Evharistija ili pričest

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
uzgred, samo postojanje takvih optužbi protiv Hrišćana u Starom Rimu, obara tvrdnju o padu Crkve u II Veku. Jer ako su nas i tada, na samom početku optuživali za ljudožderstvo, orgije i tako to, a meta optužbi je rana Crkva, znači da smo i tada imali Euharistiju i obrede koje i danas imamo. Gde je onda pad? Nema ga.

Tako je brate.

Mene neće trebati kažnjavati ,otićiću ja i sama, zbog čega bi ja morala ovde čitati dasmo kanidbalisti ,i vanpiri , damije crkva KURVA i da nenabrajam dalje
POZDRAV
Dobro rece Antonija. Oni bas to i zele da nas oteraju..

Od kada je lično iskustvo mjerilo istine?
To zapitaj sebe..

vredjaju sami sebe, i te osobine kanibalista i vapira sami sebi nesvesno pripisuju, jer veruju u tako nešto što je urednik lepo definisao kao Bogohulno.
Ti ne znas ni sta je on rekao, on je izjavio da je bogohulno optuziti nekog da je vampir i govoriti da pije krv, kad on ne pije!

Niko od nas ne pije krv!

Urednik i ako na neki način isključen iz bilo kakvog verovanja, od svih ima ispravan stav, dok ostali veruju kako sam već napomenuo, i oni sami topotvrđuju.

Hleb i vino tek po ulasku u organizam postaju "Hristos", jer mi se njime hranimo na jedan uzvisen i duhovni nacin, sa Bogom se sjedinjujemo i fizicki i duhovno. A ovo nema veze sa "kanibalizmom" i "vampirizmom" kako si ti predstavio, i povezivati taj sveti cin sa takvim stvarima je bogohulno!

Krv je "dusa", i po teologiji iskupljenja Hristos je dao svoj bezgresni zivot za nas. Tako on umire, a mi zivimo, i on nam daruje sebe i mi primamo njega u sebe.

On menja nase oslabljeno gresno telo, tako da bude sposobno savladati greh, jacajuci ga fizicki!

Nazivati ovo "kanibalizmom" ili "vampirizmom" je bogohulno! Jer onda su i svi koji primaju transfuziju krvi po tebi vampiri! A oni koji su primili transplantaciju su "kanibali"!!!

Ili ti nisi svestan neprimerenog ili je tvoje poredjenje zlonamerno!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tako je brate.

Dobro rece Antonija. Oni bas to i zele da nas oteraju..

To zapitaj sebe..

Ti ne znas ni sta je on rekao, on je izjavio da je bogohulno optuziti nekog da je vampir i govoriti da pije krv, kad on ne pije!

Niko od nas ne pije krv!

Hleb i vino tek po ulasku u organizam postaju "Hristos", jer mi se njime hranimo na jedan uzvisen i duhovni nacin, sa Bogom se sjedinjujemo i fizicki i duhovno. A ovo nema veze sa "kanibalizmom" i "vampirizmom" kako si ti predstavio, i povezivati taj sveti cin sa takvim stvarima je bogohulno!

Krv je "dusa", i po teologiji iskupljenja Hristos je dao svoj bezgresni zivot za nas. Tako on umire, a mi zivimo, i on nam daruje sebe i mi primamo njega u sebe.

On menja nase oslabljeno gresno telo, tako da bude sposobno savladati greh, jacajuci ga fizicki!

Nazivati ovo "kanibalizmom" ili "vampirizmom" je bogohulno! Jer onda su i svi koji primaju transfuziju krvi po tebi vampiri! A oni koji su primili transplantaciju su "kanibali"!!!

Ili ti nisi svestan neprimerenog ili je tvoje poredjenje zlonamerno!

Ili i jedno i drugo. Prva stvar koju je tvorac Sola Scriptura, oholi i samozaljubljeni Luter uradio je bio napad na Euharistiju-Evharistiju kao sakrament, onda je napao Trojstvo. Njegovo delovanje je izazvalo Henrija VIII da napiše traktat o odbrani Pričesti i Trojstva, slavni Contra Luterii, čovek koji je zbog besomučne potrage za muškim naslednikom i zaljubljenosti u Anu Bolen raskinuo odnose sa Crkvom je od pape bio nazvan braniteljem pravoverja - ortodoksije, i do kraja života se borio protiv izdavanja Biblije na Engleskom jeziku.

Delovanje Lutera, Kramnera, Cvinglija i Kalvina dovelo je do sazivanja Sabora u Trentu, ili Tridentu, na kome je kao dogma proglašena transupstancija, što ne znači da Crkva nije vekovima pre topga verovala u prisutnost Isusa u pričesnom hlebu i vinu. Veorvala je, ali je od Tridenta to postalo dgomom, baš zbog protestantata. Isti koncil dopnosi i dogme o bukvalnom tumačenju biblije, što je bio deo odgovora protestantima. Sve one negativnosti koje se tako često priupisuju Crkvi, (Kepler, Galilej, Bruno, Propaganda Fidei) plod su Tridentskog koncila, tj izazvane su delovanjem onih koje adventisti slave kao svece.

Tako da, zar si brate mogao da očekuješ drugačije stavove od onih koji se pozivaju na nasleđe apostata, jeretika i sotonista? Nisi mogao.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
TomoD.

Šta je zaključak te priče, i šta im je Gospod otkrio.

Da su uzeli meso i krv, ili hleb i vino?

Niko od nas ne pije krv!

Vi tako verujete, da se hleb i vino pretvaraju u stvarno meso Hristovog tela i krvi.

Urednik pak ima ispravan stav.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Vi tako verujete, da se hleb i vino pretvaraju u stvarno meso Hristovog tela i krvi.

Zato što im se ne da da Isusa duhovno jedu, kako i treba. A ovo je odličan arg. za obožavanje hostije i vina.

Čovjek sretnut sa Isusovim karakterom se osjeća poniženo, a u susretu sa hljebom i vinom se osjeća moćnom, važnom.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Da li je SIN od Boga Jedinog Oca JHVH
G Yehoshua
otkinuo komad svoga tijela i dao apostolima jesti svoje tijelo,
ili je dao kruh?

Da li je SIN od Boga Jedinog Oca JHVH
G Yehoshua
probušio svoju aortu, pustio svoju krv i dao apostolima piti svoju krv,
ili je dao vino?

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Pomaže Gospod Hristos Isus, Sobom a nama!

Voleo bih da nisam svedok da postoje ljudi, koji su čuli da se mogu pričešćivati
Telom i Krvlju Gospodnjom, u vidu hleba i vina, a koji su kasnije
dozvolili da im nepomjanik uzme reč iz srca.
Te ne ostaše u veri, niti u spasenju.

Zanimljivo mi je da kod nekih od njih ostaje reč u mozgu, ali ne i vera u srcima.

Voleo bih da im se to nije dogodilo, ali upoznao sam ih u Crkvi, Hristovoj i Pravoslavnoj...

brat Toma

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Kako Juda izdajnik nije postao bolji ako je bukvalno primio Hrista u pričesti? Pošto vi smatrate da je to bukvalno Isus.

Eto dokaza da je vaše shvatanje pričesti osporeno.

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Pomaže nam Bog, Duhom Svojim Svetim!

Bogu hvala što sveti apostoli primiše sveto pričešće sa poverenjem u Hrista i Njegove reči.

Juda eto, na žalost, nije...

brat Toma

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Bogu hvala, pa u Sinu Njegovom, Hristu Isusu, imamo sve odgovore.

Mnogi Njega dodirnuše ali bez vere u Njegovu Božansku prirodu,
ne doživeše nikakvu promenu u svom životu.
A da nisu srce zatvorili i sa verom Njemu pristupili... Carstvo im Božije!

Isto beše i sa Judom, i njegovim uzimanjem hleba i vina....

brat Toma

Natrag