Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Debil umesto da predje u West Ham on ode u Totenham, a tamo nece ni da igra.

Dodato posle 32 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Kris Smoling potpisao za Junajted

21216956044b62431f8efde113066919_big.jpg
Mladi reprezentativac Engleske Kris Smoling potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom.

„Kris je ekstremno talentovan odbrambeni igrač koga smo pratili nekoliko meseci. Veoma je brz i dobro ’čita’ igru. Mislim da će biti veoma dobra podrška našoj odbrani. Imaće priliku da igra sa najboljim igračima na svetu na njegovoj poziciji i da uz njih napreduje. Ja sam oduševljen njegovim dolaskom“, rekao je Ser Aleks Ferguson.
Visina transfera nije objavljena, a Smoling će u sadašnjem klubu Fulamu ostati do kraja sezone kada će se priključiti Junajtedu. Smoling je u Fulam prešao iz malo poznatog Mejdstoun junajteda pre godinu i po dana i za to vreme je odigrao samo 10 utakmica.

„Moj boravak u Fulamu je bio odličan, naučio sam puno o igri od Roja Hodžsona i od ostatka stručnog štaba. Ali, prilika da pređem u najveći klub na svetu je nešto što stvarno nisam mogao da odbijem. Radujem se što ću raditi sa Aleksom Fergusonom i fantastičnim igračima koji su u klubu“, rekao je Smoling.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Silvan Viltor potpisao za Mec
30. januar 2010. 18:24

14516115094b646b422e37e298400831_big.jpg

Bivši francuski reprezentativac Silvan Viltor potpisao je ugovor sa fudbalskim klubom Mec, koji pokušava da se vrati u Prvu ligu Francuske.

Mec je saopštio da je 35-godišnji Viltor ugovor potpisao posle nekoliko dana pregovora. Ugovor ističe na kraju sezone, ali drugoligaš nije naveo finansijske detalje. Mec je trenutno na sedmom mestu na tabeli druge lige Francuske, dok u prvi rang takmičenja odlaze tri prvoplasirane ekipe.

Viltor, koji je u Mec došao kao slobodan igrač, tokom bogate karijere igrao je za Ren, Bordo, Arsenal, Olimpik iz Liona i Olimpik iz Marseja. On je postigao gol u finalu Evropskog prvenstva 2000. godine, kada je Francuska pobedila Italiju sa .

On je dres reprezetnacije nosio ukupno 92 puta i postigao 26 golova.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Krespo se vratio u Parmu
30. januar 2010. 11:24

13545096654b6408dd5819a075284929_big.jpg

Argentinski fudbalski internacionalac Ernan Krespo prešao je iz Đenove u Parmu, klub u kojem je pre 14 godina počeo karijeru u italijanskoj Seriji A.

"Ostao sam bez teksta. Mojoj sreći nema kraja... Ne mogu da verujem", bio je prvi komentar Krespa za sajt Parme.

Argentinski fudbaler, koji ima 35 godina, za Parmu je odigrao 116 utakmica i postigao 61 gol u periodu od 1996. do 2000.

"U najlepšem sećanju ostao mi je gol za remi 1:1 sa Juventusom, kada smo imali dva igrača manje. Posle toga svi su skočili na mene, uključujući trenera Alberta Malezanija. Oduvek sam bio navijač Parme", dodao je Krespo koji je od leta bio član Đenove.

On je sa Parmom osvojio Kup UEFA i italijanski kup, a u novom-starom klubu ostaće do 2011. godine.

Istovremeno, da bi u timu napravila mesto za Krespa, uprava Parme prodala je Atalanti napadača Nikolu Amoruza.

Krespo je u dosadašnjoj karijeri još igrao za River Platu, Inter, Čelsi, Milan i Lacio.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Junes Kabul se vratio u Totenhem
30. januar 2010. 21:23

9451497954b649548031e2842912495_big.jpg

Francuski fudbaler Junes Kabul vratio se u engleski Totenhema, za koji je nastupao u sezoni 2007/2008.

Finansijski detalji transfera nisu objavljeni, a Kabul je u međuvremenu nastupao za trenutno poslednjeplasirani tim engleske Premijer lige, Portsmut, koji ima velikih finansijskih problema i prinuđen je da prodaje igrače. Fudbalerima Portsmuta ove sezone je već nekoliko puta kasnila plata, a 'fenjeraš' ima dugovanja i prema drugim klubovima, kako engleskim, tako i inostranim.

Pre Kabula, u letnjem prelaznom roku, istim putem su krenuli i Džermejn Defo i Piter Krauč, koji su se, takođe, vratili na "Vajt Hart Lejn".

Nedavno je i hrvatski internacionalac Niko Kranjčar, koji je igrao za Portsmut, prešao u Totenhem i po prvi put obukao dres londonskih ’pevaca’.

Izvor: B92, Beta

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Ništa od pozajmice Portugalca u Inter

00019949.jpg

Kako pišu italijanski mediji, Portugalac Manuel Fernandeš nije uspešno prošao lekarske preglede u Milanu, i zbog toga neće biti ništa od njegove pozajmice u Inter do kraja sezone, kao što se očekivalo.

Prema informacijama iz lekarske službe Intera, fudbaler Valensije navodno ima upalu ligamenata kolena, pa će se vratiti u Španiju i ostati tamo do kraja sezone.

Inter će sada najverovatnije ponovo pokušati da dovede Kristijana Ledezmu iz Lacija, samo nekoliko dana nakon što je rimski klub odbio prvu ponudu.
-----------------------------------------------------------------------------------
Kenijac postao "građanin“

00019921.jpg

Doskorašnji fudbaler Parme, Mekdonald Mariga, nova je akvizicija Mančester sitija, prenosi Skaj Sports. Kenijac je u Parmu stigao 2007. godine kao pozajmljeni igrač Helsinborga, da bi, godinu dana kasnije, Parma platila otkup Mekdonalda.

Za talentovanog 22-ogodišnjeg defanzivca zainteresovan je bio i londonski Arsenal, kao i lider Serije A, milanski Inter. Ipak, Kenijac se pridružio timu Roberta Manćinija, a za ovaj transfer, čelnici "građana" izdvojiće 7 miliona funti.

Mariga je za Parmu odigrao 59 mečeva i postigao tri gola, dok je za reprezentaciju Kenije nastupio 24 puta i postigao tri pogodka.

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Koliko je Krespo promenio klubova...
Čak 10 klubova sa dve pozajmicame a to su:

River Plejt - 1993-1996
Parma - 1996-2000
Lacio - 2000-2002
Inter - 2002-2003
Čelsi - 2003-2006
Milan - 2004-2005 (Pozajmica)
Inter - 2006-2008 (Pozajmica)
Inter - 2008-2009
Đenova - 2009-2010 (Pola sezone)
Parma - 2009-

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Mansini iz Intera u Milan!

Mansini iz Intera u Milan!

Univerzalni fudbaler Intera Amantino Mansini do kraja sezone će na pozajmicu nastupati za gradskog rivala Milan, ali nije isključeno da će i posle toga ostati "rosonero".

v159628p0.jpg

Dvadesetdevetogodišnji Brazilac je, prema ranijim tvrdnjama medija, trebalo da bude deo trampe u kojoj bi Marek Jankulovski pojačao Inter. Ipak, češki internacionalac nije promenio sredinu.

"Mansini za početak stiže na šest meseci, a kada taj period istekne, imaćemo pravo da otkupimo 50 odsto njegovog ugovora. Jankulovski ostaje sa nama", izjavio je potpredsednik Milana Adrijano Galijani.

Mansini je 2003. godine doveden iz Venecije u Romu da bi nasledio zemljaka Kafua, ali je vremenom prekomandovan u napad, gde je igrao i špica i po krilu. Pet godina kasnije ga je Žoze Murinjo doveo u Inter, ali ovaj za 18 meseci nije uspeo da se ustali u prvom timu. U sezoni 2009/10 bio je "starter" samo na jednoj utakmici.

Sredinom meseca su "neroazuri" pristali da ga pozajme Olimpiku iz Marseja, ali je Mansini to odbio.

Milan u profesionalnom pogonu već ima dvojicu bivših članova gradskog rivala, to su Andrea Pirlo i Klarens Sedorf.

Izvor: Mondo

Natrag