, a ozbiljan citalac ce u njemu naci nebrojene greske manipulacije i lazi..
Eto, a kudis ostale prevode, koji ako i imaju greske one vecinom nisu namerne..
'
-----------------------------------------------

Jeruzalemska - Katolička

Zaharija 3,2
Anđeo Jahvin reče Satanu: "Suzbio te Jahve, Satane! Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvučena?

KJV

Zec 3:2
And the LORDH3068 saidH559 untoH413 Satan,H7854 The LORDH3068 rebukeH1605 thee, O Satan;H7854 even the LORDH3068 that hath chosenH977 JerusalemH3389 rebukeH1605 thee: is notH3808 thisH2088 a brandH181 pluckedH5337 out of the fire?H4480 H784

HOT

Zec 3:2
ויאמרH559 יהוהH3068 אלH413 השׂטןH7854 יגערH1605 יהוהH3068 בך השׂטןH7854 ויגערH1605 יהוהH3068 בך הבחרH977 בירושׁלםH3389 הלואH3808 זהH2088 אודH181 מצלH5337 מאשׁ׃H784
--------------------------------------------

Istina je – NEMA – ANĐELA,
ALI – pitanje je da li je Jeruzalemska i Katolička Biblija
Tada ista krivotvorina kao i Biblija JS!

---------------------------------------------------

Glavno je da prvo meni kažeš da ne gledam sve,
A zapravo TI si taj koji izdvaja!

Pogledaj malo prije i malo poslije stihove oko datoga!

Zaharija 3,1
Potom mi pokaza Jošuu, velikog svećenika,
koji stajaše pred anđelom Jahvinim, i Satana, koji mu stajaše zdesna da ga tuži.

Zec 3:1
ויראניH7200 אתH853 יהושׁעH3091 הכהןH3548 הגדולH1419 עמדH5975 לפניH6440 מלאךH4397 יהוהH3068 והשׂטןH7854 עמדH5975 עלH5921 ימינוH3225 לשׂטנו׃H7853
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Pred KIM je stajao?
PRED ANĐELOM!

------------------------------------------------------

Pogledaj stih iza:

Zaharija 3,3
A Jošua bijaše obučen u prljave haljine dok stajaše pred anđelom Jahvinim.

Zec 3:3
ויהושׁעH3091 היהH1961 לבשׁH3847 בגדיםH899 צואיםH6674 ועמדH5975 לפניH6440 המלאך׃H4397

Ovdje uopće nema JAHVE,
Ali – IMA SAMO – ANĐEO!

Šta ćemo sada?
KOJA je to krivotvorina?
U čem je promijenjen Zakon?
U ničemu!
JS imaju isto kao i Katolici!?!?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Ko se pravi slep proslavi i crep {crep, kad' padne, ta razum mu dadne - da bez naočara ne glumi poštara! Te ko s' njim diskutuje sam se i odlikuje, no bez uvrede ima i poštede (no da li od slepih il' poštenjem lepih - samo moderator znade kak' predator da "otpadne")}...

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Hvala moderatoru {ta pravom crepatoru, koji pamet daje namet da prestaje (avet da nestaje - "bog" poštara sve zbog komentara koji ruže Spasa svesvetskoga glasa)}!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Gdje stoji taj EDIT?
Ja ga ne vidim.
Klikni na ikonicu noznačenu strelicom, ispod posta na koji želiš nešto dopisati.
kIBDj.jpg

Natrag