Fudbalski Savez Srbije

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Ne sumnjam da ćemo grupe proći, realno gledano mi smo bolji od svih timova sem ove prve grupe, ali se i sa njima možemo ravnopravno nositi, imamo fantastičan tim, jedino nas neke iznenadne neprilike mogu sprečiti, voleo bih da nas vidim do četvrtfinala :roll:

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stevanović: Imamo šanse za drugu fazu

Stevanović: Imamo šanse za drugu fazu

00015561.jpg

Trener Partizana Goran Stevanović ocenio je da je D grupa prvenstva sveta, u kojoj će Srbija igrati sa Nemačkom, Australijom i Ganom, izjednačena i da naši fudbaleri imaju realne šanse da izbore plasman u drugu fazu takmičenja.

- Iz mog iskustva sa prethodnog šampionata u Nemačkoj, kada smo bili u takozvanoj "grupi smrti", smatram da je ovo izjednačena grupa. Verujem da između Nemačke, Srbije i Gane treba tražiti dve ekipe koje će se plasirati u drugi krug - izjavio je Stevanović, prenosi Tanjug.

On je podsetio da je Gana pod vođstvom našeg trenera Ratomira Dujkovića pre četiri godine u Nemačkoj igrala izvanredno, a da je sada predvodi nekadašnji trener Vojvodine Milovan Rajevac. Pod njegovim vođstvom Gana ponovo ima veoma značajnu ulogu u afričkom i svetskom fudbalu.

Po mišljenju Stevanovića, najteža je G grupa u kojoj se nalaze Brazil, Severna Koreja, Obala Slonovače i Portugalija, a da su najviše sreće imali Španija, koja je nosilac u H grupi, i Italija, nosilac grupe F. U grupi sa Španijom igraće Švajcarska, Honduras i Čile, dok će Italijani za protivnike imati Paragvaj, Novi Zeland i Slovačku.

- Sve ostale grupe su veoma izjednačene i svako će tražiti šansu da se nađe među dve prvoplasirane ekipe. Moram ovde da izdvojim Englesku, koja je čini mi se dobila idealnu grupu, jer su joj SAD, Alžir i Slovenija - protivnici po meri - zaključio je Stevanović.

Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Kakav je baksuz ovaj Rajevac...Kaze sve bih voleo da dobijem za protivnike ali samo Srbiju ne!

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Lane Jovanović: ''Sve zavisi od nas''

Lane Jovanović: ''Sve zavisi od nas''

Napadač Standarda iz Liježa u prvoj svojoj reakciji na ishod žreba u Kejptaunu istakao da na Svetskom prvenstvu nema lakih rivala, pa ni lakih grupa, kao i da će sve zavisiti od igre ''orlova''.
jovanovic-velika6252220090908165212.jpg
Milan Jovanović mirno je prihvatio imena rivala u prvoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. On naglašava da će od velikog značaja biti prvi duel sa Ganom.

''Najbolje poznajem Nemačku, za Ganu znam da ih trenira naš čovek, a za Australiju da igraju tvrdo i da gaje ostrvski stil fudbala. U današnjem fudbalu nema lakih rivala i grupa, pa će uspeh zavisiti najviše od nas samih.

Psihološki je najvažniji meč protiv Gane, jer bi bilo dobro da na otvaranju ostvarimo dobar rezultat, što bi nam dalo pozitivnu injekciju pred naredne duele.'',
poručio je Jovanović u izjavi za B92.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Tole samouveren: ''Idemo dalje!''

Tole samouveren: ''Idemo dalje!''

Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić zadovoljan je posle žreba u Kejptaunu, ističući da Srbija ima velike šanse da se plasira u osminu finala. Tvrdi da je grupa ujednačena, kao i da su nam selekcije Nemačke i Gane veoma dobro poznate.
karadzic-velika7503020091020034524.jpg
Tomislav Karadžić ocenio je da Nemci nisu favoriti u Grupi D, jer po kvalitetu ne odskaču od ostalih rivala. Ističe da su nam ''panceri'', ali i Gana dobro poznati rivali.

''Zadovoljan sam grupom i verujem da idemo dalje. Ne mislim da su Nemci kvalitetniji od ostalih ekipa, već smatram da smo u istoj ravni sa njima i da možemo do tri boda u tom meču. Od nosilaca jedino je domaća selekcija slabija, a od ostalih mislim da ne bismo izabrali bolje'', kaže Karadžić.

Prvi meč protiv Gane ističe i kao najvažniji.

''Protiv Gane, koju trenira Rajevac igramo u Pretoriji. Tamo je naša ambasada, tamo smo igrali nedavno i protiv Južne Afrike i moramo da se odlično spremimo za taj meč. Nema razloga da tako ne bude. Mislim da, za početak, možemo u osminu finala'', zaključuje Karadžić.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Panta: "Nemci srećni? Videćemo posle utakmice..."

Panta: "Nemci srećni? Videćemo posle utakmice..."

Pantelić kaže da su Nemci arogantni, Kolarov da je više voleo Italijane, Milijaš da ne poznaje rivale, a Lazović smatra da je Australija veća opasnost od Gane.
280899155-soccer-international-friendly-south-korea-v-serbia-craven-cottage8208020091118121321.jpg
Reagovao je Marko Pantelić na konstataciju Nemaca da su imali veliku sreću u žrebu.

„U odnosu na koga? To je zaista arogantno što pričaju, ali to je takav narod. Videćemo da li će biti baš srećni“, zaključuje Pantelić.

srbija-veca7115020091007035439.jpg
Aleksandar Kolarov je priželjkivao Italijane, smatra da je Nemačka favorit, da Gana ima dobar tim, a da je Australija iskusna.

Nenad Milijaš je optimista, ne poznaje puno Ganu i Australiju, ali poručuje iz Engleske da je do Mundijala dovoljno vremena da upoznamo sve rivale. Malo se pribojava činjenice da nas Milovan Rajevac dobro poznaje.

Za razliku od većine, Danko Lazović smatra da je Australija bolji tim od Gane i dodaje da je dobro što igramo sa lakšim rivalom na startu.

danko-lazovic-manja6271120090909032254.jpg
“Nema sumnje da smo mogli imati i malo više sreće, ali na najvećoj fudbalskoj smotri nema lakih grupa. Ja sam lično navijao za grupu u kojoj su Južna Afrika, Urugvaj i Meksiko. O Nemcima ne treba trošiti reči, uvek su opasni, Australija je velikom usponu, a ni Ganu ne treba potcenjivati. Dobro je da prvu igramo sa Ganom, uvek je bolje otvoriti takmičenje sa nešto lakšim protivnikom”,
smatra napadač PSV Ajndhovena.

Natrag