FK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Božović opet u igri za trenera Zvezde

| 06. decembar 2010. 20:49 |

U utorak razgovori stratega Dinama o statusu u klubu iz Moskve. Aljoša Asanović poručuje Prosinečkom „da odmah ode u Zvezdu, jer u Hrvatskoj nema koga da vodi“


sp-bozovic.jpg



TRENER Dinama iz Moskve Miodrag Grof Božović možda će i biti dostupan za Crvenu zvezdu ove zime, jer je njegov ostanak na klupi od ponedeljka, bar na papiru, postao neizvestan posle promene sportskog direktora kluba. Konstantina Sarsanija na mestu prvog sportskog administrativca zamenio je Viktor Pančenko.
On je najavio za utorak razgovor i sa trenerom Miodragom Božovićem, pišu ruski mediji, a ima i odrešene ruke u odlučivanju što znači da može i da promeni šefa struke. Kad se zna da je Božović u Zvezdi daleko na prvom mestu želja za novog trenera, onda se može očekivati da se crveno-beli pritaje i sačekaju rasplet u Moskvi. S obzirom na to da Grof ima zaista ”jak” ugovor u Rusiji, sve opcije su u igri, ako se, naravno, on sam odluči za ”Marakanu”.

Crvena zvezda je raspustila igrački kadar, proglasila zimski raspust do 10. januara, a rukave je zasukao sportski direktor Ivan Adžić. Prvo će obaviti razgovor sa šefom struke Aleksandrom Kristićem, kome je istekao ugovor. Čuda se ne događaju svaki dan, pa posle ovakve jeseni i vidnog nezadovoljstva većeg dela uprave, teško da će Kristić dobiti drugu šansu. Robert Prosinečki se samo izrodio kao ideja, ali kvalitetna. To je potvrdio i Aljoša Asanović u hrvatskim medijima:
- Za Robija je bolje da odmah ode u Zvezdu, jer ovde nema koga da vodi.
Prosinečki je i sam rekao da mu je ”Zvezda u srcu” i da bi posao trenera za njega bila sjajna stvar, ali da kao kulturan čovek zna i red. Prvo bi morao da razgovara sa selektorom Bilićem, pa familijom, a tek onda, kako reče, sa sobom. Uz to problem je i PRO licenca. Ipak, Zvezda je gigant, velika čak i za njega, osvedočenu svetsku zvezdu.

KRČKA SE TRANSFER LISTA

UPOREDO sportski direktor Adžić pravi transfer listu koja će biti poduža i spisak pojačanja.
Ove zime desetak fudbalera mogli bi da napuste klub. Neki će biti prodati, neki dobiti odrešene ruke, a jedan broj će na pozajmicu. Naredne nedelje trebalo bi da stigne napadač Flamenga Kristijan Borha i krene stopama u nedelju predstavljenog Evandra.
 
Član
Učlanjen(a)
08.07.2009
Poruka
1.146
Kristić nije više trener Zvezde

12658903494cfe37071103e235110614_extreme.jpg


Aleksandar Kristić od utorka nije više trener FK Crvena zvezda.Nakon sastanka u utorak postignut dogovor da se saradnja ne nastavi.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu kluba, u utorak je održan sastanak između menadžmenta i sada već bivšeg trenera.


Crvena zvezda i Aleksandar Kristić su zajednički konstatovali da dalja saradnja ipak nije moguća i da je najbolje za obe strane da bude prekinuta. Ovaj predlog biće upućen Upravnom odboru Kluba koji će o njemu respravljati na prvoj narednoj sednici.

Kako se navodi na sajtu kluba, obostrani dogovor prilikom početka saradnje bio je da se po završetku jesenjeg dela sezone razgovara o daljoj saradnji. Posle analize prvog dela sezone koja je urađena, Crvena zvezda i Kristić su postigli dogovor da se saradnja ne nastavi.

“Crvena zvezda se zahvaljuje Aleksandru Kristiću na svemu što je postigao tokom jesenjeg dela sezone kao trener prvog tima. Ekipu je preuzeo u veoma teškom trenutku posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Ova jesen bila veoma teška za klub kako zbog pritiska javnosti, tako i zbog pritisaka druge vrste kojima je Zvezda bila izložena. U takvoj situaciji, Kristić je radio najbolje što je mogao i postigao je dobre rezultate” navodi se između ostalog.

Aleksandar Kristić kao igrač koji je ponikao u klubu, ostaje da radi u FK Crvena zvezda.


Izvor: B92
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Robert Prosinečki novi trener Zvezde!

Robert Prosinečki je rekao – DA! Član najbolje generacije u istoriji kluba sa Marakane novi je šef stručnog štaba Crvene zvezde. Dogovor je postignut u utorak, posao će biti završen u petak potpisivanjem ugovora u Beogradu.

Robi-Prosinecki-i-Zurnal6.jpg


Ljubav zaborava nema. Oseća to Robert Prosinečki, nekad zvezda Crvene zvezde i hrvatske reprezentacije u ne baš tako dalekom Zagrebu.

Od ponedeljka zvoni telefon, mira nemam ni tren – kaže u telefonskom razgovoru Prosinečki. – Zovu bivši saigrači, prijatelji, neprijatelji…
Nije Prosinečki bilo ko.

Izgleda. Svestan sam toga.

Bura se digla. Poseta utakmici, pa razgovor sa nekadašnjim saigračima Vladanom Lukićem i Ivanom Adžićem, ne prolazi bez odjeka.

S kim bi trebalo da se vidim u Beogradu!? S ljudima sa kojima sam igrao u Crvenoj zvezdi. E sad, oni su na vodećim mestima u klubu. Ma pričali smo o utakmici sa Vojvodinom, kako se od 2:0 stiglo do 2:2, kako Partizan ima plus pet… Nismo o poslu trenera – pokušao je da napravi „dribling“ Prosinečki.
A, da jeste, zar baš te stvari ne bi bile prepreka „ozbiljnom” treneru da preuzme ekipu koju niti je selektirao, niti pripremao, a startovaće sa minus pet. Uz to kao što je poznato u takvom klubu traže se samo uspesi i trofeji.

Što da se lažemo? Da je sve dobro u Zvezdi ne bismo ni pričali, a oni tražili rešenje da se nešto promeni. Da crveno-beli imaju plus pet, poseta Roberta Prosinečkog bi ostala zapisana kao uobičajena prijateljska. Uz to ne verujem da će klub imati problem da nađe novog stručnjaka, ako to i namerava. Zvezda je ime, klub sa ogromnom reputacijom i u svetu. Sad je uspavani džin, koji mora da se probudi i hoće. Mislim brzo.

Robert, koji do sada nije radio samostalno kao trener, dobija ulogu da bude zaslužan za „buđenje”?

Imam ugovor sa HNS, imam posao. Sve je ovo nešto novo i izazovno, ne samo za mene… Crvena zvezda je izazov i verujem da je mnogima san da budu treneri u tom klubu – poručio je na kraju razgovora Robert Prosinečki iz Zagreba.


Hrvatski mediji: Robija će mnogi osuditi

Dolazak Roberta Prosinečkog na klupu Crvene zvezde odjeknuo je kao „bomba” u hrvatskim medijima. Oni su se oko ove vesti pretežno oslanjali na srpsku štampu. Međutim, sad kad je njegov trenerski transfer postao izvestan, hrvatska, i pisana i elektronska štampa, je ipak počela time da se bavi.

prosinecki-24sata.jpg


Uglavnom se analiziraju stavovi za i protiv vraćanja ovog bivšeg igrača crveno–belih na mesto uspeha i provejava pitanje da li je ovo, ipak pametan potez Prosinečkog.

prosinecki-sportal.jpg


Smatra se da će u svakom slučaju deo javnosti u domovini da ga osudi zbog ovog poteza, a da će ga samo rezultat održati u Beogradu. Hrvatski mediji napominju da je ovo popriličan hazarderski potez bivšeg reprezentativca njihove zemlje, ali takođe naglašavaju da su Robija uvek voleli u srpskoj prestonici.

prosinecki-index.jpg


Prema njihovim informacijama, plata Roberta Prosinečkog u Crvenoj zvezdi iznosiće 100.000 evra godišnje, plus bogate premije ukoliko osvoji titulu šampiona Srbije, uz konstataciju da će imati veoma težak zadatak da to i ostvari, zbog prednosti koju trenutno na tabeli ima Partizan.

Sportski zurnal
 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2010
Poruka
5
Drago mi bi bilo da prosinečki postane trener Crvene zvezde!!!! Bio je veliki igrač i ja muželim sreću da bude VELIKI TRENER!!!!
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ocekivao sam da ce da smene Kristica. Nije trener za Zvezdu, bio je prethodnih godina pomocnik trenerima od kojih nije mogao mnogo da nauci. Naravno da za lose rezlutate nije samo on kriv, pre njega je mozda i sportski direktor Adzic trebao da podnese ostavku. Drago mi je sto se legenda kluba Robert Prosinecki ponovo vraca na Marakanu.

Da se podsetimo malo ovog majstora



Dan kad je Zvezda pokorila svet

7.jpg


Tačno pre 19 godina svet se poklonio pred Crvenom zvezdom, trijumfom nad prvakom Južne Amerike Kolo Kolom (3:0) osvojen je Interkontinentalni kup i potvrđena fudbalska dominacija sjajnog tima na planeti.

Evropski prvak postao je svetski šampion veličanstvenom igrom u Tokiju. Čileanci su počišćeni sa terena, iako su celo drugo poluvreme imali igrača više zbog isključenja Dejana Savićevića.
Genije je prethodno asistirao Vladimiru Jugoviću za vodeći gol. Tihi momak iz Milutovca pogodio je i za 2:0 i postao junak trijumfa, kao nagradu za blistavu partiju od organizatora je dobio automobil marke „Tojota“. Tačku je stavio Darko Pančev.

Zvezdu nije poremetilo da slavi u važnom meču i što je od maja i osvajanja pehara u Bariju do decembra ostala bez nekoliko važnih igrača, a evropske utakmice morala da igra van Beograda zbog sankcija. Ekipu je napustio i trener Ljupko Petrović, tim u Tokiju vodio je Vladica Popović.
U inostranstvo su otišli Prosinečki, Binić, Marović, Šabanadžović i golman Stojanović, pojačanja su bili: Ivić, Tanjga, Ratković, Leković, Nedeljković, Jovanović i Bolić.

I posle promena Crvena zvezda je imala tim za visoke domete, što je i potvrđeno na travi tokijskog parka. Tvorci šampionske priče Dragan Džajić i Vladimir Cvetković ponovo su zapevali sa igračima, Zvezda je pre skoro dve decenije ostvarila uspeh koji će u bliskoj prošlosti teško da ponovi bilo koji klub iz istočne Evrope.

Crvena zvezda – Kolo Kolo 3:0 (1:0)

Tokio – 8. decembar 1991. Gledalaca: 60.000. Sudija: Kurt Retlisberg (Švajcarska). Strelci: 1:0 Jugović u 19, 2:0 Jugović u 58, 3:0 Pančev u 72. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Milojević, Belodedić, Radinović, Najdoski, Vasilijević, Mihajlović, Stošić, Jugović, Ratković, Savićević, Pančev.

KOLO KOLO: Moron, Garido, Margas, Migel Ramirez (Rubio), Salvatijera (Dabrovski), Mendoza, Vilčez, Bartićioto, Pizaro, Janez, Martinez.


Sportski zurnal
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Mi zvezdasi odusevljeni,iako ovi iz Zvezde jos nisu zvanicno potvrdili,to je to,e samo ne znam da li je titula dostizna sa -5,ma ko bio trener,mnogo je,s obzirom na ovu nasu ligu,gde niko velikane ne moze da pobedi...
 
Član
Učlanjen(a)
08.12.2010
Poruka
1
evo vam stize i žuti da nastavi tamo gdje je i stao...nadam se da ce zvezda sa njim biti onakva kakva i treba biti
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Kristić: Prosinečkom će biti lakše nego meni

Dosdašnji trener Crvene zvezde Aleksandar izjavio je da bi rado još jednom bio šef stručnog štaba crveno-belih, a da će njegov naslednik Robert Prosinečki imati lakši posao nego što je njega zadesio odlaskom Ratka Dostanića.

63993_kristic201-alo-marko-metlas_f.jpg


Kristić je istakao da je sa te funkcije otišao “uzdignuta čela”, priznajući da je u nekim trenucima moglo da bude i bolje, ali da su greške sastavni deo posla.
“Hvаlа nаvijаčimа nа bezrezervnoj podršci. Voleo bih dа dobijem šаnsu jednog dаnа dа ponovo budem trener Zvezde i donesem im rаdost”, rekao je Kristić za “Sportski žurnal”.
Kristić i Zvezda su se rastali na kraju prve faze prvenstva, a u prolećni deo šampionata crveno-beli će ući sa pet bodova zaostatka za vodećim Partizanom, ali i sa novim trenerom, Robertom Prosinečkim.

“Prosinečki je legendа Zvezde. Biće u nešto lаkšoj situаciji nego jа letos, jer nije bilo kontinuitetа. Pojedini fudbаleri su stigli kаsno. Sigurаn sаm dа će igrаči pružiti više nа proleće, dizаli su formu kаko se prvenstvo bliži krаju”, uverava Kristić, koji je dodao da je jesenji deo sezone odlučen porazom Zvezde u “večitom derbiju”, a onda sedam dana kasnije i u Kuli.

Bilić: Imaće Robi i moju, i podršku stručnog štaba reprezentacije

Dolazak Roberta Prosinečkog u Beograd kako bi ozvaničio preuzimanje trenerske funkcije u Crvenoj zvezdi naišao je na odobravanje hrvatskog selektora Slavena Bilića čiji je pomoćnik tokom prethodne četiri godine upravo bio član najslavnije generacije crveno-belih.

11288_bilic201-ap-darko-bandic_f.jpg


Bilić je rekao kako “Prosinečki još uvek nije doneo konačnu odluku” o poslu na Marakani, ali da mu podrška neće izostati.

“Sa Robijem sam stalno u kontaktu, on još nije ‘prelomio’ svoju odluku i odlučiće u sledećih nekoliko dana. Šta god odabrao, ima i imaće apsolutnu podršku ne samo mene nego svih nas iz stručnog štaba reprezentacije. Detaljnije ću o svemu moći da kažem tek kad on konačno odluči”, poručio je Slaven Bilić preko portparola hrvatske kuće fudbala Davora Gavrana.

Blicsport.rs
 
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
I zvanično: Robert Prosinečki je novi trener Crvene Zvezde




prosinecki_zvezda_predstavljanje_SimeSokotaCropix.jpg




UPRAVNI odbor Crvene Zvezde jednoglasno je izabrao Roberta Prosinečkog za novog trenera prve momčadi. Prosinečki je u 10 sati ujutro krenuo za Beograd i odmah se po dolasku sastao sa čelnicima Zvezde. Upravni odbor tijekom dana je donio odluku o angažmanu bivšeg hrvatskog i jugoslavenskog reprezentativca na mjesto trenera beogradskog kluba. Šesnaest članova odluku je donijelo jednoglasno.
Dogovor je postignut, a Robi je, prema nekim izvorima, potpisao na 2,5 godine za godišnju plaću od 230 000 eura. Prema pisanju srpskog lista Alo!, šesta Zvezdina "zvezda" trebala bi uz trenersku plaću dobiti i stan u Beogradu te automobil marke Hyundai koji je službeni sponzor kluba.
U svom prvom intervjuu kao trener Zvezde Prosinečki je za B92 rekao kako je odluku o preuzimanju bivšeg kluba donio nakon četverodnevnog razmišljanja: "Ova ponuda je bila vrlo emotivna i za mene i za klub. Jedino što me zadržavalo je bio razgovor s obitelji i HNS-om, ali nakon toga je odluka bila laka. Ovo je za mene velika prilika i radit ću taj posao najbolje što mogu".​


Izvor: Index.hr
 
Član
Učlanjen(a)
08.07.2009
Poruka
1.146
Toro, “Kradljivac lopti”, novo pojačanje Zvezde

Rafael Fereira Fransisko, u Brazilu poznatiji pod nadimkom “Toro” koji je zaslužio odličnim partijama na poziciji zadnjeg veznog igrača, postaće novi fudbaler Crvene zvezde.
98744_toroflamengoap_f.jpg

Doskorašnji fudbaler Flamenga je pristao da potpiše za beogradske crveno-bele, javlja “Sportski žurnal”, a za pristanak je bila zaslužna poseta Brazilu sportskog direktora kluba sa Marakane Ivana Adžića.


Toro bi, posle preporuke Dejana “Ramba” Petkovića sa kojim je igrao u Flamengu dok nije odlučio da napusti klub i pored velikih simpatija koje je imao kod navijača, trebalo da ove zime postane novi član Zvezdine startne postave. Kako na toj poziciji već igraju Savio i Isah, a u Zvezdi je već prisutno pet stranaca što je i maksimalan broj u domaćim takmičenjima, izgleda da će neko od starosedelaca morati da potraži novu sredinu.

Rafael Fereira Fransisko, tamnoputi 24-godišnjak koji je zaigrao i za nacionalnu selekciju 2008, doduše u kontrolnom meču protiv idealnog tima brazilskog šampionata, važio je za jednog od najboljih kradljivaca lopti na sredini terena. Crvena zvezda neće morati da plati obeštećenje za njega, s obzirom na to da je trenutno slobodan igrač.

Izvor:Blic
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top