FK Vojvodina Novi Sad

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stepanović: "Igrali smo 1:1 na gostujućem terenu"

Stepanović: "Igrali smo 1:1 na gostujućem terenu"
31. jul 2009.

vosa-veca4945020090731033851.jpg
vojvodina-veca4947220090731033851.jpg

Trener Vojvodine zadovoljan prikazanom igrom svojih fudbalera protiv Austrije iz Beča. Stepi smatra da je i dalje sve otvoreno i da će njegov tim u revanšu pokušati da ispravi greške iz prve utakmice u Beogradu.
Vojvodina je u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope remizirala sa Austrijim iz Beča, ali strateg "lala" Dragoslav Stepanović nije nezadovoljan ostvarenim rezulatatom. Prema njegovom mišljenji 1:1 iz Beograda daje malu prednost Austrijancima, ali je ubeđen da i Vojvodina ima svoje šanse za prolaz u narednu rundu.

"Iako smo igrali kao gosti siguran sam da i dalje imamo šansu za prolaz dalje i pored primljenog gola koji će Austriji dati priliku da u revanšu igraju opuštenije. Žao mi je što nismo uspeli da krunišemo nadmoćnost u prvih 25 minuta utakmice, ali sve je i dalje otvoreno. Idemo u Beč da se borimo", rekao je Stepanović.

Trener Austrije, Karl Daksbaher, rekao je posle utakmice da je najbitnije da je njegova ekipa uspela da postigne gol koji će im u revanšu dosta pomoći.

"Vojvodina je odlično otvorila meč i u prvih dvadesetak minuta nikako nismo uspeli da pronađemo rešenje za njihovu pas igru. Želja nam je bila da postignemo jedan gol i ona se ostvarila. To će nam dati značajnu prednost u revanš meču", istakao je Daksbaher.

On je dodao da mu se u redovima Novosađana najviše dopao Mario Đurovski koji je pokazao da je odličan organizator igre i sjajan izvođač slobodnih udaraca, ali mu Stepanović nije ostao dužan pa je šeretski odgovorio:

"Džabe, Mario nije na prodaju".

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Mrđa: "Šanse su nam pola – pola"

Mrđa: "Šanse su nam pola – pola"
31. jul 2009.

mrdja-veca1370320090418141804.jpg

Najbolji pojedinac meča sa Austrijom u redovima Novosođana žali za propuštenim prilikama, ali ne gubi nadu i ističe da Vojvodina može do pozitivnog rezultata u Beču.
Centarfor Vojvodine, Dragan Mrđa, bio je najbolji igrač novosadske ekipe samo mu je falilo da svoju sjajnu igru kruniše golom koji bi "lalama" omogućio mirniji put u Beč.

Mrđa žali za propuštenim prilikama, pogotovo u drugom delu meča i slaže se sa svojim trenerom da bi Vojvodina u Novom Sadu ostvarila još bolji rezultat.

"Odigrali smo sasvim dobru utakmicu. Šteta je što nismo igrali u Novom Sadu. Pomislili smo da na početku možemo da steknemo prednost, ali nas je Austrija smirila golom. Međutim u drugom poluvremenu smo odigrali dobro, stvorili sijaset šansi koje, nažalost, nismo uspeli da realizujemo. I pored nerešenog ishoda mislim da su nam šanse 50:50", rekao je Dragan Mrđa.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Stepi: "Nedostajao nam je Danijel"

Stepi: "Nedostajao nam je Danijel"
2. avgust 2009.

18744402204a757336de384622923288_big.jpg

Trener fudbalera Vojvodine Dragoslav Stepanović moći će u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za LE sa Austrijom da računa na Danijela Aleksića.

Aleksić je proputio prvi meč zbog učešća na Evropskom prvenstvu za omladince u Ukrajini. „Dragoceno je imati fudbalera kakav je Danijel. On nam je, kako sam već govorio, nedostajao i u prvom meču“, rekao je Stepanović. Istovremeno, trener Novosađana još uvek ne zna da li će povređeni Alin Stojka i Miroslav Vulićević biti spremni do utakmice koja se igra u sredu.

Iako se Aleksić vratio u ekipu, Stepanović će imati problema sa povredama nekoliko igrača. Rumunski internacionalac Alin Stojka izašao je iz igre posle prvog poluvremena na meču sa Austrijom zbog povrede i još uvek nije poznato da li će biti spreman do srede.

„Stojka je zamenjen zbog bolova u primicaču, u petak nije trenirao, obavili smo snimanja i započeli odgovarajući tretman, sa nadom da će do utakmice sa Austrijom biti sve u redu i da će biti spreman“, rekao je lekar Vojvodine, dr Borko Vukosav.

Takođe, problem sa povredom ima i desni bek Miroslav Vulićević.

„U pitanju je veoma bolna povreda, sa lokalnim otokom. Pokušavamo agresivnom terapijom da je saniramo i osposobimo ga za revanš sa Austrijancima, ali je to za sada sasvim neizvesno“, rekao je dr Vukosav.

Na prvoj utakmici sa Austrijom nije igrao ni standardni levi bek, Džozef Kizito, zbog komplikacija na levoj potkolenici. Reprezentativac Ugande pokušaće da trenira u nedelju i nakon toga biće poznato da li će biti u konkurenciji za tim za 6. avgust kada se igra revanš u Austriji.

Izvor: B92, Sport

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stepi: "Ovi moji kao da su izgubili sa 10:0"

Stepi: "Ovi moji kao da su izgubili sa 10:0"
3. avgust 2009.

stepi4741020090724144834.bmp

Treneru Vojvodine smeta malodušnost igrača nakon remija protiv Austrije. On smatra da takvim mentalitetom neće stići daleko. Ohrabrenje bi mogao da bude povratak Stojke i Vulićevića, male su šanse da se Kizito oporavi.
Dragoslav Stepanović ne razume potištenost svojih igrača, traži osmeh i samopouzdanje i kaže da su to preduslovi za trijumf u Beču.

“Oborili su glave, izgledaju kao da su izgubili sa 10:0. Takva razmišljanja su loša i nepotrebna, takvim mentalitetom nećemo stići daleko. Jednostavno, nema mesta očajavanju, gledamo napred”, kaže iskusni trener.

On će pripremiti ekipu posebno za meč, juče je Dragan Mrđa, vreme tokom treninga proveo pored kompjutera, kako bi pogledao detalje koje je trener izdvojio.

“Svi igrači će to morati da pogledaju, kako bi došli potpuno spremni na analizu igre rivala, ali i pravljenje taktike za revanš”, napomenuo je Stepanović koji se nada da će Stojka biti spreman i čeka vesti o Kizitu. Male su šanse da reprezentativac Ugande zauzme mesto kraj leve aut linije. Zato se oporavio Vulićević i biće spreman za najveće napore.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Aćimović: "Nije 1:1, za mene je 0:0"

Aćimović: "Nije 1:1, za mene je 0:0"
5. avgust 2009.

milenko-acimovic-velika4594020090721042239.jpg

Slovenački reprezentativac smatra da bi bilo pogubno da Austrija čuva početni rezultat. Očekuje težak meč, ali kao povoljnu okolnost navodi to što Vojvodina više nije nepoznanica. Pobeda nad Kapfenbergom veliko ohrabrenje za Bečlije.
U Austriji čekaju Vojvodinu ohrabreni pobedom protiv Kapfenberga, u prvenstvu. Naime, delovali su mnogo bolje i povezanije nego u Beogradu, pa ih to navodi na zaključak da su u usponu forme.

Posebnu pažnju Novosađani moraju da obrate na Okotija, koji rešeta protivničke mreže, u prva dva kola je postigao četiri gola i odmah se u italijanskoj štampi pojavila priča da je par klubova zainteresovano za njega.

“On je naš najbolji igrač i svakako da od njega očekujemo golove i u četvrtak. Moram da istaknem da čitav tim igra bolje. Sada će biti lakše, jer smo videli da Vojvodina nije naivna i protivnik nije nepoznat”
, kaže slovenački reprezentativac Milenko Aćimović.

On veruje u prolaz, ali dodaje da iskušenja tek slede.

“Za mene je 0:0, dakle mi ne možemo da branimo početni rezultat, samo jer smo postigli gol u Beogradu. Ja tako posmatram fudbal, ići ćemo na pobedu”, dodao je nekadašnji igrač Crvene Zvezde.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Vojvodina u Beču bez Mrđe i Vulićevića?

Vojvodina u Beču bez Mrđe i Vulićevića?
5. avgust 2009.

stepanovicveca2902020090602041734.jpg

Dragoslav Stepanović pred revanš meč sa Austrijom ima dosta problema sa sastavom tima. Pored Rumuna Stojke neizvestan nastup Dragana Mrđe i Miroslava Vulićevića.
Fudbaleri Vojvodine doputovali su u Beč gde će danas odraditi trening pred sutrašnju revanš utakmicu sa Austrijom.

Kišno vreme i niža temperatura koja ih je dočekala Dragoslava Stepanovića ne zabrinjava toliko koliko činjenica da sutra njegov tim može biti oslabljen ne igranjem trojice standardnih prvotimaca.

"U dilemi sam da li da Stojka započne meč jer nisam siguran koliko je spreman. Pored njega, neizvestan je nastup Mrđe i Vulićevića. Mrđu poslednjih dana muči loža desne noge, dok Vulićević ima oteklinu na peti od udarca koji je dobio u prvom meču sa Austrijom. Ipak, poslednji lekaraski izveštaji su nešto povoljniji pa se nadam da ću na njih moći da računam", kaže Stepanović.

Stepanović je demantovao da postoje problemi sa mladim napadačem Danijelom Aleksićem. On kaže da je jedina istina u njegovom slučaju umor od igara na Evropskom prvenstvu, da je iz tog razloga ostao u Novom Sadu i da za njega nije tražena austrijska viza.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stepanovićeva replika austrijskom kolegi: ''Mogu oni da se hrabre koliko hoće"

Stepanovićeva replika austrijskom kolegi: ''Mogu oni da se hrabre koliko hoće, ali šanse su još uvek 50:50''
6. avgust 2009.

stepi5144020090805140942.bmp

Trener Vojvodine Dragoslav Stepanović ne prihvata mišljenja po kojima je Austrija u prednosti pred večerašnji duel, i pored beogradskih 1:1 u prvom meču. Jedno od tih mišljenja je izneo trener domaćih Daksbaher procenom da su šanse 60:40 u korist njegove ekipe.

Iskusni stručnjak optimistički dočekuje večerašnju utakmicu u Beču i pored nepovoljnog rezultata iz prve utakmice i problema sa sastavom ekipe.

On ne prihvata procenu njegovog kolege Daksbahera da je Austrija u prednosti zbog gola u gostima, koji im je doneo nerešen rezultat u prvom meču. Procentualno, Daksbaher je to izrazio odnosom 60:40, ali Stepanović misli drugačije.

''Mogu Austrijanci da se hrabre koliko god hoće tim remijem u Beogradu i golom koji su postigli, ali ja i dalje tvrdim da su šanse 50:50. Stigli smo u Beč sa samopouzdanjem i i rešenošću da u otvorenom nadmetanju budemo bolji od Austrije. Austrija nije bauk i momci su se u to uverili'', izjavio je Stepanović za Sportski žurnal.

Ipak, Stepanović za ostvarenje svojih očekivanja priziva i više sreće nego u prvom meču, pogotovo kad je u pitanju realizacija gol-šansi.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Mrđa i Stojka spremni, Vulićević na terenu sa modifikovanom kopačkom

Mrđa i Stojka spremni, Vulićević na terenu sa modifikovanom kopačkom
6. avgust 2009.

vojvodinaveca4450020090716065514.jpg

Ohrbrujuće vesti stižu iz Beča kad je u pitanju stanje povrede Miroslava Vulićevića. Poslednji trening pred večerašnji (19.15) meč u Beču protiv Austrije potvrdio je da će pojačanje iz Javora večeras nastupiti na stadionu ''Fric Horn'', ali sa novom kopačkom, prilagođenoj da smanji pritisak na povređenu nogu.

Doktor Borko Vukosav je odradio veliki posao saniranjem Vulićevićeve povrede pred veoma važan revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, koji Vojvodina igra u Beču protiv domaće Austrije.

Desetak minuta od početka poslednjeg treninga pred utakmicu, vidno raspoloženi Vulićević je prišao doktoru Vukosavu i rekao da oseća samo mali, neznatni bol u desnoj nozi.

''Modifikovali smo desnu kopačku, kako bismo smanjili pritisak na povređenu desnu petu. Kao poslednju mogućnost ostavljam da uoči same utakmice, Vulićević još dobije injekciju. Mrđa i Stojka su takođe u redu i biće na raspolaganju treneru Stepanoviću'', izjavio je Sportskom Žurnalu doktor Vukosav.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.934
VODE LALE 0 1,gledam neki austrijski satelit,ovde u Spaniji,ortaci mi javljaju is Beograda da niko ne prenosi,cujemo se

1 1,pred sam kraj poluvremena,a Tranda ce da vam 100% dati komplet izvestaj,na kraju utakmice

Vode Lale,Autogol.Dok sam pisao 2 2, Austrijanci povedose

Poslednja izmena:
Natrag