Ne moze on drugacije, on mora lazima da vas pobedjuje inace njegova crkva ne bi bila 'crkva ostatka'! To trebas razumeti kada citas njegove postove, on mora da namerno i bezobrazno izmislja!
Sto je najgore on je bitan faktor u adventistickoj crkvi, pa time diskredituje i sebe i svoju crkvu kao nasilnicku i prevarnu!
*Sto se tice citata koje si dala, oni ne dokazuju da Isus Hristos nije Bog, rekao sam gore i zasto. Isus je na zemlji je
SIN, Bog je
OTAC, a takodje se koriste i sledeci izrazi
- 'jagnje, sudija, kralj, mladozenja, pastir, advokat itd..". Andjeli su '
sinovi Bozji' premda nisu nastali '
radjanjem', nemaju
majku, imaju
krila sto nista nije doslovno, sotona je
azdaja a Hristos '
ima zenu' (crkvu).
Nista od ovoga nije doslovno, kao sto ni
IZRAZI OTAC I SIN U BIBLIJI NISU DOSLOVNI!
Ako to imamo na umu, onda razumemo da stihovi koji se odnose na Hrista i njegovu ulogu na zemlji kao i na nebu uopste nisu doslovni, vec su to tkz. 'antropomorfizmi', izrazi kojima se opisuje nebeska realnost na nacin koji ljudi mogu da shvate! A mogu razumeti jedino tako sto se ti odnosi usporede sa zemaljskim odnosima!
Sto se tice citata kao sto su '
Otac je moj veci od mene' (i slicnih..) , vi ne shvatate da se tu uopste ne govori o prirodi (bozanstvu), vec o odnosu, a Isusova uloga i posao koji on obavlja na nebu i na zemlji nije vaznija od posla koji Otac obavlja. Zato on i jeste 'manji' ali po ulozi i poslu koji obavlja, a ne po prirodi!
Na primer i zenina uloga u braku je 'manja' u odnosu na muskarca, zato je mukarac nazvan 'vecim od zene' ali su oboje 'covek' (po prirodi) i 'jedno su telo'!
I udovi u telu su razliciti, jedan vrsi jednu funkciju drugi opet drugu, neki je organ vazniji od drugog. Ipak svi organi su u istom telu!
Ovo trebas razumeti kad postavljas takve citate..
Takodje sam napisao gore sledece, a ti pokusaj da mi to pobijes biblijom:
----->
Judaizam je jasan:
"Nemoj imati drugih bogova osim mene, ne klanjaj im se niti im sluzi.."
"Ko je kao ja, niko mi slican nije"
"Jer ja sam Bog i nema drugog boga osim mene... I nikom necu dati slave svoje"
Kako je onda Bog Isusu
predao svoju slavu? I kako moze jos jedan u univerzumu nositi titulu 'bog' pored Jahvea?
Prema ovim stihovima
NE MOZE NIKO!
Medjutim J.S imaju 'malog boga Isusa', isto tako i adventisti arijanci! Time direktno krse prvu i najvazniju zapovest!
Nacinili su bibliju politeistickom knjigom!
Blasfemicno je, i vise nego bogohulno za neko stvoreno bice izjaviti da je jednako Bogu ili cak tvrditi da ga je Jahve proizveo u 'boga' i 'dao mu svoju slavu', jer se to suproti biblijskim stihovima, osim ako on tu slavu vec nije unapred imao i ako i sam nije vec bio Bog!
Ne mozes ti nikog drugog osim Jahvea nazivati Bogom! Stari zavet je po ovom pitanju rigorozan!
Znaci, ispada po vama, da je Jahve proizveo Hrista u 'boga' i ucinio ga sebi jednakim, a kad je to djavo trazio, on ga je osudio i proterao! Obojica su naime bili braca - i Hristos i sotona? Pa ispada da je Otac vise voleo jednog sina od drugog?
Zar ti se ovo ne cini nepravednim???
I ako je 'bozanstvo' 'titula' koja se moze zaraditi, zasto je on uopste sotonu osudio kad je pozeleo biti 'bog'?
Ne! Bozanstvo se ne moze zaraditi, jer je Bog jedan i jedini! I niko ne moze nositi titulu 'bog' osim Jahvea!
Bas zbog toga je i nastao rat na nebu, jer se niko osim Jahvea ne moze zvati Bogom, i ne moze traziti da mu se drugi klanjaju! A sotona je to trazio!
Ako je tacna teologija Jehovinih Svedoka, da se sopstvenim zaslugama moze postati 'bogom' to bi obesmislilo citavu borbu izmedju dobra i zla, kao i rat na nebu, a Jehovu bi ucinilo nepravednim, cak bi sotonine tvrdnje kako ljudi mogu postati bogovima ucinilo tacnim!
Vasa citava teologija na ovom testu pada!