Gospod Bog Svedržitelj

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

1. Timoteju 3,16Da, po sveopćem uvjerenju, veliko je Otajstvo pobožnosti: On, očitovan u tijelu, opravdan u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu.

Rimljanima 9,5njihovi su i oci, od njih je, po tijelu, i Krist, koji je iznad svega, Bog blagoslovljen u vjekove. Amen.

Piramida4, citiras falsifikovanu bibliju JS. Stihove koje si naveo su namerno iskrivljeni, a rec Bog izbacena iz teksta , da bi podrzala ucenje kule strazare. Iako i u mnogim drugim savremenim prevodima stihovi koje navodis takodje ne sadrze rec Bog, ti prevodi se temelje na falsifikovanim manuskriptima od strane Euzebija(na zalost svi savremeni prevodi se temelje na tim minority tekstovima), i kritickim tekstovima Westkota i Horta, koji su inace bili spiritisti..
Tako da ti tvoji stihovi nista ne vrede, tekst koji ti je Milan M naveo je jedini autoratitivan i on se temelji na textus receptus, inace primljenom tekstu Novog Zaveta.
Kada navodis neki stih iz New World Translation i proveravas nase tekstove koje postavljamo, prvo konsultuj izvorne manuskripte, uporedi ih, pa tek onda postavi svoj.
Ako tako budes radio ubrzo ces uvideti razliku medju njima, i bice ti jasno da tvoj NS, je netacan prevod...
Pozdrav...

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Piramida4, citiras falsifikovanu bibliju JS. Stihove koje si naveo su namerno iskrivljeni, a rec Bog izbacena iz teksta , da bi podrzala ucenje kule strazare. Iako i u mnogim drugim savremenim prevodima stihovi koje navodis takodje ne sadrze rec Bog, ti prevodi se temelje na falsifikovanim manuskriptima od strane Euzebija(na zalost svi savremeni prevodi se temelje na tim minority tekstovima), i kritickim tekstovima Westkota i Horta, koji su inace bili spiritisti..
Tako da ti tvoji stihovi nista ne vrede, tekst koji ti je Milan M naveo je jedini autoratitivan i on se temelji na textus receptus, inace primljenom tekstu Novog Zaveta.
Kada navodis neki stih iz New World Translation i proveravas nase tekstove koje postavljamo, prvo konsultuj izvorne manuskripte, uporedi ih, pa tek onda postavi svoj.
Ako tako budes radio ubrzo ces uvideti razliku medju njima, i bice ti jasno da tvoj NS, je netacan prevod...
Pozdrav...

Ja ne koristim Bibliju JS.
Ja koristim Jeruzalemsku - pretežito!
A koja je tvoja? - Daničić-Karadžić?
Ako je - onda je TA
iz koje je najgorim mogućim falsifikatom
izbačeno Ime Jedinoga Boga - Jahve!
I to sa skoro 7.000 mjesta.

Ne kažem da je Jeruzalemska savršena - ali - sigurno istinitija od Dan-Kar.
---------------------------------------------

Nisi se obazreo na moj odgovor u postu 9 - Timotej - ali - ni nemoj - OVDJE!
Skrećeš sa teme.
Uobičajenim postupkom TTT - daješ samo masu stihova
izdvojenih iz konteksta.

BIT i naziv teme je - SVEdržitelj!
Ajmo se skoncentrirati na temu.
Ovo tvoje ostalo - prebaci na teme o TTT.

-----------------------
Samo je Jedan Svedržitelj.
TO je ONAJ koji sjedi na Božjem prijestolju,
a Taj nije Isus,
nego Jedini Bog Jahve.

G3841

παντοκράτωρ

pantokratōr

pan-tok-rat'-ore

From G3956 and G2904; the all ruling, that is, God (as absolute and universal sovereign): - Almighty, Omnipotent.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Od G3956 i G2904; sve-vladajući, a to je Bog (kao apsolutni i univerzalni suverena): - Sve-moćni, Sve-mogući.

------------------------------

-----------------------------------------------------------

Otkrivenje 15,3
Pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega, i pjesmu Jaganjčevu:
"Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, Svevladaru! Pravedni su i istiniti putovi tvoji, Kralju naroda!

-----------------------------------------------------------
Tko je Jaganjac?
Kome je Jaganjac spjevao pjesmu?
TKO je Gospodin Bog Svevladar?
KAKO je Ime Tome Bogu?

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
16:13 I videh iz usta aždahinih, i iz usta zverinih, i iz usta lažnog proroka, gde iziđoše tri nečista duha, kao žabe.
16:14 Jer su ovo duhovi đavolski koji čine čudesa i izlaze k carevima svega vasionog sveta da ih skupe na boj za onaj VELIKI DAN BOGA SVEDRŽITELJA.
16:15 EVO IDEM kao lupež; blago onome koji je budan i koji čuva haljine svoje, da go ne hodi i da se ne vidi sramota njegova. (Otkrivenje 16)

IDE BOG naš, i ne Muči; pred Njim je oganj koji proždire, oko Njega je bura velika. Doziva nebo ozgo i zemlju, da Sudi narodu Svojemu.” (Psalam 50,3.4)

“I evo Ću Doći skoro, i plata Moja sa Mnom, da Dam svakome po delima njegovim. Ja Sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.”(Otkrivenje 22,12)

“Jer gle,
GOSPOD [JAHVE, JEHOVA] IZLAZI iz mesta Svog da Pohodi stanovnike zemaljske za bezakonje njihovo, i zemlja će otkriti krv svoju niti će više pokrivati pobijene svoje.” (Isaija 26,21)

“I reći će se u ono vreme: Gle, OVO JE BOG naš, NJEGA čekasmo, i Spašće nas;OVO JE GOSPOD, NJEGA čekasmo; radovaćemo se i veseliti za spasenje Njegovo.” (Isaija 25,9)

“Govori Onaj Koji Svedoči ovo: DA, DOĆI ĆU SKORO! AMIN. DA, DOĐI, GOSPODE ISUSE!”(Otkrivenje 22,20)

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Gospodin Isus nije i neće nikada biti
niti Bog niti SVEdržitelj.

Za Isusa nema nigdje stiha da je SVEdržitelj.

Nema niti jednoga stiha - Isus je SVEdržitelj.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Sam Gospodin Isus kaže da je BOG Njegov - Jahve
Svemogucu!
Samim time Isus ti kaže - JA NISAM svemogucu!

-------------------------------------------
MARKO 14,36
Govoraše: " Abba! Oče! Tebi je sve moguće ! Otkloni čašu ovu od mene! Ali ne što ja hoću, nego što hoćeš ti!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
"...Ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu, Koji, ako je i BIO U OBLIČJU BOŽJEM, nije Se Otimao da Se Uporedi s Bogom; Nego je PONIZIO SAM SEBE Uzevši Obličje sluge, Postavši kao i drugi ljudi i na oči Nađe Se kao Čovek." (Filibljanima, 2. poglavlje)

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
"...Ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu, Koji, ako je i BIO U OBLIČJU BOŽJEM, nije Se Otimao da Se Uporedi s Bogom; Nego je PONIZIO SAM SEBE Uzevši Obličje sluge, Postavši kao i drugi ljudi i na oči Nađe Se kao Čovek." (Filibljanima, 2. poglavlje)

TO ti je dokaz da je Isus = BOG?
---------------------------------------

JA tvrdim ono što Biblija tvrdi - LJUDI SU BOGOVI!
Opovrgni me!

IVAN 10,34

Odgovori im Isus: "Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste!

Ili - točnije - RECI - da li Gospodin Isus - LAŽE?
-------------------------------------------------------

ILI - tebi nešto nije jasno u nauku?
-----------------------------------------

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

OVDJE je tema - SVEDRŽITELJ.

Imaš li stih - Isus je SVEDRŽITELJ?

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
A da li su {AKO jesu: PALI su; ako nisu (pali), sebi su postali mali, te su se ponizili - Vraga su unizili! No, mnogoboštvo, nije li uroštvo?)} i ljudi (ili glumimo - da sve urazumimo) BILI (te se, dakle, "PONIZILI") "U Obličju BOŽJEM"?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja ne koristim Bibliju JS.
Ja koristim Jeruzalemsku - pretežito!
A koja je tvoja? - Daničić-Karadžić?
Ako je - onda je TA
iz koje je najgorim mogućim falsifikatom
izbačeno Ime Jedinoga Boga - Jahve!
I to sa skoro 7.000 mjesta.

Ne kažem da je Jeruzalemska savršena - ali - sigurno istinitija od Dan-Kar.
---------------------------------------------

Nisi se obazreo na moj odgovor u postu 9 - Timotej - ali - ni nemoj - OVDJE!
Skrećeš sa teme.
Uobičajenim postupkom TTT - daješ samo masu stihova
izdvojenih iz konteksta.

Nisam se uopste hteo doticati teme, ne znam sta ti znaci TTT. Samo sam primetio da koristis bibliju iz pogresnog izvora, bilo da je ona jerusalimska biblija ili neka druga. Mrzi me da se ponavljam , rekao sam svi savremeni prevodi se temelje na falsifikovanim manuskriptima od strane euzebija. To lako mozes proveriti ako se malo pozabavis manuskriptima, i pogledas izvore koji se koriste za prevode biblija na savremene jezike. Svaka biblija pisana pre 1800 god. je u sustini zasnovana na textus receptus majority manuskriptima, kojih ima vise nego ovih na kojima se danas zasnivaju prevodi. Veliki broj rukopisa koji su svi saglasni jedni sa drugima svedoce o njihovoj ispravnosti, isto tako i citati ranih crkvenih otaca, koji su ziveli pre nastanka svih ovih rukopisa pa i tog euzebijevog, a oni citiraju tekstove koji se u ovima od euzebija i ne spominju, sto pokazuje da su spisi euzebija falsifikovani manuskripti pisani kasnije i da nisu izvorni. A na njima se danas temelje sve biblije.
Zato treba sam da istrazis ovu tematiku. Ne vredi ti da verujes da je tekst koji si postavio tacan ako nisi proverio.
Vodi se veliki rat protiv biblije danas, gde se odlomci koji govore o Hristovom Bozanstvu, vaskrsenju u telu i cudima stavljaju u [zagrade] i na kraju potpuno izbace iz prevoda kao da nikad nisu postojali, toboze zato sto je dokazano da se nisu nalazili u izvoru, a zapravo razlog za izvbacivanje je zato sto ih nema u euzebijevim manuskriptima.
Euzebije je pisao bibliju za cara konstantina, koja je trebala da bude neka vrsta ''ekumenske biblije'' prihvatljiva i paganima, zato su sve tekstove koji su govorili o Hristovom Bozanstvu i vaskrsenju u telu itd.. izbacivali(kao onaj u 1. jov. 5:7). Ti spisi su zavrsili negde u biblioteci u aleksandriji da bi bili iskopani kao najstariji(ostali su ocuvani jer nisu korisceni,dok su svi oni koji su bili u upotrebi istroseni, i danas nemamo autografe, a rani hriscani su ove odbacili kao falsifikat), njihovo pronalazenje je bilo finansirano od strane katolika, a sluzili su im u kontrareformaciji, protiv protestanata.. E taj tekst je danas temelj svih savremenih prevoda..
Ne vredi da ti ja da pricam, jer mi neces verovati, istrazi sam, pa ces shvatiti o cemu se radi...

Sto se tice DK, niko nije namerno izbacio JHWH, to su nebuloze, Karadzic je kao temelj koristio nemacke i druge prevode u kojima se ono nije ni nalazilo a posredno je samo konsultovao originalne spise..
Ja koristim brojne prevode, ne samo DK, vec i Bakotic, NZ Emilijana Carnica, Ivan Saric, Tomislav Dretar, King James Bibliju,NW,Prevod Stvarnost i dr.. I bas zato i znam koja je razlika medju njima, na kojim izvorima se temelje....

A sto se tice Bozjeg imena, ono se opravdano moze vratiti samo u Stari Zavet, kao sto je i u katolickoj bibliji, ali u Novi ne!

Natrag