FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

• Da, hoce

Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

Votes: 9 7,3%
  • Mozda

Votes: 15 12,2%

• Total voters
    123
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Messi:"Želimo osvojiti sve!"

Messi je glavna atrakcija od kada je ekipa stigla u Seul južnokorejski glavni grad.
Nakon što je pomogao ekipi da se osvoje četiri trofeja tokom 2009/10 sezone Messi se nada da može pomoći timu održavati pobjednički mentalitet."Ciljevi su isti svake godine," rekao je."Želimo osvojiti sve. Mi znamo da je teško, ali imamo dobru ekipu i u mogućnosti smo to učiniti.Tada ćemo vidjeti kako stvari idu. Uspjeh Španjolske na SP-u treba pomoći Barci jer nema dodatnog pritiska i svjetski prvaci će se vratiti sa većim željama jer su oni pobjednici. Želimo i dalje osvajati trofeje zajedno."

Na pitanje da kaže nešto vezano o SP-u sa svojom Argentinom Messi je rekao:"Nisam očekivao da ćemo izgubiti od Njemačke,ali to je prošlost i ništa se više ne može učiniti."
Andres Iniesta i Xavi bi mogli biti njegovi najveći kandidati za osvajanje Ballon d'Or,na šta je on rekao:"Ne bi mi smetalo ako je jedan od njih dvojice osvoji, jer oni su to zaslužili",a na pitanje o Fabregasu Messi je rekao:"Bilo bi mi zadovoljstvo da opet igram sa Cescom. Ako dođe onda on neće imati problema da se prilagodi nama kao ekipi."

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Najbolji svjetski klubovi: Barcelona i Inter!

Europski prvak Inter i Barcelona i dalje su na vodećem mjestu liste najboljih klubova svijeta, po izračunu Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS). Izjednačenost na vrhu poretka ista je lista bilježila i u svom prethodnom izdanju u kome je treće mjesto zauzimao finalist Lige prvaka, minhenski Bayern. Njemački Bundesligaš sa 257 bodova i u ovom je izdanju poretka odmah do talijanskog i španjolskog predstavnika koji dijele prvo mjesto s 40 bodova više. Tri su kluba bodovno (236) poravnata na četvrtom mjestu liste, a riječ je o Werderu, Romi, Chelseaju. Slijedi ih madridski Atletico (231).

IFFHS, Top 10 najboljih nogometnih klubova na svijetu:

1. (1.) Inter (Italija) 297,0 bodova

1. (1.) Barcelona (Španija) 297,0

3. (3.) Bayern (Njemačka) 257,0

4. (6.) Werder (Njemačka) 236,0

4. (5.) Roma (Italija) 236,0

4. (6.) Chelsea (Engleska) 236,0

7. (9.) Atletico Madrid (Španija) 231,0

8. (10.) Lyon (Francuska) 230,0

9. (6.) Fulham (Engleska) 224,0

10. (12.) Manchester United (Engleska) 217,0

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Najbolji svjetski klubovi: Barcelona i Inter!

Europski prvak Inter i Barcelona i dalje su na vodećem mjestu liste najboljih klubova svijeta, po izračunu Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS). Izjednačenost na vrhu poretka ista je lista bilježila i u svom prethodnom izdanju u kome je treće mjesto zauzimao finalist Lige prvaka, minhenski Bayern. Njemački Bundesligaš sa 257 bodova i u ovom je izdanju poretka odmah do talijanskog i španjolskog predstavnika koji dijele prvo mjesto s 40 bodova više. Tri su kluba bodovno (236) poravnata na četvrtom mjestu liste, a riječ je o Werderu, Romi, Chelseaju. Slijedi ih madridski Atletico (231).

IFFHS, Top 10 najboljih nogometnih klubova na svijetu:

1. (1.) Inter (Italija) 297,0 bodova

1. (1.) Barcelona (Španija) 297,0

3. (3.) Bayern (Njemačka) 257,0

4. (6.) Werder (Njemačka) 236,0

4. (5.) Roma (Italija) 236,0

4. (6.) Chelsea (Engleska) 236,0

7. (9.) Atletico Madrid (Španija) 231,0

8. (10.) Lyon (Francuska) 230,0

9. (6.) Fulham (Engleska) 224,0

10. (12.) Manchester United (Engleska) 217,0

Ne mogu da verujem da je Fulam ispred Mancester Junajteda.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Prijateljske: Messi u 17 minuta zabio dva gola

Kombinirana Barcelonina nogometna momčad pobijedila je u Seulu All Stars momčad Južnokorejske lige s 5-2 u prijateljskoj utakmici...

Trener Barcelone Josep Guardiola planirao je izostaviti svog najboljeg igrača Lionela Messija zbog nedovoljne fizičke pripremljenosti, budući da je Argentinac odradio samo jedan trening prije utakmice. No, nakon velikog pritiska domaćina, pa čak i prijetnji otkazom utakmice, ''budući da je Messi prodavao ulaznice za dvoboj'', Guardiola je ipak popustio, te obećao da će Messi zaigrati.

To se na kraju i dogodilo, iako samo 17 minuta. Ušao je u 29. minuti i zadržao se na terenu do kraja prvog poluvremena. No, i to je Messiju bilo dovoljno za dva pogotka, u 43. i 45. minuti. Prvi je gol za Barcelonu zabio Zlatan Ibrahimović u 6. minuti, a u nastavku su se u strijelce upisali Victor Sanchez i Jonathan Soriano.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Saga je i zvanično završena: Fabregas ostaje u Arsenalu!

Gotovo je. Fabregas definitivno ove sezone neće zaigrati u dresu Balugrane. Nakon višesedmične neodlučnosti, medijskih prepucavanja, koketiranja i mučenja (navijača Arsenala i Barcelone), Fabregas je odlučio da će i ove sezone nastaviti nositi dres Topnika. U zvaničnom pismu, Fabregas je, između ostalog, napisao:
- Prije svega, želio bih se ispričati svim navijačima Arsenala što nisam prije govorio o mojoj budućnosti, jer ni ja nisam znao šta da uradim sve do ovog trnutka.

- Ne mogu poreći da prelazak u klub kao što je Barcelona, nije bio privlačan potez za mene. To je klub u kojem sam naučio igrati nogomet, to je moj rodni grad, tamo su moji prijatelji i porodica. To je klub za koji sam sanjao da ću igrati jednoga dana. Rijetki su igrači na svijetu koji ne bi željeli igrati za Barcelonu.

- U posljednjih nekoliko mjeseci imao sam mnogo razgovora s Wengerom, lično i preko telefona i sadržaj tih razgovora ostat će privatan, zaključak je da je Barcelona imala dvije formalne ponude koje je Arsenal odbio.

- Ja sam profesionalac i potpuno razumijem da je Arsenalov interes da me ne prodaju.

- Dugujem puno toga ovom klubu, direktoru i navijačima, a ja ću poštovati njihovu odluku i sada ću se usredotočiti na novu sezonu s Arsenalom.

- Mogu garantovati svim fanovima da sada pregovori završili te da ću biti 100 posto koncentrisan na igre sa Arsenalom.

- Ja sam igrač Arsenala, i čim izađem na teren, to je jedini klub o kojem ću razmišljati.

- Ja sam spreman da idem dalje i da ostavim sve špekulacije iza mene.

Nadamo se da ćeš ti, kao i tvoj klub ove sezone imati mnogo više uspjeha, kako u Premiershipu tako i u Ligi prvaka. Do naredne godine, veliki pozdrav od navijača Barcelone.

preuzeto sa : barcabih.com

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Napokon svi zajedno!

Sedam španjolskih internacionalaca se vratilo iz Meksika, a u četvrtak navečer sudjelovalo u prvog treningu za novu sezonu.Za Davida Villu, to je bio njegov prvi trening kao igrača Barce, gotovo tri mjeseca nakon što je prešao iz Valencie.Grupa je dobila toplu dobrodošlicu svojih suigrača i trenera, uključujući i Pep Guardiolu, koji ih je pozdravio jednog po jednog.Ukupno je 32 igrača sudjelovalo na treningu - 18 iz prvog tima i 14 iz rezervnog.
Bojan i Jeffren još uvijek su odsutni,jer se nalaze sa reprezentacijom U-21.Pored njih dvojice, Alexander Hleb je imao problema s letom i nije stigao na vrijeme.Njih trojica bi trebali biti dostupni za sutrašnji trening.Što se Pinta tiče on je danas radio u teretani,a Barcin B golman Jordi Masip je danas trenirao sa prvom ekipom.

preuzeto sa

Fan Club FC Barcelona BiH

Natrag