Formalizam izražavanja JS i drugih.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To sto je upptrebljavao izraz 'Sin Covecji' je skladno sa stihovima koje si gore postavio, on je sam sebe ponizio, i nije hteo koristiti nikakve titule. Ali to njima ne mozes objasniti..

Sve i da neko i pokuša da njima bilo šta objasni, uzalud mu je trud. Osobe koje su svesno prihvatile umotvorine patoloških lažova i blefera kao "evanđelje" i nisu ništa drugo nego nedokazane.

Shvati, mi, i ne samo mi im citate iz Svetog Pisma, dokaze iz Crkvene Tradicije, učenja, samog PIsma iznosimo, ne iznosimo im ljudske umotvorine, oni i dalje nastavljaju po svome i nameću te svoje laži kao "evanđelje".

Pa kada je već tako, onda nije ni čudo kada neko posumnja u razumnost sledbenika arhi lažova Milera i njemu sličnih.

Ali, ne radi se o nerazumnosti, nego o oholosti, i bezobraštini kakvu da je nema bi trebalo izmisliti.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Ne samo jednog "malog boga", nego dvojicu malih bogova (i satana im je bog), da ne govorim da oni prvu zapovest krše i time što smrtnu ženu stavljaju u istu ravan sa bogom, jer im je ona jedini "utešitelj" i tumač Svetog Pisma.

Naravno da je blasfemično i bogohulno, ali oni se kao i u svemu snalaze u "tumačenju" ovoga:

"On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. " Fil 2 6.8

Upravo u ovim redovima, oni blasfemično, nalaze opravdanje za svoje poistvećivanje Isusa sa stvorenjem.

A oni, napisani na koine grčkom, imaju sasvim drugu poruku.

Pogledajte prilog 118125

Pogledajte prilog 118126

Pogledajte prilog 118127

I treba ih čitati ovako:

"On, bijavši Bog, nije se svog božanstva držao kao plena, nego "opleni" sebe uzevši lik sluge, postavši čovekom. Bejavši čovekom, ponizi sebe postavši poslušan sve do smrti, smrti na krstu-križu".

Kako nema "malih" bogova, I kako sam YWHW kroz usta proroka Izaije (Isaiyahu) govori da nema drugih spasitelja, osim Njega samog, zaključak se sam nameće, pred očima nam je.

Isus jeste YHWH

Uostalom zašto bi Hebreji (Sadukeji, Fariseji, Pismoznanci) hteli da ga kamenuju? A hteli su to upravo nakon što je Isus za sebe rekao da je "Ego Eimi", a te dve reči, "Ja jesam", su upravo doslovna transkripcija Ha Shem, da ne govorim o tome da je dozvoljavao da ga zovu Adonai koje pripada isključivo Bogu (imenom Isus ga zovu samo Hebreji, učenici ga uvek zovu Adonai, a on za sebe uvek upotrebljava samo "Sin Čovečiji" aludirajući otvoreno na viziju iz ovim nasrtljivcima tako dragog Daniela)
Bog je JEDAN JHVH JEHOVA BOG.
Isus Hrist je Bozji Sin
tako kaze Bog, Bozja rec

Dokazi da Isus nije JHVH

I.

Psalam 118:26

Blagoslovljen koji dolazi u imenu Jahvinu! Blagoslivljamo vas iz Doma Jahvina!

תהילים קיח

כו בָּרוּךְ הַבָּא בְּשֵׁם יְהוָה בֵּרַכְנוּכֶם מִבֵּית יְהוָה.

Baruh haba bešem Jehovah berahnuhem mibeit Jehovah.

Matej 23:39

Doista, kažem vam, odsada me nećete vidjeti dok ne reknete: Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje!

מַתָּי פֶּרֶק כג

39 כִּי אֲנִי אֹמֵר לָכֶם מֵעַתָּה לֹא תִרְאוּנִי עַד אֲשֶׁר תֹּאמְרוּ בָּרוּך הַבָּא בְּשֵׁם־יְהוָֹה׃

Ivan 5,43

Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti

II.
Psalam 22:9

”U Jahvu se on uzda, neka ga sad izbavi, neka ga spasi ako mu omilje!

תהילים כב
ט גֹּל אֶל-יְהוָה יְפַלְּטֵהוּ יַצִּילֵהוּ כִּי חָפֵץ בּוֹ.

Gol el-Jehovah jefaletehu jacilehu ki hafec bov.

( u nekim Biblijama. je stvak ח -8.)

Matej 27:43
Uzdao se u Boga! Neka ga sad izbavi ako mu omilje! Ta govorio je: ‘Sin sam Božji!’”

מַתָּי פֶּרֶק כז

בָּטַח בֵּאלֹהִים עַתָּה יְפַלְּטֵהוּ אִם־חָפֵץ בּוֹ כִּי אָמַר בֶּן־הָאֱלֹהִים אֲנִי׃ 43

III.

a uz to kaze i cjelo poglavlje Psalam 22 & Izaja 53...

IV.
Psalam 110:1

Psalam. Davidov. Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!

תהילים קי

א לְדָוִד מִזְמוֹרנְאֻם יְהוָה לַאדֹנִי שֵׁב לִימִינִי עַד-אָשִׁית אֹיְבֶיךָ הֲדֹם לְרַגְלֶיךָ.
LeDavid mizmor neum Jahweh ladoni šev limini ad-ašit ojeveiha hadom leragleiha

Ps. 45:6, Mt. 22:44, Mk. 12:36, Lk. 20:42, 1 Kor. 15:25, Jev. 1:13 (DK)

V.
Izaja 61:1
Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima;
ישעיהו פרק סא
רוח אדני יהוה עלי יען משח יהוה אתי לבשר ענוים שלחני לחבש לנשברי לב לקרא לשבוים דרור ולאסורים פקח קוח׃
Ruah adonai JeHoVaH alai, ja an mašah JeHoVaH oti levaser anavim šelahani lahavoš lenišberei lev, likro lišvujim derovr, vela asurim pekah- kovah.

Luka 4:18
Duh Gospodnji na meni je jer me pomaza! On me posla blagovjesnikom biti siromasima, proglasiti sužnjima oslobođenje, vid slijepima, na slobodu pustiti potlačene,

לוּקָס פֶּרֶק ד

18 רוּחַ אֲדֹנָי יֱהוֹה עָלָי יַעַן מָשַׁח אֹתִי לְבַשֵׂר עֲנָוִים׃

VI.
Psalam 2:7

"Objavljujem krepku riječ Gospodnju; on mi reče: "Ti si Sin moj, ja te rodih danas (IS)

ז אֲסַפְּרָה אֶל-חֹק יְהוָה אָמַר אֵלַי בְּנִי אַתָּה אֲנִי הַיּוֹם יְלִדְתִּיךָ.
Asaperah el čok JeHoVaH amar elai beni atah ani haijom jelidtiha

Marko 1:11
a glas se zaori s nebesa: Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina! Jeruzalemska Biblija
Luka 3:22
Sveti Duh siđe na Isusa pod tjelesnim prividom, kao jedna golubica, i jedan glas dođe s neba `To je moj sin. Ja, danas, sam te rodio.`
Djela 13:33
Kao što je napisano i u drugom psalmu: ti si moj sin, ja te danas rodih.
Hebrejima 1,5
Ta kome od anđela ikad reče: Ti si sin moj, danas te rodih; ili pak: Ja ću njemu biti otac, a on će meni biti sin
Hebrejima 5:5
Tako i Krist ne proslavi sam sebe postavši svećenik, nego ga proslavi Onaj koji mu reče: Ti si sin moj, danas te rodih

VII.

1. Ljetopisa 17,13
Ja ću njemu biti otac, a on će meni biti sin: svoje naklonosti neću odvratiti od njega, kao što sam je odvratio od tvoga prethodnika.

Izaija 53,10
Ali Gospodu bi volja da ga bije, i dade ga na muke; kad položi dušu svoju u prinos za grijeh...
י וַיהוָה חָפֵץ דַּכְּאוֹ הֶחֱלִי אִם-תָּשִׂים אָשָׁם נַפְשׁוֹ יִרְאֶה זֶרַע יַאֲרִיךְ יָמִים וְחֵפֶץ יְהוָה בְּיָדוֹ יִצְלָח.

Izaija 42,6
Ja, Jahve, u pravdi te pozvah, čvrsto te za ruku uzeh; oblikovah te i postavih te za Savez narodu i svjetlost pucima,

Izaija 11,2
Na njemu će duh Jahvin počivat`, duh mudrosti i umnosti, duh savjeta i jakosti, duh znanja i straha Gospodnjeg.

Izaija 11,3
Prodahnut će ga strah Gospodnji: neće suditi po viđenju, presuđivati po čuvenju,

Izaija 28,16
Stog ovako govori Jahve Gospod: "Evo, postavljam na Sion kamen odabrani, dragocjen kamen ugaoni, temeljac. Onaj koji u nj vjeruje neće propasti.

Ezekiel 34,22
Ja ću izbaviti ovce svoje da više ne budu plijenom i sudit ću između ovce i ovce.
Ezekiel 34,23
Postavit ću im jednoga pastira koji će ih pasti, slugu svoga Davida: on će ih sam pasti i bit će im pastir

VIII.

Ime Isus dolazi preko grckog od Hebrejski: יהושוע / יהושע pun izraz je Jehošua, šta ima značenje:. JeHoVaH/ Jahve je spasenje u smislu: "od Jahve dolazi spasenje".
Ime "Izajah" ישעיהו Ješajahu je obrnuti red tog imena Jehošua (Isus) a prjevod bi bio u smislu: spasenje dolazi od Jahve.

Zbog tačnog značenja imena Isusa) Jehovšua nikada nebi rekli da je on Jehovah
Kratko i Jednostavno: Isus nije Jehovah Zato što mu je ime JEHOVŠUA יהושוע
Da mu nije ime Jehošua mogao bi biti on Jehovah ,ali pošto mu je baš to ime (Jehošua) lično Bog odabrao nemože on Biti Jehovah
Jednostavno jer Isus Nosi ( tuđe) Bozlje ime u svom imenu neože biti taj čike on ime nosi
Pored ovo ako je Isus Jehovah onda je i Sin Nunov Jehovah jer i on nosi to isto Božje ime JHVH u svome imenu
Sin Nunovin Hebr. JEHOVŠUA יהושוע
-----------------------

Da li je Isus Jahve iz Starog Zavjeta?

Trinitarijanci trebaju dokazati biblijski da ova osoba u donjim stavcima nije jedini istinski Bog Jahve;

Otk 1;1 „Otkrivenje Isusa Krista: njemu ga dade Bog…” da ne znači isto što i „Otkrivenje Isusa Krista: njemu ga dade Jahve…”

Otk 1;4 „...Milost vam i mir od Onoga koji jest i koji bijaše i koji dolazi i od sedam duhova što su pred Prijestoljem njegovim i od Isusa Krista…” da Onaj koji jest...nije Jahve osobno.

Otk 1;6 „...te nas učini kraljevstvom, svećenicima Bogu i Ocu svojemu…"

Otk 1;8 „Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog - Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svevladar.“ Da nije riječ o Jahvi.

Otk 3;2 „Doista, ne nađoh da su ti djela pred Bogom mojim savršena.“ Da Isusov Bog nije Jahve.

Otk 3;12 "Pobjednika ću postaviti stupom u hramu Boga moga i odande on više neće izići i napisat ću na njemu ime Boga svoga i ime grada Boga svoga, novog Jeruzalema koji siđe s neba od Boga mojega, i ime moje novo."

Otk 4;9-11 „I kad god bića dadu slavu i čast pohvalnicu Onomu koji sjedi na prijestolju, Živomu u vijeke vjekova, 10 dvadeset i četiri starješine padnu ničice pred Onim koji sjedi na prijestolju i poklone se njemu - Živomu u vijeke vjekova. I stavljaju svoje vijence pred prijestolje govoreći: 11stojan si, Gospodine, Boženaš, primiti slavu i čast i moć! Jer ti si sve stvorio, i tvojom voljom sve postade i bi stvoreno!"

Otk 5;13 “I začujem: sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori: "Onomu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu blagoslov i čast, i slava i vlast u vijeke vjekova!"

Otk 7;10 “Viču iz glasa: "Spasenje Bogu našemu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu!"

Otk 11;15 "Uspostavljeno je nad svijetom kraljevstvo Gospodara našega i Pomazanika njegova i kraljevat će u vijeke vjekova!"

Otk 12;10 „I začujem glas na nebu silan: "Sada nasta spasenje i snaga i kraljevstvo Boga našega i vlast Pomazanika njegova!...“

Otk 14;4 „...Otkupljeni su od ljudi kao prvine Bogu i Jaganjcu;...“

Otk 15;3,4 "Pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega, i pjesmu Jaganjčevu: "Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, Svevladaru! Pravedni su i istiniti putovi tvoji, Kralju naroda! 4 Tko da te se ne boji, Gospodine, tko da ne slavi ime tvoje! Ti si jedini svet!Zanimljivo da Mojsije i Isus pjevaju istu pjesmu.

Otk 19;4 "Nato starješine, njih dvadesetčetvorica, i ona četiri bića padoše ničice i pokloniše se Bogu, koji sjedi na prijestolju, govoreći: "Amen! Aleluja!"

Otk 20;6 "Blažen i svet onaj tko je dionik toga prvog uskrsnuća! Nad njim druga smrt nema vlasti: oni će biti svećenici Božji i Kristovi i s njime će kraljevati tisuću godina."

Otk 21;5-7 "Tada Onaj što sjedi na prijestolju reče: "Evo, sve činim novo!" I doda: "Napiši: Ove su riječi vjerne i istinite." 6 I još mi reče: "Svršeno je! Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak! Ja ću žednomu dati s izvora vode života zabadava. 7 To će biti baština pobjednikova. I ja ću njemu biti Bog, a on meni sin.

Otk 21;22 "Hrama u gradu ne vidjeh. Ta Gospod, Bog, Svevladar, hram je njegov - i Jaganjac!"

Otk 22;1 "I pokaza mi rijeku vode života, bistru kao prozirac: izvire iz prijestolja Božjeg i Jaganjčeva."

Otk 22;3 "I neće više biti nikakva prokletstva. I prijestolje će Božje i Jaganjčevo biti u gradu i sluge će mu se njegove klanjati...""

-----------------------

JHVH u Otkrivenju

1:8 Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog - Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svevladar.
8 אֲנִי הָאָלֶף וְהַתָּו רֹאשׁ וָסוֹף נְאֻם יְהוָֹה אֱלֹהִים הַהוֶֹה וְהָיָה וְיָבוֹא אֱלֹהֵי צְבָאוֹת׃

4,8 Ta su četiri bića - u svakoga po šest krila - sve naokolo i iznutra puna očiju. Bez predaha dan i noć govore: "Svet! Svet! Svet Gospodin, Bog Svevladar, Onaj koji bijaše i koji jest i koji dolazi!"
8 וְאַרְבַּע הַחַיּוֹת שֵׁשׁ כְּנָפַיִם שֵׁשׁ כְּנָפַיִם לְאֶחָת וְהֵן מְלֵאוֹת עֵינַיִם מִסָּבִיב וּמִלִּפְנִים וְאֵין־דֳּמִי לָהֶן יוֹמָם וָלַיְלָה וְאֹמְרוֹת קָדוֹשׁ קָדוֹשׁ קָדוֹשׁ יְהוָֹה אֱלֹהִים צְבָאוֹת הָיָה וְהוֶֹה וְיָבוֹא

15:3 Pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega, i pjesmu Jaganjčevu: "Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, Svevladaru! Pravedni su i istiniti putovi tvoji, Kralju naroda!
3 וַיָּשִׁירוּ אֶת־שִׁירַת משֶׁה עֶבֶד אֱלֹהִים וְשִׁירַת הַשֶׂה לֵאמֹר גְּדוֹלִים מַעֲשֶׂיךָ וְנִפְלָאִים יְהוָֹה אֱלֹהִים צְבָאוֹת צֶדֶק וֶאֱמֶת דְּרָכֶיךָ מֶלֶךְ הַגּוֹיִם׃

15:4 Tko da te se ne boji, Gospodine, tko da ne slavi ime tvoje! Ti si jedini svet! I zato svi će narodi doći i klanjati se pred tobom jer se očitovahu pravedna djela tvoja!
4 מִי לֹא יִירָאֲךָ יְהוָֹה וְלֹא יִתֵּן כָּבוֹד לְשִׁמְךָ כִּי־קָדוֹשׁ אַתָּה לְבַדֶּךָ כִּי כָל־הַגּוֹיִם יָבֹאוּ וְיִשְׁתַּחֲווּ לְפָנֶיךָ כִּי־נִגְלוּ מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ׃

16:7 I začujem žrtvenik kako govori: "Da, Gospode, Bože, Svevladaru! Istiniti su i pravedni sudovi tvoji!
7 וָאֶשְׁמַע אֶת־הַמִּזְבֵּחַ אֹמֵר אָמְנָם כֵּן יְהוָֹה אֱלֹהִים צְבָאוֹת אֱמֶת וָצֶדֶק מִשְׁפָּטֶיךָ׃

18:8 Stoga u isti će je dan zla zadesiti: smrt i jad i glad te će sva u ognju biti spaljena. Jer silan je Gospod, Bog, Sudac njezin!
8 עַל־כֵּן בְּיוֹם אֶחָד תָּבֹאנָה מַכּוֹתֶיהָ מָוֶת וְאֵבֶל וְרָעָב וְנִשְׂרְפָה בְּמוֹ־אֵשׁ כִּי חָזָק יְהוָֹה אֱלֹהִים הַשֹּׁפֵט אֹתָהּ

19,6 I začuh kao glas silna mnoštva i kao šum voda mnogih i kao prasak gromova silnih: "Aleluja! Zakraljeva Gospod, Bog naš Svevladar!
6 וָאֶשְׁמַע קוֹל כְּקוֹל הָמוֹן רַב וּכְקוֹל מַיִם רַבִּים וּכְקוֹל רְעָמִים חֲזָקִים וַיֹּאמְרוּ הַלֲלוּיָהּ כִּי־מָלַךְ אֱלֹהֵינוּ יְהוָֹה צְבָאוֹת

21,22 Hrama u gradu ne vidjeh. Ta Gospod, Bog, Svevladar, hram je njegov - i Jaganjac!
22 וְהֵיכָל לֹא־רָאִיתִי בָהּ כִּי יְהוָֹה אֱלֹהִים צְבָאוֹת הוּא וְהַשֶׂה הֵיכָלָהּ׃

22:5 Noći više biti neće i neće trebati svjetla od svjetiljke ni svjetla sunčeva: obasjavat će ih Gospod Bog i oni će kraljevati u vijeke vjekova.
5 וְלַיְלָה לֹא יִהְיֶה־עוֹד וְלֹא יִצְטָרְכוּ עוֹד לְאוֹר נֵר וּלְאוֹר שָׁמֶשׁ כִּי־יְהוָֹה אֱלֹהִים הוּא יָאִיר לָהֶם וּמָלְכוּ עַד־עוֹלְמֵי עוֹלָמִים׃

22:6 I reče mi: "Ove su riječi vjerne i istinite jer Gospod Bog, nadahnitelj proroka, posla svoga anđela da on pokaže slugama njegovim što se ima dogoditi ubrzo.
6 וַיֹּאמֶר אֵלַי הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה אֲמִתִּים וְנֶאֱמָנִים וַיְהוָֹה אֱלֹהֵי רוּחוֹת הַנְּבִיאִים שָׁלַח אֶת־מַלְאָכוֹ לְהַרְאוֹת אֶת־עֲבָדָיו אֵת אֲשֶׁר־הָיֹה יִהְיֶה בִּמְהֵרָה׃

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Osoba koja pojma nema o Jehovinim Svedocima pise o njima i kritikuje ih. To je kao da ja koji nikad nisam bio budista i ne znam nista o njima stanem da ih kritikujem, jer sam se nacitao ruznih stvari o njima. Tako i ovaj Tripo - Milos Bogdanovic glumi strucnjaka, a nema s njima nikakvo iskustvo. Zaista zalosno! I jos preti - 'pazi sta ces reci, jer cu u videu da te ismejavam'.

Nigde nisam rekao da ih ismejavam. Dakle lažeš opet.

Pa kako je onda Isusu predao svoju slavu?
I kako moze jos jedan nositi titulu 'bog' pored Jahvea?

Prema ovim stihovima NE MOZE NIKO!

Vi samo formalno tvrdite da je Isus Bog, a obožavate hramove, kipove, ikone.

Eno u CG samo što nisu zaratili zbog hramova.

Dok JS obožavaju samo ime Jehova, a ne obožavaju Boga kroz NJegov karakter.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Nigde nisam rekao da ih ismejavam. Dakle lažeš opet.

Vi samo formalno tvrdite da je Isus Bog, a obožavate hramove, kipove, ikone.

Eno u CG samo što nisu zaratili zbog hramova.

Dok JS obožavaju samo ime Jehova, a ne obožavaju Boga kroz NJegov karakter.
Sto pises lazi????

Jehovini Svedoci obozavaju jedinog Istinitog Boga Jehovu JHVH

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ISUS ili JEHOSUA - JESUA znaci "JAHVE je spasitelj.

Isus je svuda u novom zavetu nazvan "SPASITELJ:

"Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i Spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista" ( Filibljanima 3. 20 )

"A sad se pokaza u dolasku
Spasitelja našeg Isusa Hrista, koji raskopa smrt, i obasja život i neraspadljivost jevanđeljem" ( 2 Rimotijeva 1. 10 )

Dakle, Isus je Jahve spasitelj.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sto pises lazi????
Ne moze on drugacije, on mora lazima da vas pobedjuje inace njegova crkva ne bi bila 'crkva ostatka'! To trebas razumeti kada citas njegove postove, on mora da namerno i bezobrazno izmislja!

Sto je najgore on je bitan faktor u adventistickoj crkvi, pa time diskredituje i sebe i svoju crkvu kao nasilnicku i prevarnu!

*Sto se tice citata koje si dala, oni ne dokazuju da Isus Hristos nije Bog, rekao sam gore i zasto. Isus je na zemlji je SIN, Bog je OTAC, a takodje se koriste i sledeci izrazi - 'jagnje, sudija, kralj, mladozenja, pastir, advokat itd..". Andjeli su 'sinovi Bozji' premda nisu nastali 'radjanjem', nemaju majku, imaju krila sto nista nije doslovno, sotona je azdaja a Hristos 'ima zenu' (crkvu).

Nista od ovoga nije doslovno, kao sto ni IZRAZI OTAC I SIN U BIBLIJI NISU DOSLOVNI!

Ako to imamo na umu, onda razumemo da stihovi koji se odnose na Hrista i njegovu ulogu na zemlji kao i na nebu uopste nisu doslovni, vec su to tkz. 'antropomorfizmi', izrazi kojima se opisuje nebeska realnost na nacin koji ljudi mogu da shvate! A mogu razumeti jedino tako sto se ti odnosi usporede sa zemaljskim odnosima!

Sto se tice citata kao sto su 'Otac je moj veci od mene' (i slicnih..) , vi ne shvatate da se tu uopste ne govori o prirodi (bozanstvu), vec o odnosu, a Isusova uloga i posao koji on obavlja na nebu i na zemlji nije vaznija od posla koji Otac obavlja. Zato on i jeste 'manji' ali po ulozi i poslu koji obavlja, a ne po prirodi!

Na primer i zenina uloga u braku je 'manja' u odnosu na muskarca, zato je mukarac nazvan 'vecim od zene' ali su oboje 'covek' (po prirodi) i 'jedno su telo'!

I udovi u telu su razliciti, jedan vrsi jednu funkciju drugi opet drugu, neki je organ vazniji od drugog. Ipak svi organi su u istom telu!

Ovo trebas razumeti kad postavljas takve citate..

Takodje sam napisao gore sledece, a ti pokusaj da mi to pobijes biblijom:

----->
Judaizam je jasan:

"Nemoj imati drugih bogova osim mene, ne klanjaj im se niti im sluzi.."

"Ko je kao ja, niko mi slican nije"

"Jer ja sam Bog i nema drugog boga osim mene... I nikom necu dati slave svoje"

Kako je onda Bog Isusu predao svoju slavu? I kako moze jos jedan u univerzumu nositi titulu 'bog' pored Jahvea?

Prema ovim stihovima NE MOZE NIKO!

Medjutim J.S imaju 'malog boga Isusa', isto tako i adventisti arijanci! Time direktno krse prvu i najvazniju zapovest!

Nacinili su bibliju politeistickom knjigom!

Blasfemicno je, i vise nego bogohulno za neko stvoreno bice izjaviti da je jednako Bogu ili cak tvrditi da ga je Jahve proizveo u 'boga' i 'dao mu svoju slavu', jer se to suproti biblijskim stihovima, osim ako on tu slavu vec nije unapred imao i ako i sam nije vec bio Bog!

Ne mozes ti nikog drugog osim Jahvea nazivati Bogom! Stari zavet je po ovom pitanju rigorozan!

Znaci, ispada po vama, da je Jahve proizveo Hrista u 'boga' i ucinio ga sebi jednakim, a kad je to djavo trazio, on ga je osudio i proterao! Obojica su naime bili braca - i Hristos i sotona? Pa ispada da je Otac vise voleo jednog sina od drugog?

Zar ti se ovo ne cini nepravednim???

I ako je 'bozanstvo' 'titula' koja se moze zaraditi, zasto je on uopste sotonu osudio kad je pozeleo biti 'bog'?

Ne! Bozanstvo se ne moze zaraditi, jer je Bog jedan i jedini! I niko ne moze nositi titulu 'bog' osim Jahvea!

Bas zbog toga je i nastao rat na nebu, jer se niko osim Jahvea ne moze zvati Bogom, i ne moze traziti da mu se drugi klanjaju! A sotona je to trazio!

Ako je tacna teologija Jehovinih Svedoka, da se sopstvenim zaslugama moze postati 'bogom' to bi obesmislilo citavu borbu izmedju dobra i zla, kao i rat na nebu, a Jehovu bi ucinilo nepravednim, cak bi sotonine tvrdnje kako ljudi mogu postati bogovima ucinilo tacnim!

Vasa citava teologija na ovom testu pada!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Na žalost mire, Biblija veli da je Isus doslovni i pravi Sin Božji. Bog je dva puta rekao ovo je moj ljubljeni Sin. Pavao u Rimljanima kaže da Bog nije poštedio svog VLASTITOG ili SOPSTVENOG Sina. Ja vjerujem Bibliji a ti?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Na žalost mire, Biblija veli da je Isus doslovni i pravi Sin Božji. Bog je dva puta rekao ovo je moj ljubljeni Sin. Pavao u Rimljanima kaže da Bog nije poštedio svog VLASTITOG ili SOPSTVENOG Sina. Ja vjerujem Bibliji a ti?
Gde pise u bibliji da je 'doslovni Sin'???

Tebi su izrazi u poput 'sinovi Bozji' koji se koriste u bibliji za andjele doslovni???

Znaci ispada po tebi da oni moraju imati 'majku', da su nastali 'radjanjem', a izraz Otac ti znaci da je imao seksualni odnos i da je time stvorio sebi potomstvo???

Ovo nije tologija brate, ovo je lakrdija!

Biblija koristi sijaset izraza poput - jagnje, sudija, kralj, mladozenja, pastir, advokat, azdaja, zmija itd..

Ni jedan od ovih izraza nije doslovan, a ti tvrdis da su izrazi OTAC I SIN doslovni? Pa zar je tebi Bog doslovno TATA?? Zar te je on 'RODIO'???

Nemoj se sramotiti!

Ti si obrazovan covek, seti se sta si ucio, svi znamo sta su antropomorfizmi!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ZA Isusa po zemaljskom rodjenju biblija kaze "I NAZVACE SE SIN NAJVISEGA"

Isus je Bozji sin po zemaljskom rodjenju.

On je i u starom zavetu nazvan "SIN" ali u predestinaciji zemaljskog rodjenja, kao sto je i "JAGNJE ZAKLANO OD POSTANJA SVETA"

Isus nije pre postanja sveta bio BUKVALNO jagnje zaklano na nebu.

To znaci da nije bio ni Sin u bukvalnom smislu na nebu, vec su to izrazi koji u predestinaciji pokazuju njegove uloge u planu spasenja.

On je u tom smislu uloga Sin Bozji i Jagnje zaklano od postanja sveta.

U nebeskoj realnosti on je Bog jednak Ocu.

Natrag