Fudbalske vesti

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Totenhem kupio Van Der Varta minut pre kraja roka?

Ako su početak prelaznog roka obeležili Mančester siti i Real, onda je čast da spuste zavesu pripala Milanu i Totenhemu.
3591_vandervart01-reuter-juan-medina_f.jpg

Menadžer Totenhema Hari Rednap napravio je maestralan, pokeraški potez u "minut do 12" kada je, kako pišu britanski mediji, kaparisao Holanđanina Rafaela Van Der Varta za 10 miliona evra.
Neverovatno je kako je Rednap uspeo da prevari sve, a možda i sebe. Lukavo je čekao da Holanđaninu padne cena od 18 miliona evra.
Pratio je kako teku pregovori Van Der Varta sa Bajernom i kada je saznao da od toga nema ništa, pola sata pre kraja prelaznog roka je nazvao Real.
"Čim sam čuo da mu je cena drastično pala, odmah sam uskočio u igru", rekao je Rednap za britanske medije.

Tako će Van Der Vart najverovatnije održati tradiciju Holanđana koji se u Realu nisu toliko proslavili, koliko u sledećem klubu u kojem su zaigrali.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Srbi i Hrvati ujedinjeni u fudbalu

Čelnici Fudbalskih saveza Srbije i Hrvatske pregovaraju o takmičenju koje bi predstavljalo uvertiru u regionalnu ligu, prenosi list Kurir.
90443_markovic-karadzic_f.jpg

Srbi i Hrvati ponovo zajedno

Ono o čemu se stidljivo pričalo, postaće neminovnost, ako je verovati predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću. On je rekao da sa kolegom iz Hrvatskog saveza Vlatkom Markovićem vodi razgovore na temu turnira koji bi se organizovao kao uvertira u regionalnu ligu na prostorima bivše Jugoslavije.
Karadžić i Marković nedavno su se sreli na sahrani legendarnog jugoslovenskog fudbalera Stjepana Bobeka, kada su i obavili neformalan razgovor.
"Razgovarali smo o regionalnoj ligi, ali najviše o turniru klubova kojim bismo krenuli. Nama je cilj da odnose s Hrvatskom, ali i drugim zemljama, postavimo na fudbalski način. Verujem da bi to pomoglo i politici. Odnosi nikad nisu bili bolji, a fudbal je u stanju da ruši „kineske zidove“. Dobar sam prijatelj s Markovićem i uvek imamo otvorene razgovore", kaže Karadžić.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Novi skandal: Runi varao ženu, ipak u timu protiv Švajcarske

Napadač Mančester junajteda i engleske reprezentacije Vejn Runi varao je suprugu Kolin, sa jednom prostitukom. Novi skandal neće previše dotaći selektora Engleske Fabija Kapela koji će ipak uvrstiti sjajnog igrača u tim za kvalifikacionu utakmicu protiv Švajcarske u utorak.
49198_roooooo01-afp-hoang-dinh-nam_f.jpg

Nekoliko meseci posle skandala na relaciji Džon Teri-Vejn Bridž, pa zatim priznanja Ešlija Kola da je varao Šeril, a onda i bledog izdanja Engleske na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, Fabio Kapelo je indirektno suočen sa novim problemom.
Iako će insistirati na izolaciji od novinara i fotografa tokom boravka igrača u karantinu, Kapelo će kad-tad morati da izađe pred novinare, koji će jedva dočekati da ga pitaju šta misli o "nevernom Vejnu".

Poljuljani odnosi unutar ekipe najmanje trebaju Italijanu na početku kvalifikacija, tako da će on u svakom slučaju gledati da zaštiti svoje momke od javnosti.

Prema pisanju Sandej Mirora, Vejn Runi je za vreme trudnoće njegove supruge Kolin sedam puta u četiri meseca imao seksualne odnose sa prostitutkom Dženifer Tompson (21), koja je svaku noć sa njim naplaćivala 1.000 funti.

Runi je navodno sinoć priznao supruzi da ju je varao, nakon čega je ona, kako piše Miror, reagovala poput Elin Nordegren, bivše supruge Tajgera Vudsa.
"Moj život je upropašten. Bio sam jako glup. Kolin mi ovo neće oprostiti, ostaviće me", rekao je navodno Runi svom prijatelju sinoć.

71251_runija01-reuter-nigel-roddis_f.jpg

Vejnova supruga Kolin Runi

Miror otkriva i da je Runi toliko "poleteo" za Dženifer Tompson da ju je u nekoliko navrata vodio i na žurke.
Tompsonova je za Miror otkrila da joj je Runi često slao SMS poruke.
"Pričali smo preko skajpa i uvek je koristio lažno ime. Što se viđanja tiče, ono se uvek odigravalo u istom hotelu", rekla je devojka.

Ispostavilo se da je Runi Tompsonovu pronašao preko jedne elitne agencije za pratnju iz Mančestera, koja je garantovala potpunu diskreciju.
Međutim, stvar je izmakla kontroli kada je Dženifer počela da sa njim ugovara posao van agencije, zbog čega je stvar ipak isplivala na površinu.

Runi se sa njom prvi put video u julu prošle godine, kada je Kolin bila u petom mesecu trudnoće.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Maradona: "50-ti slavim u Napulju"

6412394834c84b8da2e9a8094486156_extreme.jpg

Dijego Maradona planira da sledećeg meseca 50. rodjendan proslavi utakmicom sa nekadašnjim saigračima iz Napolija na stadionu "San Paolo" u Napulju.

"Imao sam sve u životu, porodicu koju obožavam, briljantnu karijeru i sada mi, hvala Bogu, ne treba ništa, čak ni novac. Jedina želja mi je da se vratim u Napulj... zagrlim taj narod ponovo. Tamo sam proveo najbolje godine života ", rekao je Maradona za izdanje dnevnika Gazeta delo Sport.
Maradona je Napoli predvodio do osvajanja Kupa UEFA 1989. godine i titula prvaka Italije 1987. i 1990.

Saigrač iz tih dana bio mu je i Salvatore Banji čiji je zadatak da organizuje rodjendansku utakmicu Maradone, koji će 50 godina napuniti 30. oktobra.

Pitanje je, ipak, da li će Maradonin povratak u Italiju proći bez problema, pošto mu tamošnje vlasti još nisu oprostile neplaćanje poreza iz perioda dok je igrao za Napoli.

Prošle godine je poreska policija Maradoni, koji je boravio u klinici za mršavljenje na severu Italije, oduzela par mindjuša vrednosti 4.000 evra.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Menezes vraća Ronaldinja?

Menezes vraća Ronaldinja?
6. septembar 2010. | 11:38

12411285574c7bfe5c299f8391681244_extreme.jpg

Novi selektor fudbalske reprezentacije Brazila Mano Menezes rekao je danas da bi fudbaler Milana Ronaldinjo ponovo mogao da zaigra za nacionalni tim.

Menezesov prethodnik Karlos Dunga nije uvrstio Ronaldinja u tim za Svetsko prvenstvo, na kojem su "karioke" eliminisane u četvrtfinalu.

"Ronaldinjo nije star i mogao bi da igra na Mundijalu 2014. godine. Njegovi kvaliteti nisu diskutabilni, prošle sezone je igrao veoma dobro u Milanu. Ako bude onaj stari dobri Ronaldinjo, pozvaću ga u tim", kazao je Menezes za "Gazetu"

Menezes je pohvalio i Ronaldinjovog klupskog druga, Alešandrea Pata, za koga je rekao da "izrasta u pravog napadača".

Ronaldinjo je za Brazil debitovao 1999. godine i do sada je za odigrao 87 utakmica i postigao 32 gola.

Izvor: B92, Beta

--------------------------------------------------------------------------------------

Brat Roni se vraća :)

--------------------------------------------------------------------------------------

Prijava protiv sekretara Napretka
6. septembar 2010. | 14:07

2561358474c84d99373442684041812_big.jpg

Pripadnici Odseka za privredni kriminal u Kruševcu podneli su krivičnu prijavu protiv Miroslava Ivkovića (1945), generalnog sekretara fudbalskog kluba Napredak.

Prijava je podneta zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio klub za 866.955 dinara.

U saopštenju policije navodi se da je Ivković u periodu od januara do avgusta 2010. godine, bez saglasnosti i naloga direktora kluba, podnosio zahtev Gradskoj upravi grada Kruševca za prenos sredstava, te da je, nakon uplate, u više navrata podizao taj novac.

"Osumnjičeni je time prekoračio granice službenih ovlašćenja i klubu naneo materijalnu štetu", navodi se u policijskom saoštenju.

Napredak je prošle sezone ispao iz Super lige, a ove sezone je u prva četiri kola Prve lige Srbija zabeležio jedan nerešen rezultat i tri poraza.

Izvor: B92, Beta

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Venger krade "novog Fabregasa"

Strasti oko prelaska Seska Fabregasa u Barselonu se još nisu smirile, a Arsen Venger pored toga što je uspeo da zadrži kapitena Arsenala u Londonu, sprema novi napad na akademiju Katalonaca i prema svemu sudeći oteće im još jedno čudo - Oriola Romeua.
71787_oriola01-reuter-javier-barbancho_f.jpg

Mladi Španac je briljirao na nedavnom U19 Evropskom prvenstvu, ali se okitio samo srebrnom medaljom nakon poraza od Francuske u finalu.
Sjajne partije naterale su Pepa Gvardiolu da 18-godišnjaku pruži priliku u Superkupu Španije, ali dolazak Havijera Maskerana, kao i izvestan Fabregasov prelazak sledeće godine naterale su mladog defanzivnog vezistu da razmisli o budućnosti na Kamp Nou.

Venger je spreman da Romeu odmah pruži šansu u prvom timu, isto kao što je rizikovao sa Fabregasom davne 2003. godine kada ga je kao 16-godišnjaka doveo iz Barselonine akademije.

Trener Arsenala se kao po običaju "najslađe smeje", a ukoliko Romeu potpiše prvi profesionalni ugovor sa Arsenalom, za pet-šest godina ćemo verovatno ponovo slušati Ćavija, Pikea i Mesija, pa čak i Fabregasa, kako je pitanje dana kada će se Romeu vratiti na Kamp Nou jer njegovim venama teče Barselonina krv.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Odigrali utakmicu koja je trajala 57 sati

Nogometne momčadi Leeds Badgersa i Warwick Wolvesa postavile su novi svjetski rekord po vremenskom trajanju utakmice koja se je igrala čak 57 sati
U Coventryju je odigrana utakmica za koju je izgledalo da nema kraja. Igrači Badgersa i Wolvesa us klopu humanitarne akcije (za borbu protiv meningitisa) odlučili su postaviti novi rekord u duljini utakmice.

I to im je uspjelo, jer su sada već bivši rekord od 42 sata debelo premašili za 15 sati. Momčadi su svaki sat imale pravo na pet minuta odmora, a konačni rezultat je bio 425:354 za Badgerse.

Za vrijeme utakmice dogodila se je i jedna neobična situacija. Jedan igrač je odvezen u bolnicu pod sumnjom da je slomio stopalo, ali se je nakon pregleda posije deset sati vrati na teren.

'Bilo je umornih nogu, ali imali smo sjajnu podršku, a igrači su se i međusobno bodrili. Tako smo sretni što smo postigli naš cilj da će bol nestati za nekoliko dana,' rekao je organizator ovog događaja Simon Lynes.

Preuzeto sa tportal.hr

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Brajanu Laudrupu otkriven rak

Nekadašnjem reprezentativicu Danske u fudbalu Brajanu Laudrupu na lekarskim pregledima je otkriven je rak limfocita, preneli su danas lokalni mediji.
71895_laudrup_f.jpg

Laudrup je, nakon saznanja da je oboleo od teške bolesti, izjavio da je "šokiran dijagnozom" i najavio "tešku borbu" za život.
Lekari koji su pregledali 41. godišnjeg Laudrupa saopštili su da su "optimisti" po pitanju ozdravljenja pacijenta, pošto su simptomi raka otkriveni u ranoj fazi bolesti.
Prva zvezda danskog državnog tima u istorijskom pohodu na titulu prvaka Evrope, na šampionatu u Švedskoj 1992. godine, najavila je da će nastaviti sa radom kao komentator nacionalne televizije.
U dugoj reprezentativnoj karijeri mlađi od braće Laudrup nastupio je 82 puta za Dance i postigao 21 gol.
Igrao je u mnogim evropskim klubovima, od kojih su najpoznatiji Bajern iz Minhena, Milan, Fiorentina , Ajaks i Glazgov Rendžers.

Inijesta: Gol iz finala Mondijala odgledao sam hiljadu puta

Fudbalski reprezentativac Španije Andres Inijesta priznao je danas da je "hiljadu" puta odgledao snimak svog gola koji je reprezentaciji te zemlje doneo pobedu nad Holandijom u finalu Svetskog prvenstva.
56968_iniojest01-reuter-jerry-lampen_f.jpg

"Stalno gledam snimke svojih mečeva. To mi pomaže da napredujem. Istovremeno, te utakmice se stalno vrte po raznim kanalima, tako da, hteo, ne hteo, moram da gledam", rekao je Inijesta.
Španija je u finalu Mondijala u Johanesburgu pobedila Holandiju sa 1:0, a Inijesta je gol postigao u 116. minutu.
"Nijedan odgledani snimak, međutim, ne može da se poredi sa osećajem na terenu u trenutku postizanja gola", dodao je Inijesta.

Fudbaler Barselone rekao je da je svestan da će svi golovi koje bude davao u daljoj karijeri biti manje važni od onog u Johanesburgu. Inijesta je otkrio i da, čim je šutnuo loptu, znao je da će ona završiti u mreži Holandije.
"Znao sam da ni odbrana, ni golman neće doći do lopte. Samo sam čekao da Njutnov zakon odradi svoje, da lopta padne ispred mene. Ovaj put umesto jabuke u pitanju je bila lopta, a umesto Njutnove glave, moja noga", našalio se Inijesta.

Trenutak kada je Inijesta postigao gol u finalu gledalo je 15,6 miliona ljudi u Španiji, odnosno 85,9 odsto, što je rekordna gledanost u toj zemlji.

Evropski klubovi traže odštetu za povređene igrače od FIFA

Udruženje evropskih fudbalskih klubova zatražiće od FIFA da ubuduće obezbedi novac za plate igrače koji se povrede na reprezentativnim utakmicama u ciklusu takmičenja za prvenstvo sveta.
44940_robensedi01-afp-toussaint-kluiters_f.jpg

"Zahvaljujući našim fudbalerima, FIFA sada od svetskog prvenstva prihoduje više od milijardu dolara i ne bio joj bio problem da deo tog novca izdvoji u fond iz kojeg bi se pokrivale plate fudbalera koji se povrede dok igraju za svoje reprezentacije", rekao je predsednik Udruženje klubova Karl Hajnc Rumenige.

Prema njegovim rečima, klubovi više ne žele da sav rizik od povreda igrača preuzimaju na sebe.

"Mogu da navedem samo primer Bajerna. Arjen Roben je na prvenstvu sveta igrao povređen i sada će pauzirati do naredne godine, a klub mora da mu daje platu. To više ne može da se toleriše", rekao je Rumenige.

Bivši nemački fudbaler dodao je da će predsednik FIFA Sep Blater "morati da shvati neke stvari".

"FIFA postaje sve moćnija i sada već govorimo o njenim prihodima koji se mere milijardama. Činjenica je da ona više nema nikakvih finansijskih problema i da joj ne bi bio problem da obezbedi fond za osiguranje plata", rekao je Rumenige.

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini prihvatio je razgovor sa klubovima na tu temu, kada se radi o ciklusu takmičenja za prvenstvo Evrope, ali Blater za sada ne želi ni da čuje za takvu vrstu kompenzacije klubovima.

blicsport.rs

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Rendžers i Seltik ostaju u Škotskoj

Rendžers i Seltik ostaju u Škotskoj
9. septembar 2010. | 09:42

15774003624c888fe88b2c0713969925_big.jpg

Izvršni direktor PL Škotske Nil Donkaster izjavio je da se dva najveća kluba iz te zemlje, Rendžers i Seltik, neće pridruživati engleskoj Premijer ligi.

Nedavno je većinski vlasnik Seltika Dermot Dezmond nagovestio da bi, pod uticajem medija, oba “old firm” kluba, mogla da pređu u Premijer ligu Engleske.

Engleski klubovi su prošle godine odbili da upute pozivnice škotskim ekipama i Donkaster tvrdi da prelaska sigurno neće biti.

“Svi mi imamo neke snove u vezi sa našim klubovima, ali ja bih radije da živim u dnevnoj realnosti gde se sada nalazimo”, rekao je Donkaster za SkajSports.

Donkaster smatra da su Rendžers i Seltik integralni deo škotskog fudbala i da to ne može da se promeni.

“Rendžers i Seltik su bitan deo naše Premijer lige Škotske i vidim ih ovde i u doglednoj budućnosti. Oni su škotski klubovi i igraju u ŠPL. Moram da se bavim realnim stvarima, kao što je poboljšanje uslova što je više moguće za sve škotske klubove i to uključuje Rendžers i Seltik. Oni su fundamentalni deo škotskog fudbala i mislim da će tako ostati zauvek”, objasnio je Donkaster.

Izvor: B92, Goal

Natrag