FK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Na redu odlasci iz Zvezde, sad i Perović može da ode?

Na redu odlasci iz Zvezde, sad i Perović može da ode?

perovic-velika3307020090613105134.jpg

Iz Crvene zvezde uveravaju da su završili posao kad su pojačanja u pitanju. Na redu su odlasci, a među onima koji će dobiti dozvolu za odlazak već u zimskom prelaznom roku je i ime Slavka Perovića.
Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić boravio je juče u Pljevljima, u vezi sa angažovanjem Stevana Reljića, koji će, prema najavama biti poslednje Zvezdino pojačanje u aktuelnom prelaznom roku.

Adžićev pomoćnik Goran Vasilijević je u međuvremenu promovisao Miloša Trifunovića iz Javora, ali i najavio potencijalne odlaske sa Marakane. Reklo bi se da je Ninkov već ''na izlaznim vratima'', kojima se (ne)očekivano približio i Slavko Perović.

''Posle praznika vodiće se razgovori oko odlaska Ninkova. Za sada mogu da kažem da smo blizu rešenja. U slučaju dobre ponude, moguć je i odlazak Slavka Perovića. Što se tiče ostalih, Nikolić i Malović su ustupljeni Sopotu, Srećković Mladom radniku, a ostaje da se reši situacija sa Obrićem, Vranješom i Subašićem'', otkriva Vasilijević.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Lekić: ''Kad se samo setim šta su sve o meni pričali...''

Lekić: ''Kad se samo setim šta su sve o meni pričali...''

lekic-veca8952020091211045738.jpg

Fudbaler koji je od leta napravio meteorski uspon u karijeri podseća da mu nije bilo nimalo lako po dolasku u Zvezdu iz trećeligaškog Zemuna, ali da je izdržao sva osporavanja i negativne komentare, koji su ga pratili u prvim mečevima u crveno-belom dresu.
Nekoliko mečeva na startu sezone čekao je Dejan Lekić na svoj prvenac u crveno-belom dresu. Posle brojnih promašaja koje su prethodne uprave crveno-belih pravile u transferima igrača i loših rezultata koji su sve to pratili, i Lekić je među mnogim pristalicama Crvene zvezde dočekan uz dosta sumnje u njegove kvalitete, posebno ako se ima u vidu da je stigao iz trećeligaškog Zemuna.

''Bilo je tu svakakvih komentara. Ima dve leve noge, vratite ga u treću ligu, ko je ovaj, vidi ga - drugi Barkos. Stvarno mi nije bilo svejedno. Očekivanja su bila velika, ali na početku je to izgledalo smešno. Niko nije imao veru u sebe, a iskreno ni ja'', iskren je Lekić.

A, onda je usledio čuveni revanš sa Rudarom iz Velenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koji je doneo neverovatan preokret i Lekiću epitet ljubimca Zvezdinih navijača.

''Kada sam izašao na teren postigao sam prvenac, ali u svoju mrežu. Osećao sam se grozno. Hteo da propadnem u zemlju...Nema težeg trenutka od toga...Ali, posle sam na centru sebi rekao: Dejane, što bi padao, imaš još 90 minuta, izdrži, pa posle kukaj'', dodaje Lekić, koji je do kraja het-trikom doneo veliki preokret svom timu i nagoveštaj vedrije jeseni crveno-belih.

Već za nekoliko meseci uspeo je da postane najbolji strelac Crvene zvezde i jedan od najzaslužnijih za osvajanje jesenje titule, a kao potvrda svega stigao je i poziv selektora Antića u reprezentaciju.

''Igrama u Zvezdi postao sam poznat, ljudi me zaustavljaju na ulici, traže da se slikaju, traže autograme. Mnogo mi se to brzo izdešavalo. Nije lako nositi se sa tim. Nisam ni sanjao da će mi se to desiti, ali se polako navikavam.

Prošle godine sam bio trećeligaški igrač, utakmice kvalifikacija za Mundijal gledao preko televizije. Nisam mogao da verujem da imam priliku da treniram sa tim ljudima, popričam, dobijem savet. Privikao sam se brzo, i oni su ljudi od krvi i mesa'', zaključio je napadač Crvene zvezde.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
ја и дан данас тврдим и држим се тога да је лекић дрво . -.-

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Ognjenović: ''Nisam mogao da čekam da se Lukić i Zvezda smiluju''

Ognjenović: ''Nisam mogao da čekam da se Lukić i Zvezda smiluju''

perica-veca7730020091028060508.jpg

''Pola sveta'' obišao je Perica Ognjenović tražeći priliku i klub u kome bi mogao da prikaže sve ono što ga je krasilo dok je igrao u Crvenoj zvezdi. Letos je odlučio da se vrati u Srbiju, ali je izostao poziv crveno-belih, pa je sreću našao u Jagodini.
Perica Ognjenović naglašava da je veoma zadovoljan polusezonom u Jagodini, kao i odnosom ljudi u klubu prema njemu, ali još uvek nije izvesno da li ćemo ga i na proleće gledati na superligaškim terenima.

''Konačnu odluku doneću oko 10. januara. Moguće je i da ostanem u Jagodini, gde me ljudi vole i gde su sa dosta topline ispunili sve uslove prema meni. Mislim da sam im na terenu vratio dvostruko'', kaže Ognjenović.

Ne krije da se nadao pozivu iz Crvene zvezde, ali njega ipak nije bilo.

''Nisam mogao da čekam da se Lukić i Zvezda smiluju. Seo sam za sto sa Jagodincima i za minut sve završio'', ističe omaleni napadač.

Kad napravi osvrt na karijeru koja nije bila u skladu sa potencijalom koji je pokazivao na njenom početku u Crvenoj zvezdi, Ognjenović naglašava da se ne kaje zbog poteza koje je napravio. Kao najupečatljiviji trenutak u karijeri izdvaja činjenicu da je bio člane ekipe madridskog Reala, koja je 2000. osvojila titulu prvaka Evrope. Ipak, bilo je i dosta razočarenja.

''Kad sam došao u Kinu, nadao sam se da je došlo vreme za novi uspon, ali sam naišao na podmetanja ljudi od kojih sam to najmanje očekivao i kojima sam mnogo pomogao dok sam bio u Zvezdi. Odatle sam na kraju otišao bez novca, ali čistog obraza'', poručuje Ognjenović.

Natrag