FK Crvena Zvezda

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Kompilacija komentara sa b92 :)

2q36sjq.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Mora se nesto menjati,ovako vise ne moze,u ovakvoj situaciji,ko jos moze i da sanja titulu,ja ne verujem u bolje dane,bar ove sezone.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kristić ponudio ostavku, odluka uskoro

31. oktobar 2010. 22:22

"Ako nema rezultata, odgovornost je samo moja. Trener je uvek kriv i to se ne dovodi u pitanje", rekao je trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić posle drugog uzastopnog poraza u prvenstvu.




Posle poraza u Kuli, drugog uzastopnog u prvenstvu, trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić ponudio je ostavku predsedniku kluba Vladanu Lukiću, pišu "Večernje novosti".

Na tu temu, rukovodstvo crveno-belih raspravljaće verovatno već u ponedeljak, kada bi mogla da bude poznata sudbina mladog trenera, naslednika Ratka Dostanića na vrućoj klupi doskorašnjeg lidera Superlige, a sada već trećeplasiranog tima iza Partizana i Rada.

Kristić je posle mučenja u Kuli izjavio da je odgovornost isključivo njegova.

"U ovom trenutku ne mogu da ulazim u dublje analize svega što se dešavalo sa mojom ekipom. Ako nema rezultata, odgovornost je samo moja. Trener je uvek kriv i to se ne dovodi u pitanje", rekao je Kristić posle navršenih 180 minuta bez postignutog gola i osvojenog boda.

A, posle startnog remija u sezoni u Smederevu, Crvena zvezda i debitant u ulozi šefa stručnog štaba Kristić nanizali su sedam pobeda, do susreta sa "večitim rivalom". Desetak dana kasnije, raspravljaće se o tome da li će Kristić nastaviti da vodi ekipu u šampionskoj trci.

(MONDO)
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Barem je iskren i ako je to istina, možda se nešto i promeni...On definitivno nije trener dostojan Zvezde ;)
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Barem je iskren i ako je to istina, možda se nešto i promeni...On definitivno nije trener dostojan Zvezde ;)

E sad pitanje koga naci kao resenje,treba nam neka velicina trenerska,ako je to uopste realno...

Najveci pogodak zadnjih godina je bio sa Valterom Zengom,od tada malo srece sa trenerima smo imali...
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ovaj Kristić očigledno nije nikakav trener, derbi je to pokazao, ovo posle tek...ni kao igrač nije mnogo vredeo yes3
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Adžić: "Kristić ostaje"

Mosa! :)
Pa ja bi' i u menadžeru do sada dobio otkaz
--------------------------------------------------------

Adžić: "Kristić ostaje"

1. novembar 2010.

11236497204ccf2f999e2e3296415467_big.jpg


Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić rekao ej u intervjuu za ’Novosti’ da Aleksandar Krstić ostaje trener prvog tima.

Zvezda je u poslednja dva kola pretrpela dva poraza, a posebno loš utisak igrači su ostavili u duelu sa Hajdukom u Kuli.

„Kristić je naš trener i naš izbor. On meni nije nudio ostavku posle utakmice i ostaje da radi svoj posao i dalje. Do kada, videćemo. Odgovornost za igru jeste Acina, ali i moja, čitavog kluba“, rekao je Adžić za ’Novosti’.


„Stoji da smo igrali katastrofalno u derbiju i u Kuli, nedopustivo za Zvezdu, ali isto tako ne može Kristić pre 10 dana u medijima da bude velika budućnost trenerske struke, a danas da kažu da nije za taj posao. Stalno pričamo, moramo naći način da prevaziđemo trenutnu krizu i da u naredne tri utakmice, protiv OFK Beograda, Teleoptika u Kupu i Rada na Banjici zabeležimo pobede i jesen završimo kako najbolje možemo.“

Sportski direktor i dalje veruje da je ovaj tim respektabilan za srpske uslove, da su mu neophodna pojačanja za nešto više u Evropi i najavljuje da će igrači snositi konsekvence za dva vezana poraza.

„Najlakše je sve drakonski kazniti. Međutim, mi moramo da rešimo problem, da od igrača dobijemo pozitivnu reakciju, a ne da ih kaznimo pošto-poto i da ništa ne postignemo. Oni snose veliki deo krivice za slaba izdanja, manjak borbenosti i zalaganja i svakako da će snositi posledice. Kazne slede, videćete uskoro i kakve.“

19813759684ccf2f99adab6281428394_extreme.jpg


U Kuli se dešavalo baš svašta, Hajduk je u više navrata demonstrirao silu, često primitivizam, što opet nije opravdanje za nikakvu igru Zvezde i zasluženu pobedu pulena trenera Bekvalca. Taj nefudbalski deo inspirisao je Adžića da pokrene i drugu stranu medalje.

„Neću da ovo liči na alibi za ove poraze, ali jeste tema koja nas muči poslednjih godinu i po dana. Kad god je Zvezda bila na prvom mestu, “spoljne sile” na sve načine su se trudile da nas odvrate od fudbalskih misli i okrenu drugačijim pričama. Pred derbi je Zvezda bila kriva za gej paradu, za Đenovu, pred Kulu se pričalo o ulaznicama, prekidu utakmice, antidoping kontroli. A, u Kuli doživimo da sudija “ne zna” zašto poništava gol Milovanovića, da četvrti sudija isključuje Vasilijevića iako glavni kaže da ostane na pomoćnoj klupi, da se antidoping kontrola vrši u restoranu, da se generalni sekretar Zvezde vuče za rukav iako ima kartu u ruci.“

Svaki meč Zvezda igra na krv i nož, za razliku od komšija s druge strane Brda, nastavlja Adžić.

„Svi zatvaraju oči pred činjenicom da Partizanu protiv Jagodine sudija lagano previdi dva metra ofsajd Boje kod prvog gola. Kad imate vetar u leđa, a pritom i kvalitet, sve je lakše. S druge strane stalno slušamo priče kako Zvezdi sudije pomažu. Svi apeluju da se publika vrati na stadion, a nama u Kuli ostane 300 navijača ispred stadiona jer je Džomba odlučio da ulaznica košta 1.000 dinara. Kasnije isti čovek izmišlja da je hteo da ona bude 400 dinara samo da smo se mi s tim složili. To može samo kod nas.“

Izvor: B92
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
I ja mislim da bi Džomba definitivno bio odlično rešenje u ovom trenutku :)


Ma kakvi,taj jos 10 utakmica da vodi ekipu ne bi nikog pobedili,slucajka cista,Krisitic izgubio dve utakmice,odmah na njega svi,polako,doci ce sve na svoje mesto...nije jos vreme za kritike,da se sve ispraviti,osim ako jos ne potonemo,u tom slucaju,treba traziti krivca.
 
Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Rus na čelu Zvezde?

Trojica direktora iz “Gaspromnjefta” mogli bi da konkurišu za predsedničku funkciju

sp-zvezda-grb_310x186.jpg


PREDSEDNIKA FK Crvena zvezda, prema novom klupskom statutu koji je izglasan 22. oktobra 2010, ubuduće neće birati stotinak članova Skupštine kao što je bila praksa do sada, nego svi registrovani članovi sa plaćenom godišnjom članarinom, kojih je u ovom trenutku više od 13.000.
Crvena zvezda se tako odlučila za “španski model” koji je zastupljen u četiri kluba koja nisu privatizovana i koja funkcionišu kao sportske organizacije: Real Madrid, Barselona, Atletik Bilbao i Osasuna.
- Pre smo imali Sabor koji je birao Skupštinu, danas imamo više od 13.000 članova koje će birati rukovodeće telo, a zatim i glasati za predsednika. Ovaj statut je rađen po uzoru na strane, ali u okviru postojećeg zakona Republike Srbije o društvenim organizacijama i udruženju građana. Prekjuče smo ga poslali u Ministarstvo omladine i sporta na čitanje i overu - objasnio je generalni sekretar Crvene zvezde Andrija Kleut.
U ovom momentu registrovano je više od 13.000 članova, a Skupšina broji 150 ljudi. Na svakih novih 10.000, najviše telo će se uvećavati za 50 novih članova. Po Statutu, ubuduće će se izbori odvijati bukvalno kao predsedničke kampanje: trajaće 90 dana, postojaće birački odbori i spiskovi, biračka mesta biće raspoređena po regionima u Srbiji, dok će se članovi Skupštine birati po regionima proporcionalno broju članova iz tog područja (Beograd, Vojvodina, istočna Srbija, zapadna Srbija, južna Srbija, Kosovo i Metohija i dijaspora).
Realov i Barselonin princip primenili su i Argentinci u svoja dva najveća kluba, River Plejtu i Boki juniors, u Engleskoj su svi premijerligaši strogo privatizovani sa velikim uplivom inostranog kapitala (Rusi, Amerikanci, Egipćani, bogati šeici...), baš kao i u Italiji gde su na sceni domaći magnati, poput Masima Moratija, Silvija Berluskonija, familija Anjeli i Sensi, dok je u Nemačkoj zakonom onemogućeno jednom pojedincu ili firmi da poseduje više od 49 akcija nekog kluba.
- Crvena zvezda je vlasništvo srpskog društva i njome će upravljati njeni članovi. Predsednik može da bude bogat ili siromašan, svejedno, ali više niko ne može da kupi Zvezdu - kategoričan je predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.
Pošto svaki član FK Crvena zvezda ima pravo da bira i da bude biran, znači da i stranci mogu da sednu na čelo kluba. Trenutno su članovi Veća klupskog saveta i trojica Rusa: Kiril Kravčenko, Aleksandar Dibalj i Juri Masijenski, zamenici generalnog direktora “Gaspromnjefta”, pa će možda i neko od njih konkurisati za mesto prvog čoveka Zvezde.
BARSELONA: PRVI IZBORI 1952. GODINE
PRVI demokratski izbori u Barseloni održani su 1952. godine (pravo glasa imali samo muškarci). Katalonski gigant danas ima 173.187 “sosiosa” (članova kluba), a na ovogodišnjim izborima na kojima je pobedio Sandro Rosel pravo glasa imalo je nešto više od 118.000 ljudi (punoletni sa barem godinu dana staža, oni iz inostranstva mogli su da glasaju samo na “Nou kampu”), ali je na birališta izašlo nešto više od 57.000 glasača (48,11 odsto).
REAL: KANDIDATURA 58 MILIONA EVRA!?
ZA razliku od Barselone, u Real Madridu je dozvoljeno glasanje poštom koje je u nekoliko navrata čak i odlučilo pobednika. Da biste bili kandidat na “Santjago Bernabeu”, morate da ispunjavate nekoliko uslova: da ste Španac, da ste punoletni, da ste član kluba najmanje 10 godina, da niste pod suspenzijom vršenja sportskih dužnosti, da niste funkcioner drugog kluba, aktivan igrač, sudija ili trener, da dostavite bankarske garancije u visini 15 odsto godišnjeg budžeta (oko 58 miliona evra)...


Izvor:Novosti
 
Natrag
Top