FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Zvezda je tek u haosu tj u rukama menadžera koji nezuspešno pokušavaju nekome da uvale kilave igrače. Partizan je zadnjih godina više prodavao, ove godine se hvalili nikad većim budžetom za pojačanja i opet ništa. Posle što nam je onakva reprezentacija.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan se oglasio povodom Šamroka

Partizan se oglasio povodom Šamroka

Izvor: B92

Sekretarijat Upravnog odbora FK Partizan održao je sednicu posvećenu iznenadnoj eliminaciji iz Lige Evropenakon mečeva sa šampionom Irske, ekipom Šamrok Rovers.

8992221304e57f61e984c2805816818_orig.jpg

UO je konstatovao ono što je celokupnoj javnosti poznato – da je doživljen veliki neuspeh, poraz od ekipe i kluba koji je u svim segmentima daleko ispod nivoa Partizana. Za neuspeh niko u klubu neće tražiti opravdanja, već utvrđivanje uzroka i odgovornost, o čemu će javnost biti upoznata nakon naredne utakmice.
"Partizan je klub čija veličina i značaj ne dozvoljava da bude uzdrman jednim porazom. Poslednjih godina u svemu smo odskočili od konkurencije i postali dominantni u srpskom fudbalu i nećemo dozvoliti da se preko noći sruši sve ono što je velikim naporima postignuto.

Trijumf u domaćim takmičenjima je naša želja i realnost i taj pohod počinje u nedelju utakmicom protiv OFK Beograda. Pobeda u toj utakmici je aktuelni prioritet i učinićemo sve da je ostvarimo. Očekujemo da će navijači svoje opravdano nezadovoljstvo pretočiti u gromoglasnu podršku našim fudbalerima na nedeljnoj utakmici.

Uzroke neuspeha u UEFA takmičenju analiziraćemo mirno i temeljno i preduzeti mere koje će unaprediti rad svih segmenata kluba. Uvereni smo da će predstojeća sezona biti uspešna kao i prethodne i da će Partizan ostati merilo kvaliteta u srpskom fudbalu",
navodio se u saopštenju FK Partizan.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Đurić: Neću trpeti sujetne i spavalice

Predsednik Partizana o krizi

Đurić: Neću trpeti sujetne i spavalice

B. O.

Predsednik Partizana Dragan Đurić je tri dana posle neuspeha sa Šamrokom odlučio da izađe u javnost sa obrazloženjem šta se trenutno dešava u klubu koji vodi, a iznenadno sazvana konferencija za novinare trajala je više od 40 minuta.

67323_sdjuric-foto-m-metlas_f.jpg

"Imali smo veliki neuspeh. Poslednjih godina nismo ispali od lošijeg rivala. Ne želim da potcenjujem Šamrok, ali lista UEFA govori o njihovom kvalitetu", rekao je Đurić.

Prvi čovek crno-belih je u ovom neuspehu našao razlog da se klub izdigne iznad problema.

"Veličina i snaga Partizana meri se veličinom ovog neuspeha. Nećemo dozvoiliti da preko noći srušimo sve što smo u poslednje četiri godine ostvarili. Kada to kažem, mislim na veliki broj osvojenih trofeja i afirmaciju mladih igrača", rekao je Đurić.

On je pokušao da objasni razloge za ispadanje iz Evrope.

"Protivnici našeg kluba pokušavaju da nas poremete, ali smo isuviše veliki da bi oni uspeli u tome. Neću da pričam konkretno o imenima, volim protivnike jer sam demokrata, a mislim da ih nemamo u klubu", rekao je Đurić.

Utakmica sa OFK Beogradom (20h) će definitivno doneti odgovore.

"Posle utakmice sa OFK Beogradom napravićemo analizu. Nisam posle Šamroka razgovarao sa Stanojevićem, ali ću to učiniti već u ponedeljak ili utorak. Neću trpeti sujetne, spavalice, Partizan mora da bude iznad svih nas. Niko dok sam ja predsednik neće se mešati Stanojevići u sastav tima, ali ako ne osvojimo titulu sa ekipom koja na svakoj poziciji ima dva ili tri izuzetno kvalitetna igrača, imaćemo ozbiljan problem", rekao je Đurić.

Prvi čovek Partizana je pričao i o finansijskim ulaganjima u klubu.

"Naš budžet se puni 60 odsto od prodaje igrača. Od devet miliona evra zarađenih od plasmana u Ligu šampiona, osam miliona podeljeno je na ime premija i plata. Ovog leta uložili smo u obeštećenje igračima 3.200.000 evra, nismo štedeli. Budžet za plate igračima je takođe 3.200.000 evra, bez troškova, automobila, stanova, telefona. Partizan potroši za fiksne troškove mesečno između 800.000 i 900.000 evra. To su ozbiljna sredstva, da ne govorim o održavanju sportskog centra u Zemunu, stadionu i tako dalje", rekao je Đurić.

On je dodao i da nijedna uprava nije kao aktuelna nije odbila toliko ponuda za igrače, koja nije uvek pristajala na transfer u poslednje tri godine.

"Imamo ponude za Kamaru i Tomića, i njih ćemo odbiti", rekao je Đurić.

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Stanojević: Nije istina da je finansijska situacija u klubu stabilna

Aleksandar Stanojević, trener Partizana, prekinuo je danas “zavet ćutanja” isprovociran istupanjem predsednika Dragana Đurića na dan utakmice sa OFK Beogradom. Da varniči između prvog čoveka crno-belih i stučnog dela kluba bilo je očigledno i krajem prošle sezone, ali ovog puta sukob je završio u javnosti.

30976_28631_f.jpg

“Nikad ništa lično ne shvatam i nikada nisam hteo da iznosim stvari iz kluba jer sam dete Partizana. Strašno mi teško pada da se sada tamo neko naslađuje zbog ovoga što nam se dešava. Pre svega, juče po podne nisam znao kome je upućena podrška od našeg predsednika, da li utakmici u pet ili u osam sati. Ovo ne pričam zato što se bojim za mesto na klupi, već da bi odbranio struku . Neka se razmatra i moj rad, ali pošteno”, rekao je Stanojević.

Šef struke crno-belih pretpostavlja da je čelne ljude kluba pogodilo to što je sa svima otvoreno razgovarao.

“Možda je problem taj što sam na Sekretarijatu kluba svakome rekao sve u lice, možda je problem što sam otvoren i iskren. Kada predsednik izađe na dan utakmice sa pričom u kojoj isključivo brani sebe, logično je da se osećam odbačenim i to me je zabolelo”.

Stanojević je zatim objasnio zašto je dan ranije rekao da je predsednik izneo neistine u javnost.

“Želeo sam da ostane Iliev, ali je Upravni odbor rekao da ne može. Koji normalan trener želi da mu ode bilo koji nosilac igre, kada je osvojio titulu i ušao u Ligu šampiona. Predsednik je rekao i da su svi igrači stigli na vreme. Jeste Rnić, došao je na vreme, dva dana pred utakmicu sa Genkom. Dakle, nije došao dva dana posle Genka. Što se tiče Savića, naravno da treba da ode u Mančester siti, ali nemojte onda da se obećava da će igrati i protiv Škendije i protiv Genka. Ja uigravam tim s njim, a on ode dva dana pred utakmicu”.

Trener Partizana tvrdi da i priča o finansijskoj situaciji nije baš najtačnija.

“Nije moje da pričam o finansijama, ali ovo se tiče lično mene. Da je stabilna situacija nije trebalo da prodamo Nastasića, koji nije odigrao ni minut za prvi tim. Želeo sam da dovedemo Mfelu i Šabalalu, ali nismo mogli da zbog finansijske situacije. Tako je bar meni rečeno. Sve igrače smo dovodili nakon što smo druge prodavali. Naravno da u odnosu na OFK Beograd ili Sevojno imamo sve, zato i jesmo prvi, ali nemojte da pričamo kako je stabilna situacija. Stručni štab i igrače nisu dobili plate dva meseca, kao ni nagradu za prošlu godinu, ali svi smo fantastično plaćeni i pošto živimo u Srbiji ja ne vidim to kašnjenje”.

I na kraju ponovo o eventualnoj smeni na klupi crno-belih.

“Možda me smene sutra, možda posle tri nedelje ili prvog poraza. Ne možete pobeđivati stalno, ali me priča o smeni ne dotiče. Problem imam kada šest sati pred utakmicu dođe do nas “podrška utakmici u pet a ne u osam”. Naravno da karikiram, ali mi je sve teško palo”.

Blic

Član
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
54
Trebalo bi njega smjeniti ionako nije nikakav trener.Imao je sreću da je Partizan imao dobar tim kada je on došao pa su ušli u ligu šampiona.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stanojević smenjen, ode i Krstajić

Stanojević smenjen, ode i Krstajić

Uprava Partizana smenila šefa struke, a onda je sportski direktor podneo ostavku, ne želeći na klupi Zorana Milinkovića.

v216509p0.jpg

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je smenjen. Posle takvog poteza uprave srpskog šampiona, ostavku je podneo sportski direktor Mladen Krstajić, saznaje MONDO.

Burno je bilo u četvrtak u Humskoj 1. Očekivano burno posle eliminacije iz plej-ofa za Ligu Evrope od Šamroka, a naročito posle
odgovora Aleksandra Stanojevića predsedniku Draganu Đuriću.

Mladen Krstajić je za MONDO izjavio da je sastanak Upravnog odbora zakazan za petak ujutro u 9 časova i da će "tada reći sve šta ima da kaže".

Vatrica koja je već duže vreme tinjala u klupskom rukovodstvu se rasplamsala i oni koji su bili za smenu mladog stručnjaka još krajem prošle sezone, konačno su dobili podršku.

Uprava je uručila otkaz treneru koji je u klupske vitrine uneo dve titule prvaka Srbije i jedan Kup, a ekipu je odveo i u Ligu šampiona prošle sezone.

Zbog tog poteza uprave, ali i zbog pikova za novog trenera, Mladen Krstajić je odlučio da podnese ostavku.

Prva želja crno-belih je Zoran Milinković.

Tadašnji trener Vojvodine je bio u mislima pojedinaca iz vrhuške Partizana i kada se prošle sezone diskutovalo o poverenju Aleksandru Stanojeviću. Međutim, mladi stručnjak je tada ostao na klupi. Otkako je napustio "lale", Milinković je bez angažmana.

Zanimljivo je da Partizan želi da za novog trenera dovode čoveka koji je povukao ekipu Vojvodine sa terena u finalu Kupa Srbije za sezonu 2010/11. (Partizan je vodio 2:1, potom je Vojvodina izašla sa terena u 82. minutu nezadovoljna suđenjem Slobodana Veselinovića).

Milinković je inače bivši igrač Partizana.

Posle poraza Vojvodine od OFK Beograda u prošlom prvenstvu, koji ju je definitivno udaljio od borbe za titulom,
Milinković je rekao da je u srpskom fudbalu "na žalost sve izvesno".

Otkaz Stanojeviću i ostavka Krstajića biće obelodanjeni u petak posle sastanka Upravnog odbora, koji će biti održan u prepodnevnim satima.

Od dolaska Dragana Đurića (23. jul 2008. godine) na mesto predsednika Partizana promenjna su tri trenera: Slaviša Jokanović, potom Goran Stevanović i sada Aleksandar Stanojević.

S obzirom na opšti haos u Humskoj 1, još se ne zna ko će voditi ekipu na Sardiniju gde u se u subotu od 20,45 treba da igra prijateljski meč sa Kaljarijem. Na put se kreće u petak.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Trebalo bi njega smjeniti ionako nije nikakav trener.Imao je sreću da je Partizan imao dobar tim kada je on došao pa su ušli u ligu šampiona.

Aha! Ti si jedan od onih koji misle: kad se uradi nešto dobro, svi su zaslužni i trener ima sreće. Kad je loše, kriv je samo trener. Isto to je slučaj sa našom kukavnom reprezentacijom.

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
eto još jednom se pokazalo u našem fudbalu koliko plitko razmišljamo.ipak po meni stanojević nije smenjen zbog loših rezultata u poslednje vreme nego verovatno zbog nesuglasica sa đurićem

Natrag