FK Vojvodina Novi Sad

Član
Učlanjen(a)
26.07.2009
Poruka
1
Zbog atletskog prvenstva, jer je teren skracen za par metara, zbog zaletista, a trebace 10-ak dana da ga dovedu u predjasnje stanje.Da smo domacini u revansu, igrali bi kuci.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
@ BEDAK :))

Stojka: Austrija? Biće teško...

00006873.jpg

Najveće pojačanje Vojvodine u ovom prelaznom roku, Rumun Alin Stojka, očekuje težak duel sa Austrijom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ekspedicija Vojvodine, igrači i stručni štab, u sredu od 14 sati kreću iz Novog Sada ka Beogradu, gde će dan kasnije, na stadionu Crvene zvezde, sa početkom od 19.15 sati, ukrstiti koplja sa Bečlijama, o kojima Stojka, ima samo reči hvale.

- Austrija je jaka, i fizički i taktički, veoma disciplinovana ekipa sa respektabilnim iskustvom u Evropi, ne treba trošiti reči o takvom timu. Njihovi uspesi dovoljno govore o njima. Što se tiče rezultata, ne želim da prognoziram ishod, nadam se da ćemo proći, ali mislim da će biti jako teško - izjavio je Stojka u ponedeljak.

Iskusni rumunski internacionalac trebalo bi, zajedno sa Marijem Đurovskim, da predstavlja udarnu snagu "voše" na sredini terena.

- Jesmo sjajan tandem, ali kada pričamo o igri, ne smemo se izdvajati pojedinačno, bitan je tim, jer on pravi rezultat. Pričati i davati obećanja je veoma lako, teren je jedino merilo, tamo će se videti koliko stvarno vredimo. Daću sve od sebe, ali, opet ponavljam, ništa neće zavisiti samo od mene niti od bilo kog pojedinca, važan je tim - dodao je Stojka.

Inače, kroz istoriju, Vojvodina je odigrala 33 utakmice sa timovima iz Austrije. Zabeležila je 13 pobeda i 15 poraza, a pet puta je igrala nerešeno. Gol razlika iz svih tih susreta je 65:81.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
EL: Remi Vojvodine sa Austrijom

EL: Remi Vojvodine sa Austrijom
30. jul 2009.

4906563534a564a8a00fa0062075533_big.jpg

Fudbaleri Vojvodine odigrali su nerešeno 1:1 sa Austrijom u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Iako je Vojvodina imala inicijativu na početku utakmice, gosti su poveli u 38. minutu golom Tomaša Juna. Do izjednačenja Vojvodina dolazi u poslednjim momentima prvog poluvremena sjajnim pogotkom Marija Đurovskog iz slobodnog udarca. Revanš meč igra se u Beču za nedelju dana.

Član
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poruka
142
Stepanović: 'Podjednake šanse'

Stepanović: 'Podjednake šanse'
30. jul 2009

2ewywz6.jpg

Novosadska Vojvodina igrala je 1:1 sa bečkom Austrijom, a trener 'lala' Dragoslav Stepanović, istakao je da obe ekipe imaju podjednake šanse za dalji plasman.

"Bio sam u pravu kada sam rekao da su šanse za prolazak 50-50. Sjajno smo otvorili utakmicu, sve je dobro funkcionisalo u defanzivi, ali i ofanzivi. Imali smo nekoliko šansi na početku, ali ih na žalost nismo iskoristili". Stepanović je istakao igru Dragana Mrđe, ali i činjenicu da je njegov tim bukvalno igrao u gostima.

"Mrđa je sjajno odigrao večeras. On sigurno više voli da postigne gol, nego da asistira, ali na početku nije bio sebičan, iz čega su se i izrodile te prilike koje smo imali. Moram da kažem da smo i mi bili gosti na Zvezdinom terenu u Beogradu, što se odrazilo i na našu igru. Više bi mi odgovoralo da se utakmica završila sa 0:0, jer će ovako u Beču biti mnogo teže. Moramo da damo gol", istakao je trener Novosađana.

"Malo smo bili nervozni i to je nešto što pod hitno treba ispraviti. Pohvalio bih Peku, Đuru, Karana, Marija i Stjepanovića, koji je bio najbolji večeras, a ovi ostali će morati više da se potrude u budućnosti. Ovakve utakmice su znatno drugačije od prijateljskih kada su neke greške i dozvoljene", zaključio je Stepanović.

Kapiten Vojvodine Dragan Mrđa je odlično odigrao protiv Austrijanaca ali nije uspeo da postigne gol.

"Počeli smo odlično. Tome smo se nadali i mislili da ćemo postići vodeći gol što pre, zato mislim da smo morali da budemo precizniji na početku susreta. Gol Austrije nas je poremetio, ali na svu sreću, brzo smo se vratili u igru. Imali smo pet šansi i samo jedan gol, što znači da nam je potrebna bolja realizacija u finišu akcija. I dalje mislim da su šanse polovične da prođemo dalje, a složio bih se sa trenerom da smo se i mi osećali kao gosti na Marakani", rekao je Mrđa.

Karl Daksbaher, trener Austrije, zadovoljan je ostvarenim rezultatomali i igrom svog tima.

"Vrlo teška utakmica. Vojvodina je sanžno počela i mi nikako nismo pronalazili rešenja za njihov kratak pas. Posle 25 minuta uspeli smo da neutrališemo njihovu igru i onda je bilo mnogo bolje. Tada smo poveli, a imali smo šansi i pre toga. Do pobede su mogli i jedni i drugi. Sa golom u gostima mi sada imamo malo bolje izglede da budemo bolji od Vojvodine posle dve utakmice", izjavio je Daksbaher koji je od igrača Voše istakao Maria Đurovskog.

Izvor : b92

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Nadam se da ce proci.. Vosa jedina nije izgubila ove nedelje u Evropi :)

Član
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poruka
142
I ja se nadam,ali Austrijanci su bili dobri danas....pogotovo Acimovic,covek ubija! :)

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Ono što znamo da se mora, je dati gol u gostima. Biće teško, nadam se najboljem.

Napred Voša aleee!!!

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Koliko vidim bili smo mnogo bolji, pregršt šansi i to onih 100% Nemogu da verujem da smo dali samo 1 gol :(

Natrag