Filmovi zasnovani na knjigama

Član
Učlanjen(a)
23.03.2010
Poruka
160
Problem je u tome sto dela nekih od najvecih pisaca nisu pogodna za filmove.Dostojevski,Man,Hese itd.Sto se mene tice novijih filmova Gospodar prstenova je ok.
 
Član
Učlanjen(a)
27.12.2009
Poruka
6
"Zelena milja" od Stivena Kinga je odlično prenesena na film,odlična knjiga,odličan film....genijalno.
 
Član
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
30
slazem se za mnoge filmove da su uradjeni dobro ako su po nekom bestseleru radjeni.ali nema da je film bolji od knjige.ima strasnih filmova kao gospodar prstenova i godfather ali knjige su mnogo bolje :)
 
Član
Učlanjen(a)
14.04.2010
Poruka
50
Mislim da su knjige bolje,jer u filmu detalji ne mogu biti opisani kao u knjizi,ali ne mora da je tako.Po meni najlepsi film je ,,Dama s kamelijama,,radjen po romanu Aleksandra Dime,sa Gretom Garbo,ekstra odradjeno,ali recimo film,,Grof Monte Cristo,,radjen po istoimenom romanu A.Dime,je toliko suzen da je mozda trebalo snimiti film iz tri dela da bi bilo kao u knjizi,jer su propusteni mnogi detalji koji daju smisao radnji romana.Ali,naravno ipak mi se svidja,kao i ostali filmovi snimljeni po njegovim romanima,Tri musketara,Robin Hud.....

,,sva mudrost coveka sastoji se u dvema recima CEKATI I NADATI SE,,
 
Član
Učlanjen(a)
27.06.2010
Poruka
306
Knjige su definitivno,neuporedivo bolje.... Evo na primer. "Davincijev kod" sam prvo odgledala. Film mi se dopao,a knjiga jos vise. Bila sam odusevljena. Dok Sam "Andjele i demone" prvo procitala knjigu. I dalje je drzim za jednu od najboljih. Jedva sam cekala da izadje film da ga pogledam.... Ali mogu ti reci da sam se posle razocarala... film nije ni blizu bio tako dobar kao knjiga,i kad sve saberes to ume da pokvari utisak.....
 
Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Citala sam knjigu Dine od Frenka Herberta i kasnije sam odgledala film. Reziser je bukvalno pratio dogadjanja iz knjige negde do polovine filma i onda je navrat na nos uradio ostatak filma. Tako da i ja potvrdjujem da su knjige bolje od filmova.
 
Član
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
28
Dobar je film "Tim" gdje je glavnu ulogu igrao Mel Gibson prema noveli Colleen McCullough -The Thorn Birds.
 
Član
Učlanjen(a)
30.05.2011
Poruka
226
ok su, ali to ne znaci da moraju biti dobri.. primer, twilight.. knjige su fantasticne, film(ovi) i ne bas.. prvi deo je ok, ostali katastrofa.. ali da, volim filmove zasnovane na knjigama :)
 
Natrag
Top