FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

• Da, hoce

Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

Votes: 9 7,3%
  • Mozda

Votes: 15 12,2%

• Total voters
    123
Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
e sad...postoji mogucnost koja je realnija da dodje Fabregas i druge dve ne tako realne Runi ili Tores...

Fabregas se predstavlja 4. ili 9. Juna....

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
runi nece sigurno, mislim ni tores , a za fabregasa arsenal trazi 70 miliona funti. hoce li ga kupiti vidjecemo mislim poslije izbora za predsjednika u junu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Krkić: Kako će Real kupiti najbolje igrače kad su svi u Barceloni?

Bojan Krkić, mladi 19-godišnji napadač, izborio je mjesto u prvoj postavi u posljednjih nekoliko utakmica i postigao je 6 golova u posljednjih 9 utakmica. Nakon dolaska Ville mjesto u napadu će sigurno biti još teže izboriti. No, Bojan je imao smao riječi hvale za svog novog saigrača: "Da, biće jaka konkurencija u napadu, Villa je zaista odličan igrač." A O furizonom završetku sezone rekao je: "To me ispunilo ponosom i dalo mi više snage nego ikada."
Barcelonin as Bojan Krkić komentirao je činjenicu da će najveći rival katalonskog kluba Real Madrid sljedeće sezone dovesti Josea Mourinha za trenera, kao i nagađanja o kupovini brojnih novih pojačanja "kraljevskog kluba".
"Mi već imamo sve najbolje. Real će kupiti najbolje koje može dovesti, ali mi smo već na vrhu", komentirao je Krkić.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Barca u pregovorima oko dovođenja Juan Mate?

Na osnovu izvještaja tv kuće TV3 FC Barcelona već se nalazi u pregovorima sa igračem Valencie Juan Matom. Navodno je na ovu zvijezdu Valencie već neko vrijeme oko bacio sam Pep Guardiola.
Obzirom da ovaj igrač igra na krilu prema TV3 sve činjenice idu prema tome da će klub ipak napustiti Zlatan Ibrahimović koji ima ponuda iz Engleske i Italije. Juan Mata bi onda pojačao krilo, a Villa bi išao na poziciju centralnog napadača. Pozitivna stvar je to što ovu dvojicu ne bi morali uopšte uigravati.
Iako zvijezda Valencie oni bi vjerovatno pristali na ovaj transfer zbog poznate situacije sa njihovim finansijskim problemima. Procjenjuje se da bi Barcelona za njega morala potrošiti 20 miliona eura.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Messiju nagrada Alfredo di Stefano

Argentinski as Barcelone Lionel Messi dobitnik je nagrade koja nosi ime legende Real Madrida Alfreda di Stefana, a koju Marca dodijeljuje najboljem nogometašu Primere od sezone 2007/08...

Messi (22) je tako obranio prošlogodišnju titulu, a učinio je to dobivši najviše glasova čitatelja Marcinog internet-portala, njih 92.705, slavivši ispred Realove zvijezde Cristiana Ronalda koji je zaslužio 66.297 glasova. Iza njih su se poredali Xavi i Gonzalo Higuain.

Također, Messi je osvojio i najviše glasova stručnog žirija koji je brojao 13 članova, a kojim je predsjedao Di Stefano. U žiriju su svoje glasove dali Capello, Zubizarreta, Garate, Butragueńo, Diaz Vega, Hierro, Luis Suarez, Quini, Cruyff, Zidane, Segurola, Amalio Moratalla i Eduardo Inda.

Omaleni Argentinac je prošle sezone nosio Barcelonu do obrane naslova u španjolskom prvenstvu s 34 gola i 13 asistencija, te je ponio nagradu za najboljeg strijelca Primere.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Ja sam Leo Messi, ja sam Més que un club!

http://www.facebook.com/sharer.php?...sam Leo Messi, ja sam Més que un club!&src=sp
U predgrađima Pretorije, Caboa, Port Elizabetha, Durbana i Johannesburga, Culesi se skupljaju svake sedmice kako bi gledali igre mađioničara sa Nou Campa. Dan kada se gleda utakmica Barce poseban je praznik za lokalno stanovništvo. Dan sreće, ponosa i zadovoljstva.
Za najboljeg igrača FC Barcelone, Argentine i svijeta znaju i stanovnici rubnih područja Južnoafričke Republike. Iako je ova zemlja jedna od najrazvijenijih na crnom kontinentu, postoje dijelovi u kojima si domaćinstva ne mogu priuštiti televizor.
U ovakvim dijelovima, nogomet vodi veliku bitku sa drogom, nasiljem, svakodnevnim ubistvima, životom obilježenim siromaštom, sa opasnosti od virusa HIV-a. U tim područjima, igrači kao što je Leo Messi postali su idoli mnogim mališanima, lijek za oči onima starijim. Utakmice Barcelone vrijeme odmora, sati uživanja, bijega od stvarnosti...
Nerijetka je slika da se ispred jetnog televizora nađe i do pedeset ljudi. Znaju šta Messi može uraditi sa loptom, svjesni su Xavijeve preciznosti, Pedrine lucidnosti, Toureove snage. Mnogi od njih proučavaju Barcinu igru više od samoga Pepa Guardiole i njegovih pomoćnika, međusobno se natjecajući ko će dati bolji rezultat, ko će biti prvi strijelac, ko će uopće zaigrati...
Messija nazivaju "Malim gigantom" i on predstavlja posebnu motivaciju za djecu u gradovima poput Lavender Hill ili enklavama poput Soweto. To Messija čini jednim od njih. Na primjer, djeca u Osnovnoj školi "Prince George" žele biti poput Messija.
Njihov san je vidjeti Messija kako im namiguje priliko postizanja gola na Svjetskom prvenstvu.
Takva su djeca i djeca drugih škola, koji ovise o dobroj volji svojih komšija kao i učitelja, neprestano imitirajući poteze koje radi "Mali gigant". Zna se šta se dogodi kada komšiji razbiješ prozor loptom, ili kada dođeš sav prljav na nastavu.
Dakle, milost komšija i nastavnika je u takvim situacijama vrlo bitna. Kontrola lopte, njegovi prolazi, njegova sposobnost trčanja sa loptom u nogama, samo su neki od poteza koji blješte iz tih mladih igrača sa rupama u svojim hlačama, doniranim čizmama i neizvjesnoj budućnosti.

"Kraljevski sport" je dio njihovog obrazovanja, bilo da su dječaci ili djevojčice. Oni postižu golove sa istim žarom kao što to Messi čini, driblajući bijedu i svakodnevno siromaštvo, sa ubjeđenjem koje dolazi od njihovog idola, Lionela Messija!
Zbog toga smo to što jesmo, prijatelju, zbog toga smo

Més que un club!

Jasmin Hadžiahmetović

fan club Barcelona

Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
Yaya Toure ode u Man.City...neverovatno mi je zao,bolji zadnji vezni od njega ne postoji!Valjda ce Barca naci adekvatnu zamenu...

u svakom slucaju,srecno Toureu u novom klubu

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
I ja mu takodje zelim srecu. I meni je zao, ne znam zasto je forsirao Buskeca pored Turea...

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
netreba barci zamjena za njega , buskets je zadnji vezni a ostaje najvjerovatnije markez i on je zadnji vezni. jos ako se proda ibra bi ce para , za pare od turea dovest fabregasa. od ibrinog transfera kupiti jos jednog beka ako se alves povrijedi , jer barca nema adekvatnu zamjenu na toj strani. i ako dodje mata na lijevo krilo jaki smo ko beton.

Natrag