Fundamentalisti i biblijski fundamentalizam

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ja ne sumnjam jer imam zivo iskustvo sa Bogom, u kome me je on sam osvedocio u SVE istine biblije koje poseduju Adventisti, i kroz moje pokajanje, priznanje greha, predanje i obracenje, i posvecenje - poveo me putem zajednice sa njim.

Ponavljam:

Istina, pre pedesetnice za vreme tri ipo godine zivota sa Hristom - apostoli jesu bili sumnjicavi, i cesto se nisu sa njim slagali.
Ali nakon pedesetnice i krstenja svetim Duhom, oni su postali potpuno novi ljudi, utemeljeni u Hristu i istini.

Kada dozivis ova iskustva, tada ces biti utvrdjen u istini i sam neces sumnjati.

Ali, ja vidim da ti kao i ostali nisi doziveo svoju pedesetnicu.

"Ako li kome od vas nedostaje premudrosti, neka ište u Boga koji daje svakome bez razlike i ne kori nikoga, i daće mu se;
Ali neka ište s verom,
ne sumnjajući ništa; jer koji se sumnja on je kao morski valovi, koje vetrovi podižu i razmeću.
Jer takav čovek neka ne misli da će primiti šta od Boga.
Koji dvoumi nepostojan je u svima putevima svojim"
( Jakov 1. 5 - 8 )
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Samo su advent. biblijski fundamentalisti, ostali po neko.

Vidi se da sam HAC ima odg. na ono štzo se zbiva u svetu.

Ostali samo šute i čude se.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Iako možda ovo ne spada u ovu temu, više je za plodove "protestantizma", ipak je korisno videti kuda i kako vodi "biblijski" fundamentalizam koji pojedinci ovde tako zdušno propagiraju. No ko ih ne zna, skupo bi ih platio.

Kod:
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=02&dd=29&nav_id=1660861

A evo i malog citata, tek da probudi radoznalost i pokaže ko su u stvari "biblijski" fundamentalisti.

"Krajem 17. veka u grad Salem u američkoj saveznoj državi Masačusets živeo je i propovedao sveštenik Semjuel Paris, poznat po čvrstim stavovima u veri i rigidnom načinu života koji su propovedali puritanci. Većinu događaja koji bi iskakali iz uobičajne svakodnevice ili koje ne bi mogli da objasne ova grupa je proglašavala - đavoljom rabotom.
Upravo jedan takav incident zbio se u januaru 1692. godine - ćerka i nećaka velečasnog Parisa doživele su neku vrstu napada tokom kog su im se tela grčila, ispuštale su neobične zvukove, vrištale i nekontrolisano trzale."

Pazite, ne radi se o Katolicima, ili Pravoslavcima, nego o "čistuncima" - Puritancima, posednutim "Biblijom"....

 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Kakvu se veru imali pravedni u Bibliji i kakva dela jasno je da su fundamentalisti najviše advent.

Isus i ostali su uzori iz Biblije.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.328
Mi propovedamo vaskrslog Hrista, a ne slavimo paganske praznike obucen u Hriscansko ruho.

Kako je slavljenje Isusova uskrsnuća poganština? Jesi li ti pri sebi?

Rimokatolici su uzdizali Hitlera.

Papa s katoličkim biskupima, svećenicima i vjernicima spasio 800.000 Židova, a adventisti u to vrijeme slavili Hitlerove rođendane. :) Ne bih ništa ovom dodao, normalnim ljudima sve će biti jasno.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kako je slavljenje Isusova uskrsnuća poganština? Jesi li ti pri sebi?

I te kako je pri sebi. Isto uče i propovedaju i braća im po Mileru, Raselovi svedoci.

Papa s katoličkim biskupima, svećenicima i vjernicima spasio 800.000 Židova, a adventisti u to vrijeme slavili Hitlerove rođendane. :) Ne bih ništa ovom dodao, normalnim ljudima sve će biti jasno.

Upravo tako. Normalnim ljudima će zaista biti sve jasno, ali će isti postavljati i pitanje ko su onda "adventisti"? Hrišćani? kakvi su to Hrišćani kojima je Božić paganština, a slavljenje rođendana političara nije.... No, kada im se na to doda da isti kasape nerođenu decu na zahtev i da za to uzimaju novac, i te svoje prakse brane Svetim Pismom, postaće im jasnije da imaju posla sa slugama lukavoga.....
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kako je slavljenje Isusova uskrsnuća poganština? Jesi li ti pri sebi?

Isusovo vaskrsenje je biblijska cibnjenica, ali nigde u bibliji nema ni jedne zapovesti da slavimo praznik Hristovog vaskrsenja.

Taj praznik je uveden iz mnogobostva sa svim popratnim obicajima i ritualima.

Praznik kojim tradicionalne crkve obeležavaju Hristovo vaskrsenje - ima mnogobožaško poreklo i povezano je sa verovanjem u paganskog Boga Ozirisa i mitsku pticu Feniks.
Feniks je prikazan kao onaj koji prevozi Ozirisa.

Neki ga vezuju za Bozanstvo astarotu, i za Nimroda i Semiramidu.

Po ovoj paganskoj filozofiji - Hananski bog Vasl ( bog sunca i prirode ), bio je ubijen od strane svog suparnika - boga suše i vreline po imetu Mot.
Njegova sestra i žena po imenu "Anat" ( boginja krvoprolića i rata ), preklinjala je Mot - a da Vala vrati u život, ali kada su svi njeni napori propali - ona se razbesnela i u svom besu nadjačala i ubila Mot - a, uzela svog mrtvog brata i odnela ga na brdo bogova - gde je on vaskrsao u novi život.
Posle toga ( smatralo se ), njegova smrt i vaskrsenje su se odvijali godišnje.

Sto se tice mita o paganskoj ptici Feniks, ova ptica biva oborena na zemlju i spaljena u plamnu, ali ubrzo zatim vaskrsava iz sopstvenog pepela i doživljava ponovo rađanje.
Iz tog razloga - ona je postala simbol besmrtnosti i vaskrsenja.

Egipćani i Feničani su verovali da Feniks predstavlja boga koji se uzdigao na nebu u vidu zvezde danice.
Većina okultista veruje - da je Feniks simbol Lucifera - sotone, koji je bačen u oganj, a koji će jednog dana trijumfalno ustati.

Kod različitih naroda Feniks je imao različite nazive.
U Egiptu on se nazivao "Heron" ( na Engleskom Heron znači čaplja ).

Za Vavilonjane, Asirce i Hinduse - to je bio paun, ponosita ptica koja na svom perju ima mnoštvo očiju, koja simbolizuju mudrost i znanje.

Za stare Maje iz Jukatana u Meksiku - Feniks je predstavljen simbolom pernate zmije i nazivao se "Kulkulkan, što na Majanskom jeziku znači "divna ptica zmija" ( kulkul - divna ptica / kan - zmija ).

Meksički i Astečki bog sunca "Kvecalkoatl" je takođe predstavljen kao pernata zmija.

Simbol pernate zmije nazvane "Kulkulkan" je povezan i sa Vatikanom - sedištem Rimokatoličke crkve, na čijem brežuljku se nekada nalazio hram boga "Janusa" i pagansko proročište.

Naziv mesta "Vatikan" je izveden iz dve reči: Vatic - prorok, vračar, i Can - zmija, što znači "prorok zmija" ili "proročište posvećeno zmiji"

Lucifer - sotona, je u bibliji prikazan simbolom zmije koja je zbačena sa neba ( otkrivenje Jovanovo 12. 9 / 20. 1 - 3 ).

U pojedinim crkvama tradicionalnog Hrišćanstva - mogu se videti predstave mitske ptice Feniks, isklesane u kamenu, u vidu mozaika na podu ili prozorima - u nekim slučajevima kao pernata zmija, dvoglavi orao, ili paun okružen zodijakom.

Običaj farbanja jaja takođe ima mnogobožačko poreklo i sreće se u mnogim kulturama.
Ono je simbol stvaralačke snage iz koje je nastao svet.
Smatra se da je postojalo kao prvobitni početak i da su iz njega nastali prirodni elementi - nebo i zemlja, ono je simbol savršenstva.

U alhemiji - jaje mudrosti je imalo važnu ulogu kao simbol prvobitne materije "prima materia" iz čega je vatra mudrosti izlegla kamen mudraca.

Zajednički simbol za Indijce, Egipćane i Druide - je bila zmija umotana oko jajeta, vezan za stvaranje svemira.

Rimski Bog Merkur je prikazan u jajetu mudrosti

Za okultiste - krilato jaje je predstavljlo simbol vaskrsenja i ponovnog rađanja.

U mnogobožačkim hramovima bio je običaj da se zidovi ukrašavaju reljefnim prikazima jaja i svetih životinja - poput zečeva, koji danas predstavljaju popratne elemente u obredu farbanja jaja.

Papa s katoličkim biskupima, svećenicima i vjernicima spasio 800.000 Židova, a adventisti u to vrijeme slavili Hitlerove rođendane. :) Ne bih ništa ovom dodao, normalnim ljudima sve će biti jasno.

Vise puta su postavljeni istorijski podaci sa fotografijama da je vatikan surovao sa Nacistima i Hitlerom, i podrzavao ga.
Postoji mnostvo fotografija gde Katolicki biskupi i Kardinali otpozdravljaju sa nacistima pozdrav dignutom rukom Hajl Hitler.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top