Murinjo: Ne plašim se otkaza
Trener Intera Žoze Murinjo izjavio je da se ne plaši otkaza. Mediji na Apeninima se već duže bave ovim spekulacijama, pa je portugalski stručnjak morao da odgovori.
- Nisam zabrinut, ali moj posao je uvek u opasnosti jer svi žele da budu treneri Intera - rekao je Murinjo italijanskim medijima, a prenosi Beta.
Murinjo se često sukobljava sa medijima, a on je to objasnio željom da zaštiti svoju ekipu.
- To radim da bih odbranio svoj tim i nikada nisam zabrinut kako moji nastupi utiču na moj imidž u javnosti.
Murinjo je rekao i da će, ako dobije otkaz u Interu, nastaviti da se bavi trenerskim poslom.
- Rođen sam u fudbalu i umreću u fudbalu.
Murinjo je u karijeri trenirao Benfiku, Leiriju, Porto, sa kojim je osvojio Ligu šampiona, Kup UEFA i dve titule šampiona. Portuglac je predvodio i Čelsi, sa kojim je dve godine uzastopno osvojio Premijer ligu, zatim FA Kup, Liga kup i Komjuniti Šild. Sa Interom je prošle godine bio prvak, a osvojio je i Superkup Italije.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Napadač Atletika prešao u Sporting
Zapostavljeni napadač Atletiko Madrida, Floran Sinama Pongole (25), od naredne sezone nosiće dres lisabonskog Sportinga, potvrdio je portugalski klub.
Na ime obeštećenja Madriđani će inkasirati pozamašnih šest miliona evra za igrača koji je prošle sezone stigao na "Visente Kalderon", ali nije uspeo da se izbori za veću minutažu u konkurenciji Dijega Forlana i Serhia Aguera.
Pongole je na 32 utakmice postigao pet golova za Atletiko u koji je stigao iz Almerije, gde je proveo dve sezone. Prethodno, Francuz je nosio dres Liverpula, koji ga je slao na pozajmicu u Blekburn. Karijeru je počeo u Avru.
Izvor: sportal.rs