FK Crvena Zvezda

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezdina eksplozija na Banovom brdu: Čuka demolirana sa 7:2 - novi rekord i overa blistave jeseni!



Odlična partija lidera Superlige u derbiju 20. kola


14494218331450.jpg





Zvezdina eksplozija na Banovom brdu, pad rekorda Slavoljuba Muslina od 17 prvenstvenih pobeda i fenomenalna overa blistve jeseni crveno-belih, koja je krunisana više nego ubedljivim trijumfom protiv Čukaričkog - 2:7 (2:3).

Prvo poluvreme na Banovm brdu može se smatrati jednim od najboljih u dosadašnjem toku sezone. Brđani su otovreno i sa spuštenim gardom krenuli na lidera Superlige, što im se isplatilo već u trećem minutu. Pavlović je nebeskim skokom nadvisio ukopanog Petkovića i perfektan centaršut kapitena Matića iz korenera glavom poslao u mrežu nemoćnog Damira Kahrimana.

Rani pogodak domaćina, dodatno je motivisao goste da ekspresno upale motore. Marko Grujić je u 14. minutu još jednom pokazao kakvim adutima raspolaže, bez većih problema se otarasio svojih pratilaca, a odna besprekorno tačnim udarcem pogodio mrežu domaćina. Skauti Liverpula i ostalih evropskih klubova ponovo su mogli zadovoljno da trljaju ruke.

Pet minuta kasnije na scenu je došla lukavost izuzetno raspoloženog Uga Vijeire. Portugalac je odlično ispratio odličan prodor i centaršut neuhvatljivog Plavšića, koji je dobro centrirao, a ovaj sačekao najmanji kontakt sa Ostojićem i pao, a Aleksandar Vasić bez oklevanja pokazao na belu tačku.

Luis Ibanjez je bio hlandonkrvan sa bele tačke, baš kao i u 61. minutu kada je sa 30 metara projektilom matirao Stevanovića.

Ipak, Čukarički se do samog kraja prvog puluvremena još uvek dobro držao. Pavlović je na isteku pola časa igre izdražao duel sa Lukovićem, pao pa ustao, a onda još jednom poslao loptu iza leđa Kahrimana. Međutim, Zvezda je u finišu prvog dela ipak uspela da dođe do verovatno i presudnog vođstva.



Plavšić je još jednom prilično lako izbacio Boljevića, a onda spoljnim delom kopačke stavio loptu na tacnu Slavoljubu Srniću, kojem nije bilo teško da pogodi gol domaćih. Kao što je i obećao, bivši fudbaler Brđana nije se radovao pogotku svog matičnog kluba, ali zato jeste brojna zvezdina publika koja je ispunila tribine stadiona Čukaričkog.

U drugom poluvremenu se očekivao nastavak prave rovovske borbe, ali je Vijeira u 51. minutu svojom prvom velikom majstorijom povećao prednost Zvezde na 4:2, a samo tri minuta kasnije Filip Stojković zaradio drugi žuti karton zbog starta nad Plavšićem i sve je bilo praktično rešeno.

Zvezda je brojčanu nadmoć na terenu krunisala na zaista sjajan način. Ibanjez je slobodnim udarcem sa 30. metara u 61. minutu povećao na 5:2, Vijeira u 75. minutu posle slaloma kroz domaću odbranu povisio na 6:2, dok je tačku na još jedno femomenalno izdanje lidera Superlige stavio Luka Jović četiri minuta pre kraja meča.

Zvezda nakon 20 ogiranih kola ima 19 bodova više u odnosu na drugoplasirani Borac i neverovatna 24 boda prednosti u odnosu na večitog rivala Partizan.



ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA 2:7 (2:3)
/Pavlović 2, 29 - Grujić 13, Ibanjez 18(pen), 61, Srnić 45+2, Vijeira 51, 75, Jović 87/

Stadion na Banovom brdu
Sudija
: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

ČUKARIČKI: Stevanović - Stojković (crveni karton 54), Pjasentin, Ostojić, Boljević - Srnić, Janković (Janković N. 46)- Mandić (Jovanović S. 73), Matić (Adi 65), Bojić - Pavlović.

ZVEZDA: Kahriman - Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez - Donald, Jovanović (Ristić 78)- Plavšić, Grujić (Sikimić 85), Srnić - Vijeira (Jović 78).
 
Član
Učlanjen(a)
30.07.2010
Poruka
6
05.12.2015
Почео с радом Звездин виртуелни центар!

Наиме, од данашњег дана, ФК Црвена звезда има своју специјалну страницу за ваше интернет претраживаче! У питању је „ФК Црвена звезда Home“, почетна страница и навијачки центар фудбалског клуба Црвена звезда.

Сви навијачи нашег клуба од данас могу да претражују садржаје и вести везане за свој клуб, користе брзе линкове, бирају позадине, прате резултате и дешавања у и око клуба, а све то у црвено-белим бојама и на једном месту! На звездиној „hub“ страници појављиваће се вести како са званичног клупског сајта, тако и других звездашких, односно, медијских портала. Такође, биће приказиване и објаве са клупских фејсбук, твитер, инстаграм и јутјуб страница, као и објаве Звездиних фудбалера на друштвеним мрежама.

Довољно је да једним кликом поставите „ФК Црвена звезда Home“ за вашу почетну и нову страницу. Ово важи за кориснике Гугл Хрома и Мозиле, док ће корисницима Интернет Експлорера и Сафарија бити послата додатна упутства након што кликну на предвиђено дугме.

Све о Црвеној звезди - на дохват руке!
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Pre 24 godine Zvezda postala prvak sveta (VIDEO)
Novosti Online
U Tokiju golovima Jugovića i Prosinečkog crveno-beli su savladali čileanski klub i popeli se na krov sveta


Slavlje Foto: FK Crvena zvzeda


Tokio, Bari, naša fudbalska školo, Olimpik se sapleo o srpsko Kolo-Kolo – to su reči jedne navijačke pesme Crvene zvezde koja opisuje dešavanja iz 1991. godine. Tada su crveno-beli postali prvo prvaci Evrope, a zatim i šampioni sveta.

Na današnji dan, pre 24 godine je odigran meč u Tokiju posle kojeg se Zvezda popela na krov sveta. Savladali su čileanski Kolo-Kolo sa 3:0. Sve je počelo u 19. minutu golom Vladimira Jugovića posle sjajne asistencije Dejana Savićevića. Isti igrač je u 58. minutu duplirao prednost, a konačan rezultat je postavio Darko Pančev posle pasa Siniše Mihajlovića.

A, ko zna gde bi naš fudbal sada bio i koliko bi titula Zvezda imala da nisu usledile sankcije...

Pogledajte snimke i prisetite se utakmice koji je Zvezda igrala u sastavu:Milojević, Radinović, Mihajlović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Ratković, Stošić, Pančev, Savićević.


 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Pre 24 godine – Crvena zvezda prvak sveta
Na današnji dan, pre tačno 24 godine Crvena zvezda postala je najbolji fudbalski klub na svetu.
51708328656669585358ea121409766_w640.jpg


Tadašnji šampion Evrope savladao je 8. decembra 1991. godine čileanskog velikana Kolo Kolo u Tokiju 3:0 i postao osvajač Interkontinetalnog Kupa.

Najuspešnija generacija u istoriji najtrofejnijeg srpskog kluba nije imala većih problema protiv osvajača Kopa Libertadoresa, iako je od 43. minuta igrala sa igračem manje, pošto je isključen kapiten Dejan Savićević.

Zvezda je povela u 21. minutu preko Vladimira Jugovića, posle asistencije upravo Savićevića, da bi isti igrač duplirao vođstvo u 59. minutu. Konačan rezultat susreta postavio je najbolji strelac Evrope Darko Pančev u 71. minutu.

Tim koji je slavio na Nacionalnom Olimpijskom stadionu u glavnom gradu Japana razlikovao se od onog koji je trijumfovao u Bariju 29. maja, kada su crveno-beli posle penala porazili Olimpik Marsej u borbi za 'ušati' trofej.

860519113566697a85229a554966358_w640.jpg


Klub su u međuvremenu napustili kapiten Stevan Stojanović, Dragiša Binić, Robert Prosinečki, Refik Šabanodžović i Slobodan Marović.

Takođe, otišao je i trener Ljupko Petrović, pa je ekipu sa klupe predvodio Vladica Popović.

Nažalost, usledilo je ratno stanje i sankcije Ujedinjenih nacija, pa šampion nije imao tretman kakav zaslužuje naredne sezone. Najpre je u Superkupu Evrope, koji je Mančester Junajted uz dosta sreće rešio u svoju korist (1:0), odigran samo jedan meč, da bi sve kulminiralo početkom nove sezone, kada su crveno-beli bili prinuđeni da, kao zvanični šampioni Evrope i sveta, svoje mečeve kao domaćini igraju u glavnom gradu Bugarske Sofiji.
Sastav Crvene zvezde: Milojević, Radinović, Mihajlović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Ratković, Stošić, Pančev, Savićević.



 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezda - Radnik: "Petardom" u istoriju!
Još jedno ubedljivo izdanje crveno-belih. Het-trik Uga Vijeire.

0MMM5656.JPG


Još jednu u nizu sjajnih partija pružili su trostruki strelac Ugo Vijeira i Aleksandar Katai, koji se posle dve utakmice pauze zbog vratio u tim golom i asistencijom.

Poslednji pogodak postigao je Slavoljub Srnić, a istakao se i Srđan Plavšić sa dve asistencije, ali i ostali u crveno-belim dresovima odlično su odradili svoje zadatke.

Bila je ovo još jedna ubedljiva partija Crvene zvezde ove sezone u domaćem prvenstvu, a pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom poluvremenu, golovima portugalskog napadača.

Vijeira i Katai su se ovim golovima odvojili od Srđana Vujaklije iz čačanskog Borca i sada njih dvojica predvode golgetere u Superligi sa po 12 golova.

Portugalac je u poslednjih šest prvenstvenih utakmica postigao čak sedam golova i imao tri asistencije!

Golgeterski instinkt pokazao je u 25. i 34. minutu kada je odlično ispratio akciju Marka Grujića i Mičela Donalda da bi u mrežu poslao loptu koja je neplanirano stigla do njega, a potom je "nanjušio" grešku Milana Ćulima, koji je promašio loptu i omogućio mu šansu za pogodak.

Katai je "povratnički gol" postigao iz kontranapada u 57. minutu, posle dodavanja Srđana Plavšića.

Dešavanja na terenu od početka meča odvijala su se uglavnom na polovini gostiju, koji nisu uspeli da stvore gol-šansu, osim nekoliko skromnih pokušaja sa distance. Trebalo bi, ipak, imati u vidu da su došli u oslabljenom sastavu i bez najboljeg strelca tima Slaviše Stojanovića, kao i prvog golmana Miloša Perića.

Na drugoj strani, Zvezdini fudbaleri bili su izuzetno raspoloženi za igru.

Bio je ovo oproštaj crveno-belih od stadiona Rajko Mitić u 2015. godini. Poslednju utakmicu uoči odlaska na odmor lider prvenstva igraće u sredu u Ivanjici, protiv Javora, dok će Radnik ugostiti komšijski Radnički iz Niša.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez (73. Ristić) - Donald, Grujić - Plavšić, Katai (83. Jović), Srnić - Vijeira (85. Sikimić).

RADNIK: Grujičić - Đorđević, Krstić, Gojković, Milovanović - Ćulum (61. Pejčić) - Marković (69. Stanković), Putinčanin, Arsić (46. Ovusu), F. Stojanović - Jovanović.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Nova Ugova majstorija, nova Zvezdina pobeda

Fudbaleri Crvene zvezde na zimski odmor odlaze sa 19 uzastopnih pobeda...
20151024mmZvezda01.JPG


Rekord je oboren prošlog vikenda, a pobednički niz nastavljen je u sredu.

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su u 22. kolu Superlige 19. uzastopnu pobedu, pošto su u Ivanjici savladali domaći Javor 3:0 (1:0).

Strelci su bili Ugo Vijeira u 5, Srđan Plavšić u 55. i Aleksandar Katai u 70. minutu.

Gosti su igrali bez suspendovanog trenera Miodraga Božovića na klupi i bez prehlađenog Mičela Donalda u timu, ali ih to nije poremetilo.

Posebno ne Vijeiru, koji je još jednom demonstrirao zavidne tehničke sposobnosti i to već u 5. minutu, kada je doneo prednost svom timu.
Portualac, najbolji strelac lige sa 14 pogodaka, lepo je primio loptu posle blokiranog šuta Marku Grujiću, "okrenuo" trojicu igrača Javora, zatim prošao pored dvojice i onda "bocnuo" loptu preko golmana Vladana Đogatovića.

Loš teren, hladno vreme i kiša nisu mnogo uticali na igru dva tima, pošto su i jedni i drugi igrali otvoreno. Domaćin to, međutim, nije uspeo da "naplati", a zbog ostavljenog prostora protivničkim igračima kažnjen je u drugom poluvremenu posle dva brza napada crveno-belih.

Srđan Plavšić je u 55. minutu poslao u mrežu "odbitak" Đogatovića na šut Vijeire, a Aleksandar Katai je u 70, posle dodavanja Vijeire, lepo obišao golmana Javora i nadmudrio jednog od defanzivaca domaćeg tima za svoj 12. pogodak u prvenstvu i za sigurnih 3:0.

Posle zimske pauze koja predstoji, Zvezda se na teren vraća utakmicom protiv Mladosti iz Lučana (u Beogradu, 20. februara), dok će Javor tada igrati u Nišu, protiv Radničkog.

JAVOR:
Đogatović - Gajić, Kolaković, Miletić, Josović - Đokić, Ađuru (59. Zečević) - Docić, Gafurov (70. Stojaković), Eliomar - Dražić (88. Čečarić).

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez – Grujić, Ristić (82. Rendulić) – Katai (72. Sikimić), Plavšić, Srnić – Vijeira (78. Jović).
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Terzić o tituli, LŠ, Jovanoviću, Parkeru, Veredu…
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je svestan da mnogi već vide ‘crveno-bele’ kao šampione, ali da titula još nije osvojena.

Izvor: B92

,
47271823356c7408a09741106445719_w640.JPG

Starsportphoto

Zvezda pred nastavak Superlige Srbije drži prvu poziciju sa 62 boda, 25 više pod Čukaričkog i Borca, a 26 od ‘večitog’ rivala Partizana.

“Znam da su zvezdaška javnost i navijači željni evropskih utakmica, ali mislim da pre svega moramo biti svesni da nismo još osvojili titulu”, rekao je Terzić.

Hajde da je najpre osvojimo, i da se malo radujemo toj tituli. Šest godina je ona bila misaona imenica među navijačima Crvene zvezde, a sada se olako prelazi preko toga i svi pričaju o Ligi šampiona. Istina je da je Liga šampiona cilj svih nas koji radimo na tom projektu i svih navijača, ali to neće biti lak put. Naravno da radimo na tome, paralelno sa ispunjavanjem prioritetnog cilja koji smo postavili na početku sezone, a to je šampionska titula. Učinićemo sve, daćemo svoj maksimum da uđemo makar u Ligu Evrope, jer to bi nam značilo ne samo kroz finansijske brojke, već i zbog radosti za armiju navijača. Ali, idemo korak po korak”, dodao je Terzić.

Terzić se takođe osvrnuo na statuse Vukašina Jovanovića, Džošue Parkera i Idana Vereda u redovima ‘crveno-belih’.

Jovanović se nalazi u Sankt Peterburgu na medicinskim pregledima. U četvrtak smo usaglasali uslove, i u toku dana, a najkasnije u subotu, Jovanović će potpisati za Zenit. Što se Parkera i Vereda tiče, oni nisu u prvom planu zbog jake konkurencije, kvalitetnih stranaca odnosno ograničenja broja stranaca. Sa Kairatom smo dogovorili sve detalje, Zvezda bi dobila 50.000 evra za pozajmicu i još 150.000 evra ukoliko bi Kairat hteo da ga otkupi. Parker je dobio izvanredne uslove takođe, 20.000 evra na potpisu i još 200.000 kroz platu. Međutim, Parker ima problem oko starateljstva nad sinom. Uskoro ima suđenje u Londonu, a sud je njega uslovio daljinom boravka. Kompleksna situacija je, a ta situacija nema mnogo veze sa fudbalom. Moraćemo da sačekamo još par dana dok se završi to ročište. Za Vereda, koji ima i rumunski pasoš, našli smo dva kluba u Rumuniji, Astra i Dinamo iz Bukurešt su u pitanju. Međutim, on se nije dogovorio oko svojih finanisijskih uslova, i narednih dana ćemo rešiti i njegov status”, naglasio je Terzić.
 
Član
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
124
Sve je gotovo,sve je pijano
NAŠA ZVEZDA PRVA PONOVO!
Crvena Zvezda je šampion 2015/16
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
[raw]
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr">Direktor Ludogoreca: &quot;Pakao &#39;Male Marakane&#39; i nije tako strašan&quot; <a href="https://t.co/0sgo1YRx49">https://t.co/0sgo1YRx49</a></p>&mdash; Sportske.net (@sportske) <a href="https://twitter.com/sportske/status/760770941425160192">August 3, 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>[/raw]
 
Natrag
Top