Karadžić: Ni reč o Antiću
Sredinom sledeće nedelje verovatno ćemo imati sednicu Izvršnog odbora na kojoj ćemo razgovarati o aktuelnoj situaciji
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je danas za agenciju Beta da ta organizacija još nije raspravljala o budućnosti Radomira Antića na funkciji selektora nacionalnog tima.
Karadžić je kazao da čelnici FSS danas nisu imali sastanak Odbora za hitna pitanja ni Izvršnog odbora, iako su to mediji najavljivali pošto je Srbija u utorak u Beogradu igrala samo nerešeno sa Slovenijom u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.
- Nikakav sastanak nismo imali. Bavio sam se nekim drugim, privrednim stvarima. O Antiću nismo razgovarali. Sredinom sledeće nedelje verovatno ćemo imati sednicu Izvršnog odbora na kome ćemo razgovarati o stanju u kome smo, o svim aktuelnim pitanjima - rekao je Karadžić.
Antićev ostanak na mestu selektora reprezentacije Srbije doveden je u pitanje još posle junske eliminacije u grupnoj fazi Mundijala i suspenzije Svetske fudbalske federacije (FIFA) zbog vređanja sudije na turniru u Južnoj Africi.
Dogovor o produžetku saradnje je postignut posle razmene teških reči selektora i čelnika FŠ, a uprkos kazni FIFA, koja je Antiću zabranila da sa klupe vodi "orlove" na četiri takmičarske utakmice.
Rezultat od 1:1 u kvalifikacionom duelu sa Slovenijom u utorak u Beogradu ponovo je pokrenuo priče o Antićevoj smeni, pa su mediji već počeli da spekulišu imenima mogućih naslednika.
- Sve te priče nemaju blage veze. Do sada se nismo bavili selektorom. To je tema za Izvršni odbor, a pre toga će Odbor za hitna pitanja pripremiti sav materijal za tu sednicu - kategoričan je bio Karadžić.
vecernje novosti
--------------------------------------------------------------------------
Zašto UEFA vidi baklje, a ne penal?!
Sukob proslavljenog srpskog reprezentativca Sava Miloševića i delegata UEFA Rolanda Tisa u loži „Marakane“ u finišu utakmice sa Slovenijom mogao bi debelo da košta fudbalsku Srbiju!
U najmanju ruku, FSS će biti novčano kažnjen, a nije isključeno i da se na naš stadion stavi katanac pred naredni meč „orlova“ u Beogradu.
Savo je posle nedosuđenog penala nad Lazovićem izvređao Tisa i njegovog kolegu iz UEFA, nazivajući ih stokama i džukelama, a posle prespavane noći za „Alo!“ je rekao da ne postoji osnov prema kojem bi zbog njegovog nedoličnog ponašanja u centralnoj loži FSS-a mogao da bude kažnjen.
- Da se zna, u centralnoj loži sam bio kao navijač. Nemam baš nikakvu funkciju u Fudbalskom savezu Srbije, tako da nema razloga da nas bilo ko kažnjava zbog toga što sam delegatima UEFA rekao nešto što se njima nije dopalo. Bilo bi smešno. Mada, ako nas kazne, onda se potvrđuje sve ono što sam već rekao za UEFA, da je to leglo ološa - iskren je Savo.
.banner_text_link { text-align: right; }.banner_text_link a { font-size: 12px; color: rgb(204, 204, 204); }.banner_text_link a span { font-size: 10px; }.banner_text_link a:hover { color: rgb(102, 102, 102); } Čovek koji je tokom prebogate karijere upisao čak 102 nastupa za naš nacionalni tim otkrio je kako je tekao dijalog između njega i prisutnih delegata UEFA na „Marakani“.
- Video sam da njih dvojica non-stop nešto piskaraju. Pisali su kad je upaljena baklja na jugu na početku meča, beležili su tuču na tribinama, ma uglavnom sve negativno. S druge strane, nisu videli očigledan penal, na šta sam eksplodirao. Ustao sam i upitao ih: „Što ovo ne pišete?! Godinama unazad nas kradete, kako vas nije sramota!“ Odgovorili su mi da to nije u njihovoj nadležnosti, a onda sam ih izvređao. Mada, znam da to njih nimalo ne tangira i da moje reči neće imati nikakvog efekta. Ali, jednostavno sam morao da iznesem stav, a to je da UEFA večito radi u korist velikih i da ih za nas male baš zabole - besan je ostao Savo Milošević.
Na pitanje da li postoji osnov da on bude kažnjen, Savo je prokomentarisao:
- Samo napred, neka me kazne. Mada, ne znam kako bi mogli da mi bilo šta zabrane jer ja na mečeve nacionalnog tima dolazim kao navijač, a ne kao operativac - zaključio je Milošević, koji je apostrofirao da ga čelnici UEFA podsećaju na naše političare i da gledaju samo sopstvenu korist.
Jokić: Štitio sam FSS od Miloševića!
Zdravko Jokić, bivši sudija, sada menadžer organizacije događaja FS Srbije, bio je domaćin delegatima UEFA.
- Morao sam da stanem u odbranu delegata UEFA, jer je Milošević na engleskom jeziku počeo da ih napada. Mene nije vređao. Jedino što mi je rekao jeste: „Koga ti štitiš i zašto to radiš?“ Odgovorio sam mu da sve to radim kako Savez ne bi snosio posledice. Rukovodioci UEFA su mi posle utakmice rekli da su šokirani incidentom u loži i da im se tako nešto dosad nikada nije dogodilo.
Laković: Savo je pogrešio!
Zoran Laković, generalni sekretar FSS-a, osudio je nedolično ponašanje Sava Miloševića u centralnoj loži „Marakane“.
- Savo je dobar i pošten momak i sigurno da je s navijačke strane bio razočaran zbog toga što sudija nije pokazao na belu tačku posle starta nad Lazovićem. U svakom slučaju, ne opravdavam njegovo ponašanje - izjavio je Laković za „Alo!“, dodajući da su delegati UEFA notirali incident s Miloševićem u svoje beleške i da bi FSS već sredinom naredne nedelje mogao da se suoči sa kaznom.
Alo novine