FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

• Da, hoce

Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

Votes: 9 7,3%
  • Mozda

Votes: 15 12,2%

• Total voters
    123
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Ibra novinarki: Dođi kod mene da vidiš jesam li gay
Dođi sa svojom sestrom kod mene doma pa ćeš vidjeti jesam li gay, rekao je iznervirani Zlatan Ibrahimović novinarki jedne španjolske emisije.

Nakon što je u javnost procurila slika na kojoj Zlatan Ibrahimović klupskog kolegu Gerarda Piquea drži za ruku, a i Pique švedskog reprezentativca dodiruje po licu, stigla je i prva, vrlo burna reakcija.

- Dođi sa svojom sestrom kod mene doma pa ćeš vidjeti jesam li gay - rekao je Zlatan novinarki jedne španjolske emisije.

Inače, Gerard Pique je krajem travnja proglašen najseksi muškarcem u Kataloniji, a Zlatan je u braku s Helenom Seger s kojom ima dvoje djece.

Iz Barcelone je priopćenje kako 'klub ne komentira irelevantne situacije'.

Preuzeto sa 24sata.hr

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Real sprema ponudu od 139,3 mil. € za Messija?

messi-mirror.jpg
Može li iko zamisliti Messija kako prelazi na "drugu stranu" kao što je Figo to učinio 2000. godine? Messijeva vrijednost je 250 miliona Eura, a ponuda od 139,3 miliona bi bila najveća u historiji fudbala. Engleski "Daily Mirror" objavljuje kako Barcelonin vječiti rival, Real Madrid sprema historijsku ponudu da dovedu Lionela Messija i da on postane novi suigrač Cristiana Ronalda na Bernabéu. Englezi pišu da će Real nuditi 139,3 miliona Eura, koje će biti najveća ponuda u historiji fudbala.

U Septembru 2009. godine je Messi produžio ugovor do 2016. godine i tako povećao cijenu sa 100 na 250 miliona Eura. Daily Mirror piše kako Real zna da će Barcelona odbiti ponudu, ali je njihov cilj da dokažu da su najbogatiji klub na svijetu.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Messi: "Ne vidim se u bilo kojem drugom klubu"
Barcelonin čarobnjak Lionel Messi još je jednom ponovio da se ne može zamisliti u dresu bilo kojeg drugog kluba, što posebno raduje sve simpatizere katalonske momčadi...

Uoči raspleta španjolskog prvenstva u kojem Barcelona ima bod više od svojih ljutih rivala iz Madrida, Lionel Messi opet se obećao Kataloncima sve dok ga u klubu budu željeli. A to bi moglo biti jako, jako dugo.

"Jednostavno se ne vidim u bilo kojem drugom klubu, pa tako ni u Real Madridu", rekao je Messi španjolskim medijima nakon komentara Cristiana Ronalda kako ne može isključiti mogućnost da on jednog dana zaigra za - Barcelonu.

"Jako sam sretan u Barceloni i ako bude ovisilo o meni igrat ću ovdje još dugi niz godina", dodao je.

Stoga na Camp Nou mogu biti mirni po pitanju njegovog eventualnog transfera: "Iako je istina da nikad ne znate što vam budućnost nosi, sa mnom to nije slučaj jer želim ostati u Barceloni sve do kraja karijere - a i dulje".

Lionel Messi u Barceloni je još od svoje 13. godine, kada je stigao iz Argentine.

Preuzeto sa sportnet.hr

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
pa zbog čega bi Barsu napuštao? Svi ga cene i navijači ga obožavaju.

Natrag