FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

• Da, hoce

Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

Votes: 9 7,3%
  • Mozda

Votes: 15 12,2%

• Total voters
    123
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Barcelona samo dva trofeja udaljena od Reala

Španjolski sportski dnevnik Marca napravio je zanimljiv presjek trofejne povijesti dvaju najvećih
španjolskih nogometnih klubova, Real Madrida i Barcelone...

U subotu je Barcelona domaćom pobjedom nad Sevillom osvojila Španjolski superkup po deveti put u svojoj povijesti, te tako došla do svog 70. trofeja ukupno.

Real je i dalje najtrofejniji španjolski klub sa 72 osvojena trofeja u povijesti ukupno, ali Barcelona ga teoretski trostrukom krunom ove sezone može prestići i uzeti mu primat.

Od 72 Realova naslova njih čak 31 otpada na španjolsko prvenstvo, 17 na Kup kralja, 8 na Španjolski superkup, 9 na Ligu prvaka, jedan na Liga kup i Europski superkup, dva na Kup UEFA-e, te tri na Interkontinentalni kup.

Za usporedbu, Barcelona je osvojila 20 naslova u španjolskom prvenstvu, 25 trofeja Kupa kralja, 9 Španjolskih superkupova, tri Lige prvaka, tri Kupa velesajamskih gradova, četiri Kupa pobjednika kupova, tri Europska superkupa, dva Liga kupa i jedno Svjetsko klupsko prvenstvo).

2145960713mundoemotiincmy8.gif
zastava.gif

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Ronaldinhovo pismo FC Barceloni

Ova poruka je posvećena svim članovima, navijačima ,upravi, uposlenicima, igračima i prijateljima FC Barcelone:

"Kao što svi znate, nemam naviku da govorim mnogo i ne volim rastanke, ali želim iskoristiti ovaj trenutak da se zahvalim svima za sve što smo proživjeli zajedno tokom tih pet sezona u kojima sam branio boje FC Barcelone.Zasigurno su to bile najbolje godine mog profesionalnog i privatnog života. Smatram da smo uživali mnogo tokom vremena kojeg smo proveli zajedno.
Ne volim rastanke, više volim misliti da će ovo biti ponovni susret prijatelja i, žašto ne, ponovni susret starih poznanika.
Povratak na Camp Nou je nešto veoma posebno za mene. Camp Nou će biti uvijek jedan od mojih omiljenih stadiona, gdje sam mnogo uživao, zajedno s svim Culesima.
Iskreni zagrljaj svim barcelonistama i posebno Sandru Rosellu.

Ronaldinho "

zastava.gif
flag.gif

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Mesi stigao Etoa i Rivalda

Sa tri pogotka u španskom Superkupu, u kome je Barselona savladala Sevilju sa 4:0, Lionel Mesi došao je na deobu treće pozicije na listi najboljih Barsinih golgetera svih vremena.
23517_mesislavisaragosa01-ap-david-ramos_f.jpg

Taj het-trik uvećao je nejgov golgeterski saldo na 130, što je svojevremeno bio učinak i Kamerunca Samjuela Etoa i Brazilca Rivalda.
Ispred Mesija se na ovoj listi nalaze drugoplasirani Ladislav Kubala sa 196 golova i neprikosnoveni Cezar Rodrigez koji je od 1942. do 1955. bio čak 235. puta strelac za Barsu.

Lionel Mesi se nalazi pred rušenjem jednog drugog rekorda, jer je trenutno drugi najbolji strelac u istoriji katalonskog kluba kada je reč o međunarodnim takmičenjima.
Argentinac je za sada postigao 27 golova, koliko i Luis Enrike i, pre više od 50 godina, Evaristo, a jedini uspešniji je Rivaldo koji je na međunarodnoj sceni 31 put bio strelac.

--------------------------------------------------------------------------

Gvardiola: Maskerano bi upotpunio Barselonu

Trener Barselone Pep Gvardiola priznao je da mu je potreban defanzivni vezni fudbaler nakon što je Liverpul odbio 15 miliona evra vrednu ponudu Katalonaca za Havijera Maskerana.
18529_hvardiola01-reuter-fadi-alassaad_f.jpg

"Ukoliko defanzivni vezista stigne na Kamp Nou, tim će biti kompletan i ja ću biti zadovoljan", rekao je Gvardiola.
Maskerano je izostavljen iz derbi duela između Livepula i Mančester sitija, a Gvardiola nije hteo da kaže da li su dve strane blizu dogovora.

"Pitajte sportskog direktora Andonija Zubizaretu. Ja ću pričati o Maskeranu samo ukoliko dođe u Barselonu", rekao je Gvardiola.

U sledećih nekoliko dana očekuje se da će klub napustiti i preskupo plaćeni Zlatan Ibrahimović. Ibra će najverovatnije otići na pozajmicu u Milan nakon što je prošle godine došao na Kamp Nou u zamenu za Samjuela Eta i veliku sumu novca. Ukupna vrednost tog transfera iznosila je oko 54 miliona funti.

"Ne kajem se zbog trampe sa Etom. Ne možete uticati na već donešene odluke", rekao je Gvardiola pre nego što je otkrio da će Ibrinim putem morati da odu i Aleksandr Hleb i omladinci Martin Kaseres i Viktor Sančez.

"Njih trojica će morati da nađu novi klub jer ako ostanu neće mnogo učestvovati ove sezone", rekao je Gvardiola.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Mesi pozvao Liverpul na "humanost": Pustite Maska!

Fudbaleri Barselone nastavljaju sa pritiscima u ovom prelaznom roku, a sada je Leo Mesi zatražio od Liveprula da pusti Havijera Maskerana uz opasku da Argentinac "više nikad neće zaigrati za crvene".
68661_mask-i-mesi01-afp-daniel-garcia_f.jpg

Maskerano žarko želi da pređe u Barsu, a iako su "crveni" odbili prvu ponudu španskog šampiona, čini se da će do transfera ipak doći.
Hodžson nije koristio Maska protiv Mančester sitija, "jer on glavom nije bio u Liverpulu", priča se da su ga i saigrači izbegavali tokom treninga, pretpostavlja se da neće igrati ni protiv Trabzona, pa je sada pitanje njegovog odlaska vezano i za atmosferu u klubu.

Naravno, po svom običaju, igrači Barse su tu da sve prokomentarišu.

"Havijer neće igrati više za taj klub. Uveravam vas, a mislim da i trener Liverpula to zna. Havijerova porodica je nesrećna, a sve to njega čini depresivnim. Liverpul mora da bude human i da ga pusti da ode", rekao je Mesi.

Ibrahimović: Gvardiola ne razgovara sa mnom

Fudbaler Barselone Zlatan Ibrahimović rekao je da trener katalonske ekipe Pep Gvardiola ne želi da razgovara sa njim.
67936_zlatan01-reuter-albert-gea_f.jpg

"Ne znam u čemu je problem. Uprava kluba mi je rekla da ne želi da me proda, ali ne znam šta o svemu misli trener, pošto ne razgovara sa mnom. Razgovarali smo samo dva puta u poslednjih šest meseci", rekao je Ibrahimović medijima, dodavši da je srećan u Barseloni i da sebe ne vidi sebe kao problem.
Ibrahimović je prošlog leta iz Intera prešao u Barselonu, ali je u drugom delu sezone izgubio mesto u prvom timu. Uprava Barselone je tokom letnjeg prelaznog roka dovela napadača Davida Vilju, a mediji spekulišu da zbog jake konkurencije u timu Ibrahimović želi da ode sa Kamp Noua i vrati se u Italiju.

Trener Barselone nije želeo da otkrije zbog čega ne razgovara sa 28-godišnjim napadačem.

"Sigurno da ima razloga ako smo razgovarali dva puta u poslednjih šest meseci. Za sve postoji razlog. Ja sam super komunikativan, razgovarali smo 45 minuta i nije bilo napeto", rekao je Gvardiola.

On je dodao da ne želi da otkriva razlog za pauzu u komunikaciji sa Ibrahimovićem.

"Moja vrata su otvorena... Postoji razlog zbog kojeg ne razgovaramo, ali sada nije vreme da se o tome priča. Insistiram, za dobrobit institucije kakva je Barselona - bolje je da se ništa ne kaže", naglasio je strateg Barse.

Gvardiola je nagovestio da je problem u ličnosti Zlatana Ibrahimovića, a ne njegovom radu na treninzima.

"Nemam problema sa njegovim ponašanjem na treningu. On je primer profesionalca, ali uz to ide i ličnost, a to je uvek na prvom mestu. Međutim, ja sam trener Barselone, a ne jedne osobe. Prelazni rok traje do 1. septembra i ne želim sada ništa da objašnjavam", rekao je Gvardiola.

Mediji u Španiji naveli su da su pregovori Barselone i Milana pri kraju i da će Ibrahimović preći na San Siro.

Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
Kraj sage - Maskerano u Barseloni!
27. AVGUST 2010. | 08:38 | IZVOR: SPORTSKE.NET
maskerano-veca8511020091129101634.jpg

"Pakmen" će protivnike proždirati u dresu "blaugrane" od ove sezone. Argentinac stiže na "Kamp Nou", transfer vredan blizu 25 miliona evra.
Barseloni se žurilo, tražili su čitavog leta zamenu za Jaju Turea, Fabregas je ostao samo san, a okrenuli su se Maskeranu i rešili da požure kada je Inter poslao ponudu od 20 miliona evra.

Redsi su odbili Barsine predloge koji su uključivali novac plus igrače, Hleba pre svih, ali su popustili pred poslednjom ponudom.

Naime, Katalonci će isplatiti blizu 25 miliona evra, pa su na "Enfildu" potvrdili da se Argentinac seli u Barselonu.

On je želeo ovakav rasplet, bio je na meti Barse i pre par godina. Stigao je u Liverpul pre tri i po sezone iz Vest Hema.

Maskerano danas putuje u Barselonu, potpisaće ugovor za vikend i verovatno neće bitu u timu u prvom kolu Primere.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Mascherano se odrekao svog dijela od transfera u korist Barce

Katalonski radio RAC1 izvijestio je kako se Barcino posljednje pojačanje Javier Mascherano (26) odrekao procenta od transfera kojeg je trebao dobiti od Liverpoola , što znači da će Barcelona na kraju morati platiti samo nešto više od 19 miliona eura za njega.Dogovor između Liverpoola i Barce oko transfera ovog igrača je i postignut zahvaljujući povećanju ponude od strane Barcelone. Zamjenik sportskog predsjednika kluba, Josep Maria Bartomeu, povećao je ponudu kluba sa 19 na 22 miliona eura. Ipak, ta dodatna 3 miliona neće biti isplaćena iz Barcinog džepa, nego će se umjesto toga Mascherano odreći svog dijela kojeg je trebao primiti od Liverpoola zbog njegovog transfera, a koji iznosi upravo tih 3 miliona eura.Mascherano bi se sutra oko 11pm CET trebao pojaviti na Camp Nou. U ponedjeljak bi trebao obaviti ljekarske preglede,nakon čega bi trebao potpisati ugovor i predstaljen poslije podne medijima i navijačima.

ovako je trebao i onaj fabregas koji izjavljuje kako navodno voli barcelonu.

zastava.gif
flag.gif

Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
Realno,ko ga *ebe kad je takav,na kraju ce doci bez obestecenja,inace mnogo vise sam gotivio Yayu Turea nego sto cu ikad Maskerana,ali dobro,ako cemo realno,najbolja zamena za yayu je upravo "packman"

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Gvardiola otpisao Ibrahimovića, Galijani ga čeka na aerodromu

Trener Barselone Pep Gvardiola nije uvrstio Zlatana Ibrahimovića na spisak igrača za sutrašnji duel 1. kola Primere sa Santanderom.
69126_ibra01-afp-lluis-gene_f.jpg

Prema pisanju španskog sajta Sport, Ibrahimović se načelno dogovorio sa Milanom oko transfera, zbog čega Gvardioli nije palo na pamet da ga ubacuje u bilo kakve kombinacije.
Pregovori oko transfera Šveđanina u Milan su privedeni kraju i u toku današnjeg dana će potpredsednik kluba Adrijano Galijani doputovati u Barselonu, kako bi pružio ruku predsedniku kluba Sandru Roselju i vratio se u Italiju sa Ibrahimovićem.

Ukupan transfer Zlatana Ibrahimovića u Milan, uključujući i njegovu platu, koštaće 102 miliona evra! Barsa je prihvatila ponudu Milana vrednu 30 miliona evra, a Rosoneri će za četvorogodišnji ugovor ukupno morati da izdvoje još 72 miliona evra.

Inače, pored Ibrahimovića, Gvardiola je precrtao i imena Aleksandra Hleba i Martina Kaseresa.
Evo i spiska igrača za meč sa Santanderom:
Valdes, Pinto, Dani Alveš, Pike, Pujol, Ćavi, Vilja, Inijesta, Mesi, Krkić, Keita, Buskets, Pedro, Milito, Maksvel, Đefren, Adrijano i Abidal.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Realno,ko ga *ebe kad je takav,na kraju ce doci bez obestecenja,inace mnogo vise sam gotivio Yayu Turea nego sto cu ikad Maskerana,ali dobro,ako cemo realno,najbolja zamena za yayu je upravo "packman"

bolje uzeti ovakvog igraca koji se odrice svog djela kolaca zbog kluba u kojem zeli da igra . nego nastojati zadrzati igraca koji je poceo traziti i vise nego zasluzuje. nastranu sve yaya je dobar igrac i dao je mnogo za barcu. ali igrac kao pacman , koji je napisao pismo klubu i javno rekao da nece vise igrati za liverpul jer zeli u barcelonu je vise nego dobrodosao, a tako je isto mogao uraditi fabregas .

Natrag