Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Hertina trojka za spas
04. Januar 2010. 16:39

00017762.jpg

Konačno malo osmeha na licima ljudi iz Herte, jer je berlinski klub danas zvanično predstavio trio pojačanja od kojih se očekuje da, zajedno sa ostatkom ekipe, izvuku klub iz ambisa.

Roman Hubnik (Čeh, 25), Teofanis Gekas (Grk, 29) i Levan Kobijašvili (Gruzijac, 32) pre nove godine dogovorili su saradnju sa Hertom, a u ponedeljak su je ozvaničili u optimističnoj atmosferi. Sva trojica narednih šest meseci igraće na pozajmici.

U Herti velike nade polažu u Gekasa i Kobijašvilija koji već imaju iskustvo u borbi za opstanak u vreme dok su igrali za Bohum, odnosno Frajburg.

- Sada nije vreme za mlade igrače. Sada su nam preko potrebni stariji fudbaleri, koji svojim iskustvom mogu da nam pomognu i momentalno se uklope u tim - izjavio je sportski direktor Herte Mihael Prec.

- Motivisan sam do neba. U Berlinu sam sa porodicom, pronašli smo stan, a na leto me čeka učešće na Mondijalu sa Grčkom. Ipak, pre toga mi je važno da sa Hertom izborim opstanak. U životu sam često prihvatao rizične situacije i uvek ih uspešno završavao - rekao je Gekas.

Nakon jesenjeg dela prvenstva i 17 odigranih kola, srpski reprezentativac Gojko Kačar i njegovi saigrači osvojili su tek šest bodova i zakucani su na začelju tabele.

Molinaro potpisao za "švabe"
05. Januar 2010. 19:16

00017875.jpg

Štutgart će u narednih šest meseci sigurno, a možda i duže, biti jači za Kristiana Molinara (26), koji je u utorak i zvanično potpisao sa "švabama" ugovor o pozajmici. Molinaro dolazi iz Juventusa gde se minule sezone nije naigrao kod Ćira Ferare, a priliku za dokazivanje pružiće mu njegov imenjak Gros, trener Štutgarta.

- Najzad sam stigao, posle dugog putovanja - aludirao je Molinaro na njegovo svraćanje do Madrida, gde je pregovarao sa Atletikom.

- Sviđa mi se Bundesliga i znam da Štutgart nije na onom mestu koje mu realno pripada i na kojem je obično bio prethodnih sezona - dodao je Italijan, koji će imati pravo nastupa za novi klub i u Ligi šampiona, u 1/8 finala protiv Barselone, s obzirom na to da nije odigrao ni minuta u elitnom takmičenju za "staru damu".

Iz Sampdorije u Sevilju

06. Januar 2010. 18:44

00017958.jpg

Fudbaler italijanske Sampdorije Marijus Stankevičijus igraće do kraja sezone na pozajmici u španskoj Sevilji, prenosi Beta. Prema dogovoru dva kluba, Sevilja će na kraju sezone imati pravo da otkupi Stankevičijusov ugovor.

Litvanski reprezentativac u Sevilji bi trebalo da zameni Serhija Sančeza koji će zbog problema sa srcem najverovatnije morati da završi karijeru. Ekipa Sevilje trenutno zauzima peto mesto na tabeli španskog prvenstva, a u Ligi šampiona plasirala se u osminu finala

Adu na pozajmici u Arisu
06. Januar 2010. 17:54

00017953.jpg

Talentovani fudbaler SAD Fredi Adu narednih 18 meseci igraće na pozajmici u grčkom Arisu, pošto nije uspeo da se izbori za mesto u portugalskoj Benfiki. Adu je u Benfiku došao još 2007. godine, ali je ubrzo prosleđen na pozajmicu Monaku, potom i Belenensešu, pošto nije ispunio velika očekivanja.

- Mnogo sam istraživao i razmišljao o ovom potezu - kratko je rekao 20-godišnji napadač reprezentacije SAD na svom profilu na drusštvenoj mreži Tviter.

Aris je trenutno na četvrtom mestu na tabeli grčkog prvenstva sa 25 bodova. Vodeći Panatinaikos ima 38, a drugoplasirani Olimpijakos 36.

CSKA opet kupuje po Brazilu
06. Januar 2010. 20:09

00017965.jpg

Moskovski CSKA spreman je da po hitnom postupku otkupi ugovor Diega Souse, plejmejkera brazilskog Palmeirasa. Ta "brzina" će ih koštati sedam miliona evra.

Dijego je nedavno, u jednoj anketi, proglašen za najboljeg fudbalera Brazila, ali za sada Moskovljani nisu poslali ništa na adresu Palmeirasa. Međutim, i pored zagonetnog, skoro diplomatskog odgovora Luisa Gonzaga Belucoa, predsednika tima, može se zaklučiti da zna o čemu se radi...

- Pijaca je otvorena, ali nas niko iz Rusije nije zvao. Mislim da će Diego ostati, bar do leta, sa nama!

Izvor: Sportal

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Stojković: Počinjem borbu za mesto u timu

00018007.jpg

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković priključio se danas engleskom Viganu gde će do kraja sezone igrati na pozajmici iz Sportinga.

- Svi znaju kakav je kvalitet Premijer lige, pa je dolazak fantastična prilika za mene. Znam da će biti teško, jer poznajem kvalitet ovdašnjih golmana, ali ću se i ja truditi. Cilj svakog profesionalca je da zaigra u prvom timu. Radujem se novom izazovu i borbi za mesto u prvoj postavi - rekao je Stojković na predstavljanju u Viganu.

Trener tima koji u Premijer ligi zauzima 16. mesto, Roberto Martinez zadovoljan je Stojkovićevim dolaskom, obzirom da je prvi golman Kris Kirkland povređen, a da je njegova rezerva Ričard Kingson na Kupu afričkih nacija sa reprezentacijom Gane.

- Vladimir je iskusan golman, a i prvi je izbor u svojoj reprezentaciji. Sve to pokazuje kakvog smo fudbalera dobili. Bitna je i njegova rešenost da uspe, a pojačaće se i konkurencija na mestu golmana - rekao je Martinez.

Vigan će u subotu dočekati Aston Vilu, u okviru 21. kola Premijer lige, a izvesno je da na gol stane Stojković.

Izvor:Sportal.rs

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Viera: Gotovo je, idem u Siti

00017981.jpg

Ono o čemu se prethodnih dana spekulisalo u četvrtak bi moglo da dobije zvaničnu potvrdu. Patrik Vijera, dosadašnji igrač Intera, karijeru će nastaviti u Mančester Sitiju gde će se pridružiti svom dojučerašnjem treneru Robertu Manćiniju. Francuz rođen u Senegalu pre 33 godine transfer u Mančester potvrdio je u izjavi nakon utakmice protiv Kjeva u kojoj je, posle dužeg vremena, bio starter.

- Proveo sam tri prelepe godine u Interu, ali imam određene ciljeve koje neću ispunitii ako ostanem ovde. Nisam bio u prvom planu kod trenera, to razumem i prhvatam tu činjenicu. Ove godine cilj mi je da u Sitiju svima, a pre svega treneru, pokažem da i dalje mogu igrati na onom nivou na kojem sam bio po dolasku u Inter. To bi mi puno pomoglo da se ponovo vratim u francusku reprezentaciju i zaigram na Svetskom prvenstvu - izjavio je Viera, koji bi uu toku dana trebalo da potpiše ugovor na godinu i po dana.

Da se rastanak Viere sa "nero-azurima" sasvim približio potvrdio je i kapitenn italijanskog šampiona, Havijer Zaneti.

- Viera će nam svima nedostajati, i kao igrač i kao čovek. Ponosan sam što mogu reći da sam igrao sa njim.

Francuz je za Inter odigrao 67 utakmica i postigao šest golova.

Izvor:Sportal.rs

Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
najbitnije je da uleti u formu za SP...posle ce sve da dodje na svoje mesto ;)

Natrag