- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Da li si pročitao šta sam napisao?
1. "Neko vrijeme nakon razočaranja 1844. godine mislila sam, kao što su to smatrali svi adventisti, da su vrata milosti zauvijek zatvorena za svijet. Taj sam stav usvojila prije nego što sam dobila svoje prvo viđenje." Odabrane poruke, Definicije zatovorenih vrata
Dakle, neko vreme nakon oktobra 1844 ona kaže da je zaista mislila da su vrata za ceo svet bila zatovrena.
Tvoja tvrdnja da su Elen Vajt i ostali adventisti verolavali da su vrata neba zatovrena za grešnike je delimično tačna..i daćemo ocenu "delimično tačno".
Međutim, da vidimo sada do kog vremena? 1952, 1852? 1851.....
Dalje kaže sledeće:
2. "Svjetlost koju mi je Bog dao bila je ono što je ispravilo našu zabludu i osposobilo nas da uvidimo pravu istinu. 1SM 63.1".
Dobila je kaže svetlost koja je ispravila ovu zabludu. Ona sama kaže da ej ovo bila zabluda. Naravno, svaki pošten čovek će priznati zabludu. Samo nepošten neće to priznati.
3. "Još uvijek vjerujem u teoriju zatvorenih vrata, ali ne na način na koji smo izvorno koristili taj izraz ili na način na koji ga koriste moji protivnici." {1SM 63.2}
Dakle, postoji teorija zavorenih vrata ali ne ovakava koja se verovala u oktobru 1844. Kada je napuštena?
4. U viđenju mi je pokazano, i još uvijek vjerujem u to, da su 1844. godine postojala zatvorena vrata. Svi koji su vidjeli svjetlost poruka prvog i drugog anđela i odbacili tu svjetlost, bili su ostavljeni u tami, dok su oni koji su je prihvatili i primili Svetog Duha koji je pratio objavljivanje poruke s neba, a kasnije se odrekli svoje vjere i svoje iskustvo prozvali obmanom, na taj način odbacili Božji Duh i on se više nije zalagao za njih. 1SM 63.9