Glava sv.Haralampija

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.329
Ja se ogradjujem o sve sto napises protiv Adventista, jer je sve lazno i prozeto mrznjom i zaviscu.

Ako su činjenice protiv Adventista, to gore po vas Adventiste. Umjesto da mene proglašavaš mrziteljem, pozabavi se ti svojim adventistima koji ubijaju nerođenu djecu. A što se mene tiče, ogradi se ti i betonskim zidom, da te ni slon ne može zgrabiti.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako su činjenice protiv Adventista, to gore po vas Adventiste. Umjesto da mene proglašavaš mrziteljem, pozabavi se ti svojim adventistima koji ubijaju nerođenu djecu. A što se mene tiče, ogradi se ti i betonskim zidom, da te ni slon ne može zgrabiti.

Ne postoje cinjenice protiv Adventista, vec samo izmisljotine sa sajtova protivnika, i iz tvoje licne kuhinje.

Ne ubijaju Adventisti nerodjenu decu, vec Rimokatolkinje, Pravoslavke, i ateistkinje obavljaju zakonski dozvoljene abortuse iz razloga licnog bludnicenja - praktikujuci maloletnicku prostituciju, promiskuitet, i odnose van braka, pa kada ostanu u drugom stanju odlaze u bolnice da obave abortus.

Dakle, nisu lekari i medicinski radnici odgovorni za abortuse, vec ove gore opisane koje se samovoljno javljaju da ih obave.
A aborus je zakonski medicinski dozvoljen, i niko od lekara ne cini nikakvo krivicno delo ako radi svoj posao posteno, pa ni Bogu.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.409
Covek je po prirodi sklon idolatriji, a najblazi oblik je kolekcionarstvo, i skupljanje stvari pokojnika, koja sama po sebi ne moraju biti greh ako ne prelaze u svrhu religijskog obozavanja, ili smatranja da je nesto sveto i da ima spasonosni znacaj.

Ja recimo cuvam struk kose moje pokojne majke uvezan sa gumicom koji sam odsekao nakon smrti, ali mu ne pridajem religijski spasonosni znacaj, jer ona je bila samo ljudsko bice.

Tako ne smatram da je greh cuvanje odredjenih stvari pokojnika radi licne uspomene ako im nismo dali religijski spasonosni znacaj i primenu.

Kod tradicionalista je slucaj obrnut, da oni te stvari smatraju svetima, i postovanje tim stvarima bitnim za spasenje, i isceljenje duse i tela.
Covek je sklon pritiscima sa strane. To su nestabilne licnosti,a takodje i da se dodvori suprotnoj strani onako pomodarski ili ulizacki.
Posto je ovo tema o Haralampiju,zanimljivo je da na slikama Haralampije ima glavu,a oni kao cuvaju njegovu otsecenu glavu???
Da li mozda cuvaju i glavu Jovana Krstitelja koju mu je otsekao car Irod???

A evo jednog zanimljivog stiha o kosturima iz Biblije.
Jeremija 8:
1 U to vreme, govori Gospod, izvadiće se iz grobova kosti careva Judinih i kosti knezova njegovih i kosti svešteničke i kosti proročke, i kosti stanovnika jerusalimskih;
2 I razmetnuće se prema suncu i mesecu i svoj vojsci nebeskoj, koje ljubiše i kojima služiše i za kojima idoše i koje tražiše i kojima se klanjaše; neće se pokupiti ni pogrepsti, nego će biti gnoj po zemlji.
Da li se vadjenje kostiju iz grobova u kontekstu ovih stihova gleda sa odobravanjem ili NEodobravanjem???
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Izgleda da ti, isto kao i tripo, nemaš Bibliju koja ima i Novi zavjet?

Mudr 3,2: Očima se bezbožničkim čini da oni umiru ...

A onda citira SZ. :beee: :) :mig: :D

Obožavaju sve osim Boga. Glave, ruke, noge.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top