- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Cela njegova priča se svodi na to da pokaže da je Elen bila u zabludi verovanja da su grešnicima vrata neba zatvorena sve do 1852.
To je notorna činjenica da su Ellen White, James White, Joseph Bates i okupljeni oko njih vjerovali i naučavali ovu bogohulnost sve do 1852. godine.
1. Ja sam to jasno pokazao.
2. To su morali priznati i sami Adventisti sedmog dana. Evo toga priznanja:
Priručnik Teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički Katekizam"
Pioniri koji su se sastajali na subotnjim i biblijskim konferencijama pri kraju 1840-ih dugo su i s molitvom proučavali Bibliju kako bi odredili ispravne doktrine. Smatrali su da moraju biti u skladu s Biblijom. Istodobno su se bojali pozvati druge da im se pridruže smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. U međuvremenu se stajalište pionira o mogućnosti spašavanja drugih promijenilo zahvaljujući brižljivom proučavanju Biblije, viđenjima Ellen White o vijesti koja treba obuhvatiti cijeli svijet i obraćenju ljudi koji nisu bili dio pokreta iz 1844. “Zatvorena vrata” bila su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” i misionarska revnost male skupine potaknula ih je na propovijedanje i naučavanje u svim istočnim državama.
------------------------------------
Kad je Jovan morao prihvatiti ovo što pišu sami adventisti u svom teološkom Priručniku, ustvrdio je da su to vjerovali neki anonimni adventisti, međutim iz gore citiranog teksta iz toga Priručnika jasno se vidi (istakao sam većim crvenim slovima) da su tako vjerovali baš pioniri - Ellen White, James White, Joseph Bates, ....
P.S. "Čiča miča gotova je priča"