FK Partizan

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Ivan Stevanović prelazi u Sošo

Ivan Stevanović prelazi u Sošo
2. jul 2009.

13993029774a4ca62fd63b9528150422_big.jpg


Desni bek Partizana Ivan Stevanović nastaviće karijeru u francuskom ligašu Sošou, saznaje B92.

Stevanović bi trebalo da u petak otputuje u Francusku gde će biti obavljeni lekarski pregledi. Nezvanično, obeštećenje Partizanu za ovaj tansfer iznosi milion evra, a nisu poznati detalji dogovora kluba i igrača. Ranije je pominjana mogućnost da Stevanović ode u januaru ili pred kraj prelaznog roka, posle kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ivan Stevanović je rođen 24. juna 1983. godine, jednom je igrao za reprezentaciju Srbije. U Partizan je došao u junu 2008. godine, a prethodno je branio boje OFK Beograda. Na Karaburmu je stigao u leto 2006. iz čačanskog Borca.

Prethodne sezone je u dresu Partizana u Jelen Superligi odigrao 26 utakmica i postigao jedan gol.

Igrao je na tri utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona i šest mečeva Kupa UEFA i bio strelac u revanšu prvog kola tog takmičenja u duelu sa ekipom Temišvara. Jedan gol postigao je i u polufinalu Lav kupa Srbije.

Stevanović je sa Partizanom osvojio oba domaća trofeja.

'Crno-belima', ako se transfer obavi, ostaju dvojica igrača kojima je 'prirodna pozicija' uz desnu aut-liniju, Siniša Stevanović i Bogdan Stević, a na mestu desnog beka igrao je i Marko Jovanović.

Izvor: B92
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Evropski zalet Partizana plaši Velšane

Evropski zalet Partizana plaši Velšane
Visoka pobeda crno-belih u trening meču protiv Jagodine
Autor: I. V. | Foto:a. Dimitrijević | 04.07.2009. - 05:00

U prvoj utakmici odigranoj u Beogradu, u pripremama za novu sezonu, fudbaleri Partizana pobedili su Jagodinu sa 4:1 (2:0), 2.500 gledalaca. Strelci su bili Đorđević u drugom, Ljajić u 35, B. Jovanović u 46. i Bogunović u 54, a za goste Stojanović u 69. minutu.

jagodina-x.jpg


- U toku je težak period priprema. Ova utakmica zbog toga je više bila trening, nego traženje rezultata. Pred nama je još vremena da neke stvari, koje do sada nisu, legnu kako treba - izjavio je Jokanović posle utakmice, izrazivši zadovoljstvo visokom pobedom.
Šampion Srbije poveo je već u drugom minutu, golom kapitena Nenada Đorđevića iz slobodnog udarca sa 20 metara, a povisio je Adem Ljajić u 35. minutu. Tek što su se igrači vratili sa odmora, pao je i treći gol. Novajlija iz Napretka, Branislav Jovanović, ušao je sa klupe za rezerve, napravio sjajnu fintu, a zatim snažno i precizno tukao sa 18 metara. Njemu, kao i Milošu Bogunoviću osam minuta kasnije, asistirao je Lamin Dijara.
Generalnu probu pred put u Vels na meč kvalifikacija za Ligu šampiona, crno-beli će imati 7. jula na svom stadionu protiv Rabotničkog iz Skoplja, uz besplatan ulaz.
Nema sumnje da će navijači Partizana u utorak doći u znatno većem broju, jer Jokanovićevi izabranici pružaju igru koja mnogo obećava.
Partizan je igrao u sastavu: M. Božović, S. Stevanović, Gavrančić, Đorđević, Krstajić, Petrović, Ilić, Tomić, Ljajić, Dijara, Kleo. Igrali su još: D. Božović, Brežančić, M. Jovanović, Stević, Kosorić, Knežević, B. Jovanović, Marčeta, Bogunović i Vašington.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Pobeda Partizana pred put u Vels

Pobeda Partizana pred put u Vels
7. jul 2009.

18837444584a53ce86cba82272776408_big.jpg


Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu makedonski Rabotnički 2:1, u poslednjoj proveri pred duel sa velškim Rilom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Golove za tim Slaviše Jokanovića postigli su Petrović u 33. i Kleo u 44. minutu, dok je strelac jedinog gola za goste iz Makedonije bio Vanderi de Oliveira u 64. minutu utakmice. Srpski šampion prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igra narednog utorka u Velsu. Rabotnički je utakmicu završio sa desetoricom zbog isključenja Bojovića.

Pred oko 4.500 gledalaca na zapadnoj i južnoj tribini stadiona u Humskoj Partizan je imao dosta prilika da postigne još neki gol ali je na kraju Božović zaustavio opasan udarac Petkovskog za pobedu domaćeg tima.

Kleo i Dijara su pokušavali u prvih dvadesetak minuta a u 22. ekipi Partizana poništen je regularan pogodak. Ilić je centrirao a neko od igrača gostiju iz Skoplja pogodio svoju mrežu. Zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao Kleo koji nije uticao na akciju ali je pogodak poništen.

18729125444a53ce86d3e72358953476_big.jpg


Sedam minuta kasnije sudija Karadžić isključio je Bojovića koji je, kao poslednji igrač odbrane, napravio prekršaj nad Dijarom. Iako je Karadžić poštovao pravila trener 'crno-belih' Jokanović protestovao je zbog isključenja protivničkog igrača.

Partizan je poveo sa 1:0 u 33. minutu, Tomićev centaršut prethodio je 'glavometu' u šesnaestercu Skopljanaca, a Radosav Petrović pogodio je sa 'peterca'.

U 45. minutu prvog poluvremena Tomić je izveo udarac iz ugla a Kleo savladao Naumovskog udarcem glavom.

Minut kasnije Dijara je imao priliku ali je lopta posle njegovog udarca otišla pored gola.

Brana Ilić, Krstajić, Vujović i Bogunović propuštali su prilike za domaći tim a Vandeir 'izlomio' Obradovića i šutirao sjajno u bliži ugao Božovićevog gola za 2:1. Igrao se 64. minut.

855020664a53ce86dd5ac575659540_big.jpg


Do kraja su prilike za Jokanovićev tim propustili Ljajić i Bogunović, a u poslednjem minutu Petkovski je sjajno pokušao sa dvadesetak metara a Božović poslao loptu u korner.

"Mislim da nam je nedostajalo malo tenzije, bili smo od nekog trenutka preterano opušteni, pokušavali prilično nemoguća dodavanja ali smo stvorili veliki broj prilika," rekao je posle meča Slaviša Jokanović, "Da bi bili spremni za ozbiljno takmičenja morali bismo da budemo brži i agresivniji i pažljiviji u pasu. Moramo da popravimo i efikasnost i koncentraciju kada se branimo. Trebalo je da odigramo sa više želje."

Jokanović je objasnio zbog čega je protestovao kada je isključen fudbaler gostiju.

"Ja sam tražio da sudija dozvoli da uđe još jedan igrač ali takva su pravila a utakmica je međunarodna. U drugom poluvremenu bila je klasična utakmica za naš stadion, pored toga bilo je 378 izmena, nije se ni igrao fudbal ali greške moramo da ispravljamo što pre, vremena je malo ali verujem da ćemo biti spremni za utorak."

Partizan – Rabotnički 2:1

Partizan: Mladen Božović - Stevanović (od 75. Knežević), Gavrančić (od 46. Obradović), Đorđević, Krstajić – Petrović (od 65. Fejsa) – Ilić (od 75. Ljajić), Moreira (od 75. B. Jovanović), Tomić (od 65. Vujović) – Dijara (od 46. Bogunović), Kleo

Rabotnički: Naumovski, Vasko Božinovski Sekulovski, Bojović, Ristov – Gligorov (od 78. Filjo), Todorovski (od 46. Krstevski), Bobi Božinovski (od 66. Santos), Muarem (od 70. Tunevski) – Oliveira (od 75. Petkovski), Savić (od 70. Fabio)

Fudbaleri Partizana će do nedelje raditi u SC Partizan Teleoptik u Zemunu, u nedelju popodne se putuje u Čester, gradić u kojem će boraviti do meča sa Rilom, u utorak 15. jula.

Izvor: B92
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Dijara: Nezadovoljan sam ali igram

Dijara: Nezadovoljan sam ali igram
10. jul 2009.

20109510534a578d86865b1370734991_big.jpg


Senegalac Lamine Dijara, najbolji strelac JSL, nekoliko puta je priznao da je nezadovoljan odlukom uprave ali je istakao da će uvek pružati maksimum na terenu.

Dijara je tražio od uprave kluba da promeni sredinu ovog leta, međutim, nezadovoljni ponudama ’crno-beli’ su odlučili da zadrže prvog golgetera. Nekoliko dana pre meča sa Rilom, u drugoj rundi kvalifikacija za LŠ, Dijara je istakao da ima isti cilj kao i Partizan, plasman u Ligu šampiona.

„Svi znaju da nisam zadovoljan jer klub nije uradio ono što sam želeo. Ali, svi smo tu sa ciljem da uđemo u Ligu šampiona, i Partizan i ja. Čak i ako imamo problema, sve moramo da ostavimo po strani i podredimo se onome što smo zacrtali. Ljudima u klubu sam rekao šta želim, oni su rekli svoje. Na to imaju pravo jer imam još tri godine ugovora. Nezadovoljstvo nikad neću pokazivati na terenu. Uvek ću pružati maksimum i nikad neću igrati s jednom nogom“, istakao je Senegalac.

Iako postoji mnogo nepoznanica o velškom šampionu, Dijara želi samo pobedu.

„Istina je da protivnika ne poznajemo, ali znamo zato koji je naš cilj i pobeda se nameće kao imperativ. Za mene je uvek svaka naredna utakmica najvažnija, a ova koja nam predstoji to svakako jeste jer je prva u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nema lakih mečeva ako ozbiljno shvataš svoj posao, bez obzira na to ko ti je protivnik. Naše je da idemo na pobedu i bilo bi dobro da već u Velsu dobijemo što ubedljivije i olakšamo sebi posao u revanšu“.

Dolaskom brazilca Klea konkurencija u napadu srpskog šampiona postala je još veća, ali Dijari nije bitno s kim će igrati na terenu.

"Partizan je dobio Klea, a ne ja. Na meni je da se borim za svoje mesto u timu, pošto je konkurencija sada još jača i ne stiže se lako do mesta u timu. To je mnogo dobro i za nas i za klub. Bilo bi super da dobijemo još jedno pojačanje za Ligu šampiona, da imamo još više kombinacija i mogućnosti. Što se tiče Klea, dobro je kad imaš u timu nekog s kim se razumeš na terenu. Ali meni je svejedno jer mogu da igram i sa Bogunovićem i Branom (Ilićem) i Vašingtonom“.

Dijara je istakao i da nema problema između njega i Mladena Krstajića sa kojim je imao sukob tokom pripremama na Tari.

„Šta je bilo - bilo je. Krstajić i ja nemamo nikakav problem. On je iskusan i kvalitetan igrač koji može mnogo da nam pomogne. Svi smo ovde da radimo, takve stvari se dešavaju na treningu, ali ponavljam, između nas dvojice nema ništa sporno“, zaključio je Dijara.

Izvor: B92, Večernje novosti
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
"Ticketline Holding" uz FK Partizan

"Ticketline Holding" uz FK Partizan
11. jul 2009.

13427494704a58aa3e7f4d5148044227_big.jpg


Fudbalski klub Partizan potpisao je ugovor sa kompanijom „Ticketline Holding“, koja će sada brinuti o distribuciji ulaznica za mečeve koje organizuje Partizan.

„Strateško partnerstvo sa kompanijom Ticketline, koja je jedan od evropskih lidera u administriranju i distribuciji ulaznica, olakšava mogućnost kupovine ulaznice za naše navijače. Intenzivno se pripremamo za Evropu i ovo je jedna od aktivnosti, koja nam omogućava ispunjenje standarda UEFA“ izjavio je generalni sekretar Partizana Darko Grubor.

Navijači FK Partizan od sada će moći da naručuju ulaznice putem interneta, postojaće i kol-centar ukoliko postoje neke nedoumice u vezi sa ulaznicama, kao i mogućnost dostave karata na kućnu adresu.

Predstavnik Tiketlajna Johanes Cviletič rekao je da očekuje plodnu saradnju sa ’crno-belima’.

"Odluka da saradjujemo doneta je na osnovu analize tržišta i činjenice da je Partizan prepoznatljiv brend u evropskim fudbalskim okvirima. Očekujemo uspešnu saradnju i doprinos povećanju broja gledalaca na stadionu Partizan, jer u fudbalu nema uspeha bez navijača na tribinama".

Sezonske ulaznice za južnu tribinu Partizanovog stadiona koštaju 2.000 dinara, a za istočnu i zapadnu po 5.000 dinara.

Izvor: B92, FK Partizan
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Partizan rutinski u Rilu - 4:0

8717368084a5d1b0cabf11018727581_big.jpg
Fudbaleri Partizana rutinski su kao gosti pobedili velškog prvaka Ril 4:0, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.


Strelci za prvaka Srbije bili su Mladen Krstajić u 17, Kleo u 19, Lamin Dijara u 45. i Nenad Đorđević u 69. minutu. Revanš u Beogradu igra se 21. jula, mada je izvesno da neće imati preveliki takmičarski značaj. Žreb za treću rundu kvalifikacija zakazan je za petak, 17. jul. U utorak su odigrana još četiri meča kvalifikacija, a 12 utakmica zakazano je za sredu.

Crno-beli su na severu Velsa odigrali rutinski i bez mnogo izgubljene energije praktično su obezbedili prolazak u narednu rundu kvalifikacija za elitno takmičenje.

Posle početnog ispitivanja snaga, tokom kojeg je Ril zgusnutom odbranom zatvorio puteve ka Kendalu, Partizan je prelomio meč u sto sekundi.

U 15. minutu Lamin Dijara je protrčao kroz sredinu odbrane protivničkog tima, srušen je na samoj ivici šesnaesterca, a Krstajić iz slobodnog udarca lako savladao golmana velškog kluba.
Već u sledećem napadu ka golu Velšana Brana Ilić je prošao po desnoj strani i centrirao, a Kleo je na sedam metara stigao do lopte ispred Dijare i rutinski postigao prvi takmičarski gol za Partizan.



U poslednjim trenucima prvog dela Partizan je postigao i treći gol – raspoloženi Brana Ilić izbacio je jednog igrača i sa 20 metara pogodio prečku. Lopta se odbila na suprotnu stranu do Tomića, koji je asistirao Dijari, a ovaj iz lake pozicije teći put pogodio mrežu velškog prvaka.

Drugo poluvreme počelo je opuštenijom igrom Partizana, pa je Mladen Božović u jednoj situaciji morao da atraktivnom intervencijom sačuva svoju mrežu.

U 69. minutu Partizan je poveo 4:0 - Tomić je sa desne strane izveo korner, a Đorđević bez skoka sa osam metara pogodio mrežu.



Finiš je pripao domaćinu, koji je imao nekoliko opasnih prekida, ali nije uspeo da ugrozi Božovića.

Stadion: Belvi, Ril. Strelci: Krstajić 17, Kleo 19, Dijara 45, Đorđević 69

Sudija: Sesar Munjis Fernandes (Španija). Žuti kartoni: Šerbon, Vilijams, Koneli (svi Ril).

Ril: Kendal, Nejlor, Stouns, Horan, Strong, Li, Oven, Holden, M.Vilijams, (Hant 55), Šerbon (Koneli 71), Roberts.

Partizan: M.Božović, Stevanović (Knežević 72), Gavrančić, N.Đorđević, Krstajić, Petrović, Moreira, Tomić (Vujović 72), Ilić, Dijara, Kleo (Bogunović 82).
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Delegacija UEFA posetila Partizan

Delegacija UEFA posetila Partizan
16. jul 2009.

14978199284a5f606b4caae147761388_big.jpg


Predstavnici UEFA posetili su u četvrtak Partizan kako bi definisali sve detalje u vezi sa organizacijom mečeva u Ligi šampiona.

Delegacija Evropske fudbalske asocijacije obilazi tokom jula učesnike kvalifikacija za LŠ da bi proverila da li su klubovi spremni za grupnu fazu takmičenja. To podrazumeva detalje u vezi sa terenom, svlačionicama, tribinama, osvetljenjem, novinarskom ložom, parkingom, prilaznim putevima stadionu, TV i marketing pravima, ozvučenjem...

Vođa delegacije koja je obišla šampiona Srbije je Florin Mitu, direktor TV produkcije UEFA marketing agencije T.E.A.M, koja je zadužena ispred UEFA za sve marketing aktivnosti.

Partizan je u prvom meču drugog kola kvalifikacija savladao u gostima velški Ril rezultatom 4:0.

Izvor: B92, zvanični sajt
 
Učlanjen(a)
14.07.2009
Poruka
15
партизан има више шанси од звезде то се види и по квалитету играча и по квалитету игре
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Jokanović:"Želimo ubedljivu pobedu"
20. jul 2009.

19846815254a6487fc70fc1318297905_big.jpg


Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović istakao je da će njegov tim i na revanš meču sa ekipom Rila pružiti maksimum.

Jokanović je rekao da neće biti opuštanja iako su ’crno-beli’ praktično već obezbedili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ubedljivom pobedom od 4:0 u prvom meču u Velsu.

"Rezultat prvog meča jasno nam govori ko ide dalje, ali nas interesuje samo još jedna pobeda. Očekujemo dobar meč i nadamo se da ćemo uživati u igri kao i tokom prvog susreta u Velsu", rekao je Jokanović na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Nedostatak motiva, prema rečima Jokanovića, ne bi trebalo da bude problem za ’crno-bele’.

"Ovo je, ipak, otvaranje sezone na našem stadionu i ja očekujem da odigramo dobar meč, tokom koga moramo biti ambiciozni i koncentrisani. Naravno da očekujem i da navijači dođu u što većem broju i pozdrave ovu ekipu", istakao je trener Partizana.

Jokanović je saopštio i da u startnoj postavi neće biti većih promena u odnosu na tim koji je igrao u prvom meču. Odsustvo pritiska Jokanoviću će takođe poslužiti da polako u formu uvodi petoricu fudbalera koji su na Evropskom prvenstvu u Švedskoj nastupali za mladu reprezentaciju Srbije.

"Umor tih igrača trenutno predstavlja najveći problem za Partizan i to moramo da rešavamo u hodu. Rezultat iz prve utakmice sa Rilom dozvoljava nam da se pripremamo što bolje i da njihovu formu polako dovodimo na najviši nivo", ocenio je Jokanović.

Kapiten Partizana Nenad Đordjević ocenio je da bi drugi duel sa Rilom ’crno-belima’ mogao da posluži kao dobra priprema za naredne faze takmičenja u kojima će njegov tim igrati sa znatno kvalitetnijim protivnicima.

"Imamo povoljan rezultat, ali smo se za revanš pripremali kao da je ponovo u pitanju prva utakmica. Pružićemo maksimum i nadam se golu više nego na prvom susretu, ne bi li napravili lepu uvertiru za ono što nas očekuje u daljem toku takmičenja", naveo je Đordjević.

Revanš Partizana i Rila igra se u utorak od 20:45 na stadionu Partizana.

Izvor: B92, Beta
 
Natrag
Top