Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Kačar: "Ostajem u Berlinu do leta"

Kačar: "Ostajem u Berlinu do leta"

kacar-velika8924220091210043325.jpg

Nema šanse da Herta u januaru pusti najboljeg igrača. Berlinci nisu odustali od borbe za opstanak.
Gojko Kačar ostaje u Herti to leta. Ono što smo pisali tokom proteklih nedelja, potvrdio je i sam igrač, koji se odmara u Novom Sadu.

„Tačno je, ne postoji ni najmanja šansa da me puste u januaru. Klub se nije odrekao ambicije da opstane, iako se nalazi u teškoj situaciji, tako da ću proleće provesti u Berlinu“, otkriva srpski reprezentativac.

Nije mu teško pala ovakva odluka kluba.

“Obavezan sam da pomognem Herti i neću da se vraćam u jesen, sada je cilj da se dobro odmorim i da učinim sve što je u mojoj moći da Herta ostane u eliti“, napominje Kačar.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Šta stoji na putu Laneta za Milan?

Šta stoji na putu Laneta za Milan?

milan_jovanovic8785020091206041814.jpg

Problem je višak stranaca van EU, ali i to što Milan Jovanović ne može da igra za rosonere na proleće u Ligi Šampiona.
Milan bi vrlo rado potpisao ugovor sa Lanetom Jovanovićem još ove zime, ali postoji nekoliko prepreka.

Prva je ono što je kočilo i Krasića, mesto za igrača izvan EU, mada rosoneri pokušavaju da se oslobode Dominika Adije koga bi mogli da pozajme nekom klubu.

Drugo i važnije je činjenica da srpski reprezentativac ne bi mogao da pomogne Milanu u Ligi Šampiona, pošto je tokom jeseni nastupao za Standard. Ako se ima u vidu da je Evropa prvi cilj Italijana, jer svoje šanse procenjuju kao veće u ovom takmičenju, jasno je zbog čega je realnije da Milan pokuša da Jovanovića da dovede na leto.

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Herta je propao tim u ovoj sezoni ali videćemo, fudbalska čuda postoje.;)

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Toni: Uskoro potpisujem

Toni: Uskoro potpisujem

00017215.jpg

Napadač minhenskog Bajerna, Luka Toni najavio je da će veoma brzo potpisati ugovor sa Romom. Italijan odavno nije u planovima Luja van Gala, tako da je poslednjih sedmica intenzivirana priča o njegovom prelasku, a navodno svojim prijateljima je rekao.

- Jedva čekam. Posao još nije gotov, ali želim da idem u Romu i na kraju će se to i ostvariti - objavio je italijanski list "La Gazzette dello Sport" priznanje Tonija koji će klub iz Bavarske napustiti bez obeštećenja.

Prema nezvaničnim informacijama, zvanična potvrda transfera očekuje se 2. januara.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Tošić: Ne znam ništa o prodaji

Tošić: Ne znam ništa o prodaji

00017207.jpg

Britanski "Miror" objavio je vest da Mančester junajted uveliko traži kupca za reprezentativca Srbije. Kako pišu britanski novinari, kupac spreman da plati višemilionsko obeštećenje, traži se širom Evrope. Međutim, popularni Bambi o tome ne zna ništa.

- Nisam pročitao taj tekst, sad ću da ga pogledam. U svakom slučaju, meni niko iz kluba ništa slično nije spomenuo - rekao je za "Pres" Tošić koji je u Londonu otkrio srpskim novinarima da mu je menadžer Mančestera ser Aleks Ferguson obećao da će u narednom periodu dobiti šansu u Premijer ligi. Međutim, škotski stručnjak to obećanje još nije ispunio.

- Jeste, dobio sam uveravanja da ću igrati u nastavku sezone. Međutim, to su samo reči, nikako da se pređe na dela. Bio sam na klupi u utakmici protiv Fulama prošle nedelje, ali nisam ulazio u igru. I sad sam na spisku od dvadesetak igrača koji putuju na gostovanje Halu, a da li ću biti u timu... ne znam, videćemo - objasnio je Tošić, vidno razočaran što i dalje ne zna da li na "Old Trafordu" ozbiljno računaju na njega.

Predstojeće praznike, za razliku od većine svojih saigrača iz reprezentacije, Tošić će provesti radno zbog dva prvenstvena kola oko Nove godine.

- Nema ovde pauze, Mančester 30. decembra dočekuje Vigan, tako da nigde neću ići za Novu Godinu - poručio je Tošić koji je pre nekoliko dana postao otac ćerkice Ine.

- Hvala bogu, sve je prošlo u najboljem redu, iako se Dijana porodila dve nedelje pre vremena. Obe se osećaju odlično, tu su sa mnom i odmaraju se.

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Murinjo: Ne plašim se otkaza

00017192.jpg

Trener Intera Žoze Murinjo izjavio je da se ne plaši otkaza. Mediji na Apeninima se već duže bave ovim spekulacijama, pa je portugalski stručnjak morao da odgovori.

- Nisam zabrinut, ali moj posao je uvek u opasnosti jer svi žele da budu treneri Intera - rekao je Murinjo italijanskim medijima, a prenosi Beta.

Murinjo se često sukobljava sa medijima, a on je to objasnio željom da zaštiti svoju ekipu.

- To radim da bih odbranio svoj tim i nikada nisam zabrinut kako moji nastupi utiču na moj imidž u javnosti.

Murinjo je rekao i da će, ako dobije otkaz u Interu, nastaviti da se bavi trenerskim poslom.

- Rođen sam u fudbalu i umreću u fudbalu.

Murinjo je u karijeri trenirao Benfiku, Leiriju, Porto, sa kojim je osvojio Ligu šampiona, Kup UEFA i dve titule šampiona. Portuglac je predvodio i Čelsi, sa kojim je dve godine uzastopno osvojio Premijer ligu, zatim FA Kup, Liga kup i Komjuniti Šild. Sa Interom je prošle godine bio prvak, a osvojio je i Superkup Italije.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Napadač Atletika prešao u Sporting

00017199.jpg

Zapostavljeni napadač Atletiko Madrida, Floran Sinama Pongole (25), od naredne sezone nosiće dres lisabonskog Sportinga, potvrdio je portugalski klub.

Na ime obeštećenja Madriđani će inkasirati pozamašnih šest miliona evra za igrača koji je prošle sezone stigao na "Visente Kalderon", ali nije uspeo da se izbori za veću minutažu u konkurenciji Dijega Forlana i Serhia Aguera.

Pongole je na 32 utakmice postigao pet golova za Atletiko u koji je stigao iz Almerije, gde je proveo dve sezone. Prethodno, Francuz je nosio dres Liverpula, koji ga je slao na pozajmicu u Blekburn. Karijeru je počeo u Avru.

Izvor: sportal.rs

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Napadač Junajteda u Saragosi?

00017231.jpg

Španska Saragosa zainteresovana je za mogućnost da u svoje redove na pozajmicu do kraja sezone dovede mladog napadača Mančester junajteda Kika Makedu.

Makeda ove sezone nije odigrao nijednu prvenstvenu utakmicu, i Aleks Ferguson uveliko razmišlja o mogućnosti pozajmice 18-godišnjeg igrača, koji je prošle sezone odigrao važnu ulogu u osvajanju šampionske titule postigavši nekoliko ključnih golova u završnici prvenstva Premijer lige.

Za pozajmicu Makede zainteresovan je i Njukasl, ali pretpostavlja se da Ferguson špansku ligu vidi kao bolje okruženje za sticanje znanja od engleske druge lige.

- Uz naše probleme sa finansijama, moramo tražiti igrače koji će doći na pozajmicu, što je dobro funkcionisalo poslednjih godina. Makeda je jedan od onih za koje smo zainteresovani, to je sigurno - Sportski direktor Saragose Pedro Herera.

Izvor:Sportal.rs

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
Pa bilo bi fino da momak ode da vidi treba mu da igra. Sjecam se on je donio titulu Manchi prosle godine!!

Natrag