FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Duljaj: Šahtjor i Partizan osvajaju prva dva mesta

Duljaj: Šahtjor i Partizan osvajaju prva dva mesta
28. avgust 2009.

00008691.jpg

U Monaku je održan žreb za grupni deo takmičenja u Ligi Evropa za 2009/10. Partizan će igrati u grupi J, u kojoj će mu protivnici biti: Šahtjor (Ukrajina), Briž (Belgija) i Tuluz (Francuska).

Jedan od rivala srpskog šampiona u grupi J je ukrajinski Šahtjor iz Donjecka u kome igra naš internacionalac Igor Duljaj. Bivši fudbaler Partizana trenutno se nalazi u Monaku, gde Šahtjor večeras igra utakmicu Superkupa protiv Barselone.

-Drago mi je što ću imati prilike da dođem u Beograd i ponovo se vidim sa mojim prijateljima iz Partizana, ali mi nije uopšte drago što igram protiv Partizana. Stalno sam pričao mojim saigračima iz Šahtjora o Partizanu, njegovim navijačima i Beogradu, pa sad imaju priliku da se uvere u to. Moja želja je da mi i Partizan osvojimo prva dva mesta u grupi i prođemo u dalje takmičenje - rekao je Duljaj za zvanični sajt Partizana.

Prijatelj i saigrač Igora Duljaja, Darijo Srna u komentaru ishoda žreba je bio dosta oprezan:

-Grupa je dosta teška, svi imaju šanse za prolaz, a ja izuzetno poštujem Partizan, pošto o njemu dosta znam iz priča Igora Duljaja. Što reče Duki, neka prođu Šahtjor i Partizan i svi će biti zadovoljni.

Duljaj je na kraju dodao da Šahtjor sutra uveče otvara svečano nov stadion i Partizan će imati priliku da igra na ovom velelepnom objektu svoj meč u Donjecku.

Raspored utakmica Partizana u Ligi Evrope:

17.9.2009. Partizan - Tuluz 21.05h
01.10.2009. Šahtjor - Partizan 19.00h
22.10.2009. Briž - Partizan 19.00h
05.11.2009. Partizan - Briž 21.05h
03.12.2009. Tuluz - Partizan 21.05h
16.12.2009. Partizan - Šahtjor 21.05h

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Jokanović: ''Možda je realno da budemo treći u grupi, ali cilj nam je da prođemo dalj

Jokanović: ''Možda je realno da budemo treći u grupi, ali cilj nam je da prođemo dalje''
29. avgust 2009.

jokan4151020090707154406.bmp

Trener Partizana istakao da je cilj Partizana da dočeka proleće u Evropi, bez obzira na imena rivala u Grupi J, ali i da je donekle realno da crno-beli po kvalitetu tima budu treći.

Trener Partizana, koji je posle utakmice sa Žilinom istakao da se ne nada da će njegovi kritičari zaćutati, očekuje da će njegov tim ostvariti zapaženiji rezultat nego prošle godine u ovoj fazi takmičenja, kada je Partizan završio na poslednjem mestu u grupi, sa samo jednim postignutim golom.

''Ne mogu da kažem da li ćemo da osvojimo dva boda, što bi bio napredak u odnosu na prošlu sezonu, ili da osvojimo treće mesto, što bi bilo donekle i realno. Ipak, optimisti smo, nema razloga da bude drugačije. Cilj nam je, svakako, da prođemo dalje. Imamo privilegiju da učestvujemo u takmičenju sa velikim brojem jakih evropskih klubova'', ocenio je Jokanović.

Pred prvi nastup u Ligi Evrope, 17. septembra protiv Tuluza, Jokanović neće moći da računa na veliki broj igrača. Njih osmorica će imati reprezentativne obaveze.

''Drago mi je što Partizan ima toliko reprezentativaca, iako bih voleo da mi u to vreme budu na raspolaganju. Pitaće me ljudi šta sam radio 15 dana'', napominje trener crno-belih.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Dušan Đokić: ''Grupa je teška, ali nismo bez ambicija u Ligi Evrope''
29. avgust 2009.

djokic-velika5848220090828082823.jpg

Nekadašnji napadač Crvene zvezde, a danas belgijskog Briža, Partizanovog rivala u grupi Lige Evrope, komentarišući jučerašnji žreb istakao da je i sam plasman u ovu fazu takmičenja veliki uspeh, ali da njegov klub nije bez ambicija u nastavku takmičenja.

Belgijanci su se u Ligu Evrope plasirali posle velike drame protiv poljskog Leha. Odluka je pala posle penala, a napadač Briža Dušan Đokić, čiji ostanak u klubu nije izvestan, smatra da je njegov tim ostvario svoj cilj u Evropi plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope.

''Bilo je izuetno teško protiv Leha, ali smo uspeli da se posle penala plasiramo u Ligu Evrope, što je za nas veliki uspeh. Opšta je ocena da smo u dosta teškoj grupi, ali ljudi u klubu smatraju da možemo da prezimimo u Evropi'', izjavio je Đokić, koji je u pregovorima oko odlaska u drugi klub na šestomesečnu pozajmicu, pa nije izvesno da li ćemo ga gledati u mečevima sa Partizanom.

------------------------------------------------------------------------------------------

Žinjak: "Partizan? Biće vruće na tribinama"
29. avgust 2009.

zinjak-velika5405020090812133740.jpg

Francuski reprezentativac svestan šta ga čeka u Beogradu. Srbija kao sudbina, prvo stiže 9. avgusta sa reprezentacijom, pa nedelju dana kasnije sa Tuluzom.
U Tuluzu se slažu da grupa nije laka, ali su optimisti i veruju da će, uz Šahtjor prezimiti u Evropi.

„Grupa je jaka, jedna od boljih. Ukrajinci su prvi favorit i po renomeu i po kvalitetu ekipe. Sa Srbima će biti teško, uvek imaju kvalitet, mada ne kao nekada“, smatra Alan Kazanova, trener „ljubičastih“.

Prva zvezda tima, Žinjak zna šta ih čeka u Beogradu.

„Partizan je dobar tim, gostovanje u Beogradu nije lako, tamo je atmosfera veoma vruća. Očekuje nas pakao na tribinama“, kaže francuski reprezentativac, koji će kao uvertiru, već u drugoj nedelji septembra osetiti atmosferu na utakmici Srbija – Francuska.

------------------------------------------------------------------------------------------

Dijara: ''Biće golova i u Ligi Evrope''
29. avgust 2009.

a-voj-2.jpg-velika1076120090412061052.jpg

Senegalac očekuje da će, bez obzira na kvalitet grupe u Ligi Evrope, crno-beli morati da naprave korak napred u odnosu na prethodnu sezonu, kada nisu osvojili nijedan bod.

Crno-beli su u utakmici koja je bila presudna za ovu generaciju ostvarili zacrtano, pokazali kvalitet i bez pomoći Moreire, a jedan od najzaslužnijih za uspeh je svakako Lamin Dijara, strelac prvog gola u revanšu protiv Žiline.

Juče je žreb crno-belima dodelio rivale u Ligi Evrope. Šahtjor, Tuluz i Briž će se suprotstaviti Partizanu u okviru Grupe J, a najbolji strelac ''parnog valjka'' se nada da se neće ponoviti prošla sezona, kada su crno-beli u Ligi UEFA postigli samo jedan gol u četiri utakmice.

''Mnogo je važno što smo uspeli da se plasiramo u Ligu Evrope, kako bismo nastavili kontinuitet evropskih mečeva. Sve više delujemo kao ekipa, iako se oseti kada ne igramo Moreira, Đorđević, ili ja. Mislim da će biti golova, čak i bez najboljih. Ako ništa drugo, trudićemo se da osvojimo bar tri boda u grupi'', postavio je nove ciljeve Lamin Dijara.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Jokanović: Pobeda je imperativ

Jokanović: Pobeda je imperativ
30. avgust 2009.

00008772.jpg

U utakmici 3. kola Jelen Super lige, fudbaleri Partizana večeras od 19:30h na stadionu u Humskoj dočekuju Hajduk iz Kule. U ovaj duel crno-beli ulaze ohrabreni trijumfom u Slovačkoj nad Žilinom i plasmanom u Ligu Evrope, a protiv Kuljana će pokušati da osvoje preko potrebne bodove. Tim Slaviše Jokanovića u prošlom kolu odigrao je 1:1 sa Javorom u Ivanjici, a pobeda protiv Hajduka mu je neophodna kako bi zadržao korak sa Vojvodinom i Crvenom zvezdom. Kuljani su u prva dva kola prvenstva oba puta bili domaćini. Najpre su na svom terenu ubedljivo poraženi od Vojvodine sa 0:3, da bi potom savladali Čukarički rezultatom 2:1 i osvojili prve bodove u šampionatu.

- Nakon remija u Ivanjici, pobeda nad Hajdukom je imperativ. Ekipa iz Kule predvođena novim trenerom igra u gotovo nepromenjenom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu. Naši ciljevi su uvek isti, pokušaćemo da osvojimo tri boda kako bismo u pauzu zbog reprezentativnih obaveza ušli mirniji nego što je to bio slučaj u minulom periodu. Želimo da Partizan vratimo na mesto koje mu pripada, da ekipa sezonu ispred sebe odigra u skladu sa grbom i veličinom ovog kluba - rekao je trener srpskog šampiona, Slaviša Jokanović.

Meč sa Hajdukom dolazi samo nekoliko dana nakon pobede u Slovačkoj pa se nameće pitanje da li će ekipa biti fizički i psihički ispražnjena.

- To ne sme da se dogodi. Fudbaleri koji igraju u Partizanu moraju da podnesu teret. Ufudbalu postoje tri moguća rezultata, a za nas samo jedan. Ko god istrči večeras na teren, imaće samo jedan cilj, a toje da pruži maksimum i pomogne ekipi da osvoji tri boda - istakao je Jokanović.

Ulaznice za večerašnju utakmicu koštaju 200 dinara za Južnu tribinu, odnosno 400 dinara za Zapad i Istok, a prodavaće se na dan meča, od 14.00h, pa sve do početka utakmice, koji je, podsetimo, zakazan za 19.30h.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Lane Jovanović: "Neiskustvo Briža - šansa Partizana"

Lane Jovanović: "Neiskustvo Briža - šansa Partizana"
30. avgust 2009.

milan-jovanovic-velika3227020090610160243.jpg

Naš reprezentativac veruje da Partizan može da se nosi sa svim ekipama u grupi. Najveća vrednost Briža napadači, najveća mana neiskustvo.
Milan Jovanović očekuje eventualni transfer u Rusiju u narednih 48 sati, a dao je svoju ocenu grupe u kojoj se nalazi Partizan u Ligi Evrope.

„Mislim da crno beli mogu dalje, grupa je izjednačena i sa svim rivalima se može igrati“, rekao je srpski reprezentativac.

On smatra da je glavni nedostatak Briža neiskustvo.

„Imaju dobre napadače i to je sve. Veliki broj mladih igrača nije imao prilike da zaigra na ovom nivou, odnosno u Evropi. To je šansa koju crno beli moraju da iskoriste“, poručuje Jovanović.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Svuda pođi...Radović se vraća u Partizan?

Svuda pođi...Radović se vraća u Partizan?
31. avgust 2009.

miroslav-radovic-velika5946020090831032422.jpg

Do večeras bi, ako se Legija i Partizan dogovore oko obeštećenja, nekadašnji fudbaler crno - belih, mogao da se vrati u Humsku. Prepreka obeštećenje. Partizan svojevremeno inkasirao oko 800 000 evra, kada je Radović odlazio u Poljsku.

Partizan bi u smiraj prelazno roka mogao da dobije veliko pojačanje. Beogradski mediji pišu da će se nekadašnji fudbaler crno – belih, Miodrag Radović vratiti u klub.

Odlični krilni napadač je član Legije od 2006. i koristio bi Partizanu za koji je igrao od 2003. godine I u šampionatu odigrao oko 50 mečeva.

Legija nema ništa protiv da ga proda srpskom šampionu, ali je problem obeštećenje. Partizan pokušava da se nagodi, vreme im nije saveznik, ali „Sport“ piše da su šanse da se „Mire“ vrati u staro jato, prilično velike.

Inače Partizan je inkasirao oko 800 000 evra, od transfera ovog fudbalera u Poljsku.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Lomić: "Cilj je 'dupla' kruna'"

12887958524a9d30ec339ae883267096_big.jpg

Povratnik u Partizan Marko Lomić izjavio je da je zadovoljan što se vratio u taj klub i istakao da mu je glavni cilj osvajanje 'duple krune' sa 'crno-belima'.

Lomić, koji je prošle sezone nastupao za ekipu nemačkog drugoligaša Koblenca, u ponedeljak, poslednjeg dana prelaznog roka potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom. On je istakao da želi da osvoji trofeje sa 'crno-belima' i dodao da očekuje dobre igre svog novog kluba u Ligi Evrope.
"Presrećan sam što sam se vratio i što sam dobio priliku da ponovo igram zaPartizan. Dobro sam fizički pripremljen, prošao sam cele pripreme sa Koblencom, a poslednjih 15 dana sam trenirao samostalno", rekao je Lomić na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

"Želim odmah da igram u prvom timu i cilj mi je da osvojimo 'duplu krunu'. Takođe, mislim da imamo realne šanse za prolazak u drugu fazu takmičenja u Ligi Evrope. Nalazimo se u teškoj grupi, ali uz kvalitetan tim i naše navijače mislim da možemo da prođemo dalje", rekao je Lomić, koji će u Partizanu nositi dres sa brojem 11.

Defanzivac je nastupao za Partizan u periodu od 2005. do 2007. godine kada je u 'crno-belom' dresu zabeležio 93 nastupa i postigao sedam golova.

Levi bek Partizana rekao je da ne nosi lepe uspomene iz Koblenca, ali da je najvažnije to što se vratio u Humsku, pošto će tako biti blizu selektoru Radomiru Antiću.

"Najvažnije je da sam 100% spreman da pomognem Partizanu. Sada ću biti i na oku selektoru Antiću, ali nerealno je pričati o mestu u nacionalnom timu", rekao je 26-godišnji fudbaler i dodao da veruje da će se dobro uklopiti u novi tim 'crno-belih'.

Lomić je u karijeri odigrao 14 utakmica za mladu reprezentaciju i zabeležio jedan nastup za 'A' selekciju Srbije.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Partizan predstavio novog sponzora

Partizan predstavio novog sponzora
1. septembar 2009. 15:02

16210207544a9d43382e13e666699919_big.jpg

Kompanija Em-Es-Aj (MSI) u utorak je postala novi je generalni sponzor fudbalskog kluba Partizan, a ugovor je potpisan na devet meseci.

Kompanija koja se bavi informacionim tehnologijama tako je odlučila da dodatno unapredi saradnju koja se proteklih godina pokazala kao vrlo uspešna za oba partnera. Iako nije želeo da saopšti detalje ugovora, koji su ostali poslovna tajna, generalni menadžer MSI Dragan Milanović rekao je da je ugovor sa Partizanom najveća investicija te kompanije u regionu.

"Odlučili smo da saradnju sa Partizanom podignemo na najviši mogući nivo. Ovo je odličan primer sinergije IT sektora i vrhunskih sportskih rezultata koji prate Partizan, a najbolji dokaz za to je i plasman ’crno-belih’ u Ligu Evrope", rekao je Milanović i dodao da odlični rezultati Partizana garantuju njegovoj kompaniji izuzetnu prisutnost u medijima.

Milanović je istakao da je kompanija MSI i u trenucima svetske ekonomske krize svesna da bez ulaganja nema ni rezultata i ocenio da u budućnosti očekuje obostranu korist i velike uspehe 'crno-belih'.

"Odlučili smo se za Partizan, jer je to svetski poznati brend, koji ima milionsku armiju pristalica ne samo u Srbiji, već i u regionu", istakao je on.

Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je da je ovo veliki uspeh za klub, pošto je u trenucima globalne ekonomske krize potpisan ugovor sa jednom od vodećih svetskih kompanija iz IT sektora.

"Čast nam je da sklopimo ugovor sa ovako velikom kompanijom. Nadam se da će i drugi klubovi u Srbiji krenuti ovim putem. Veliki je uspeh što smo potpisali sponzorski ugovor sa kompanijom iz IT sektora, jer je to trenutno jedna od najprofitabilnijih oblasti", rekao je on.

Đurić je istakao da je svetska ekonomska kriza donela mnogo problema srpskim klubovima u pronalaženju sponzora, ali da je Partizan zahvaljujući postignutim rezultatima imao sreće da potpiše sponzorski ugovor sa ovako velikom i svetski poznatom kompanijom.

Kompanija MSI osnovana je 1986. godine i bavi se proizvodnjom noutbuk računara, matičnih ploča, grafičkih kartica i drugih računarskih komponenti.

Izvor: B92

----------------------------------------------

nema šta, evropa i odma novi sponzor :)

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Moreira: "Navijači su važniji od svega"

Portugalac odudara od klasične predstave o strancima koji jedino misle za novac. Fudbal ne posmatra kao posao, valjda i zbog toga prirastao za srce navijačima crno - belih. Najlepši trenuci njegove karijere, ne isključuje mogućnost da ostane deo kluba i kada završi sa igranjem.

moreira-23958020090702024416.gif

Retko se dešava, ne samo u Srbiji, da jedan stranac izraste u idola navijača i postane njihov najveći ljubimac. Almamiju Moreiri je to pošlo za rukom, trofej „Dragan Mance – legenda Juga“ je u pravom rukama.

Za fudbalere iz drugih zemalja obično se vezuje status plaćenika koje zanima jedino novac i čija se lojalnost meri samo količinom primanja. Portugalac, poreklom iz Gvineje Bisao je zaista jedinstvena ličnost koja odudara od takvih šablona.

“Fudbal nije samo posao, ja na to nikad nisam tako gledao. Nije to samo da odigrate meč i odete kući. Imam obavezu prema navijačima koji sve vide i čija je procena uvek ispravna. Oni prepoznaju koliko je meni stalo do Partizana i to je ono što me čini srećnim. Partizan je moj život“, kaže Moreira.

partizan-moreira-velika284020090323100449.jpg

Mnogi smatraju da je pomalo neverovatno da se za kratko vreme kupe srca navijača kao što je to učinio „Mo“.

„Imam odličan odnos sa navijačima, Grobari su sjajni, nikada nisam video takvu podršku. Za mene i saigrače to je obaveza više da se borimo na svamom meču, da vratimo makar deo tog poverenja koje su nam iskazali", smatra sjajni vezista.

On nije odbacio mogućnost da u budućnosti, nakon završetka igračke karijere nastavi sa nekim drugom poslom u klubu.

„Mogu da zamislim takav rasplet u budućnosti, za Partizan ću uvek biti tu, jer je ovo najlepše poglavlje moje karijere. Niko ne može da predvidi šta će se desiti u budućnosti“, dodao je Moreira.

Natrag