FK Crvena Zvezda

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Gledam utakmicu na Prvoj, mada više ne gledam no što gledam,...utakmica nije zanimljiva :p

Btw,...izmenjen je prvi post teme, nadam se da će se dopasti svim Zvezdašima ;)
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Gledam utakmicu na Prvoj, mada više ne gledam no što gledam,...utakmica nije zanimljiva :p

Opet razocaravajuca igra,nista nisu popravili,bez obzira na pobedu,vrlo bleda igra,sto zabrinjava,a utakmica vrlo nezanimljiva...

Btw,...izmenjen je prvi post teme, nadam se da će se dopasti svim Zvezdašima ;)

Samo mala ispravka,broj kupova je 23,a ne 22,dobar post...
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Kaluđerović bez emocija protiv Rada

Kaluđerović bez emocija protiv Rada
11. novembar 2010. | 18:32 |

10623676484cdc28b7acb93071505651_extreme.jpg


Posle teške pobede nad Teleoptikom i plasmana u polufinale Kupa, Crvenu zvezdu predstoječeg vikenda očekuje teško gostovanje Radu u 12. kolu Jelen Superlige.

Derbi meč igra se na "Banjici“ i direktan je duel za drugo mesto. Zvezda ima samo bod više od "građevinara“ koji su poraženi samo jednom u prvih 11 mečeva.

U centru pažnje na terenu svakako će biti bivši golgeter Rada, a sada prvi strelac „crveno-belih“ Andrija Kaluđerović koji je svojim golovima smrečio bruku Zvezde u poslednjih nekoliko mečeva.


Kaluđerović uverava navijače svog kluba da ne strepe jer će ostaviti emocije po strani i dati sve od sebe kako bi on i njegovi saigrči savladali Rad i nastavili prvenstvenu trku sa Partizanom.

“Nismo se nadali tako teškoj utakmici protiv Teleoptika. Loše smo počeli, ali su posle kritika od trenera i od navijača u nastavku zaigrali sasvim dobro i zasluženo pobedili. Pobeda je došla kasno, ali bolje ikad nego nikad", rekao je Kaluđerović.

Zvezda je Kaluđerovića dovela iz jednog razloga, da postiže golove, a upravo su njegovi pogotci održali Zvezdu na drugom mestu u JSL i nastavak takmičenja u Kupu. Sada se očekuje da seriju nastavi i provit bivšeg kluba.

“Napadač sam, živim od golova i volim da ih postižem. Srećan sam što moji pogoci rešili utakmicu. Na Banjici sam proveo lepih godinu i po. Rad me je vratio u život. Sa svima sam ostao u odličnim odnosima, i sada se družim sa igračima. Emocije ću ostaviti po strani, jer je sada Zvezda moj klub. Ne smemo da gubimo bodove, jer smo već dva puta kiksnuli”, istakao je Kaluđerović.

Jedan od glavnih aduta Aleksandra Kristića na “Banjici” biće i mladi Crnogorac Marko Vešović koji je istakao da dobro poznaje "građevinare", kao i da su sa razlogom trećeplasirana ekipa na tabeli Jelen Superlige.

“Teleoptik nas je iznenadio i iskoristi priliku. Osećala se velika tenzija. Protivnik je u drugom poluvremenu pao na fizičkom planu, mi smo dominirali i uz karakter i upornost uspeli da pobedimo. Imamo priliku da se odvojimo od Rada i uđemo u mirnu završnicu polusezone kada ćemo pokušati da stignemo Partizan. Iz utakmice u utamicu osećamo veliki pritisak, ali tako je u Zvezdi”, rekao je Vešović.

Utakmica 12. kola Jelen Super lige između Rada i Crvene zvezde igra se u nedelju, 14. novembra od 13.00 časova.

Izvor: B92
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Otpisani sad spasilac?

Veseljko Trivunović jedan od najboljih veznih igrača u ligi na meti Crvene Zvezde. Klubu sa "Marakane" očajnički je potreban kreativan fudbaler, a rešenje izgleda stiže u novom reprezentativcu koji za četiri godine u crveno - belom nije odigrao nijedan zvanični meč za ovaj klub. Nikada nije kasno...

trivunovic_veseljko12692020100403042809.jpg


Trivunović je verovatno najbolji izvođač prekida u ligi, ima sjajnu pas igru što ga izdvaja u siromašnoj domaćoj ligi. Organizator igre je boljka koju Zvezda bezuspešno pokušava da reši već par sezone.


Probali su sa dovođenjem Mugoše, koji je već zaboravljen, Dejan Milovanović to nije, ma kako tvrdili pred početak sezone drugačije, pa se sada Adžić okreće dovođenju pravog kreativca.

Pominjan je Brazilac Toro, ali to je na dugom štapu, njemu je prioritet dogovor sa nekim od brazilskih klubova, a i ovaj igrač u poslednjih par sezona igra mnogo defanzivnije.

Trivunović bi unapredio pas igru, učinio kornere i slobodne udarce mnogo opasnijim delom ofanzive, a njegova mirnoća na lopti bi svakako rešila problem sa kojim se Zvezda suočava kada rival igra presing.

trivunovic-velika24985020101112031710.gif


Trivunović na početku veka nije valjao Zvezdi. Za četiri godine seljakao se po pozajmicama, kako piše "Sport" nijednom nije dobio priliku da odigra zvanični meč. Kasnije se dokazivao u ČSK, bio u Vojvodini, eksplodirao u OFK Beogradu.

Novac nije problem, ima još šest meseci ugovora sa "romantičarima". Zvezdi je potreban odmah, tačnije u januaru.

Trivunović je u Sofiji sa reprezentacijom, očekuje debi protiv Bugara.

"Nisam očekivao poziv, ali sam veoma srećan. Daću sve od sebe da opravdam poverenje. Znam dosta igrača iz Superlige, sa nekima sam igrao u mlađim kategorijama Zvezde", napomenuo je za "Sportski Žurnal" vezista OFK Beograda.




sportske.net
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Звезда хоће Ђукића


Иако су и даље у трци за титулу, у Звезди се спремају за велике промене у полусезони. Како пише Политика, управа црвено-белих на клупу екипе поставиће Мирослава Ђукића. Клуб са Маракане заинтересован и за фудбалера ОФК Београда, Весељка Тривуновића, који ће у среду у Софији дебитовати за Србију.
Црвена звезда се мучи ове сезоне, али некако успева да држи корак са водећим Партизаном у првенству. За црвено-беле свака утакмица је тешка као дерби, а игра целог тима је далеко испод реномеа клуба.



djukic.jpg


После "провлачења" против Телеоптика у купу, и Рада у првенству, поново се прича о евентуалној смени на клупи нашег најтрофејнијег клуба, до које би могло да дође на крају јесењег дела сезоне.
Како пише Политика, опет се као најозбиљнији каднидат помиње бивши тренер Партизана и репрезентације, Мирослав Ђукић.
Овај тренер већ је довођен у везу са црвено-белима, када се на премијерном мечу сезоне против Смедерева појавио у друштву људи из Звездине управе. Ипак, по отпуштању Достанића, предност је тада дата Кристићу.
Осим великог трнерског талента, још се памти изјава Ђукића да му је једино жао што као играч никада није играо за Звезду. Због тога се мисли да би навијачи црвено-белих без проблема прихватили бившег играча и тренера Партизана на клупи екипе.
У случају да до ове промене дође, садашњи тренер Александар Кристић би остао у клубу, али би био распоређен на другу позицију.


RTS
 
Natrag
Top