FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Tomić: Neću Partizanu stajati na putu

Tomić: Neću Partizanu stajati na putu
25. avgust 2009.

00008525.jpg

Loši evropski rezultati i ostavka Zorana Mirkovića na mesto potpredsednika Partizana, pokrenuli su lavinu u Humskoj, koja će po svemu sudeći kulminaciju doživeti posle revanša sa Žilinom. Izvor „Blica" tvrdi da trenera Slavišu Jokanovića ne može više da spasi ni eventualni uspeh u dvomeču sa slovačkim predstavnikom u poslednjem krugu kvalifikacija za Ligu Evrope, a da će u istom paketu klub napustiti i direktor Ivan Tomić.

Svima je poznato da je Jokanović hodao po tankoj žici i noć posle meča sa Žilinom, a jedan od najglasnijih zagovornika da se strasti smire i da se odluka ne donosi vrućih glava, već da se sačeka nekoliko dana, bio je član Upravnog odbora Rasim Ljajić. Posle remija sa Javorom, ne toliko zbog rezultata, koliko zbog još jednog bledog izdanja crno-belih, kao da više niko nema ni strpljenja, ni dobre volje da spašava aktuelnog trenera, iako u crno-belom taboru pokušavaju da sakriju.

Sportski direktor Ivan Tomić je, kako kaže, spreman da stane pred Upravni odbor, ukoliko se postavi pitanje njegove odgovornosti za loše rezultate u Evropi.

- Sigurno je da Partizanu neću stajati na putu. Ovih dana slušam razna nagađanja, kao i to da će ponovo biti sazvan UO. Ako članovi tog tela misle da treba da se ponovo okupe, neka sagledaju priču i analiziraju moj rad. Nisam sujetan i nemam ništa protiv. Uvek sam poštovao odluke najvišeg organa kluba - naglašava Tomić.

Prema njegovim podacima, Partizan danas vredi daleko više nego u periodu pre nego što je seo u fotelju.

- U klubu sam 8,5 godina kao igrač i 2,5 kao sportski direktor. Odradio sam pet prelaznih rokova i u svakom je za pojačanja izdvojeno od 10 do 15 odsto zarade od prodaje igrača. Koliko je Partizan vredeo pre dve godine, a koliko danas? Sada vredi 15 puta više nego tada. To je, recimo, stvar koja je za analizu.

Tomić, međutim, priznaje da je klub u krizi.

- Istina je da jesmo u problemu, ali ne kako se predstavlja. Tvrdim da trenutno imamo najkvalitetniji tim u poslednjih deset godina - istakao je Tomić.

Član
Učlanjen(a)
29.05.2009
Poruka
1
A mislila sam da me posle Timoka i one Tikve (ne znam tacno kako se klub zvao) ne moze vise nista iznenaditi, ali me je Partizan uspesno demantovao! A pamtim i kad je "zablisato" sa Fljamuntarijem. Ipak verujem u cuda! Srecno u cetvrtak!

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Zečević: "Nisam više u Partizanu"
25. avgust 2009. 21:51

10245661464a94421097085812488051_big.jpg

Bivši generalni sekretar Partizana Žarko Zečević demantovao je za beogradske medije da je na bilo koji način "umešan" u sukob koji se rasplamsao u FK Partizan.

Nekadašnji prvi operativac crno-belih izjavio je za "Novosti" da nema nameru da komentariše informacije medija da je podrška grupi mladjih funkcionera koji su trenutno u klubu. Zečević je demantovao da je upleten u aktuelne sukobe u upravi crno-belih.

Podsetimo, sportska struja u kojoj su sportski direktor Ivan Tomić, potpredsednici Gordan Petrić i Zoran Mirković, te generalni sekretar Darko Grubor, slove kao „ljudi bliski Zečeviću“, dok su na drugoj strani predsednik Dragan Đurić i većina članova Upravnog odbora Partizana takozvana „Karadžićeva struja“ (bivšeg predsednika crno-belih, a sada prvog čoveka FSS Tomislava Karadžića).

"Na odmoru sam, ne pratim dešavanja u Partizanu i iznenađen sam činjenicom da se moje ime upliće u određene priče. Svi dobro znaju da sam pre više od dve godine otišao iz Partizana, a u klubu postoje pametni ljudi koji mogu sami da reše svoje probleme. Ne želim da učestvujem u bilo kakvim podelama i nadam se da se klub neće podeliti na „dobre“ i „zle“ - bilo je sve što je poručio Žarko Zečević za "Novosti".

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jokanović: "Obraz kao štit"
25. avgust 2009. 10:27

21096273814a93a220022dd860476453_big.jpg

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović rekao je da ekipa mora da "podigne glavu" nakon loših rezultata na početku sezone i ponovio da neće podneti ostavku

bez obzira na ishod revanš meča sa Žilinom u baražu za Ligu Evrope. "Došli smo u situaciju u kojoj se nismo nalazili odavno. Možemo ili da podignemo glavu i pokažemo karakter i znanje ili da dozvolimo da nas voda nosi. Biram prvu opciju, apelovao sam i na igrače da učine isto, jer drugačije se kroz život ne može", rekao je Jokanović za "Sportski žurnal".

Partizan je u poslednjem prvenstvenom meču odigrao 1:1 sa Javorom, a pre toga je istim rezultatom u Beogradu završena prva utakmica sa slovačkom Žilinom u baražu za Ligu Evropa.

"Nismo uradili ono što smo očekivali. Pritiskaju nas sa svih strana", istakao je Jokanović.

Posle meča u Ivanjici, trener Partizana rekao je da igrači na terenu ne rade ono što je prethodno dogovoreno u svlačionici, ali je demantovao da se radi o bojkotu.

3340132114a93a2200d620650200245_big.jpg

"Bolesno bi bilo da razmišljam na taj način. Pre bih rekao da je ekipa ispoljila tehničke i taktičke nedostatke. Moguće da im govorim nešto što ne razumeju. Čak ih u poslednje vreme pitam da li im je sve jasno, a oni odgovore potvrdno", objasnio je on.

Jokanović je prošlog petka od Upravnog odbora kluba dobio podršku da vodi ekipu na utakmicama sa Javorom i Žilinom, ali su nakon remija u Ivanjici počele spekulacije ko će ga zameniti na klupi "crno-belih".

"Možda vam izgledam prepotentno i arogantno, ali ponavljam da neću otići ni i u slučaju poraza, a ni ako pobedimo. To je pitanje za ljude koji vode klub. Stavio sam obraz kao štit ispred svih, u nekom trenutku mi se čini da sam jedini ili da nas je malo, mada to uopšte nije nova situacija za mene", zaključio je Jokanović.

Kao mogući naslednici Jokanovića na klupi Partizana pominju se Nemac Lotar Mateus, koji je vodio "crno-bele" u 2003. godini i sadašnji član stručnog štaba Vuk Rašović.

Prema nezvaničnim informacijama, smena Jokanovića mogao bi da dovede i do odlaska sportskog direktora Ivana Tomića, a kao njegov naslednik pominje sa Goran Stevanović, sadašnji pomoćnik šefa stručnog štaba Partizana.

Izvor: B92

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Mateus: "Uvek postoji mogućnost da se vratim, ali me niko nije zvao"

Mateus: "Uvek postoji mogućnost da se vratim, ali me niko nije zvao"
25. avgust 2009.

lotar-mateus-velika5727020090824165312.jpg

Nemački trener tvrdnje srpskih i nemačkih medija da pregovara sa bivšim klubom o povratku odbacio kao špekulacije. On se drži gesla, "nikad ne reci nikad", ali i pored toga što mogućnost ostavlja otvorenom, ponavlja da nije pregovarao sa Partizanom.
Lotar Mateus demantuje da je razgovarao sa bilo kim iz Partizana na temu povratka u Humsku.

„Ja sam uvek zanteresovan da se vratim u Partizan, to je trenerski posao i uvek postoji mogućnost, ali u pitanju su špekulacije, ne mogu da se vratim ako me niko nije zvao“, kaže Lotar Mateus.

On je dodao da se redovno čuje sa kumom Vjetrovićem, ali da retko razgovaraju o fudbalu. Takođe je demantovao da će u narednih par dana stići u Beograd, jer nije planirao posetu Srbiji.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Krstajić: ''Partizan nije naviknut na poraze i remije''

Krstajić: ''Partizan nije naviknut na poraze i remije''
25. avgust 2009.

krstajic-velika5721020090824154819.jpg

Najiskusniji fudbaler Partizana putuje sa ekipom u Slovačku, ali nije izvesno da li će zbog povrede i nastupiti u meču istine za Partizan, protiv Žiline u borbi za plasman u Ligu Evrope.

Mladen Krstajić je zbog povrede zamenjen u Ivanjici u nedelju i kako sam ističe, da je odigrao svih 90 minuta, sigurno ne bi mogao da pomogne drugovima u Slovačkoj. Ovako, nada još uvek postoji.

Nekadašnji reprezentativac priznaje da nije ravnodušan na sve što se događa i piše ovih dana vezano za Partizan. Ipak, veruje da se ovi problemi mogu prevazići i na terenu i van njega, jer veruje u zrelost i sposobnost ljudi koji vode klub, kao i u svoje saigrače.

''Smatram i dalje da imamo kvalitet, ali to je samo pola uspeha. Mislim da je problem i u tome što se ekipa odvikla od poraza i remija, pa kad su oni došli, igrači se teško snalaze da ih prebrode. Ključna je psihološka priprema'', razmišlja Krstajić pred put u Slovačku.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Obradović: ''Hoću pobedu na rastanku''

Obradović: ''Hoću pobedu na rastanku''
25. avgust 2009.

obradovic5701020090823131044.bmp

Neuspeh Partizana protiv kiparskog Apoela izazvao je velike potrese u smiraj leta u Humskoj. Definitivno presudni meč u novoj sezoni, protiv Žiline mogao bi da najavi lepšu i prijatniju jesen. Bar se tome nada Ivan Obradović, iako će utakmicom u četvrtak završiti obaveze u crno-belom dresu.

Odlazeći reprezentativni levi bek Partizana Ivan Obradović odigraće oproštajnu utakmicu za Partizan u četvrtak protiv Žiline.

Da li će ovaj meč biti oproštajni za još nekoga u Humskoj zavisiće od konačnog ishoda. Pobedom u Slovačkoj smirile bi se uzburkane strasti u Humskoj, ali i izvan nje. U suprotnom, tek bi mogli da uslede veliki potresi.

Ipak, definitivno je jasno da će revanš utakmica protiv Žiline pokazati da li se sa pravom verovalo u velike mogućnosti novog tima crno-belih. Liga šampiona je ostala neostvareni san, ali bi u Ligi Evrope, ako do nje uopšte dođu, crno-beli mogli da pokažu da li je ovo bila samo prolazna kriza u najnezgodnijem trenutku. Dva dana pred meč odluke, sve ovo izgleda prilično optimistički...

''Navijači su sa pravom ljuti na nas. Znamo da mnogo toga nije valjalo u prethodnom periodu, ali želimo da konačno dokažemo da možemo da igramo dobar fudbal. Što se mene tiče, želim da se na rastanku odužim klubu pobedom u veoma važnom meču'', izjavio je Ivan Obradović.

Revanš utakmica između Žiline i Partizana igra se u četvrtak, sa početkom od 19:30 časova, uz direktan prenos na RTS-u.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Tomaž Ujfaluši: "Žilina je slaba, Partizan prolazi"

26. avgust 2009.

ujfalusi-velika5777020090826032739.jpg

Poznati češki reprezentativac, navija da Slavija prođe Zvezdu, a tvrdi da su Slovaci slabi i da će se Partizan plasirati u Ligu Evrope.
Dugogodišnji češki reprezentativac Tomaš Ujfaluši je sa svojim Atletikom sinoć izborio plasman u Ligu Šampiona. Nekadašnji fudbaler Fiorentine i Hamburga, kao i Slavije i Sparte je dobar sagovornik na temu okršaja Zvezde i Partizana, sa Slavijom odnosno Žilinom.

„Mislim da će Slavija proći, imaju veliku prednost. U poslednje vreme slabo se priča o Zvezdi u Evropi, nemaju uspehe. Znam kakva je atmosfera na Marakani i kakav je klub Zvezda, ali tradicija nema veze sa sadašnjošću“, kaže „Ufi“.

On ima bolje mišljenje o Partizanu.

„Od srpskih klubova Partizan je poslednjih godina najbolji, vidim da su često u Evropi, igrali su Ligu Šampiona. Iskreno, iznenađen sam da nisu dobili Žilinu, ali pobediće u Slovačkoj. Tamošnja liga i klubovi su slabi“, ne miriše baš nekadašnju „braću“ Ulfaluši.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Jokanović: "Ne dotiču me priče o smeni"

Jokanović: "Ne dotiču me priče o smeni"
26. avgust 2009.

6025462020090814112437.jpg

Trener Partizana pred presudan meč za klub koji želi nastavak igranja na evro-sceni, ali i za njega samog, ne osvrće se na priče o eventualnoj smeni. Skoncentrisan sam samo na revanš utakmicu protiv Žiline. Ja sam još uvek trener i radiću svoj posao dok mi čelnici kluba ne kažu drugačije, poručuje Slaviša Jokanović.
Fudbaleri Partizana u četvtrak u Slovačkoj biju presudnu bitku za ulazak u Ligu Evrope. Posle mnogo potresa koji su uzdrmali klub, trener crno-belih, Slaviša Jokanović, potpuno trezveno razmišlja i ne želi da priče o njegovoj smeni poremete igrače pred odlučujući duel sa Žilinom.

"Skoncentrisan sam samo na pripremu meča protiv Žiline i vrlo dobro znam šta se od nas očekuje. Ukoliko neko u klubu misli da nisam potreban, onda bi trebalo da nađe bolje rešenje. Znam da nismo zadovoljili ni navijače ni sebe, ali ja neću da odustanem. Niti sam osnivač Partizana, niti neki funkcioner u klubu, ja sam trener i radiću svoj posao dok mi ne kažu drugačije", kaže Slaviša Jokanović.

Koliko će rezultat iz revanš meča protiv slovačke Žiline ubrzati proces smene Slaviše Jokanovića znaće se veoma brzo, ali, šta će sa njim biti ako se iz Slovačke vrati kao učesnik Lige Evrope?

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Partizan kompletan kreće u Slovačku

Partizan kompletan kreće u Slovačku
26. avgust 2009. 01:59

3340132114a93a2200d620650200245_big.jpg

Fudbaleri Partizana putuju u najjačem sastavu u sredu u 9 časova u Slovačku gde ih u četvrtak očekuje meč sezone.

Posle svih trzavica u klubu koje su privlačile pažnju javnosti prethodnih dana, crno-beli se potpuno okreću meču koji može da odredi celu fudbalsku godinu.

Ono što svakako može da ohrabri trenera Slavišu Jokanovića i brojne navijače crno-belih pred revanš, je činjenica da na put odlazi najjači sastav, uključujući i Gorana Gavrančića, koji je prethodnih dana imao problema sa povredom prepona. Ključni igrač tima Almami Moreira se oporavio, a posle odradjene suspenzije pravo igranja stiču i Diara i Petrović. U timu će biti i iskusni Mladen Krstajić koji je takodje zalečio povredu primicača koja ga muči već nekoliko nedelja.

Crno-beli će dakle, u najjačem sastavu istrčati na meč sa Žilinom...

Izvor: B92

-----------------------------------------------------------------------------------

Otkud on zna :blum3:

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Đorđević: "Možemo da izbacimo Žilinu"

Đorđević: "Možemo da izbacimo Žilinu"
26. avgust 2009.

djordjevic-veca5779020090826040206.jpg

Uprkos seriji slabih partija i potresa u klubu, kapiten Partizana uveren u prolaz svog tima. Nismo zaboravili da igramo fudbal, dokazaćemo to u Slovačkoj, poručuje Nenad Đorđević.
Potresi u klubu i loše igre nisu više tema među igračima u Humskoj.

Kapiten Partizana, Nenad Đorđević, kao jedan od najiskusnijih u prvom timu kaže da su igrači svesni težine sutrašnjeg meča i da bi pozitivan rezultat iz Slovačke zalečio sve rane.

"Dosta nam je teško, ali se ne obaziremo na dešavanja u vrhu kluba. Naš posao je da igramo i koncentrisani smo samo na teren. Neće nam biti lako, ali šansa postoji i dok postoji mi se nećemo predati. Idemo u Slovačku da pobedimo", kaže Nenad Đorđević.

Kapiten Partizana je uveren da će igrači u revanš meč sa Žilinom ući maksimalno motivisani, ali bistrih glava. Đorđević poručuje da ova generacija crno-belih nije zaboravila da igra fudbal i da će se sutra uveče radovati zajedno sa svojim navijačima.

Natrag