FK Partizan

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Stevanović: "Ovo je već hajka"
30. oktobar 2009. 09:59

2940065514ae307f1628d8375186769_big.jpg

Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović izjavio je da se protiv njegovog kluba i tima vodi hajka, jer i pored solidnih rezultata, prema njegovom mišljenju, analizira se bukvalno sve, ističu se samo negativne stvari: od načina igre, izbora prvotimaca, evropskih razočaranja, pa do načina na koji trener vodi ekipu... Zamerke postoje, praktično za sve:

"Na poslednje tri utakmice u prvenstvu i Kupu postigli smo osam golova, a više se pričalo o dva primljena. Tu nešto ne štima! Trener superligaša nam čestitaju kad ih pobedimo, uz to jedini predstavljamo našu zemlju u Ligi Evrope, ali izgleda da ni to nije dovoljno. Neprestano nas prate negativni komentari. A, šta tek da kažu u Real Madridu koji je izgubio od Alkorkona (0:4) ili u Lionu posle prošlonedeljnog poraza u Nici (1:4)...

Priznaje i Goran Stevanović da Partizan ne liči na tim iz minule dve sezone, da nisu sve komande (još) dovedene u red, ali se ne slaže sa ocenom da baš ništa ne valja.

"Svesni smo da postoje problemi, znamo za mane, ali i za vrline. Žao mi je što se one ne konstatuju, videlo se to posle utakmice protiv Rada, bili smo umorni od gostovanja Brižu, postigli tri gola, a svi su se bavili načinom na koji smo dva puta savladani".

Slična priča važi i za gostovanje Proleteru. Pobeda je izvojevana u neobičnim okolnostima, golovima u razmaku od 13 minuta posle vođstva domaćeg tima.

"Podsećam da su se u sredu svi superligaši mučili, zašto je onda naša muka veća od ostalih Onda to znači da nas protivnici i javnost više cene od ostalih ekipa. Fudbal nije matematika, ne može da se izračuna šta će se desiti, sve je iracionalno" konstatovao je Stevanović.

Kao što je nedavno locirao slabosti u igri tako je strateg prvaka Srbije precizirao i uzroke krize. Bez ustručavanja, sa jasnom porukom da problem ne postoji od juče.

"Čini mi se da je sve što nam se dešava posledica neulaska u Ligu šampiona. To obećanje nije ispunjeno, mada bi bilo pogrešno isticati da je kasnije sve bilo negativno. Valjda postoje i pozitivni detalji? Pošto ih drugi ne primećuju okrenuti smo sami sebi, svlačionici i terenu koji nam život znači" izjavio je Stevanović.

Đurić: Verujem u izlazak iz krize
29. oktobar 2009. 21:31

7715195704ae9fcd6ee65b358913438_big.jpg

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić izjavio je da ne razmišlja o predstojećoj Skupštini i eventualnoj kandidaturi za reizbor na funkciju.

Đurić je istakao da mu je prioritet da "crno-beli" izađu iz krize igre i rezultata. Izborna Skupština Partizana trebalo bi da se održi 21. decembra, a još je neizvesno ko će se kandidovati za funkciju predsednika i ostala rukovodeća mesta.

"Meni Skupština trenutno nije bitna, već želim da ekipa igra što bolje. Prvo je potrebno da stvari na terenu izgledaju kako treba, a za izlazak iz rezultatske krize potrebno je određeno vreme. Svakog dana razgovaramo sa ekipom i stručnim štabom i verujem da ćemo uspeti da izađemo iz krize", rekao je Djurić novinarima u Beogradu.

"Sve će biti jasnije nakon što Upravni odbor kluba odredi kriterijume koji su potrebni da bi se neko kandidovati. Upravni odbor je taj koji kasnije određuje i predsednika Skupštine. Bilo bi neozbiljno da ja sada pričam o tome koliko će biti kandidata za funkciju predsednika kluba", kazao je on.

Đurić je rekao i da još ne razmišlja o podnošenju nove kandidature, ali da želi da pomogne klubu.

"U svakom slučaju imam i želju i volju da pomognem Partizanu, ali kao što sam već rekao, moramo prvo da izadjemo iz rezultatske krize", naveo je on.

Kao jednog od mogućih protivkandidata Đuriću na skupštini mediji su pominjali bivšeg reprezentativca Savu Miloševića, za kojeg je Đurić rekao da je "veliki čovek i Partizanovac".

Posle devet odigranih kola u Jelen Super ligi, Partizan zauzima drugu poziciju na tabeli sa četiri boda manje od Crvene zvezde.

U Ligi Evropa "crno-beli" su zabeležili sva tri poraza, a u sredu su u četvrtfinalu kupa pobedili drugoligaša Proleter iz Novog Sada sa 2:1 golom Srđe Kneževića u 84. minutu.

Agrobanka novi sponzor Partizana
29. oktobar 2009. 13:17

Fudbalski klub Partizan u četvrtak je potpisao trogodišnji ugovor sa Agrobankom, koja je takođe sponzor Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije.

„Negujemo i pomažemo domaći sport i cenimo rezultate koje postižu naši takmičari. Ovim potezom želimo da damo signal da ne pravimo razliku između klubova. Partizan je dobra i uspešna ekipa i nadamo se da će nakon ovog ugovora rezultati biti još bolji“, rekao je predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić na potpisivanju ugovora.

Finansijski detalji ugovora Partizana i Agrobanke nisu poznati, ali je Antonić istakao da je gotovo isti kao što je potpisan sa Crvenom zvezdom pre dve nedelje.

Prvi čovek Partizana Dragan Đurić rekao je da veruje da će saradnja između njegovog kluba i Agrobanke pomoći da zadrže vodeće pozicije u svojim sektorima.

„Ovo je lep dan i za Agrobanku i za Partizan. Naša porodica je jača za još jednog člana. U pitanju je još jedna kompanija koja je simbol uspeha i potpisivanje ovog ugovora doprineće finansijskoj stabilnosti kluba u situaciji kada je to preko potrebno svakom sportskom kolektivu“, istakao je Đurić.

Izvor: B92, Beta, Sportski žurnal

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
LE: Partizan večeras protiv Briža i crne serije u Evropi

LE: Partizan večeras protiv Briža i crne serije u Evropi
5. novembar 2009.

00013417.jpg

Fudbaleri Partizana večeras na stadionu u Humskoj (21:05h B92) dočekuju Briž, u utakmici četvrtog kola grupe J Lige Evrope. Crno-beli u dosadašnjem toku takmičenja nisu osvojili nijedan bod. Poraženi su na prethodne tri utakmice, protiv Tuluza u Beogradu (2:3), Šahtjora u Donjecku (1:4), a u prošlom kolu izgubili su na gostovanju u Brižu (0:2). Srpski šampion će večeras pred domaćim navijačima pokušati da prekine niz od čak deset uzastopnih poraza u ovoj fazi evro-takmičenja.

- Evo nas u veoma dobrom raspoloženju posle tri vezane pobede u prvenstvu koje su iza nas i sada je na redu nova epizoda u Evropi. U ime svih nas u klubu, mislim da je vreme da Partizan prekine crnu seriju u evropskim takmičenjima. Ova utakmica biće ne samo borba za prve bodove u Ligi Evrope, već pre svega borba za čast i ime kluba - rekao je pred meč sa Brižom, trener crno-belih Goran Stevanović.

U drugoj utakmici grupe J, Tuluz na svom terenu od 21:05h igra protiv Šahtjora.

Ukrajinska ekipa je prva na tabeli sa maksimalnim učinkom od devet bodova, dok Briž i Tuluz imaju po četiri.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Partizan i dalje duplo bolji od Zvezde

Partizan i dalje duplo bolji od Zvezde
5. novembar 2009.

00013459.jpg

Fudbaleri Partizana nalaze se na 67. mestu liste najboljih klubova sveta, koju svakog meseca objavljuje Institut za istoriju i statistiku fudbala i zadržali su poziciju na kojoj su bili na prethodnoj listi. Crvena zvezda je, zahvaljujući odličnim igrama u šampionatu Srbije, napredovala 15 mesta i trenutno se nalazi na 113. poziciji sa 112 bodova, 26 manje od Partizana.

Prvo mesto na listi zadržao je šampion Engleske Mančester Junajted sa 326 bodova, a prate ga aktuelni prvak Evrope Barselona i ukrajinski Šahtjor, koji je sa pete dospeo na treću poziciju.

1. (1.) Mančester Junajted 326
2. (2.) Barselona 298
3. (5.) Šahtjor 293
4. (3.) Čelsi 283
5. (7.) Hamburger 274
6. (4.) Estudijantes (Argentina) 265
7. (8.) Verder 263
8. (6.) Arsenal 245
9. (10.) Kruzeiro (Brazil) 231
10. (12.) Roma 228
11. (12.) Galatasaraj 222
12. (18.) Olimpijakos 215,5
13. (14.) Gremio (Brazil) 212
14. (11.) Bajern 209
15. (22.) Porto 204
16. (14.) Lion 201
17. (17.) Juventus 195
18. (9.) Liverpul 194
19. (20.) Tvente 187,5
20. (19.) Inter 185

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stevanović: ''Sami sebi dajemo golove, žao mi je navijača'', Bogunović: ''Sasekli nas

Stevanović: ''Sami sebi dajemo golove, žao mi je navijača'', Bogunović: ''Sasekli nas u korenu''

stevanovic7938020091104122212.jpg

Posle novog poraza u Ligi Evrope, kojim su ostali i bez teoretskih šansi da prezime u Evropi, u redovima crno-belih ističu nedopustive greške u odbrani kao glavni razlog poraza. Trener Stevanović i fudbaleri Ljajić i Bogunović zahvalili navijačima na podršci.

Trener Partizana ponovo ne može da bude zadovoljan igrom svog tima, koji je samo na momente uspevao da parira Belgijancima. Ističe da je ponovo primetan grč kod igrača kada igraju u Evropi.

''Ne mogu da budem zadovoljan, pogotovo prvim poluvremenom. Žao mi je navijača, ali još jednom je viđen taj grč koji imamo u Evropi. Greške u odbrani nam se ponavljaju, koje nas ne koštaju toliko o domaćem takmičenju, ali u Evropi kao da imamo strah i sami sebi dajemo golove. Ima puno razloga za ovakva izdanja, igrači nisu imuni na ono što se dešavalo unutar kluba, ali ono što ne opravdavam su individualne greške i na tim detaljima padamo'', izjavio je Stevanović za B92 odmah posle utakmice.

I Adem Ljajić, strelac prvog gola za Partizan naglasio je da je najveći problem što crno-beli suviše lako primaju golove.

''Teško je šta pametno reći. Da je Partizan pobedio, ne bi bilo važno ko je dao gol. Kako god, ponovo se okrećemo domaćem prvenstvu. Mislim da smo imali snage za bolji rezultat, ali ponovo naivno primamo golove'', ocenio je Ljajić.

Miloš Bogunović je uneo živost u nastavku meča, asistirao i Ljajiću kod prvog gola, ali je prednost Briža iz prvog dela bila suviše velika da bi se učinilo nešto više.

''U prvom delu smo igrali egal do prvog gola, koji smo primili veoma naivno, što Partizanu ne bi smelo da se dešava. U nastavku su svaki put sasekli u korenu sve što smo postigli u napadu.

Hvala navijačima za pruženu podršku. Žao mi je što ih nismo obradovali, ali se još uvek nadam da ćemo u preostale dve utakmice igrati rasterećenije i ostvariti bolje rezultate'', bila je prva reakcija Bogunovića.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Grobari Savi nisu oprostili Zečevića i Bjekovića?

Grobari Savi nisu oprostili Zečevića i Bjekovića?

milosevic-velika7333020091012150852.jpg

Uvredljivo skandiranje i transparenti na račun Save Miloševića, po svemu sudeći imaju koren u njegovom svrstavanju uz bivše čelnike kluba, tokom bojkota navijača pre nekoliko godina.
Transparent koji su „Grobari“ sinoć istakli na utakmici sa Brižom, odnosno vulgarne poruke Savi Miloševiću, imaju veze sa nekim njegovim izjavama od pre par godina.

Najvatreniji navijači mu zameraju da je pre par godina, u velikom protestu protiv tadašnje uprave javno stao na stranu genseka Zečevića i direktora Bjekovića. On je tada izjavljivao da navijači ne mogu da se mešaju u rad uprave.

„Navijanje nije posao, ako neko živi za klub, zbog čega bi tražio usluge zauzvrat. Ponašanje takvih navijača je loše za fudbal, na utakmice treba dolaziti da se uživa u igri“, izjavljivao je Milošević za srpske medije, što je praktično bilo slaganje sa onom čuvenom izjavom tandema Zečević – Bjeković da su protesti počeli kada je uprava odbila da čini usluge vođama navijačima.

To nije zaboravljeno, pa je jasno da bi Milošević mogao da ima ozbiljnu opoziciju u navijačima sa južne tribine.

Savo: ''Moja kandidatura je spremna'', Grobari: ''Savo nikada ne treba da ima bilo koju funkciju u klubu

savo-milosevic-velika5738020090825020043.jpg

Trka za predsednika Partizana posle javno izraženog stava ''Grobara'' na utakmicama košarkaške Evrolige i fudbalske Lige Evrope u četvrtak, dobija novu dimenziju. U Partizanu kao da ne može bez sukoba ove sezone. Posle trvenja u aktuelnoj upravi, sada je na redu sukob najvatrenijih navijača i jednog od najozbiljnijih kandidata za mesto predsednika, Sava Miloševića.

Savo Milošević nije želeo da se previše upušta u polemiku sa navijačima crno-belih, koji su ga ''častili'' uvredljivim transparentima i skandiranjem u Pioniru i stadionu u Humskoj u isto vreme.

On je ocenio da je njihovo pravo da iznesu svoj stav, ali da ga to previše i ne zanima. Poručio je da će se, bez obzira na sve, kandidovati za predsednika kluba, a najavio je i konferenciju za štampu za nekoliko dana na kojoj će sve biti ozvaničeno.

''Svako ima pravo na svoje mišljenje, to je demokratski princip i za to sam se uvek borio, ali mi stav 'Grobara' nije najbitniji u ovom trenutku. Moja kandidatura je spremna i za oko pet do šest dana organizovaću konferenciju za štampu na kojoj će javnost biti o svemu obaveštena'', izjavio je Milošević, koji je potvrdio i da mu veliki broj bivših fudbalera Partizana daje punu podršku.

Oglasili su se ponovo i navijači Partizana, ističući da ne žele da favorizuju bilo kog kandidata, već da su se samo izjasnili protiv Miloševića.

''Ovo je pitanje principa. Milošević je stao na stranu Zečevića i tadašnje uprave kada smo vodili borbu protiv njih. Ne želimo da se mešamo u kadrovsku politiku kluba, ali se nadamo da Savo neće nikada imati bilo koju funkciju u klubu. Ako se to ipak dogodi, biće mu veoma neprijatno i mi ćemo se svim dozvoljenim sredstvima boriti protiv njega'', poručio je jedan od vođa navijača.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
'Šareni' Partizan dao četiri gola

'Šareni' Partizan dao četiri gola
12. novembar 2009. 16:02

Fudbaleri Partizana savladali su u prijateljskoj utakmici igranoj na terenu SC Partizan Teleoptik tim Al Kuva Al Džavije iz Iraka, 4:1.

Golove za kombinovani tim ’crno-belih’ u duelu sa petostrukim prvakom Iraka postigli su Vaašington, Ilić, Bogunović i Nikolić a Goran Stevanović je pružio priliku nekolicini igrača iz omladinskog pogona Partizana.

Igrali su Darko Božović – Krneta, Knežević, Kosorić, Lomić – Brešanac, Moreira, Vojkan Miljković – Ilić, Bogunović, Vašington, a u drugom poluvremenu su ušli i Aleksandar Lukić, Nenad Lukić, Nikolić i Aškovski.

Ostali prvotimci Partizana su ili sa reprezentacijama (Petrović, Fejsa, Stevanović, Marko Jovanović, Tomić, Ljajić, Brežančić, Mladen Božović) ili su pauzirali zbog povreda ili bolesti (Kleo, Dijara, Gavrančić, Radosavljević, Vujović, Branislav Jovanović). Stevanović je odlučio da poštedi dvojicu iskusnih štopera, Đorđevića i Krstajića.

Izvor: B92

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Kleo: "Hteo sam da eksplodiram od sreće"

Kleo: "Hteo sam da eksplodiram od sreće"

Brazilac presrećan, okreće se narednim mečevima i kaže da je Zvezda sada ta koja je pod pritiskom.

kleo18474020091128082019.jpg

Strelac drugog gola za Partizan u današnjem derbiju sa Crvenom zvezdom, Brazilac Kleo rekao je da mu je bio lep povratak na Marakanu i da je oduševljen što je postigao gol.

"Bio sam presrećan, eksplodirao sam u trenutku kada sam video da je lopta ušla u mrežu. Nadam se da ćemo do kraja polusezone zabeležiti još dve pobede i da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Sada će Zvezda biti pod pritiskom", rekao je nekadašnji igrač crveno-belih.

Partizan je pobedio sa 2:1 u 13. kolu i tako se primakao lideru na tabeli Zvezdi, na bod zaostatka.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stevanović: ''Dugo smo potcenjivani, ali smo potvrdili da vredimo''

Stevanović: ''Dugo smo potcenjivani, ali smo potvrdili da vredimo''

Trener Partizana bio je pun utisaka posle 137. večitog derbija, ističući na konferenciji za štampu da su njegovi igrači heroji kluba. Postupak Srđe Kneževića objasnio ''temperamentom koji ne može da se kontroliše''. ''Navijači dali sebi oduška, treba ih obrazovati'', prokomentarisao je Stevanović incidente na južnoj tribini.
stevanovic27619020091024080039.jpg
Trener Partizana Goran Stevanović izjavio je da nosi "veličanstvene" utiske sa današnjeg derbija i pobede nad Crvenom zvezdom, a svoje fudbalere nazvao je
herojima kluba.

"Utisci su mi veličanstveni. Zasluženo smo pobedili, uprkos problemima u drugom poluvremenu. Delovali smo organizovano od početka, a naročito sam zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, u kome smo mogli da ostvarimo i bolji rezultat", rekao je Stevanović.

Partizan je pobedio sa 2:1, iako je skoro celo drugo poluvreme imao igrača manje. Stevanović je rekao da je njegov tim imao i sreće prilikom postizanja drugog gola.

"Drugi gol smo dali uz Božiju pomoć i malo više sreće. Dugo smo omalovažavani, ali smo pokazali da vredimo. Ne treba nam, pak, euforija. Ova utakmica će imati značaja samo ako nastavimo da pobeđujemo", rekao je trener aktuelnog šampiona Srbije.

"Nije Zvezda slučajno prva na tabeli, zato nam ova pobeda i znači toliko. Ovi igrači su heroji Partizana", dodao je Stevanović.

Deo navijača na južnoj tribini izazvao je kraći prekid kada je zapalio stolice, ali trener Partizana nije želeo da ih osudi zbog toga.

"Navijači su srce tima i uvek su uz nas, uprkos problemima. Večeras su sebi dali oduška i zato ne mogu da ih kritikujem. Treba ih, međutim, obrazovati da dođu na stadion da gledaju fudbal. Ipak je večeras bilo lepih trenutaka", rekao je Stevanović.

On je rekao da je problem isključenog Kneževića ''temperament koji ne može da kontroliše''.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Đorđević: "Najdraži derbi u karijeri"

Đorđević: "Najdraži derbi u karijeri"

Kapiten Partizana nije krio emocije. Smatra da je srce odlučilo derbi, ali i da trka tek počinje. "Mogli smo i ubedljivije", smatra Đorđević.

djordjevic-vel.4319020090711150906.bmp

Kapiten Partizana, Nenad Đorđević, smatra da je njegov tim mogao da slavi i ubedljivije, jer je nadigrao rivala u prvom delu, ali ni ovako nije loše.

“Ovo je moj najdraži derbi u karijeri. Mi smo pokazali da smo ekipa kad je najpotrebnije. Ovo je pobeda za Srđu, koga ne treba osuđivati, jer je izgoreo u prevelikoj želji da dobije ovaj meč”, kaže Đorđević.

Smatra da prava trka tek počinje.

”Dobili smo meč srcem, sve je otvoreno, Zvezda i dalje ima prednost, ali mi nismo zaboravili da igramo fudbal”, dodao je Đorđević.

Poslednja izmena od urednika:

ATI

Član
Učlanjen(a)
04.08.2009
Poruka
221
Moglo je ubedljivije, samo da smo poceli utakmicu odmah bez Srdje sa 10 igraca.

Natrag