Gde idemo posle smrti?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Jasno je meni da ona nije naucavala besmrtnost duse.
Ali govori o Duhu kao o ''karakteru'' o ''licnosti''.

Nemoj sad o bibliji, to smo vec iscrpili..
Ja te pitam verujes li recima Elen Vajt da je ''duh=licnost''.
Nisam ja ovo izmislio.
Lepo ti kaze: ''Duh, ljudski karakter, se vraća Bogu, da bude sačuvan''{E. G. Vajt, S.D.A. Biblijski Komentar Vol. 6, str. 1093} 1900

Kako mislis da po ovim njenim recima ''duh'' nije ''licnost''???

I ona upada u apsurd jer ni po njoj ''covek'' nije ''osoba'' , nego je to nesto izvan njega sto se vraca Bogu.

Ne smiješ ni da se osvrneš na stihove koje sam dao.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Šta ćemo Mire sa Davidom piše da se nije popeo na Nebo? Imaš li ti stihove koji govore da čovjek ide na nebo? Kao što sam ja tebi dao brojne stihove koji govore da ide u grob.

Učlanjen(a)
14.12.2014
Poruka
5
Jasno je meni da ona nije naucavala besmrtnost duse.
Ali govori o Duhu kao o ''karakteru'' o ''licnosti''.

Nemoj sad o bibliji, to smo vec iscrpili..
Ja te pitam verujes li recima Elen Vajt da je ''duh=licnost''.
Nisam ja ovo izmislio.
Lepo ti kaze: ''Duh, ljudski karakter, se vraća Bogu, da bude sačuvan''{E. G. Vajt, S.D.A. Biblijski Komentar Vol. 6, str. 1093} 1900

Kako mislis da po ovim njenim recima ''duh'' nije ''licnost''???

I ona upada u apsurd jer ni po njoj ''covek'' nije ''osoba'' , nego je to nesto izvan njega sto se vraca Bogu.
Ne razumem šta se ima uzimati u obztr šta je tvrdila ili nije tvrdila jedna zalutala gospođa, lažna učiteljica. Koja je ona faktor? Kao da u bibliji nemamo dovoljno dokaza i bez njenih gluposti...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije nikako, to su samo Enoh, Mojsije i Ilija.

:roll::roll::roll: :mig: A gdje im je duša? Trune u grobu?

Imaš li ti stihove koji govore da čovjek ide na nebo? Kao što sam ja tebi dao brojne stihove koji govore da ide u grob.

Nemam ja, ali postoje u Svetom Pismu:

Lk 23,42-43: Onda reče: "Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje." A on će mu: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!"

Nemoj, molim te, ove Isusove riječi pobijati onom svojom Biblijom bez Novog zavjeta ili onim svojim kanalizacijskim uratcima.

Ne razumem šta se ima uzimati u obztr šta je tvrdila ili nije tvrdila jedna zalutala gospođa, lažna učiteljica. Koja je ona faktor? Kao da u bibliji nemamo dovoljno dokaza i bez njenih gluposti...

Nema u Bibliji "sve pameti i mudrosti" koje je iznjedrila Jelena.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Zlo ima svoj početak i to u nebu kad se Lucifer pobunio i odvukao veliki broj anđela na svoju stranu. Za njih više nema povratka. E sada ako ima neko mjesto u svemiru neki kutak gdje će se zli anđeli i grešnici mučiti zauvijek zlo će postojati zauvijek i ta tamna mrlja će uvijek tu biti da nas podsjeća na zlo. Krist će potpaljivati vatru i sve više i više mučiti zle a ovi će proklinjati njegovo ime i tako zavijek - koji apsurd. Ali Biblija je jasna po tom pitanju. I sotona i njegovi anđeli i grešnici bit će zauvijek uništeni i zla više neće biti. Malahija prorok kaže i korijen i grančice bit će spaljene - psalmista kaže potražih grešnikovo mjesto a njega više nema.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zlo ima svoj početak i to u nebu kad se Lucifer pobunio i odvukao veliki broj anđela na svoju stranu. Za njih više nema povratka. E sada ako ima neko mjesto u svemiru neki kutak gdje će se zli anđeli i grešnici mučiti zauvijek zlo će postojati zauvijek i ta tamna mrlja će uvijek tu biti da nas podsjeća na zlo. Krist će potpaljivati vatru i sve više i više mučiti zle a ovi će proklinjati njegovo ime i tako zavijek - koji apsurd. Ali Biblija je jasna po tom pitanju. I sotona i njegovi anđeli i grešnici bit će zauvijek uništeni i zla više neće biti. Malahija prorok kaže i korijen i grančice bit će spaljene - psalmista kaže potražih grešnikovo mjesto a njega više nema.

I Miroljub kaže da Bog neće "roštiljati ljude". A kada kažete ti i Miroljub, mora tako biti.

Duša je u bibliji ceo - živ čovek, a ne nešto što nakon smrti tela napušta telo i odlazi na nebo.

A što je od desnog razbojnika na križu još onog petka otišlo u raj?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ni hristos ni razbojnik tog petka nisu bili u raju.
Isus jasno na više mesta kaže da neče nakon smrti biti u raju već u grobu tri dana i noći i da se neće vratiti Ocu još 40 dana nakon vaskrsenja.

Natrag