Silvan Viltor potpisao za Mec
30. januar 2010. 18:24
Bivši francuski reprezentativac Silvan Viltor potpisao je ugovor sa fudbalskim klubom Mec, koji pokušava da se vrati u Prvu ligu Francuske.
Mec je saopštio da je 35-godišnji Viltor ugovor potpisao posle nekoliko dana pregovora. Ugovor ističe na kraju sezone, ali drugoligaš nije naveo finansijske detalje. Mec je trenutno na sedmom mestu na tabeli druge lige Francuske, dok u prvi rang takmičenja odlaze tri prvoplasirane ekipe.
Viltor, koji je u Mec došao kao slobodan igrač, tokom bogate karijere igrao je za Ren, Bordo, Arsenal, Olimpik iz Liona i Olimpik iz Marseja. On je postigao gol u finalu Evropskog prvenstva 2000. godine, kada je Francuska pobedila Italiju sa .
On je dres reprezetnacije nosio ukupno 92 puta i postigao 26 golova.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Krespo se vratio u Parmu
30. januar 2010. 11:24
Argentinski fudbalski internacionalac Ernan Krespo prešao je iz Đenove u Parmu, klub u kojem je pre 14 godina počeo karijeru u italijanskoj Seriji A.
"Ostao sam bez teksta. Mojoj sreći nema kraja... Ne mogu da verujem", bio je prvi komentar Krespa za sajt Parme.
Argentinski fudbaler, koji ima 35 godina, za Parmu je odigrao 116 utakmica i postigao 61 gol u periodu od 1996. do 2000.
"U najlepšem sećanju ostao mi je gol za remi 1:1 sa Juventusom, kada smo imali dva igrača manje. Posle toga svi su skočili na mene, uključujući trenera Alberta Malezanija. Oduvek sam bio navijač Parme", dodao je Krespo koji je od leta bio član Đenove.
On je sa Parmom osvojio Kup UEFA i italijanski kup, a u novom-starom klubu ostaće do 2011. godine.
Istovremeno, da bi u timu napravila mesto za Krespa, uprava Parme prodala je Atalanti napadača Nikolu Amoruza.
Krespo je u dosadašnjoj karijeri još igrao za River Platu, Inter, Čelsi, Milan i Lacio.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Junes Kabul se vratio u Totenhem
30. januar 2010. 21:23
Francuski fudbaler Junes Kabul vratio se u engleski Totenhema, za koji je nastupao u sezoni 2007/2008.
Finansijski detalji transfera nisu objavljeni, a Kabul je u međuvremenu nastupao za trenutno poslednjeplasirani tim engleske Premijer lige, Portsmut, koji ima velikih finansijskih problema i prinuđen je da prodaje igrače. Fudbalerima Portsmuta ove sezone je već nekoliko puta kasnila plata, a 'fenjeraš' ima dugovanja i prema drugim klubovima, kako engleskim, tako i inostranim.
Pre Kabula, u letnjem prelaznom roku, istim putem su krenuli i Džermejn Defo i Piter Krauč, koji su se, takođe, vratili na "Vajt Hart Lejn".
Nedavno je i hrvatski internacionalac Niko Kranjčar, koji je igrao za Portsmut, prešao u Totenhem i po prvi put obukao dres londonskih ’pevaca’.
Izvor: B92,
Beta