FK Partizan

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.880
Od utorka karte za Ligu Evrope

15984715974aa289c97b111245278869_big.jpg

FK PARTIZAN Zvani?ni Internet sajt
Kompleti karata za utakmice Partizana u grupi J Lige Evropa naći će se u prodaji od utorka, saopšteno je na sajtu srpskog šampiona.

Partizan će u Beogradu igrati protiv ukrajinskog Šahtjora, francuskog Tuluza i belgijskog Briža, a prodaja kompleta karata na blagajnama stadiona u Humskoj trajaće do četvrtka 17. septembra. Komplet karata za južnu i severnu tribinu košta 1.200 dinara, bočni delovi istočne tribine su 3.200 dinara, a za centralne delove iznose 4.000 dinara.
Vlasnici sezonskih ulaznica imaju pravo prvenstva kupovine, a predviđena su dva posebna prodajna mesta na blagajnama stadiona.

Partizan je saopštio i da će kompleti karata moći da se kupe na svim prodajnim mestima kompanije 'Tiketlajn' od srede, 9. septembra.

Pojedinačne karte za svaku o tri utakmice "crno-belih" u Ligi Evropa prodavaće se od 16. septembra po cenama od 500 dinara (jug i sever), 1.200 (bočni delovi istoka i zapada) i 1.500 (centralni delovi istoka i zapada).

Jedini predstavnik Srbije u evropskim klupskim takmičenjima ove sezone dočekuje ekipu Tuluza 17. septembra, 5. novembra u Humsku 1 dolazi Briž, a 16. decembra gostuje Šahtjor.

FK Partizan obavestio je sve navijače da je u subotu završena prodaja sezonskih ulaznica.

"Cilj koji smo postavili pred početak sezone smo postigli, a uskoro ulazimo u drugu fazu projekta u okviru kojeg ćemo organizovati razne akcije u cilju što bolje interakcije sa vlasnicima sezonskih ulaznica. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim navijačima Partizana, koji su nam ukazali poverenje kupovinom sezonskih ulaznica i da ih pozovemo da i dalje dolaze na sve utakmice u Hram fudbala", navodi se u saopštenju.

Izvor:B92 - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.880
Jokanović nije trener Partizana!

21096273814a93a220022dd860476453_big.jpg
Fudbalski klub Partizan i dosadašnji trener prvog tima Slaviša Jokanović sporazumno su danas raskinuli ugovor, objavljeno je na sajtu beogradskog kluba.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu kluba ugovor sa trenerom koji je osvojio dve duple krune sporazumno je raskinut. Jokanović je na mesto trenera došao u polusezoni 2007-2008, kada je na klupi zamenio Miroslava Đukića.
Nezadovoljstvo dela uprave njegovim radom prema pisanju medija pojavilo se nakon neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona i poraza od Apoela, iako je tim nakon toga izborio vrednu pobedu u Žilini i obezbedio nastupe u Ligi Evrope koja startuje već 17. septembra utakmicom sa Tuluzom u Beogradu.

Jokanović se javnosti obratio dsopštenjem koje prenosimo u celosti:

"Poštovani navijači Partizana i ljubitelji fudbala. Želim da vam saopštim da je danas, 05.09.2009. godine, sporazumno raskinut ugovor između kluba i mene i da više nisam trener prvog tima FK Partizan. Naravno, član kluba sam bio i ostaću i pomoći ću crno-belima uvek kada se to od mene traži i očekuje.

Pre svega, zahvaljujem se prethodnom i sadašnjem predsedniku kluba, Upravnom odboru i sportskom direktoru što su mi, u jednom delikatnom trenutku za Partizan, ukazali poverenje da budem trener jednog od najvećih klubova u ovom delu Evrope. Dalje, zahvaljujem se svojim najbližim saradnicima iz stručnog štaba prvog tima i ostalim zaposlenima u klubu na profesionalnom i veoma korektnom odnosu koji mi svakodnevno bio dragocena pomoć i podrška u radu. Posebnu zahvalnost dugujem navijačima koji su sve nas neiscrpno i bezrezervno bodrili na svim utakmicama i u svim prilikama. Konačno, na kraju spominjem one koji su najzaslužniji za ostvarene rezultate – igrače. Partizan trenutno ima na raspolaganju skup talentovanih fudbalera, vaspitanih i poštenih momaka, divnih sportista. Sa njima sam uspostavio perfektan odnos i najveća dobit za mene će biti ukoliko oni imaju osećaj da su zahvaljujući saradnji sa mnom napredovali u svojim karijerama.

Iskoristio bih ovu priliku da podsetim sportsku javnost na naše rezultate u poslednjih 20 meseci, bez želje da za sebe prisvajam najveće zasluge za to. Dve uzastopne 'duple krune', po prvi put u istoriji kluba, i dva uzastopna plasmana u ligaški deo evropskih kupova – Kupa UEFA i UEFA Lige Evrope - imaju poseban značaj jer su ostvareni nakon kriznog perioda koji je uzdrmao klub do temelja. Ponosan sam što sam bio na spisku onih koji su učestvovali u tim rezultatima koji će, verujem, ostati u istoriji Partizana zabeleženi kao osnov dugoročne stabilizacije i napretka. Posebno bih skrenuo pažnju na afirmaciju i razvoj mladih igrača što je jedini ispravan koncept rada našeg kluba. U proteklom periodu u „Partizanu“ su nastupali brojni mladi igrači, postali članovi reprezentativnih selekcija, skrenuli na sebe pažnju inostranih klubova, uključujući i one najveće i najuspešnije. Omladinska škola našeg kluba glavni je pokretač razvoja srpskog fudbala i verujem da će moji naslednici nastaviti da hrabro i odlučno tim dečacima pružaju šansu da zaigraju na najvažnijim utakmicama i takmičenjima.

Neću reći ništa novo ako istaknem da je biti trener Partizana velika čast i još veća obaveza. U ispunjavanju te obaveze dao sam sve od sebe i, verujem, ostavio trajan trag u klubu. Molim navijače da podrže crno-bele momke i mog naslednika na mestu trenera, jer sam siguran da oni poseduju potencijal za još bolje rezultate i igre u budućnosti.

Ova moja izjava se objavljuje na klupskom web site-u u formi saopštenja kao moje završno obraćanje srpskoj sportskoj javnosti u svojstvu trenera prvog tima FK Partizan. Ona sadrži sve što sam u ovom trenutku želeo da kažem i molim javnost za razumevanje za takvu odluku."

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i fudbaler Vojvodine, Partizana, Ovijeda, Čelsija, Tenerifa i Mursije prvi posao trenera seniorske ekipe dobio je upravo u Partizanu.

Fudbaleri Partizana, nakon tri odigrana kola novog šampionata, nalaze se na trećem mestu, iza Vojvodine i OFK Beograda, sa sedam osvojenih bodova.
Đurić potvrdio, za sada bez naslednika

Predsednik fudbalskog kluba Partizana Dragan Đurić potvrdio je da je došlo do sporazumnog raskida ugovora sa trenerom Slavišom Jokanovićem.

On, međutim, u ovom trenutku nije želeo da kaže ko će biti Jokanovićev naslednik, osim da će u narednom peirodu tim predvoditi prvi pomoćnik bivšeg trenera Goran Stevanović.

Đurić je dodao da je Jokanović bio izuzetno korektan i da je gospodski otišao iz kluba u kome je doživeo igračku, a sada i trenersku afirmaciju.

Izvor: B92 - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.880
Stevanović:"Imam svoju viziju igre"

5. septembar 2009. | 17:34 |

Novi trener fudbalera Partizana Goran Stevanović izjavio je da ima svoju viziju igre ’crno-belih’ i ocenio da ima najbolju ekipu u Srbiji.

"Neka detalji ostanu za svlačionicu, ali imam neku svoju viziju igre. Ona se možda za nijansu razlikuje od onoga što je bilo do sada. Najvažnije je da Partizan ima 'kostur' ekipe, imamo najbolji tim na ovim prostorima i želimo da uradimo nešto više u Evropi", rekao je Stevanović novinarima u sportskom centru Teleoptik.
On je priznao da nije očekivao da će postati trener Partizana i istakao da je zadovoljan što je imao priliku da sarađuje sa Jokanovićem.

"To nije scenario koji sam očekivao niti se tome radujem. Drago mi je što sam sarađivao sa Jokanovićem, koji je napravio dobre rezultate. Ne bih previše komentarisao njegovu ostavku, jer je sezona u toku i očekuju nas ozbiljne utakmice", izjavio je on.

Stevanović je rekao i da je za ekipu dobro to što je na klupu seo neko ko poznaje tim i igrače.

"Zastupam teoriju da je najbolja neosetna promena. To je sastavni deo života, a i mene čeka slična sudbina pre ili kasnije. Ako je već bila potrebna promena, mislim da je ovako najbolje, jer poznajem ekipu. Svaka promena dovede do neke reakcije kod igrača", objasnio je on.

Stevanović je dodao i da ne razmišlja o tome da li će na klupi Partizana ostati samo privremeno.

"Nikad ne razmišljam negativno. Tu sam gde sam. Pripadam ovom klubu i radiću sve što je u njegovom interesu. Trudiću se da se zadržim što duže, verujem i u sebe i u ekipu", zaključio je on.

Stevanović je u karijeri vodio ekipu Železnika, a bio je i pomoćnik selektora Ilije Petkovića u reprezentaciji SCG na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine.

Izvor:B92 - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Partizan:Stevanović ostaje,UO danas

Partizan:Stevanović ostaje,UO danas
7. septembar 2009. 12:25

8760419064a91beedcb4ab131080425_big.jpg

Stevanović ostaje trener Partizana najmanje do zime, sednica UO ipak u ponedeljak uveče.

Goran Stevanović koji je na klupi Partizana zamenio Slavišu Jokanovića, ostaće na tom mestu najmanje do kraja polusezone, prenose beogradski mediji. U zavisnosti od rezultata do zime, nekadašnji igrač crno-belih i pomoćnik selektora SCG u Nemačkoj, mogao bi da dobije priliku i na duže staze.

Iako je najavljivan povratak Mateusa, od toga po svemu sudeći nema ništa. Mnogi članovi UO smatraju da pitanje trenera možda i nije najveći problem crno-belih u ovom trenutku. Stevanović (od 9.godine u klubu kao igrač) je već vodio samostalno Železnik, ima dosta iskustva i kao pomoćnik selektora, ali i najbolji uvid u tim koji će voditi, što je takodje važan detalj, jer možda i ključna utakmica za ambicije Partizana u Ligi Evrope sledi za 10-ak dana u Beogradu.

Veći problem za crno-bele je rascep izmedju dve struje u klubu, koji je i dalje je toliko veliki da situacija može da se reši samo pobedom jedne opcije. Da pobeda u Žilini i atmosfera oko utakmice nacionalnog tima sa Francuskom nisu smirili strasti, govori i činjenica da se vodeći ljudi kluba ponovo sastaju. Kako se nezvanično može saznati sednica UO kluba ipak će biti održana u ponedeljak uveče, iako je bilo najava da će biti odložena.

Mnogi očekuju i još burniji sastanak od onog koja je nagovestio probleme u Humskoj 1.

Оstaje i nejasna situacija oko sportskog direktora Ivana Tomića i Gordana Petrića. Mnogi su najavljivali njihov odlazak u slučaju smene Slaviše Jokanovića. Dosadašnji trener crno-belih je već u Španiji, a Tomić je dan nakon sporazumnog raskida ugovora izjavio " da izuzetno ceni Stevanovića i stručni štab, koji je upoznat sa situacijom u klubu".

Sednica UO daće odgovor na mnoga pitanja koja moraju da dobiju svoj odgovor, utakmica sa Tuluzom i nastavak prvenstva su blizu...

Izvor: B92

Član
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poruka
283
Stevanović i zvanično trener crno-belih

670.jpg

Upravni odbor FK Partizan zasedao je danas dobra tri i po sata, da bi odmah po završetku istog pred novinare izašao predsednik Dragan Đurić i u kratkom uvodu saopštio o čemu se diskutovalo na sednici.

Javnost je, normalno, bila najviše zainteresovana po pitanju imenovanja novog šefa struke crno-belih, a kako je odmah saopštio predsednik Đurić, to je vrlo brzo i jednoglasno odlučeno – za novog šefa struke imenovan je Goran Stevanović. On i inače ima važeći ugovor sa Partizanom na još godinu dana, a o visini plate razgovaraće sutra sa sportskim direktorom Ivanom Tomićem. Takođe, njih dvojica će dogovoriti i sve sportske detalje oko saradnje, kao, na primer, da li će biti kooptiran još jedan trener u stručni štab.

Pored ove tačke dnevnog reda, diskutovalo se i o finansijskoj situaciji u klubu, i kako je predsednik napomenuo, očekivanja su da će do kraja fiskalne godine Partizan biti u pozitivi. Bilo je razgovora i dogovora oko organizacije predstojećeg meča između Partizana i Tuluza, kao i prodaji karata za pomenutu utakmicu.

Usledila su pitanja velikog broja prisutnih novnara, a sve ono što se dešavalo na pres konferenciji možete poslušati u priloženom audio zapisu.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
U Partizanu jasni - prvo na brdo, pa posle razmišljamo o Tuluzu

U Partizanu jasni - prvo na brdo, pa posle razmišljamo o Tuluzu
12. septembar 2009.

661_16139020090905102226.jpg

Čukarički u mislima crno - belih. Nema potrebe da se razmišlja o Tuluzu, pre prvenstvenog meča, slažu se trener Stevanović i kapiten Đorđević. Moreira i dalje povređen, Ljajić rovit, ali će igrati.
U Partizanu su mirni pred okršaj na Banovom Brdu. Trener Stevanović upozorava igrače da ne razmišljaju o Tuluzu, i da je prva sledeća utakmica najvažnija.

„Zna se šta je cilj, potcenjivanja protivnika neće biti. Čeka nas težak duel, ali verujem u pobedu“, kaže novi trener Partizana.

Sa njim se slaže i kapiten Đorđević.

„Čukarički jeste promenio tim, ali nas to ne zavarava. Uvek je teško na Banovom Brdu, stoga pamet u glavu i bez razmišljanja o Francuzima. Ima vremena“, savetuje kapiten mlađe saigrače.

Moreira propušta i ovaj meč, takođe Brazilac Vašington se žali na povredu. Ljajić se vratio sa utakmice mlade reprezentacije lakše povređen, ali bi trebalo da bude spreman.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stevanović: Moram da napravim više od duple krune

Stevanović: Moram da napravim više od duple krune
12. septembar 2009.

00009629.jpg

Fudbaleri Partizana u 4. kolu Jelen super lige gostuju na Banovom brdu. Šampion u meč protiv "brđana" ulazi kao apsolutni favorit, ali i sa novim trenerom. Slavišu Jokanovića, dosadašnjeg šefa tručnog štaba crno-belih zamenio je njegov pomoćnik Goran Stevanović, koji će protiv Čukaričkog u nedelju imati svoj debi kao prvi trener Partizana, kluba u kojem je započeo i fudbalsku i trenersku karijeru.

- Kada postaneš trener Partizana moraš da budeš svestan obaveza i tereta koji te očekuje. Interesuju nas samo pobede, dobri rezultati, a još ako to bude ispunjeno sa dobrom igrom, e tek onda je slika potpuna - počeo je Stevanović svoje izlaganje, pri tom zavhalivši se novinarima na podršci koju je imao.

- Volim da pogledam statistiku pred svaku utakmicu. Naši dueli poslednjih godina sa Čukaričkim završavali su se bez puno golova. To nam dovoljno govori kakvu utakmicu bi trebalo da očekujemo. Nimalo naivan meč je pred nama, pogotovo što je to moja prva utakmica tako da imamo i pritisak medija i navijača da se susret na Banovom brdu reši povoljno po nas. Nismo radili kompletni poslednjih dana, igrači su imali obaveza prema reprezentacijama, ali smo uspli da na brzinu skockamo ekipu i nadam se da ćemo u nedelju da pružimo jednu dobru utakmicu, praćenu povoljnim rezultatom sa mnogo više golova nego što je to bio slučaj na prethodnim susretima sa Čukaričkim.

Ekipa sa Banovog brda nalazi se pri začelju, ali su u klub u međuvremenu stigli iskusni igrači.

- Čukarički sam gledao protiv Vojvodine i vidim da su se pojačali što takođe govori o njima kako ulaze u nastavk prvenstva posle ove pauze. Stigli su im golman Isailović, Popović, Bunjevčević, iskusni fudbaleri koji su im nedostajali u prethodna tri kola - rekao je Stevanović i napomenu da ne misle samo na četvrtak i duel sa Tuluzom već da im je i utakmica sa Čukaričkim izuzetno bitna.

Goran Stevanović je ponovio da je sa njegovim prethodnikom Jokanovićem veliki prijatelj i kroz šalu dodao da mu jedino zamera na tome što je ispred njega postavio visoke ciljeve...

- Čak i da osvojim duplu krunu to neće biti dokaz mog kvalietta već ću morati da uardim nešto više. On je napravi odlične rezultate!

Utakmica na Banovom brdu igra se u nedelju od 16.30 sati. Cena ulaznica je 300 dinara.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Lomić: "Nije bitno ko je sada prvi, na kraju će to biti Partizan"

Lomić: "Nije bitno ko je sada prvi, na kraju će to biti Partizan"
13. septembar 2009.

lomic15969020090831123122.jpg

Povratnik među crno - bele ne sumnja da će Partizan odbraniti titulu. Smatra da je trener Stevanović pravo rešenje, a očekuje da bude u sastavu, sutra protiv Čukaričkog.
Povratnik u redove Partizana, Marko Lomić, mogao bi već sutra da bude u startnoj postavi Partizana.

Nadam se da ću debitovati u susretu protiv Čukaričkog. Osećam da sam spreman i da mogu da odgovorim svim obavezama, ali naravno trener Goran Stevanović je taj koji odlučuje ko igra, a ko ne, kaže Lomić.

Defanzivac osvajača duple krune smatra da aktuelni šampion ima najkvalitetniji tim u zemlji i da će tim iz Humske na kraju šampionata sigurno biti na čelnoj poziciji tabele Jelen Superlige.

“Dok sam bio u Nemačkoj pratio sam dešavanja u Partizanu i znam da imamo veoma jak tim. Upoznat sam sa time da se dugo nije dogodilo da ne budemo na prvoj poziciji na tabeli, ali prvenstvo je tek počelo. Nije uopšte bitno ko je sada prvi, na kraju ćemo to biti mi”, uveren je Lomić.

Natrag