FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
54
Aha! Ti si jedan od onih koji misle: kad se uradi nešto dobro, svi su zaslužni i trener ima sreće. Kad je loše, kriv je samo trener. Isto to je slučaj sa našom kukavnom reprezentacijom.

Nisam rekao da je samo on kriv ali je loš trener .Vjerovatno će Milinković biti bolji od njega u Partizanu.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Obrt u Partizanu, Stanojević ostaje!

Četiri sata Upravnog odbora


Obrt u Partizanu, Stanojević ostaje!


Sastanak Upravnog odbora FK Partizan završen je posle skoro četiri sata i nakon velikog obrta odlučeno je da Aleksandar Stanojević ostane trener, a Mladen Krstajić sportski direktor! Niko iz kluba nije želeo da kaže šta se tačno događalo iza zatvorenih vrata, a crno-beli su se obratili javnosti samo šturim saopštenjem u kome se trener čak ni ne spominje! Crno-beli su samo naveli da će se održati jedinstvo svih struktura kluba.

170501_stanojevic-ruka01-beta-branislav-bozic_f.jpg


Kako je tokom dana saznao "Blic", uprkos priči o smeni mladog stručnjaka, postojala je snažna incijativa da on ostane na klupi, zbog čega će Stanojević najverovatnije proći samo sa novčanom kaznom zbog javnog sukoba i polemike sa predsednikom Draganom Đurićem.

Inače, prema informacijama "Blica", Upravni odbor je u četvrtak bio rešen da smeni Stanojevića i zadrži Krstajića, ali to nije moglo da se ostvari.

Ono što je sigurno i što je potvrdio portparol Marko Vjetrović, Stanojević i Krstajić će voditi ekipu na Sardiniju gde je za subotu zakazan prijateljski duel Partizana sa Kaljarijem.

"Upravni odbor FK Partizan održao je sednicu posvećenu nedavnim rezultatima, pre svega eliminaciji iz UEFA takmičenja. Zaključeno je da je eliminacija od irskog šampiona Šamrok Roversa neće uzdrmati stabilnost, jedinstvo svih struktura kluba i odanost armije navijača. Iskazana je jasna opredeljenost i angažovanost ka ostvarenju cilja – nastavak dominacije u srpskom fudbalu", bilo je sve što je saopštio FK Partizan.

Stanojević je ranije izašao sa sastanka i nije želeo da daje komentar okupljenim novinarima, a sa sednice su pre kraja izašli i član UO Dragoljub Vukadinović i sportski direktor Mladen Krstajić, takođe bez komentara.

Krstajić se nešto kasnije iz svoje kancelarije vratio na sastanak, vidno nervozan.

Kada je burna sednica okončana, ni predsednik Đurić, ni ostali članovi Upravnog odbora nisu želeli da se obrate novinarima.

U četvrtak je javljeno da će Stanojević biti smenjen, kao i da će za novog trenera biti postavljen bivši strateg Vojvodine Zoran Milinković. Sa tim izborom se Krstajić nije složio, zbog čega je podneo ostavku.

Inače, Vukadinović je pre nekoliko dana u razgovoru za "Blic" rekao da je nedopustivo što Đurić i Stanojević vode raspravu u javnosti.

"Trebalo bi da svi spuste loptu, neukusno je da se javnost uključuje na ovakav način. Partizan je ozbiljan klub koji rešava probleme hladne glave i za stolom", rekao je Vukadinović za "Blic" i dodao da ne misli da Stanojevića treba smeniti, već da bi treneru trebalo izreći kaznu.

On je takođe rekao i da Đurić nije trebalo da saziva konferenciju za novinare pred meč sa OFK Beogradom.


Malo navijača
Iako je bilo najava da će Stanojević i Krstajić dobiti podršku najvatranijih pristalica Partizana, do podneva se okupilo samo oko dvadesetak navijača crno-belih koji su ispred stadiona tražili ostavke uprave, a nedugo zatim se razišli.



Blic
 
TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Stanojević: Drago mi je što sam sve vreme pod lupom

Bura u Humskoj se ne stišava. Javni nastup potpredsednika Partizana Mileta Jovičića iznenadio je i razočarao prvo Mladena Krstajića, a zatim i trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića.


134571_partizan1-foto-a-dimitrijevic_f.jpg


Jovičić je prekršio dogovor da se ne izlazi u javnost sa informacijama sa sednice Uprave, što nije naišlo na odobravanje sportskog direktora i trenera

“Neverovatno da nakon klupskog dogovora kako je Partizan ispred svega, potpredsednik krene sa izjavama. Mislio sam da svi radimo u interesu kluba, a ponovo se dešava da neko radi u ličnom interesu i pokušava da obmane javnost. Možda krenu da pričaju da sam nečiji pion i da mi neko drugi vuče konce. Razočaran sam i ne znam šta više mogu da očekujem, mene sada zanimaju samo moji igrači”, rekao je Stanojević.

Strateg crno-belih je svestan da će se svaki njegov naredni potez dodatno posmatrati.

“Drago mi je što sam pod lupom sve ovo vreme koliko sam u Partizanu i što se moja smena poteže posle svakog lošeg rezultata. Ja nemam problem sa tim. Kada je svaki meč 'na nož', onda trener čini sve i ne pravi kompromise. Mene čuva samo rezultat, ma šta ko pričao. Ostaću na klupi ako budem imao rezultat, a ostvariću ga ako budem radio onako kako mislim da je najbolje”, poručio je Stanojević.

Blic
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Tretiranje krize

Tretiranje krize


Partizanova verzija uragana "Ajrin" se završila saopštenjem koje je malo rečitija varijanta ćutanja svih aktera. Međutim, nevešto rukovanje krizom koja je dezertirala iz Humske i ušančila se na naslovnim stranicama je podsetilo na prošlost koju osim časnih starina pamte i sredovečni...

sp-grobari-velika40583120110714144357.jpg


Seća li se neko Partizana iz fudbalske predistorije?


U doba one države u kojoj su balkanska plemena potajno oštrila sekire i čekala pogodan trenutak za krvoproliće, ovaj klub je bio poznat po dve stvari.


Prva su navijači čija je odanost klubu bila u direktnoj nesrazmeri sa rezultatima.


Druga je upravljanje krizama prema kojima su se odnosili senzibilitetom kakvog pukovnika u postupanju prema ošišanom redovu.


Kako je to izgledalo u praksi?


Partizan nekada nije umeo da ostavi prljav veš na dnu korpe.


Njihovi kratki spojevi izazivali su višednevne „blekaute“, njihova razmena mišljenja delovala je kao grmljavina topova. U jugoslovenskom samoupravnom socijalizmu posao se teško gubio, izuzev ako ste bili trener Partizana, za takve je postojala prečica na putu ka birou za nezaposlene.


fkp-samrok_naslovna44051020110828095005.jpg


Posle je došlo vreme u kome su crno – beli pribavili rukavice, a u ovom veku su svoje probleme držali zaključane među zidinama Humske velikodušno prepustivši pogrešne naslove komšijama.

Ima to itekako veze sa rezultatima, ali i činjenicom da je biologija odradila svoje i da su se partizani iz loža preselili u istorijske čitanke.


Međutim, poslednji događaji u Humskoj neodoljivo su podsetili na stari pristup rešavanju problema.


Novinski naslovi, polemika pred očima miliona, ćutanje i na kraju saopštenje koje je predlog da problem prespava, po mogućstvu kao medved, nekoliko meseci.


Ko je kriv?


Pa, iskreno, pošto su svi ostali tu gde jesu, jedini zaključak je da nevinih nema. Jer, Stanojević i Krstajić su pristali na pravila ove igre, pre deljenja karata u junu. Nije se moralo prorokovati, jasno je bilo kakav hendikep ovaj dvojac unosi u novu sezonu.


sp-djuric44618220110902221204.jpg


Da ponovim ono što sam napisao u vremenu kada je sunce postajalo vrelo, Krstajićevi izbori mirisali su na žurbu koja je majka svih problema, a Stanojevićevi potezi na iznudu, dete svih vremenom uslovljenih odluka.

Kraj je logičan, makar ovaj evropski, mada su svi znaci upozorenja tumačeni kao podrivanje borbene gotovosti.


Ali, moj ključni utisak je upravo tretiranje krize.


Bilo bi dobro da Partizan ne nalazi inspiraciju u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog veka. Jer, uprkos uvreženim shvatanjima da je disciplina univerzalni lek i marširanje jedini ispravan hod, neke se stvari rešavaju uz malo više diplomatije i pre nego što stvari odu predaleko.


Da se poigram rečima, ma kakve boje kluba bile, pogled na svet ima i nijansu, ne samo crnu i belu verziju stvarnosti.


Imam neki osećaj da smo videli samo jedan čin drame i da će zavese ponovo biti podignute.


sportske.net

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stanojević: U fudbalu nema slučajnosti

Stanojević: U fudbalu nema slučajnosti



Trener Partizana smatra da uspesi Hajduka nisu slučajni. Ipak, veruje u pobedu svog tima, u kome će se ponovo naći Marko Šćepović.


v217897p0.jpg



Partizan zna sa Hajdukom - kaže tradicija. Kuljani su uspeli da odole crno-belima samo jednom u prethodnih deset utakmica.

Ipak, nikada se nije desilo da snage odmeravaju u trenutku kada je Hajduk lider na tabeli. A to je slučaj pred meč petog kola (subota, 20 sati).


Trener Partizana Aleksandar Stanojević smatra da odličan start ekipe Nebojše Vignjevića nije slučajan, ali veruje da će šampion opravdati ulogu favorita i izjednačiti se sa Hajdukom na vrhu tabele.


"U fudbalu se nikad ništa ne dešava slučajno. Hajduk ima maksimalan učinak - četiri pobede, od toga dve na nezgodnim gostovanjima OFK Beogradu i Jagodini"
, počeo je Stanojević.

"To je dobro za srpski fudbal, da se uključi još neko u borbu za vrh. Očekujem veoma atraktivnu utakmicu između dva prvolasirana tima, ali verujem u pobedu. Sve osim osvajanja tri boda za mene bi bio neuspeh", dodao je trener crno-belih.


Optimizam zasniva na efikasnoj igri svog tima u prethodna dva prvenstvena meča u Humskoj.


"Protiv Novog Pazara i OFK Beograda dali smo osam golova. I ukupno gledno, najefikasniji smo u ligi, a primili smo najmanje golova. Mislim da to nije loše i ne treba stalno biti kritičan. Uostalom, dominirali smo i protiv Slobode, ali smo nesrećno izgubili. Jedino smo lošije izgledali u Jagodini. Težićemo da igramo još bolje. Očekujem napredak"
.

Stanojević je najavio nekoliko promena u sastavu odnosu na meč protiv Jagodine. Od prvog minuta u špicu napada ponovo će zaigrati Lamin Dijara, ali bi društvo trebalo da mu pravi Marko Šćepović.


"Voleo bih da prorade i naši napadači, ali polako, nema potrebe da ih opterećujemo, znaju oni šta je njihov posao".


Golman Radiša Ilić još nije spreman, a neizvesno je da li će se oporaviti i Vladimir Volkov.


"Njegova povreda prednje lože je nezgodna, šanse da zaigra su 50:50", priznao je Aleksandar Stanojević.


(MONDO, foto MN Press)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Crno-beli biraju rivala: PAOK, Galatasaraj, Bohum...


Prijateljski meč na pomolu



Crno-beli biraju rivala: PAOK, Galatasaraj, Bohum...




Fudbaleri Partizana će u subotu osmog oktobra ili dan kasnije po svoj prilici odigrati novi prijateljski meč sa nekim stranim klubom, kao što je nedavno bio slučaj sa gostovanjem Kaljariju koji je savladan sa 1:0.

30155_grobaria01-blic-aleksandar-dimitrijevic_f.jpg


Prema pisanju “Sporta”, na adresu aktuelnog prvaka Srbije stiglo je nekoliko ponuda, a najkonkretnija je za odlazak u Bohum na megdan tamošnjem nemačkom drugoligašu.


Pozive su u Humsku uputili i turska Bursa, češki Plzen, tu je i moguća saradnja sa “bratskim” PAOK-om iz Grčke, a isti izvor navodi i da postoji mogućnost da u goste Partizanu stigne turski Galatasaraj.

Blic

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
JNA dobija novi semafor

JNA dobija novi semafor


Izvor: B92, zvanični sajt | AK

Nedugo posle stadiona Crvene zvezde, i stadion srpskog šampiona Partizana uskoro će dobiti novi semafor, koji će u istoriju poslati legendarnog "lampaša".


16636708154e931a59731c8659057290_orig.jpg

www.szboe.com


Uprava 'crno-belih' ušla je u realizaciju projekta kupovine novog LED displeja koji će zameniti stari semafor na južnoj tribini.
Posao bi uskoro trebalo da bude priveden kraju, pa će već u utorak početi proces demontaže starog i montaža novog savremenog, da kažemo semafora, jer je to odomaćen termin na ovim prostorima.
Proizvođač LED displeja je kineska kompanija "Shenzhen SuncenHI-TEC CO. LTD", koja je svoje reference stekla izvanredno obavljenim poslom na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Poslednji meč na kojim je stari semafor bio u funkciji je duel Partizan - Rad 1:0, pa će ime Brazilca Eduarda Pašeka poslednje ime strelca koje je upisano na njemu.

Ubrzo po izgradnji tadašnjeg stadiona JNA, tačnije 1. aprila 1957. godine, na njemu je ’osvanuo’ i semafor, koji je u to vreme bio čudo tehnike, a izradila ga je čuvena elektronska kompanija – Videoton. Koliko je tehnički bio dobro urađen svedoči i podatak je i dan-danas u upotrebi, a to je skoro 55 godina.

Najpozvanija osoba da nas uputi u tehničke detalje oko nabavke, izrade i montaže istog je svakako direktor stadiona Partizan, Ing Aleksandar Stepanović, koji će sa svojim saradnicima i izvesti ceo projekat.
 
Natrag
Top