Hertina trojka za spas
04. Januar 2010. 16:39
Konačno malo osmeha na licima ljudi iz Herte, jer je berlinski klub danas zvanično predstavio trio pojačanja od kojih se očekuje da, zajedno sa ostatkom ekipe, izvuku klub iz ambisa.
Roman Hubnik (Čeh, 25), Teofanis Gekas (Grk, 29) i Levan Kobijašvili (Gruzijac, 32) pre nove godine dogovorili su saradnju sa Hertom, a u ponedeljak su je ozvaničili u optimističnoj atmosferi. Sva trojica narednih šest meseci igraće na pozajmici.
U Herti velike nade polažu u Gekasa i Kobijašvilija koji već imaju iskustvo u borbi za opstanak u vreme dok su igrali za Bohum, odnosno Frajburg.
- Sada nije vreme za mlade igrače. Sada su nam preko potrebni stariji fudbaleri, koji svojim iskustvom mogu da nam pomognu i momentalno se uklope u tim - izjavio je sportski direktor Herte Mihael Prec.
- Motivisan sam do neba. U Berlinu sam sa porodicom, pronašli smo stan, a na leto me čeka učešće na Mondijalu sa Grčkom. Ipak, pre toga mi je važno da sa Hertom izborim opstanak. U životu sam često prihvatao rizične situacije i uvek ih uspešno završavao - rekao je Gekas.
Nakon jesenjeg dela prvenstva i 17 odigranih kola, srpski reprezentativac Gojko Kačar i njegovi saigrači osvojili su tek šest bodova i zakucani su na začelju tabele.
Molinaro potpisao za "švabe"
05. Januar 2010. 19:16
Štutgart će u narednih šest meseci sigurno, a možda i duže, biti jači za Kristiana Molinara (26), koji je u utorak i zvanično potpisao sa "švabama" ugovor o pozajmici. Molinaro dolazi iz Juventusa gde se minule sezone nije naigrao kod Ćira Ferare, a priliku za dokazivanje pružiće mu njegov imenjak Gros, trener Štutgarta.
- Najzad sam stigao, posle dugog putovanja - aludirao je Molinaro na njegovo svraćanje do Madrida, gde je pregovarao sa Atletikom.
- Sviđa mi se Bundesliga i znam da Štutgart nije na onom mestu koje mu realno pripada i na kojem je obično bio prethodnih sezona - dodao je Italijan, koji će imati pravo nastupa za novi klub i u Ligi šampiona, u 1/8 finala protiv Barselone, s obzirom na to da nije odigrao ni minuta u elitnom takmičenju za "staru damu".
Iz Sampdorije u Sevilju
06. Januar 2010. 18:44
Fudbaler italijanske Sampdorije Marijus Stankevičijus igraće do kraja sezone na pozajmici u španskoj Sevilji, prenosi Beta. Prema dogovoru dva kluba, Sevilja će na kraju sezone imati pravo da otkupi Stankevičijusov ugovor.
Litvanski reprezentativac u Sevilji bi trebalo da zameni Serhija Sančeza koji će zbog problema sa srcem najverovatnije morati da završi karijeru. Ekipa Sevilje trenutno zauzima peto mesto na tabeli španskog prvenstva, a u Ligi šampiona plasirala se u osminu finala
Adu na pozajmici u Arisu
06. Januar 2010. 17:54
Talentovani fudbaler SAD Fredi Adu narednih 18 meseci igraće na pozajmici u grčkom Arisu, pošto nije uspeo da se izbori za mesto u portugalskoj Benfiki. Adu je u Benfiku došao još 2007. godine, ali je ubrzo prosleđen na pozajmicu Monaku, potom i Belenensešu, pošto nije ispunio velika očekivanja.
- Mnogo sam istraživao i razmišljao o ovom potezu - kratko je rekao 20-godišnji napadač reprezentacije SAD na svom profilu na drusštvenoj mreži Tviter.
Aris je trenutno na četvrtom mestu na tabeli grčkog prvenstva sa 25 bodova. Vodeći Panatinaikos ima 38, a drugoplasirani Olimpijakos 36.
CSKA opet kupuje po Brazilu
06. Januar 2010. 20:09
Moskovski CSKA spreman je da po hitnom postupku otkupi ugovor Diega Souse, plejmejkera brazilskog Palmeirasa. Ta "brzina" će ih koštati sedam miliona evra.
Dijego je nedavno, u jednoj anketi, proglašen za najboljeg fudbalera Brazila, ali za sada Moskovljani nisu poslali ništa na adresu Palmeirasa. Međutim, i pored zagonetnog, skoro diplomatskog odgovora Luisa Gonzaga Belucoa, predsednika tima, može se zaklučiti da zna o čemu se radi...
- Pijaca je otvorena, ali nas niko iz Rusije nije zvao. Mislim da će Diego ostati, bar do leta, sa nama!
Izvor: Sportal