FK Vojvodina Novi Sad

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Poraz Vojvodine za kraj priprema u Antaliji

Poraz Vojvodine za kraj priprema u Antaliji


Agencije |



Fudbaleri novosadske Vojvodine danas su u pripremnoj utakmici u Antaliji poraženi od ukrajinskog prvoligaša, ekipe Krivbasa sa 2:0.

197609_zvezda5-foto-a-dimitrijevic_f.jpg


Pogotke za ukrajinski tim postigli su Darijan Matič u 12. i Vladimir Lišenko u 88. minutu. Novosadskoj ekipi to je bio drugi poraz u petoj, poslednjoj pripremnoj utakmici u Antaliji.

"Lale" su na pripremama zabeležile i tri pobede, protiv Diožđera, Metalurga i Karpata. Fudbaleri Vojvodine u nedelju uveče se vraćaju u Novi Sad.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
FK Vojvodina slavi 98. rođendan

[h=1]FK Vojvodina slavi 98. rođendan
[/h] Izvor. B92, zvanični sajt | MN


Na današnji dan pre 98 godina osnovan je Fudbalski klub Vojvodina.

3576503254f55fa2385557935206680_orig.jpg

fkvojvodina.com

Prva utakmica odigrana u junu 1914. godine u Kovilju, protiv lokalnog kluba Šajkaš.
Među osnivačima su bili Milenko Šijakov - utemeljivač tekstilne industrije u Novom Sadu, Vladimir Milićević - univerzitetski profesor, Dušan Hinić - ugledni hemičar, Radenko Rakić i Kamenko Ćirić - istaknuti pravnici, Gojko Ružić, Ranko Tošić, Đorđe Živanov, Branko Gospođinački i advokat Kosta Hadži.
Vojvodina je dva puta bila šampion države i to u sezoni 1965/66 i 1988/89. NIkada nije osvojen Kup, ali je finale igrano pet puta (1951, 1996/97, 2006/07, 2009/10 i 2010/11)

Vojvodina je osvajač srednjeevropskog kupa 1977. i finalista UEFA Interto kupa 1998. godine.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Voša kažnjava sve osim Butorovića

Voša kažnjava sve osim Butorovića

Izvor. B92 | AK


Upravni odbor FK Vojvodina saopštio je da će maksimalnim novčanim kaznama sankcionisati lošu igru protiv Metalca, u 17. kolu JSL, prenela je RTV Vojvodine.
70070114f5ce2300d411573925486_orig.jpg
fkvojvodina.rs

Pored igrača i članova stručnog štaba, na spisku kažnjenika su i sportski direktor kluba Miodrag Pantelić i generalni sekretar Radisav Rabrenović.

"Fudbaleri su bili jedinstveni u nameri da svu krivicu za lošu igru, bez učinka, preuzmu na sebe. Trener Vukićević takođe", prokomentarisao je odluku klupskog Upravnog odbora njegov potpredsednik Dušan Vlaović.

On je istakao da će uprava aktivirati sve mogućnosti predviđene pravilnicima kluba, bez izuzetka, i dodao da je i fudbalerima i članovima stručnog štaba predočeno da su potrošili sve kredite i da od učinka u seriji vrlo važnih susreta koji slede zavisi i mogućnost da se rukovodstvo pojedincima zahvali na saradnji.

"Tu sramotu, koja je pretila da potre vrednosti Vojvodine, koju su decenijama stvarale generacije fudbalera, sankcionisaćemo drastičnim finansijskim kaznama", rekao je Vlaović, nakon potvrde kazni za lošu igru u subotu.

Vojvodina u sredu igra na gostujućem terenu protiv Novog Pazara, a potom sledi susret sa Slobodom u Novom Sadu, koji će prethoditi prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije sa Borcem, 21. marta.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stoti rođendan FK Vojvodina obeležavaće se u Novom Sadu tokom cele

Stoti rođendan FK Vojvodina obeležavaće se u Novom Sadu tokom cele 2014.


Tanjug |



Predstavnici Novog Sada i fudbalskog superligaša Vojvodine su u gradskoj skupštini razgovarali o mogućim vidovima saradnje povodom pripreme obelezavanja stogodišnjice postojanja tog kluba.
Novosadski superligaš je osnovan 6. marta 1914. godine i za dve godine se navršava pun vek od osnivanja jednog od najboljih fudbalskih klubova u bivšoj i sadašnjoj državi.

225665_vosa-201-blic-jelena-ivanovic_hf.jpg


"Smatram da grad treba da doprinese proslavi velikog jubileja, jer je Vojvodina ponos Novog Sada. U Srbiji nema mnogo klubova koji se mogu pohvaliti istorijom kakvu ima Vojvodina. Mi smo spremni da sa čelnicima kluba razgovaramo o mogućim aspektima saradnje, kako bi navijači i simpatizeri proslavili stoti rodjendan na način dostojan imenu i renomeu kluba", rekao je predsednik skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović.


Iako je sastanak bio tek početak potencijalne saradnje, istaknut je zajednički stav da proslava jubileja ne bi trebalo da se održi na sam dan rodjendana kluba ili u nekoliko dana, već da bi trebalo organizovati niz dogadjaja i manifestacija tokom cele 2014. godine.

Rečeno je da je grad spreman da pomogne ne samo finansijski, već i arhivskom i drugom gradjom koja se čuva u ustanovama čiji je osnivač skupština grada i koja bi trebalo da bude temelj velike monografije o klubu i osnov za snimanje dokumentarnog filma o FK Vojvodina.


Sastanku su još prisustvovali član Upravnog odbora Vojvodine Dušan Vlaović, član gradskog veća zadužen za sport Aleksandar Kravić i direktor Arhiva Novog Sada Bogoljub Savin.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Voša usvojila novi statut

Voša usvojila novi statut

Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs


Večeras je održana redovna Skupština FK Vojvodina na kojoj je usvojen novi Statut i Poslovnik o radu, najviši akti kluba koji su u potpunosti usklađeni sa Zakonom o Sportu Republike Srbije.

obrazac-za-slike---vesti80534020120330204636.jpg

Na zasedanju redovne Skupštine prisustvovalo je 45 članova.

Ipak, na sednici nije bilo predsednika kluba Ratka Butorovića koji je uz izvinjenje obavestio članove Skuštine da nije u mogućnosti da pirsustvuje zbog porodišnih problema.

Na predložen nacrt Statuta podneto je više amandmana koji su prihvaćeni kroz javnu raspravu.

Među najvažnijima je definitivno utvrđivanje i konačno ozvaničenje datuma osnivanja kluba, 06. mart 1914. godine, datum koji će se u buduće obeležavati kao zvanični rođendan novosadskog kluba.

Inače, konačan tekst novog Statuta biće prezentovan članovima Skupštine i javnosti u narednih 15 dana.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vošino 'dete' na probi u Ajaksu

[h=1]Vošino 'dete' na probi u Ajaksu
[/h] Izvor. B92, Beta


Fudbalski klub Ajaks iz Amsterdama doveo je na probu omladinskog fudbalera Vojvodine, 17-godišnjeg Dejana Melega, preneli su holandski mediji.

62635224f7a062d1b916429387460_orig.jpg


Kako se navodi, klub iz Amsterdama za mladog igrača sredine terena već je spremio trogodišnji ugovor ukoliko trener Frank de Bur bude zadovoljan njegovim radom sa prvim timom.
"Ajaks je veliki klub i zna da pruži šansu mladim igračima", rekao je Meleg za holandski Telegraf.
On nema profesionalni ugovor sa Vojvodinom i uskoro bi mogao da postane još jedan u nizu talentovanih igrača koji će pokušati da nastavi karijeru u inostranstvu pre afirmacije u srpskom klubu.

U Ajaksu već nastupa srpski fudbaler Miralem Sulejmani, koji je 2008. došao iz Herenvena za 16,25 miliona evra što je bio rekordan transfer u holandskom fudbalu.

Sulejmani je napustio Partizan sa 18 godina pošto je nastupio samo na jednom takmičarskom meču pre odlaska u Herenven.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Butorović: Vojvodina ni slučajno neće menjati trenera

Butorović: Vojvodina ni slučajno neće menjati trenera


Blic


Dejan Vukićević ne mora da brine za svoje radno mesto u ovom trenuku: iako Vojvodini ne ide baš kao što je planirala u prvenstvu Srbije, trener superligaša iz Novog Sada za sada ima podršku prvog čoveka “Voše”, Ratka Butorovića.

231124_butorovic01-blic-mladen-surjanac_f.jpg


“Ni slučajno nećemo menjati trenera. Imamo ogromno iskustvo po tom pitanju. Kada smo menjali trenere, trpeli smo kritike kao da to radimo na traci i ne dajemo šansu. Potrebno je vreme sa skocka ekipu i napravi igru. Sada, kada nemamo nameru da to učinimo, opet stižu kritike. Naravno da nam ne prijaju nerešeni reultati i poraz na Karaburmi, ali sa druge strane jasno je da je naša orijentacija ove sezone Kup Srbije, trofej koji nemamo u vitrinama”, rekao je, između ostalog, Butorović u intervjuu za “Sport”.


Vojvodina je odigrala 0:0 sa Metalcem, isto tako i sa Borcem u Kupu te sa Jagodinom, a uz poraz od OFK Beograda na tabeli Superlige zaostaje 11 bodova za drugoplasiranom Crvenom zvezdom, a čak 17 za vodećim Partizanom.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Voša: Srpski fudbal je dotakao dno
[/h] Izvor. B92 | SO


Fudbalski klub Vojvodina izdao je saopštenje povodom spornih odluka na utakmici 22. kola Jelen Superlige Srbije sa Partizanom.

4748873814f7dd5686bccf025123869_orig.jpg


Novosadski tim izgubio je sa 4:1 na stadionu ‘crno-belih’, u korist Partizana dosuđen je jedanaesterac pri rezultatu 1:1, a Vojvodina je meč okončala sa devetoricom fudbalera.
U saopštenju se između ostalog navodi da je "srpski fudbal dotakao dno" i da je "srpski fudbal na apartima za disanje", kao i da "vreme neumitno prolazi, a da niko ništa ne preduzima".


Saopštenje za medije FK Vojvodina prenosimo u celosti i bez ispravki:

Sa Grujićima i Veselinovićima nema fudbala

Želeći prevashodno dobrobit srpskom fudbalu, FK „Vojvodina“ upućuje već ko zna koji po redu apel svim organima fudbalske organizacije da hitno počne detaljan obračun sa svima kojima nije mesto u našem fudbalu

Poslednji povod su događanja na utakmici Partizan-Vojvodina gde je svakom istinskom ljubitelju sporta jasno da je naš fudbal dotakao dno i da će mulj ugušiti i one koji pokušavaju da igraju sportski i pošteno, dajući doprinos vraćanju poverenja u srpski fudbal.

Akteri i organizatori scenarija viđenog na utakmici na stadionu Partizana očigledno nisu svesni da ovakvim ponašanjem i sami tonu u glib iz koga se neće izvući bez obzira na svoju neviđenu drskost i osionost.

Nakon svega viđenog i doživljenog, jasno nam je da ako želimo dobar plasman, moramo umesto u infrastrukturu, igrače, omladinsku školu, struku...ulagati u ljude. I to one koji srpskom fudbalu ne daju ništa već decenijama. Oni samo uzimaju, jer fudbal za njih nisu igra i takmičenje već taksa, dnevnica, ručak, putovanje, napojnica...Fudbal u Srbiji je davno na aparatima za disanje. Spasa mu sa ovim ljudima nema. Ostaje samo da jednog dana neko od njih pritisne dugme i ugasi svetlo.

Vreme neumitno prolazi, a niko ništa ne preduzima. „Osvajaju“ se titule, svake godine „fudbal nam je sve regularniji“, sa lica fudbalskih moćnika ne silaze osmesi, a onda dođu Jul, Avgust i Evropa.

A tamo nema Veselinovića i Grujića...

Molimo sve istinske ljubitelje fudbala bez obzira na navijačku pripadnost da posete naš sajt www.fkvojvodina.rs na kojem možete videti ne samo žalosne činjenice i greške ljudi sa pištaljkom, nego i njihova šaputanja, osmehe, nekulturu, podlost ...


Ovo sigurno nije naša zadnja reč.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Voša: "U Cara Trojana kozije uši"

Voša: "U Cara Trojana kozije uši"

Izvor. B92, zvanični sajt


Fudbalski klub Vojvodina izdao je novo saopštenje kao rekaciju na tekst koji se pojavio na zvančinom sajtu fudbalskog kluba Partizan.


13740965024f807d6fdffcb102542809_orig.jpg


Vojvodina se oglasila saopštenjem u četvrtak posle poraza od Partizana (4:1) u utakmici 22. kola Jelen Superlige.

Zatim se na sajtu Partizana pojavio tekst pod nazivom "Deja vu", na koji je FK Vojvodina odgovorila.

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije je ocenila da je sudija Danilo Grujić dobro sudio na utakmici Partizan - Vojvodina.

Novo saopštenje Fudbalskog kluba Vojvodina prenosimo u celosti i bez ispravki:

,,U Cara Trojana, kozije uši,,

Morala su ovo da uzviknu gospoda iz Partizana na svom zvaničnom sajtu. Ono što je Grujić tajno šaputao Vukiću na terenu oni su učinili javnim na svojoj web stranici.

Kako drugačije objasniti reakciju FK ,,Partizan,, na saopštenje FK ,,Vojvodina,, u kome se beogradski klub ne pominje ni jednom jedinom rečju, sem notorne činjenice da je bio jedan od aktera utakmice zbog koje i tražimo od nadležnih u FSS da odmah počnu sa raščišćavanjem mulja u srpskom fudbalu.

Takođe smo ukazali da u sportskim pričama nema mesta za Grujiće, Veselinoviće i njihove nalogodavce, jer sa njima se iz mulja niko ne može izvući.

Posebno smo skrenuli pažnju na eksploziju divljanja nacionalizma i šokantnog vredjanja na stadionima, kao direktnu posledicu ovakvog stanja u srpskom fudbalu, koja preti nesagledivim razmerama a samim tim i novim posledicama.

Ne znamo kako su se u našem saopštenju pronašla gospoda iz FK ,,Partizan,,.

Izgleda da su ih odali Grujići i Veselinovići. Oni staju u njihovu zaštitu, bez obzira što su pred čitavom srpskom javnošću radili i pokazali kako ne treba i protiv čega se mi borimo.

Nevešto pokušavajući da sakriju medveda uhvaćenog sa rukama od meda, udaraju u bubnjeve nacionalizma i govora mržnje.

Pominjanje austrougarske, Leopolda i drugih, civilizovanim ljudima neprimerenih kvalifikacija, zapravo jeste otkrivanje dirigenta horskog skandiranja o Mađarima i ustašama.

Mi u Vojvodini se sa Madđrima i ostalim nacijama ponosimo, a ustaše nikako ne možemo biti.

Isto se događalo pre godinu dana posle sramnog finala Kupa.

Tada smo u FK ,,Vojvodina,, doneli tešku odluku da potpišemo zajedničko saopštenje i na neki način amnestiramo razne Veselinoviće.

Hteli smo tada da poverujemo gospodi iz Partizana da je pevanje nacionalističkih pesama delo grupice huligana sa kojima će se oni izboriti. Verovali smo da je pevanje ,,pesme,, njihovih fudbalera samo posledica mladalačkog nerazmišljanja i da su mutne radnje delo neodgovornih pojedinaca.

Kao odgovoran klub, učinili smo to zarad smirivanja strasti koje su pretile da daleko prevazidju okvire fudbala.

Ne mislimo da smo pogrešili ni tada – ni sada.

A naše igrale će i dalje, ako mi to odlučimo, moći da kupi samo onaj ko je spreman da ih i plati.

UO FK ,,Vojvodina,,

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vukićević: Sa golobradim mladićima protiv Rada i nismo mogli bolje

Vukićević: Sa golobradim mladićima protiv Rada i nismo mogli bolje


Blic



Vojvodina je na Karađorđu u duelu sa Radom zabeležila treći poraz u poslednje četiri utakmice. Izabranicima Dejana Vukićevića malo toga polazi za nogom, ali trener Vojvodine i dalje veruje u bolje sutra.

216581_vukicevic-kzs_f.jpg


"Ovu ekipu Vojvodine Rad je nadigrao i zasluženo slavio, a naravno da nije njihov problem naš sastav tima. Imali smo mnogo problema pre utakmice, a grupi golobradih mladića koji su igrali se malo šta može zameriti. Videli ste veliku želju, pogotovo malog Nastića, koji je pokazao veliki potencijal. Imali smo trojicu-četvoricu debitanata, koji su trenutno zeleni za ovako važne utakmice. Iskusniji Milović, Ađuru i Bojović su možda mogli malo više, ali dobro. Sada nam ostaje da se usredsredimo na ono najvažnije ove polusezone, revanš polufinala Kupa protiv Borca, na kojem će nastupiti devetorica drugih igrača u odnosu na meč sa Radom", rekao je Vukićević a prenosi sajt kluba.


Trener Vojvodine osvrnuo se na utakmicu na Karaburmi i prvih 60 minuta meča sa Partizanom u Beogradu.

"To je model kako treba da igramo u sredu, uz jedan potpuno novi motiv. Mislim da su i igrači u glavama čuvali određenu rezervu za tu utakmicu. Pojedini igrači su došli do svog nivoa, a tu posebno mislim na Apiju, koji je to pokazao pre tri dana. To bi se teško desilo da nije igrao u prethodnim utakmicama. Očekujem i brojniju publiku na tribinama, koja će sa igračima disati jednim plućima, jer u pitanju je cilj kojem stremimo svi u Novom Sadu ove godine. Očekujem da igrači reaguju i moramo biti optimisti", napominje Vukićević.


 
Natrag
Top