Kleo: "Moj gol života"
Kleo: "Moj gol života"
22. jul 2009.
Fudbaleri Partizana zabeležili su protiv Rila svoju najubedljiviju pobedu u evrokupovima, a Kleo postigao najlepši gol u karijeri.
"Crno-beli" su pobedili šampiona Velsa rezultatom 8:0 u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a Brazilac je bio trostruki strelac, posebno atraktivan bio je onaj u 16. minutu kada je "makazicama" savladao protivničkog golmana.
"Na utakmici nisam video kako je lopta ušla u gol, već sam kasnije pogledao na TV. Prelep je, priznajem, najlepši u mom životu. Srećan sam kako su me navijači dočekali. Video sam i zastavu Brazila na tribinama. Želim da me fanovi Partizana zavole, a ovo je, čini mi se, najbolji način da se to ostvari", kaže Kleo koji je poklonio dres jednom navijaču na kraju prvog poluvremena.
Na promociji, kada je potpisao za crno-bele, Kleo je kao cilj postavio 15 golova za prvu sezonu. U dvomeču sa Rilom već je stigao četiri.
"Rekao sam da ću postići 15 golova, ali ako bude i 25, neće biti problem. Važno je da postižem pogotke, pobede su ipak mnogo značajnije, jer se zna šta su nam primarni ciljevi ove sezone. Očekujem da ću još mnogo puta da budem strelac, jer verujem u odličnu saradnju sa Dijarom, Moreirom i ostalim saigračima. Jaki smo u svim linijama, od golmana do napadača, imamo tim koji može protiv svakog da stvara šanse i trese mreže", izjavio je 24-godišnji igrač.
Naredna prepreka na putu ka Ligi šampiona je kiparski Apoel.
"Biće sigurno mnogo teže nego protiv Rila, ali iz onog što sam video kada je Apoel igrao protiv Zvezde u Beogradu radi se o ekipi koja voli da se nadigrava, što znači da ćemo imati prostora da stvaramo šanse i postižemo golove. Recimo da su šanse 50-50 odsto", izjavio je Kleo.
Izvor: B92,
Večernje novosti