FK Partizan

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stanojević: Ako oteraju Krleta, idem i ja

[h=1]Stanojević: Ako oteraju Krleta, idem i ja
[/h]
Trener Partizana priznao da su ga zvali članovi uprave u nameri da ga ubede da ostane kada smene Mladena Krstajića i poručio: "Samo istina".

v228544p0.jpg

Aleksandar Stanojević je na odmoru. Daleko od Srbije, Beograda i Humske 1. Međutim, trener Partizana nema mira ni tamo daleko. Do Maldiva su stigli potresi nastali prethodnih dana u taboru srpskog šampiona.

Posle istupa u javnosti sportskog direktora Mladena Krstajića, koji je sasuo mnogo optužbi na račun predsednika Dragana Đurića i uprave kluba, oglasili su se navijači, a onda i Stanojević. On je priznao da su ga kontaktirali pojedini članovi rukovodstva i ubeđivali ga da ostane trener čak i ako (kada) smene Krstajića. Ipak, mladi stručnjak je poručio da će napustiti Partizan ukoliko sportskom direktoru bude uručen otkaz.

Takođe, Stanojević je dodao da je stroprocentno uz Krstajića i da će se zajedno sa njim do poslednjeg dana boriti za "interes Partizana i istinu".

„Naravno da sam upoznat sa svakim detaljem... Pratim svaki forum, svaku izjavu, svaki meil podrške“, počeo je Stanojević izlaganje povodom novonastale situacije u crno-belom taboru.

Osvrnuo se na izjave Mladena Krstajića.

"Sve što je rečeno - rečeno je da bi se javnost i svaki navijač Partizana upoznali sa istinom. Nama je žao što je došlo do toga, svesni smo svega, ali i Krstajićev i moj nastup je u intersu kluba i za dobrobit i bolju budućnost Partizana" .

Stanojević poručuje da do prepucavanja sa rukovodstvom nije došlo samo preko medija.

"Rečeno je sve ovo već upravi u lice na sastancima Upravnog odbora i na sekretarijatima, ali nije vredelo... Prelazili su preko svega! Morali smo javno da iznesemo detalje" .

Stanojević i Krstajić su stajali jedan uz drugoga i tokom prethodnih bura u Humskoj 1. Tako je bilo kada je nastala frka zbog neisplaćene prve rate Sao Kaetanu za transfer Eduarda, tako je bilo i kada je uprava smenila Stanojevića, a onda ga vratila na trenersku klupu.

"Potpuno sam uz Krstajića! Sve radimo samo u intersu kluba, dok svi ostali nastupaju u ličnom intersu i radi lične promocije, nama je samo Partizan iznad svega! Slične stvari smo već govorili. Ja sve u mojim izjavama, samo što je Krle imao i druge priče koje iskaču iz mojih ovlaščenja! Ali, sto odsto sam uz njega" , nastavio je Stanojević i dodao:

"Deca smo ovoga kluba i sve što imamo pokazujemo na terenu! Ne želimo na ovakav način da pokazujemo ljubav prema klubu, zato nam je i žao što je došlo do medijske pompe, ali ponavljam - sve je to zbog istine. Ne pravimo kompromise i nemamo druge interese, naš jedini interes je interes Partizana. Svaka moja reč je tu da bi se sprečila obmana javnosti. Ovo nije borba za pozicije, samo stajemo u zaštitu istine i bolje budućnosti kluba".

v228544p1.jpg

Očekuje se da će Krstajiću biti uručen otkaz na sastanku Upravnog odbora u ponedeljak.

"Ne postoji problem da odemo. Sutra ću napustiti klub ako je u intersu Partizana, ali ću se do kraja boriti za istinu! Neka me suspenduju, oteraju... Ali ja moram da se borim za klub čiji sam deo celog života" .

I na kraju, šef crno-bele struke priznao je da su ga zvali članovi rukovodstva.

"Istina je da su me zvali članovi Upravnog odbora u nameri da me zadrže i nagovestili mi da će Krstajić biti smenjen... Ja sam im samo rekao da odlazim i ja ako oteraju Krleta. Mislim da su time shvatili da mi radimo samo za Partizan i da nemamo drugi interes" , zaključio je Aleksandar Stanojević.

(MONDO, foto MN Press)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Krstajić: "Savest mi je čista"

Krstajić: "Savest mi je čista"

Izvor. B92, Tanjug

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Mladen Krstajić rekao je da je od ostanka na toj funkciji važnije to što ima čistu savest.

"Sve što sam imao rekao sam pre par dana na konferenciji za medije. Meni je najvažnije da mogu mirno da spavam i da mi je savest čista", rekao je Krstajić u poluvremenu košarkaškog meča Partizan - Crvena zvezda u hali "Pionir".

U ponedeljak će biti održana sednica Upravnog odbora fudbalskog kluba Partizan.

"Biće šta će biti na tom sastanku. Drago mi je što sam ovde u Pioniru, znači mi podrška sa tribina. To je dokaz da sam dobro radio i kao igrač i kao funkcioner", dodao je Krstajić.

Navijači Partizana su sa tribina hale "Pionir" pružili podršku Mladenu Krstajiću.

Šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević najavio je da će podneti ostavku u slučaju da UO smeni Krstajića, a odlazak je najavio i trener klupske filijale Teleoptika, Vuk Rašović.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mladen Krstajić dobio otkaz!

[h=1]Mladen Krstajić dobio otkaz!
[/h] Izvor. B92 | AK

Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan odlučio je da smeni Mladena Krstajića sa mesta sportskog direktora posle manje od šest meseci, nezvanično saznaje B92!

12198408794ef60a9070efa460469844_orig.jpg
UO je zahtevao od Krstajića da se lično izvini rukovodstvu kluba za izrečene kritike, ali je on to odbio, ostao iza svojih reči, pa je otpušten.
U narednim satima saznaćemo da li će klub napustiti i trener Aleksandar Stanojević i trener Teleoptika Vuk Rašović koji su najavio takvu odluku ukoliko uprava smeni Krstajića kome su dali bezrezervnu podršku.
Krstajić je pre nekoliko dana drugi put u samo tri meseca ušao u sukob sa predsednikom kluba Draganom Đuriće, a pa je UO odlučio da podrži predsednika.

Sukob predsednika kluba Dragana Đurića i sportskog sektora na čelu sa direktorom Krstajićem i trenerom Stanojevićem postoji još od početka septembra, tačnije nakon eliminacije Partizana od Šamroka.

Tada je na korak od otkaza bio trener tima, podržao ga je Krstajić koji je klub uslovio svojim otkazom ukoliko Stanojević bude otpušten. Sportski sektor tada je odneo pobedu jer je Upravni odbor odustao od otkaza.

Nakon toga usledila je stabilizacija u redovima Partizana, "crno-beli" su vezali skoro 15 pobeda u Jelen Superligi i Kupu, slavio je i u derbiju na "Marakani", a godinu je završio sa 10 bodova više od najbližeg rivala.

Očekivala se mirna zima u Humskoj odakle je isticano da čak neće biti ni transfera, ali je atmosfera ponovo užarena pre nekoliko dana. Nakon izjave predsednika Đurića da nije zadovoljan radom sportskog sektora, žustro je reagovao sportski direktor Krstajić i izneo niz optužbi na račun Đurića.

13942303244ef8acb3a8d54855448196_orig.jpg

Beta
Rukovodstvo Partizana je odmah reagovalo i sazvalo sednicu Upravnog odbora kako bi se raspravljao o smeni Krstajića i njegovoj zameni. Podršku Krstajiću dao je trener Stanojević koji je najavio otkaz ukoliko ode sportski direktor.

Na veliko iznenađenje svih u SC "Zemunelo" je došao i predsednik Sportskog društva Partizan Duško Vujošević koji je verovatno trebalo da ima ulogu mirotvorca između zaraćenih strana.

Vujošević je u sportski centar srpskog šampiona stigao u društvu potpredsednika UO Branka Ružića koji je sa drugim članom UO Miletom Jovičićem pokušao da pregovara sa Krstajiće, verovatno o smirivanju strasti.

Na sednici Upravnog odbora, koji broji 12 članova, bio je i Krstajić, ali bez prava glasa. Sa njim je u Zemunelo stigao Albert Nađ i još jedan član UO i za njih se pretpostavlja da će glasati u korist sportskog direktora.

Očekuje se da klub sazove vanrednu skupštinu, koja je inače zakazana za februar, na kojoj će se verovatno raspravljati o poverenju u predsednika Đurića, jer Krstajić navodno tu ima potrebnu većinu da ga smeni.

Krstajić je u nedelju veče boravio na košarkaškom derbiju Partizan mt:s - Crvena zvezda Beograd, gde je istakao da mu je savest čista. Sportski direktor dobio je veliku podršku navijača "crno-belih".

Trenutno nema najavljenog štrajka zaposlenih u klubu, a sve će biti jasnije za nekoliko sati kada je zakazano obraćanje Đurića medijima.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Krstajić: Nisam tužan, već ponosan

[h=1]Krstajić: Nisam tužan, već ponosan[/h]
IZVOR. B92 | UŽ

Smenjeni sportski direktor fudbalskog kluba Partizana Mladen Krstajić izjavio je da nije tužan već ponosan na sve što je uradio u Partizanu.

7085496934ef8cb36a41e7788343614_orig.jpg

"Nisam tužan jer sam ponosan na sve što sam uradio. Nisam hteo da se izvinim jer imam karakter i savest i zato što sam štitio sportski sektor. Meni je savest čista", rekao je Mladen Krstajić.Krstajić nije odgovorio na pitanje o tome da li je tražio smenu trenera Stanojevića, pošto jepredsednik Upravnog odbora Mile Jovičić rekao da je Krstajić hteo da smeni Stanojevića i na mesto trenera Partizana dovede Nebojšu Vignjevića.

"O tome ćemo sutra mirne glave. Crno-bela Srbija zaslužuje istinu", rekao je Krstajić.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Krstajić: Đuriću, podnesi ostavku zbog Partizana!

Krstajić: Đuriću, podnesi ostavku zbog Partizana!

Novosti

Smenjeni sportski direktor Partizana poziva predsednika da ode iz Humske. U tom slučaju bi dva najbolja trenera u Srbiji, Stanojević i Rašović, mogli da nastave sa radom – rekao je Mladen. Hteli su da oteraju Ilića i Vukića. Jovičić odmah odgovorio Krstajiću

Mladen Krstajić

SMENjENI sportski direktor Mladen Krstajić pozvao je predsednika Dragana Đurića da u interesu Partizana podnese ostavku, ako ima morala i toliko voli klub!
Dva dana posle razrešenja na burnooj sednici Upravnog odbora, Krstajić je najavio da se više neće vraćati na ovu funkciju, ali da je spreman na jedan jedini kompromis!
- Nudim Upravnom odboru soluciju: ja u svakom slučaju nisam i neću više biti sportski direktor, ali da u interesu Partizana predsednik Đurić takođe podnese ostavku i tako ostavi prostor trenerima Stanojeviću i Rašoviću da ostanu u klubu - izneo je svoju ideju Krstajić. - S obzirom na to da svi ističu da je najvažniji Partizan, onda je bitno i da dva najbolja trenera u zemlji nastave započeti posao.
Ne zna Krstajić da li bi Stanojević i Rašović u tom slučaju ostali u klubu, ali zna da se neće više vratiti u odaje na prvom spratu u Humskoj. Suština njegovog izlaganja je, kako reče, iskrena borba za Partizan, a nije zaboravio da pomene da on nije "batina u tuđim rukama".

- Niko ne stoji iza mene, ni Zečević, ni Bjeković kako se priča, već samo moje ime i prezime, uspešna karijera od Kikinde pa sve do poslednjih dana u Humskoj minulog proleća. Pomenute legende su gradile Partizan preko dve decenije, danas nažalost nemaju vremena da se bave fudbalskim temama u Humskoj. Lično, bio bih srećan da ovaj Upravni odbor doprinese klubu bar delić koliko su oni. Partizan je uzdrman zbog predsednika Dragana Đurića, zbog njegovih postupaka, svesnih ili nesvesnih.
Pitanje "gde su pare", ne znači i "ukrali ste novac", reče u sredu Krstajić, koji je zatim ponovio ono što je rekao i pred članovima Upravnog odbora.
- Nisam imao zašto da se izvinim jer sam samo pitao gde je novac. Niti sam koga optužio, nazvao lopovom ili lažovom, niti sam koristio reč "ukrasti". Bilo mi je samo nejasno kako na koktelu "imamo novac i sportski deo radi odlično", a posle pet dana "nemamo novac i sportski sektor je kriv što nismo igrali u Ligi šampiona". Tražili su da demantujem radi Partizana, naravno, to nisam hteo jer bih se u tom slučaju odselio iz Srbije.
Da nije gurao prst u oko za novac, eks direktor veruje da ga UO ne bi smenio.
- Sigurno se u tom slučaju ništa ne bi dogodilo, ali se suština ne bi promenila, jer su sportski deo i Upravni odbor u velikom raskoraku. Kad "mi" popunimo 80 odsto budžeta, valjda je legitimno pravo da pitam. Međutim, pošto odgovore nisam dobio, morao sam javno da postavim ta pitanja.
Različite cifre o budžetu koje su iznosili Đurić, Vukadinović i Jovičić samo su ilustracija kako vrhuška kluba funkcioniše, tvrdi Krstajić.

- I mene su sludeli tim silnim milionima u disproporciji. Izgleda da ni oni ne znaju koliki je budžet.
Potvrdio je da su plate u srpskim uslovima astronomske.
- One su prihvatljive za Partizan. Uostalom, plate odobrava predsednik Đurić. Valjda on zna da li su velike, u skladu sa finansijskom situacijom u klubu ili nisu. Sportski sektor je dobijao redovno plate, ali ostali nisu. I ne činimo ga samo igrači, trener i ja kao sportski direktor Partizan, nego i oni ljudi iz Radne zajednice, Teleoptika... Mi bismo pristali da plate nama kasne, a da i oni dobijaju redovnije.
Prema Krstajićevim rečima, Upravni odbor je jedinstven samo zato što jedan čovek odlučuje sam.
- Đurić vlada sam, različiti istupi u javnosti vam govore da oni niti imaju strategiju, niti se dogovaraju šta će i kako pričati. Kao da ne predstavljaju Partizan. Stanojević, Rašović i ja smo imali jasnu strategiju za svako pitanje, nismo ni morali nekad da se čujemo da bismo radili onako kako smo se dogovorili. Naši istupi u javnosti su uvek bili u interesu kluba.
Podatak da Skupština nije održana u kalendarskoj godini, da se do 14.00 časova nije znalo gde se održava Upravni odbor, a kamoli koje su tačke dnevnog reda, po Krstajiću govore da Đurić mora da ode kako ne bi više bio kočnica.
- Nemam ja ništa lično protiv Đurića. Međutim, on ne radi u interesu kluba. Smenili su mene, stručne štabove, dovešće druge, sakriće se iza svega i nastaviće po starom da obmanjuju javnost. Sad je momenat da se raščisti, pre četiri meseca nije bio. Jer da sam posle Šamroka progovorio, ne bismo danas imali 10 bodova više, Markovića, Ninkovića...

Krstajić još ne zna da li je suspendovan, ni kako je razrešen dužnosti jer nije dobio nikakvu odluku. Ali, zna kako će završiti priču u Partizanu.
- Sedim dva dana ovde, niko da mi kaže da li sam razrešen, pa suspendovan ili obrnuto. Znam da ih boli što imam ugovor još dve i po godine, pa su me zato suspendovali. Ali, ja ću pokazati da nisam bio ovde zbog para već radi Partizana. Kad se budem dogovorio oko isplate sa klubom, javno ću vam pokazati taj papir i celokupan iznos pokloniti u humanitarne svrhe. Na kraju, opet pozivam Đurića da pođe sa mnom zarad interesa kluba - završio je je Krstajić.

JOVIČIĆ: TO SU MLADENOVE OSOBINE
ODGOVORIO je Mile Jovičić odmah na Krstajićevu uvredu da je "dosta popio na račun kluba".
- Nisam ni slušao, ni čitao šta je Krstajić pričao, ali ako je to rekao, moj jedini komentar je da ne valja svoje osobine pripisivati drugima – kratko će Jovičić.

HTELI DA OTERAJU VUKIĆA I ILIĆA
PO završetku sezone ispostavilo se da ostanak Zvonimira Vukića nije jedini problem.

- Pitajte sad predsednika da li Vukić ostaje? - prokomentarisao je Krstajić. - Posle Šamroka i on i članovi UO hteli su da oteraju i Vukića i Ilića. Sad bi da ih zadrži, što vam govori da Đurić nema strategiju. Sve se menja od danas do sutra, od pobede do poraza. Tako su mi i za Andersona zakačili etiketu da sam se ugradio u transfer, kao da nisam dovoljno zaradio u karijeri.

REDOVNO PLAĆAM POREZ
KRIVIČNIH prijava se Krstajić ne boji:

- Zašto bih? Plaćam redovno porez, račune. Pitao sam gde su pare i nisam nikog optužio. Mirno spavam, niko me ne pritiska. I radio sam samo za klub. Da me je pre intervjua Đurić samo pozvao i rekao da iz nekog dobrog razloga treba da oplete mene i sportski sektor, nikad ne bih izašao u javnost. Ovako, pitam, radi li Đurić u interesu Partizana i ko stoji iza njega.

NE UPLIĆITE IGRAČE U OVO
NAJVAŽNIJE za Partizan je da igrači počnu 16. januara pripreme i da misle samo o fudbalu, uverava nekadašnji kapiten:
- Ne treba uplitati igrače u ovaj sukob, oni moraju ostati po strani.

NE ZNA SE KOLIKO JE MILE POPIO
NA tvrdnju potpredsednika kluba Mileta Jovičića da "nije pojeo ni burek na račun kluba", Krstajić je uzvratio:
- Nije ni mogao da pojede burek jer ga u klubu nema, ali zato se ne zna koliko je popio u Partizanu.

NE ZNAM KOLIKO SAVIĆ KOŠTA
IAKO je pre pet dana rekao da zna, Krstajić je u sredu istakao da ne zna koliko iznosi transfer Stefana Savića.
- Trudio sam se da dođem do prave cifre, ali nisam uspeo. Nisam učestvovao u tome, niti sam pitan iako sam počeo da radim. Rekli su mi da je on prodat pre mog imenovanja - ističe eksdirektor.
Kad je transfer Nastasića u pitanju ispravio je iskaz:
- Rekao sam da je Nastasić poklonjen, ali ne u smislu da nismo dobili novac, već da je prodat za male pare. Znali su svi da deda Krstajić završava karijeru i nisu smeli da Matiju prodaju bez minuta odigranog u prvom timu. Ako su već znali da je talenat vredan osam miliona, morali su da ga zadrže, a oni su nekome vratili dug.

VIGNjEVIĆ ŽRTVENO JAGNjE
POTVRDIO je smenjeni sportski direktor da je posle Šamroka predložio Nebojšu Vignjevića ako UO smeni Stanojevića, ali je to opravdao "driblingom" kako za trenera ne bi bio postavljen Zoran Milinković.
- Znao sam da Hajduk neće pustiti Vignjevića jer je pod ugovorom i da će nam tražiti veliko obeštećenje koje mi ne bismo platili. Sa Kuljanima je pregovarao Branko Ružić, a Stanojević je znao za celu taktičku igru. Upravni odbor je hteo da na bilo koji način dovede Milinkovića za trenera, ja sam se borio i izborio za Stanojevića. Uprava ne može da posvađa mene i Sašu - objasnio je Mladen.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stojković ide u Azerbejdžan?

Stojković ide u Azerbejdžan?

IZVOR. B92, VEČERNJE NOVOSTI | UŽ

Golman Partizana i reprezentacije Srbije Vladimir Stojković mogao bi da nastavi sezonu u azerbejdžanskom timu Hazaru iz Lenkorana.

16291278414f0202205324e173761718_orig.jpg

Za Hazar igra bivši napadač Crvene zvezde i reprezentacije Azerbejdžana Branimir Subašić koji u izjavi za "Večernje novosti" kaže da je njegov klub zainteresovan za dovođenje Stojkovića."Umesto rumunskog stručnjaka Rednika na klupu je nedavno seo turski trener Bičer. I on i predsednik su me pitali za mišljenje o golmanu Partizana Vladimiru Stojkoviću", rekao je Subašić.29-godišnji napadač koji je ove sezone postigao pet golova na 14 utakmica u dresu Hazara kaže da su predsednik i novi trener njegovog kluba zainteresovani za srpskog golmana.

"Rekli da su jako zainteresovani za realizaciju transfera. Na golu Hazara je reprezentativac Azerbejdžana, a želja sportskog sektora u klubu je da mu pojačaju konkurenciju. Koliko znam u narednim danima bi na adresu kluba iz Humske trebalo da stigne zvanična ponuda za Stojkovića."

Hazar je trenutno trećeplasirani tim prvenstva Azerbejdažana, a u ovoj državi na Kavkazu brani i bivši golman Crvene zvezde Saša Stamenković koji od prošlog leta stoji na golu šampiona Nefčija iz Bakua.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Milinković ne komentariše Partizan

[h=1]Milinković ne komentariše Partizan
[/h] Izvor. B92, Sport | MJ

Zorana Milinković sve češće se spominje kao kandidat za novog trenera fudbalskog kluba Partizan.

19867935974f05899be88a6321759021_orig.jpg
Mladi fudbalski stručnjak iza sebe već ima uspeha u karijeri, proglašen je za najboljeg trenera po izboru kolega u sezoni 2009/10, kao i za najperspektivnijeg stručnjaka po izboru FSS 2009. godine.
Često ga optužuju da je bio jedan od onih koji su insistirali da ekipa Vojvodine napusti teren, što bi mogla biti prepreka da dođe u Humsku.
“To je apsolutna neistina. Onaj ko želi lako može to da utvrdi, ali meni smeta i kad moram da pričam o tome. Ništa loše nisam utradio i ne želim da se pravdam jer za to nema razloga. A znam ko forsira tu priču i sa kojim ciljem“ , odgovara 43-godišnji Milinković, na ove optužbe.

Milinković je prošao fudbalsku školu ’crno-belih’ i u sezoni 1989/90 bio prvotimac Partizana, a svoje najveće uspehe kao trener doživeo je sa BSK-om iz Borče, Spartakom iz Subotice i Vojvodinom. Sve ekipe koje je vodio bile su među najefikasnijim u ligi.

“Fudbal obožavam, volim da radim sa mladim igračima, uživam u svemu najlepšem što igra može da ponudi“, kaže Milinković.

Subotičane je u prvoj sezoni posle povratka u elitu doveo do Evrope, dok je sa Vojvodinom uspeo dva puta da savlada Partizan u istoj sezon, što nikom drugom nije pošlo za rukom već pet godina.

Kada je prošle godine Vojvodina izgubila na Karaburmi i ispala iz šampionske trke, ostao je zapamćen po izjavi „da je kod nas sve izvesno“.

“Ostao sam ne dorečen, jer u tom trenutku nisam završio ono što sam želeo da kažem, a moje reči su potom korišćene u manipulacijama. Samo sam želeo da kažem da je redosled u srpskom fudbalu jasan i da je gotovo nemoguće da se promeni, jer će Partizan i Crvena zvezda uvek da vode glavnu reč, kao što to čine Real Madrid i Barselona u Španiji “, objašnjava Milinković.

Milinković je od leta i burnog finala sa Partizanom, kada je ekipa Vojvodine napustila teren, bez klub, ali ističe da je pauza bila njegov izbor i da mu je predah bio neophodan. Srpski trener je prošlog leta dobio ponudu da se nađe na klupi svog bivšeg kluba Anortozisa sa Kipra., a bila je tu i ponuda poljske Visle.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stanojević: “Da završim započeto”

[h=1]Stanojević: “Da završim započeto”
[/h] Izvor. B92 | JT

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je razlog njegovog ostanka na klupi ‘crno-belih’ da završi ono što je započeo.

17361656594f072a1555a5d391224483_orig.jpg
Kao što je B92 najavio, Stanojević je odlučio da ostane trener Partizana, iako je prošle nedelje najavio odlazak posle smene Mladena Krstajića sa mesta sportskog direktora.
Tim povodom Stanojević se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti.
Obaveštavam vas da sam jutros u telefonskom razgovoru saopštio Albertu Nađu da želim da ostanem na mestu trenera prvog tima fudbalskog kluba Partizan”.

Moj lični stav je da završim započeto. Savetovao sam se bliskim ljudima, osobama kojima verujem. Drago mi je da imam podršku ljudi koji vole Partizan. Mi svi moramo uvek da budemo samo u službi Partizana”.

Hoću da nastavim tamo gde sam stao, neću da stajem na pola puta. Ja sam samo trener i želim ovu ekipu da vodim do nove duple krune”, kaže se u saopštenju Aleksandra Stanojevića.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
PARTIZAN: Stanojević pred smenom?

[h=1]PARTIZAN: Stanojević pred smenom?
[/h]
Očekuje se da će Upravni odbor šampiona Srbije na sednici tokom nedelje smeniti trenera Aleksandra Stanojevića.

v229969p0.jpg

Aleksandar Stanojević najverovatnije neće biti trener Partizana posle predstojeće sednice Upravnog odbora, prenose "Novosti".

Stanojević je dugo držao upravu "na ledu", jer je izjavio da će dati otkaz ukoliko Mladen Krstajić bude smenjen, ali se posle smene sportskog direktora nije zvanično obratio rukovodstvu. Tek u petak je saopštio članu UO Albertu Nađu da će ostati šef crno-bele struke.

To se očigledno nije dopalo rukovodećim strukturama, pa će verovatno od Stanojevića zahtevati javno izvinjenje za sve što je negativno rekao o predsedniku Draganu Đuriću i njegovim saradnicima. Uprava je isto tražila i od Krstajića, koji nije želeo da se izvini. Očekuje se da će i Stanojević postupiti na isti način, pa će i epilog biti identičan - dobiće otkaz.

Sednica Upravnog odbora trebalo bi da bude održana tokom nedelje, možda već i u ponedeljak, a ukoliko Stanojević bude napustio klupu, Partizan će morati po hitnom postupku da mu pronađe naslednika.

Jer, mali broj uglavnom mlađih igrača okupiće se u Zemunelu u ponedeljak i početi sa radom, a zvanični početak priprema zakazan je za 16. januar.

(MONDO, foto MN Press)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Avram Grant novi trener Partizana?

Avram Grant novi trener Partizana?

Blic

Iako javnosti još nije poznata sudbina trenera Aleksandra Stanojevića, uprava Partizana je navodno već spremila njegovu zamenu, a kako se nezvanično saznaje, to je bivši trener Čelsija i Vest hema Avram Grant!

29155_avram-finale01-reuter-phil-noble_f.jpg

Još se ne zna kada će biti skupština kluba, niti Stanojevićev status, ali postoje velike naznake da će Izraelac preuzeti klupu srpskog šampiona.

Proteklih nedelja za ime šefa stručnog štaba Partizana spominjali su se Lotar Mateus, Ervin Kuman i Henk ten Kate.

Grant je kao lični prijatelj Romana Abramoviča postavljen za sportskog direktora Čelsija leta 2007. godine, ali je posle odlaska Žozea Murinja preuzeo trenersko kormilo i januara 2008. godine doveo Branislava Ivanovića na Stamford Bridž.

Posle poraza u finalu Lige šampiona od Mančester junajteda, Izraelac je dobio otkaz u maju 2008. godine, pa je preuzeo Portsmut sa kojim je ispao iz lige zbog teške finansijske situacije, ali ih je vodio do finala FA kupa.

Poslednji angažman mu je bio u Vest hemu, sa kojim je ispao iz Premijer lige. Pomoćni trener među "čekićarima" mu je bio Željko Petrović.

Natrag