FK Partizan

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Stevanović: "Ekipa gladna trofeja", Partizan dobio još jednog sponzora

Stevanović: "Ekipa gladna trofeja"
16. oktobar 2009. 14:02

4460397644ad86199dce9a352639104_big.jpg

Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović rekao je da je ekipa dobro radila tokom dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacije.

Stevanović kaže da očekuje da u narednom periodu igrači pokažu karakter i potvrde da su najkvalitetniji u Srbiji. "Posle pauze zbog reprezentacije vraćamo se onome što je mnogo interesantnije od treninga, a to su prvenstvene utakmice. Sudeći po onome što smo radili tokom mini-priprema, siguran sam da ćemo u nastavak prvenstva ući sa mnogo više samopouzdanja", rekao je Stevanović.

Partizan je u prvih sedam kola zabeležio četiri pobede i tri remija, a Stevanović je ocenio da, uprkos nešto lošijim rezultatima, ekipa još uvek ima realne šanse da odbrani titulu.

"Iako se pričalo su igrači zasićeni zbog četiri titule osvojene u prethodne dve sezone, to nije tako. Ekipa je još uvek 'gladna' trofeja. Znam da imam najbolje igrače u zemlji, ali to moraju da dokažu na terenu", kazao je on.

Partizan u nedelju u osmom kolu Jelen Super lige igra na svom terenu protiv Jagodine, a Stevanović je najavio nekoliko promena u prvom timu.

"Trudili smo se u protekle dve nedelje da proširimo spisak igrača koji će biti u konkurenciji za prvi tim. Nekolicina njih je radila izuzetno dobro, radili su kvalitetno i nametnuli se svojom igrom", rekao je on, ali nije želeo da imenuje fudbalere koji će u nedelju istrčati na teren.

Stevanović je rekao da dobro poznaje ekipu Jagodine i podsetio da je to jedan od retkih timova od kojih je Partizan izgubio prošle sezone.

"Jagodina je dobra i stabilna ekipa, imaju nekoliko veoma dobrih pojedinaca. Tu je Perica Ognjenović, ali i (Vladimir) Đilas koji napreduje iz sezone u sezonu. Ipak, imamo sposobnu odbranu, a očekujem da će Jagodinci u Beograd doći da se nadigravaju", rekao je on.

Utakmica osmog kola Jelen Super lige izmedju Partizana i Jagodine igra se u nedelju od 17 sati na stadionu u Humskoj.

Partizan dobio još jednog sponzora

16. oktobar 2009. 13:37

143076654ad85ae76882a169834272_big.jpg

Fudbalski klub Partizan dobio je još jednog sponzora, pošto je potpisao ugovor sa kompanijom ’Laptop centar’, koja se bavi informacionim tehnologijama.

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor ocenio je da će jačanje sponzorskog pula uticati na stabilnost kluba i doprineti poboljšanju rezultata ’crno-belih’. Generalni direktor ’Laptop centra’ Stevica Kujundžić istakao je da je potpisivanje ugovora sa Partizanom veliki korak za tu kompaniju i predstavlja važan razvojni projekat za naredne godine.

Ugovor sa ’Laptop centrom’ je drugi koji je klub iz Humske potpisao sa kompanijama koje se bave informacionim tehnologijama, pošto je prethodno generalni sponzor Partizana postala poznata internacionalna kompanija MSI.

Izvor: B92, Beta

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Dijara: "Vreme je da pobeđujemo"

Dijara: "Vreme je da pobeđujemo"
17. oktobar 2009. 23:18

7120744934ada34abf1eab835385824_big.jpg

Partizanov Senegalac Lamin Dijara debitovao je protekle nedelje za svoju reprezentaciju u prijateljskom meču protiv Južne Koreje.

Senegal nije uspeo da se plasira na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a Dijara bi mogao da bude deo novog tima koji će selektor Amsatou Fal pripremati za naredni period. Dijara je zaigrao u poslednjih desetak minuta u Seulu gde je Koreja pobedila sa 2:0.

"Nije mnogo, ali meni mnogo znači. Ispunio sam san, zaigrao sam za državni tim Senegala. Utisci koje nosim iz Južne Koreje su fantastični. Otvoreno je novo poglavlje u mojoj karijeri, koje će mi svakako biti veliki podsticaj za dalje“, rekao je Diara, koji je u petak popodne odradio trenin sa prvim timom iako je istoga dana došao u Beograd.

Dijara smatra da je sada vreme da Partizan počene da pobeđuje.

„Da se ne vraćam više na ono što je bilo. Nema potrebe. Znam da sad svu pažnju moram da usmerim na Partizan i ono što nas očekuje. Zaostajemo u šampionatu četiri boda, što znači da je krajnje vreme da počnemo da pobeđujemo i sustignemo rivala“.

Jagodina je na kraju prošle sezone pobedila u Beogradu, a Dijara želi da vrati dugove.

„Prekinuli su u Humskoj našu pobedonosnu seriju, pa bi sada bilo dobro da upravo od njih krene nova serija. Imamo kvalitet da tako i bude“, zaključio je Senegalac.

’Crno-beli’ u nedelju od 17h igraju meč osmog kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Milošević želi na čelo Partizana

Milošević želi na čelo Partizana
20. oktobar 2009. 01:35

5200217084adcf7b75641c154145937_big.jpg

Savo Milošević odlučio je da se kandiduje za predsednika Fudbalskog kluba Partizan, piše ’Blic’.

Reprezentativni rekorder po završetku karijere posmatrao je fudbal sa strane, da bi ga poslednji događaji i želja da uzvrati lopti bar delić onoga što mu je dala kroz igračku karijeru naterali da ozbiljno razmišlja o mestu predsednika kluba u kojem je ostavio neizbrisiv trag - Partizanu. “Ako sam samo ja u pitanju, definitivno nemam nikakvu sumnju da li ću to i postati. Da, hoću da budem predsednik Partizana.

Međutim, izbori u klubu još nisu raspisani, po nekim najavama trebalo bi da se održe sredinom decembra, tako da u ovom trenutku mogu samo da kažem da obavljam konsultacije i onog momenta kad zaokružim celu priču, javnost će biti obaveštena”
, rekao je Milošević za ‘Blic’.

Spominje se pomeranje izborne skupštine za novembar?

“O tome ne znam ništa. Jedini pravi odgovor može da se dobije u klubu, od ljudi koji su zaduženi za pripremu skupštine.”

Đorđević neizvestan za Briž
20. oktobar 2009. 10:15

9981330614add71aebabd6415749399_big.jpg

Kapiten Partizana Nenad Đorđević propustio je utakmicu sa Jagodinom u Jelen Superligi Srbije zbog povrede vrata i neizvesno je da li će biti spreman za Briž.

Prvak Srbije gostuje belgijskom klubu u trećem kolu grupe J Lige Evrope (četvrtak 19h, TVB92). "Đorđević ima problema sa vratom. Na intezivnom je tretmanu i neizvesno je da li će igrati u Belgiji", rekao je doktor Partizana Sead Milićević.

Partizan je bez pobede i bodova u grupi J. Ekipa Gorana Stevanovića poražena je u prvom kolu u Beogradu od Tuluza rezultatom 3:2, a u drugom od Šahtjora u Donjecku sa 4:1. Briž je osvojio bod u Francuskoj, dok je takođe izgubio od branioca trofeja.

Izvor: B92, Blic

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stevanović: Evropa nije merilo...

Stevanović: Evropa nije merilo...
24. oktobar 2009.

00012650.jpg

Taman kada su navijači Partizana pomislili da njihov tim izlazi iz krize usledio je novi šok, ne zbog poraza u Ligi Evrope (0:2) već zbog prikazane igre u Brižu.

U Humskoj nisu imali mnogo vremena da posvete analizi igre u Belgiji jer ih već u nedelju očekuje još jedno gostovanje, ovaj put u okviru 9. kola JSL-a na Banjici protiv Rada.

-Moramo da se prebacimo na domaće prvenstvo što pre, jer takav nam je posao i u takvom klubu igramo da nam ritam ne dozvoljava, ni da se radujemo previše posle dobre igre (Jagodina), a ni da tugujemo posle jednog slabog izdanja (Briž) - počeo je svoje izlaganje na konferenciji za medije trener Partizana Goran Stevanović

- Evo nam prilike da posle dobre igre u našem prvenstvu protiv Jagodine, nastavimo u dobrom ritmu. Probaćemo protiv ekipe Rada da pokažemo naš kvalitet i agresivno uđemo u meč, čime bi pokazali da je ono u Brižu bilo samo jedno slabo veče u Evropi .

Stevanović smatra da njihov naredni protivnik po kvalitetu je daleko iznad trenutne 14. pozicije na tabeli.

- Gledao sam dosta utakmica Rada i mogu da kažem da se njihova igra ne slaže sa njihovima rezultatima. Očekujem da igraju odgovorno. Možda imaju problema kada krenu u napad, ali se zato odlično brane i opsani su iz kontre. Njima će sigurno veliki problem predstavljati ne igranje kapitena Kokovića, što je svakako dobra vest za svakog protivnika Rada.

Trener Partizana najavljuje i promene u timu u odnosu na utakmice sa Brižom...

- Sigurno će biti izmena, ali više zbog povreda i umora - počeo je popularni Plavi, a onda i objasnio da utakmice u Evropi nisu merilo po kojem sastavlja tim - Evropske utakmice ne mogu da nam budu merilio. Mi imamo pravo da se nadamo, jedini smo na evropskoj sceni sa ovih prostora i to bi trebalo da se ceni, ali neću da mi to bude parametar trenutnih vrednosti. Ne želim da padnemo u taj ambis nerealizma i da počnem da sudim po tome.

Stevanović je dodao da će promena u timu biti najviše u odbrani. Gavrančić je povređen, Krstajić oseća još uvek bol u listu, a Ljajić je otputovao za Mančester. Marko Javanović se oporavio od povrede, baš kao i Moreira koji je treneru saopštio da može da računa na njega.

Kada je reč o domaćem prvenstvu šef stručnog štaba "parnog valjka" nema dilemu , meč na Banjici počeće sa dva napadača.

Rad i Partizan sastaju se u nedelju od 14 sati.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Radosavljević odgovorio Lazetiću: Ne tražimo alibi, kao neki

Radosavljević odgovorio Lazetiću: Ne tražimo alibi, kao neki
24. oktobar 2009.

00012638.jpg

Gledajući utakmice Partizana u Ligi Evrope, gde crno-beli nižu poraze, kapiten Crvene zvezde Nikola Lazetić uopšte ne žali što se njegov klub još u avgustu oprostio od međunarodne scene.

- Bilo mi je teško posle eliminacije od Slavije, ali sada, gledajući šta smo sve uradili posle dvomeča sa Česima, uopšte ne žalim što smo ispali u kvalifikacijama. Jer, da smo se plasirali u Ligu Evrope, kao Partizan, verovatno bismo se brukali i gubili sa 3:0 i 4:0, a pitanje je da li bismo onda bili ovako superiorni u Jelen Superligi - izjavio je Nikola Lazetić.

Pričajući za „SOS kanal", najiskusniji fudbaler Crvene zvezde kaže da zna kako se osećaju fudbaleri Partizana.

- Ja sam prošle godine bio akter možda i najgore sezone u istoriji Crvene zvezde. Ne smem ni da se prisetim onih mučnih utakmica. Ipak, posle takve sezone sam ostao u klubu jer sam znao da se ne može ponoviti. Međutim, da budem iskren, nisam ni očekivao da ćemo imati ovako dobre rezultate u dosadašnjem delu prvenstva.

Nikola Lazetić kaže da je za ovu generaciju Crvene zvezde dobro što nisu akteri Lige Evrope.

- Parola „važno je učestvovati" u našem slučaju ne važi. Tačno je da bismo plasmanom u Ligu Evrope dobili na finansijskom planu, međutim, sigurno bismo izgubili mnogo, pre svega samopouzdanje. Svedoci smo da u Ligi Evrope nema lake grupe, tako da bismo garantovano imali teške utakmice. Ne želim da nas poredim sa Partizanom, ali verovatno bismo i mi izgubili ritam, pa bismo onda u poljuljanoj atmosferi počeli da gubimo i utakmice na domaćoj sceni, a to za ovu novu Zvezdu nikako ne bi valjalo - iskren je za Nikola Lazetić.

Radosavljević: Lako je biti prvi u svom selu!

Posle desetog uzastopnog poraza u Evropi i činjenice da je Partizan, uz bugarski Levski, trenutno jedini klub bez osvojenog boda u Ligi Evrope, postavlja se pitanje da li se uopšte isplati igrati na međunarodnoj sceni. Golman Partizana Aleksandar Radosavljević ima zanimljivo viđenje, na neki način odgovor Nikoli Lazetiću.

- Naravno da se isplati igrati u Evropi. Mogli smo i mi da „junački" ispadnemo u avgustu i da se posle hvalimo rezultatima u domaćem prvenstvu. Partizan je odabrao teži put, igramo u Evropi. Jeste da gubimo utakmice, ali mi smo ponosni i na te naše poraze jer iz svakog od njih možemo da izvučemo pouku i da iz svega izađemo jači. Mislite da nam jaki evropski mečevi neće biti od koristi i u domaćem prvenstvu? Ja mislim upravo suprotno - rekao je za "Alo" Radosavljević.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Golac: Dokle će Uprava Partizana prodavati maglu?

Golac: Dokle će Uprava Partizana prodavati maglu?
24. oktobar 2009.

00012668.jpg

Šampion Srbije je u Evropi postao topovska hrana. Porazi se nižu kao na traci, a ogroman zalogaj za Partizan postale su i prosečne ekipe poput Briža, koji je s pola snage došao do bodova. Navijačima crno-belih bolno je da gledaju u šta im se tim pretvorio, a nekadašnji igrač i trener Partizana Ivan Golac zna i zašto je tako.

- Ne dolazi se slučajno u ovakvu situaciju. Nije ovo nikakvo iznenađenje. Partizan je protiv Briža izgledao kao kad idete u lov vazdušnom puškom da ubijete slona. Pri tom, ta belgijska ekipa pripada nekoj trećoj ili čak četvrtoj klasi evropskih ekipa - počeo je razgovor za „Alo!" Ivan Golac.

Za dve godine u grupama Lige Evrope, crno-beli su na sedam utakmica uknjižili ukupno nula bodova. Ko snosi najveću odgovornost?

- Svi pričaju da je odgovornost struke i rukovodstva podjednaka. Ja ne mislim tako. Uprava je, po meni, mnogo odgovornija. Oni svaki problem rešavaju tako što smene trenera. Pa neko je tog trenera doveo na to mesto. Ne može se iz vrtića direktno na fakultet, a u Partizanu upravo to rade. Prodaju maglu. Kad ih pitate ko je odgovoran, oni kažu „svi smo krivi", a na kraju nastrada trener. Pa onda ispada da je trener sam kriv, a za njih nema pojedinačne krivice. Ta politika demagogije nas je ovde i dovela, na marginu evropskog fudbala - bez dlake na jeziku je naš stručnjak.

Ivanu Golcu nije jasno ni busanje u grudi posle poneke dobre partije u prvenstvu Srbije, kao ni taktika koju crno-beli koriste na evropskim mečevima.

- Najteže je kada sami sebe obmanjujete. Svake godine je cilj Liga šampiona, pa kada se u tome ne uspe, onda da se osvoji domaće prvenstvo. Uprava Partizana juri sopstveni rep iz godine u godinu. Igrači su nam nepotkovani tehnički, dave loptu, ne trče... I ko još danas igra taktiku sa jednim napadačem, to može možda Real Madrid, a ne timovi koji nemaju kvalitet, kao Partizan - u jednom dahu će Ivan Golac.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Ivan Golac: "Dolazim u Partizan"
25. oktobar 2009. 11:43

5839700024ae42bd9f2f43524240985_big.jpg

Ivan Golac sa peharom Kupa Škotske

Bivši fudbaler i trener Partizana Ivan Golac izjavio je u intervjuu za "Sport" kako namerava da se vrati u redove 'crno-belih'

Golac je rekao kako namerava da "završi posao koji koji je ranije započeo".Golac je bio trener Partizana u sezoni 1989-1990, u kojoj su, između ostalog, 'crno-beli' u legendarnom dvomeču eliminisali Seltik. Partizan je tu sezonu završio na četvrtoj poziciji.

Golac je bio igrač Partizana u periodu od 1968-1978. i za to vreme je osvojio dve titule prvaka. Kao trener vodio je Partizan godinu dana, kasnije Torki Junajted, Dandi Junajted, Akranes i Sartid, a poslednji angažman imao je u Karpatima iz Lavova, u sezoni 2001-2002. Sa Dandijem je osvojio Kup Škotske 1994. godine.

Golac je najavio da se uskoro vraća u Humsku 1, najavivši uspehe sa svojim bivšim klubom..

"Nisam svojevremeno uradio posao u Partizanu kako sam zamislio. Sada je došlo vreme da ispravim propušteno. I sigurno ću to realizovati. Napraviću bum sa Partizanom. Vrlo brzo ću ga dovesti do evropskih visina ", rekao je Golac.

Golac nije bio zadovoljan trenutnom igrom Partizana.

"Partizan je olako izgubio prepoznatljivu igru, agresiju i dinamiku. Sve te osobine su ga nekad krasile, a sada nema ništa od toga. Ekipa mora ekspresno da se renovira. Outda i nije čudo što su 'crno-beli' ostali bez Lige šampiona i miliona evra. A nikad u svojoj istoriji Partizan nije imao lakši put da uđe u najcenjenije evropsko takmičenje", rekao je bivši igrač i trener 'crno-belih'.

Golac je izrazio nezadovoljstvo i poslovanjem Partizana, pre svega nerezonskom prodajom igrača.

"Prodaja reprezentativca Ivana Obradovića je nelogičan potez. Olako su se odrekli sjajnog fudbalera za male pare. Da su sačekali kraj Svetskog Prvenstva u Južnoj Africi inkasirali bi najmanje 15 miliona evra", smatra Golac.

Od stranaca u Partizanu, Golac bi zadržao samo Moreiru.

"Samo Moreira zaslužuje čestitke. Ostali bi morali da ustupe mesta srpskim talentima, kojih Partizan ima mnogo. I mora da se prestane sa dovođenjem igrača iz nečijih interesa".

Golac smatra da su pored, sada već bivšeg trenera Slaviše Jokanovića, klub morali da napuste i neki članovi uprave.

"Najlakše je bilo slomiti kola na Jokanoviću. Pa nije on sam sebe postavio da bude šef struke. Sa njim su u paketu, ako je već morao da ode, trebalo da odu i svi koji su ga doveli", zaključio je Golac.

Stevanović: "Prezadovoljan sam"
25. oktobar 2009. 19:40

4460397644ad86199dce9a352639104_big.jpg

Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović rekao je da je prezadovoljan igrom i pobedom nad Radom.

"Crno-beli" su u meču devetog kola na Banjici pobedili sa 3:2. Stevanović je dodao da je uspeh veći pogotovo što je trijumf ostvaren tri dana nakon poraza od Briža u Ligi Evropa.

"To su te naše utakmice posle mečeva u Evropi. Jeste fraza, ali stvarno bih čestitao igračima na igri. Izdržali su napor, prolili poslednju kap znoja. Ovo je danas bilo fantastično u odnosu na ono od pre tri dana. Bolje nije moglo, prezadovoljan sam", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Strateg "crno-belih" kazao je da je zbog umora igrača, njegova ideja bila da inicijativu prepusti protivniku.

"Hteli smo da kontrolišemo ritam i zato smo prepustili inicijativu protivniku. Rad je potvrdio da njegova igra nije u skladu sa rezultatima i stanjem na tabeli", dodao je Stevanović.

Predstavnik Rada na konferenciji za novinare bio je Čedomir Đoinčević, umesto trenera Marka Nikolića, koji nema PRO licencu.

"Dati dva gola Partizanu, a ne osvojiti ni bod ipak je veliki uspeh. Ključni trenutak desio se kod rezultata 2:1, kada je Kaludjerović pogodio golmana. Ubrzo nakon toga primili smo treći gol I na kraju izgubili", rekao je Đoinčević.

"Ostaje nam da razmišljamo o protivnicima koji su u našem rangu i da probamo da izađemo iz krize", zaključio je on.

Izvor: B92, Sport

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
LKS: Partizan gostuje u Slanoj bari
27. oktobar 2009. 16:54

865695394ae7182b36905794204692_big.jpg

Fudbaleri Partizana u osmini finala Lav kupa Srbije gostuju u Novom Sadu a protivnik im je ekipa Proletera.

Igralište Proletera nalazi se u novosadskom naselju Slana bara, a ekipa je ove sezone ušla u Prvu ligu. Trener 'crno-belih' Goran Stevanović rekao je pred gostovanje u Novom Sadu da "njegova ekipa nije imala sreće na žrebu" ali i da će "Partizan ići, kao i uvek, na pobedu". U šesnaestini finala Proleter je savladao ekipu Javora (3:1), Partizan je bio uspešniji od Inđije (3:0).

"Mišljenja sam da ni ovoga puta nismo imali puno sreće na žrebu za Kup, kao ni u prošloj rundi kada nam je rival bila ekipa Inđije. Ekipa Proletera predstavlja spoj mladosti i iskustva, u svojim redovima ima nekoliko mladjih igrača poniklih u omladinskoj školi Vojvodine, kao i par starijih i iskusnijih igrača sa prvoligaškim stažom, tu prvenstveno mislim na Dragića i Drakulića. Gledao sam Proleter i video da su jedna izuzetno čvrsta i jako organizovana ekipa na terenu. Imajući sve to u vidu, očekujem tvrdu i tešku utakmicu za moje igrače u kojoj ćemo, podrazumeva se, ići na pobedu, jer se to od Partizana uvek očekuje," rekao je Stevanović.

Za utakmicu sa Proleterom u ekipi Partizana neće biti nedovoljno oporavljenih Krstajića i Gavrančića, Ljajić je još uvek u Mančesteru, ostali igrači su spremni i konkurišu za mesto u startnoj postavi.

Utakmica Proleter - Partizan počinje u sredu u 13 časova.

Kleo: "Ušao sam u štos!"
27. oktobar 2009. 13:00

1284260654ae6e2c90fa58559559956_big.jpg

Brazilac Kleverson Kordoba Kleo izjavio je da se nada da će u sezoni postići 20 – 25 golova.

Kleo, koji je na Banjici postigao dva gola za pobedu Partizana nad ekipom Rada, rekao je za 'Blic' i da bi "menjao dva gola Radu za jedan gol Brižu" i da je "spreman kao zapeta puška i uvek gladan golova". "U prvenstvu sam postigao četiri gola, u Kupu jedan, u Evropi šest. Krenulo me je od meča sa Tuluzom u Beogradu," sabrao je u razgovoru koji je preneo 'Blic' Kleo, "Zatišje je trajalo neko vreme, ali sam sada već ušao u štos.

Golovi na Banjici su mi samo ulili dodatno samopouzdanje pred nastavak sezone."

Na predstavljanju u 'crno-belom' dresu Kleo je najavio koliko golova će postići u Partizanu.

"Prilikom dolaska u Partizan zacrtao sam sebi cilj da ću postići 17 golova u sezoni, u svim takmičenjima. Evo, već sam na jedanaestom, ali ukoliko bude koji gol više, neću se buniti.

8206036074ae6e2c918ee4785471617_big.jpg

Neka bude 20-25 na kraju," rekao je Kleo i 'pristao' na zamenu golova, "Menjao bih golove protiv Rada za pobedonosni protiv Briža sledećeg četvrtka pod uslovom da Partizan dobije Rad."

Partizan u sredu gostuje u Novom Sadu sa ekipom Proletera u okviru osmine finala Lav kupa Srbije. Kleo ne zna da li će biti u startnoj postavi.

"To ne znam, zavisi od trenera. Inače, spreman sam kao zapeta puška i uvek gladan golova, ma koje takmičenje je u pitanju. To je moja obaveza. Zato bi bilo dobro da igram sutra. Ipak, svestan sam da ne možeš uvek da se upisuješ u strelce. A i važniji od ličnog uspeha je ekipni," rekao je Kleo.

Kleberson Kordoba postigao je na utakmicama u sva tri takmičenja 11 golova od početka sezone, drugi na klupskoj listi strelaca je Dijara koji je deset puta bio strelac.

Izvor: B92, Blic

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Partizan u finišu do četvrtfinala
28. oktobar 2009. 15:46

13010667794ae859b564cf1069347724_big.jpg

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Lav kupa Srbije pobedom u Novom Sadu - 2:1.

Branioci trofeja teško su savladali prvoligaša iz novosadadskog naselja Slana bara a Proleter je od 53. minuta imao prednost posle pogotka Kovačevića. Lamin Dijara izjednačio je u 72. minutu posle sjajne prilike Popina da poveća prednost domaćina, a konačan rezultat postavio je Srđa Knežević golom sa više od 30 metara u 84. minutu meča.

Partizan je igrao slabo sve do primljenog gola a tek u poslednjih pola sata 'crno-beli' su pojačali pritisak i posle nekoliko prilika stigli do golova koji ih vode u sledeću rundu nacionalnog Kupa.

Najbolju priliku za Partizan propustio je Kleo u 60. minutu posle akcije Lomića i Moreire.

Utakmica na novosadskoj 'Bombonjeri' igrana je pred oko 1.500 gledalaca a nekoliko stotina ljudi ostalo je van stadiona.

Proleter: Drinić, Glogovac, Asani (od 32. Šarac), Krasić, Žigić, Galić, Čović, Vislavski, Damnjanović (od 63. Popin), Mićić, Kovačević

Partizan: Radosavljević - Stevanović, Knežević, Đorđević, Brežančić (od 46. Lomić) - Fejsa, B. Jovanović (od 46. Ilić), Tomić, Moreira (od 69. Vujović) - Kleo, Dijara

Stevanović: Presudilo je iskustvo
28. oktobar 2009. 20:36

19024577984ae89f18e3f32012343236_big.jpg

Fudbaleri Partizana teže nego što je bilo ko očekivao izborili su plasman u osam najboljih u Lav Kupu Srbije.

U Novom Sadu "crno-belI" su do pobede nad domaćim Proleterom došli u poslednjih 15 minuta igre golovima Lamina Dijare i Srđe Kneževića za konačnih 1:2. Proleter je bio bolji akter utakmice u dve trećine meča i vrlo malo je nedostajalo da novosadski prvoligaš napravi senzaciju.

Posle utakmice trener Partizana Goran Stevanović nije krio zadovoljstvo teško ostvarenom pobedom: "Ovakve utakmice su uvek najteže za "velike" ekipe. Uvek je pitanje motiva, mada takvo pitanje ne bi trebalo da se postavlja... Proleter je ušao sa velikim motivima, odmoran, a Partizan je zaista ušao ozbiljno u meč, ali osetio se umor i pored naše velike želje i tako će biti najmanje do decembra. Imali smo i sreće danas i istakao bih učinak rezervista, koji su uspeli da preokrenu rezultat i da odigraju fenomenalno i da nam donesu pobedu. Njihovim ulaskom prestao sam da strepim za rezultat. Presudilo je iskustvo, kvalitet i činjenica da ekipa Proletera nije mogla svih 90 minuta da odigra u istom ritmu."

Utakmicu je odlučio Srđa Knežević, koji je ove sezone uglavnom "rezervista" ili kao na meču u Brižu onaj koji ide na tribine: "Gol kao gol, mislim da to nije toliko bitno.... Domaćin je bio sjajan danas, mogli su da pobede. Imali su strašnu priliku za 2:0 i da su tada dali gol mislim da bi sve bilo gotovo. Oni nisu imali sreće da postignu gol, a mi smo uspeli da se vratimo u meč i da pobedimo. Sve čestitke domaćinu i želim im sve najbolje."

Trener Proletera Ljubomir Ristovski bio je zadovoljan igrom koju je pružio njegov tim: "Pružili smo snažan otpor Partizanu. U Kupu uvek nada postoji, zna se kakvo je to takmičenje. Imali smo nadu, imali smo dobar rezultat, najbolju šanu na meču za 2:0, a onda je iskustvo Partizana u poslednjh 15 minuta presudilo i Partizan je pobedio. Mi smo znali da nemamo šta da izgubimo, odlučili smo da igramo fudbal i malo je trebalo da dobijemo sve..."

Izvor: B92

Natrag