EGWisti (subotari) - rodilo ih bogohulništvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Koje je to vreme? Imaš u Otkrivenju 7 i 14 o 144000. Dakle, kada je to?

Evo ti u koje je vrijeme, po "proročici" bogohulnici, Isus prestao posredovati za grešnike i kada je završilo vrijeme spasenja za grešnike:

Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama u vrijeme kad je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. godine)
----------------------------

1. Dok je Isus u vanjskom boravištu molio za svijet - prije 22.10.1844. - grešnici su mogli biti opravdani i spašeni Isusovim molitvama.

2. Ali, nakon što je Isus napustio "vanjsko boravište" (Svetinju) i preselio se u Svetinju nad Svetinjama - točno 22.10.1844. - Ellen White je "vidjela" da grešnike više ne može spasiti ni Bog ni adventističke molitve.
-----------------------
Sve je jasno. Osim idiotima i onima koji se prave ludima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama u vrijeme kad je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. godine)

Nemoj ići na teme koje smo prešli. I za ovo sam ti naveo da se odnosi na vreme posletka.

Zašto bežeš od onog odgovora o 144000? Kada ćeš odgovoriti na to?

Vidi, nije cilj da se vrtimo oko istih stvari besomučno...nema potrebe. Ti ne možeš da "dokažeš" da je Elen pisala protivurečno jer toga nema. Jednostavno, ostavi Elen na miru već se bavi dogmatikom. To ti je moja preporuka. Hajde ako već ne želiš ovo oko 144000 onda da ovo prividimo kraju..jer sve smo ovo prošli.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nemoj ići na teme koje smo prešli.

Tko ih je prešao? Niti smo ih prešli niti si odgovorio. I neću preći preko toga, a ti slobodno odustani. Dakle:

1. Dok je Isus u vanjskom boravištu molio za svijet - prije 22.10.1844. - grešnici su mogli biti opravdani i spašeni Isusovim molitvama.

2. Ali, nakon što je Isus napustio "vanjsko boravište" (Svetinju) i preselio se u Svetinju nad Svetinjama - točno 22.10.1844. - Ellen White je "vidjela" da grešnike više ne može spasiti ni Bog ni adventističke molitve.
-----------------------

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tko ih je prešao? Niti smo ih prešli niti si odgovorio. I neću preći preko toga, a ti slobodno odustani. Dakle:

-----------------------

Kažem, prešli smo to za 1851. Videli smo da govori o poslednjim danima. Citirao sam ti i izjavu Elen Vajt, da ona sama kaže do kada je verovala u zatvorena vrata za grešnike. I to si prenebregnuo. Uhvatio si se dalje za prvu viziju 1844, mada smo i to na jednoj od tema raspravljati pre nekog vremena ali hajde. I to sam ti pokazao da se odnosi na poslednje dane jer se pominju 144000.

Dakle, sve je objašnjeno. Nema svrhe vraćati se na ono objašnjeno. Diskusija se ne vodi tako, da se ponavljaju stvari do besvesti. To nije pobeda u diskusiji. Već argumenti. Tvoj argument je zaboravnost i vraćanje na stare teme.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, sve je objašnjeno.

Je, i evo sažetka toga objašnjenja.

Priručnik Teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički Katekizam"

Pioniri koji su se sastajali na subotnjim i biblijskim konferencijama pri kraju 1840-ih dugo su i s molitvom proučavali Bibliju kako bi odredili ispravne doktrine. Smatrali su da moraju biti u skladu s Biblijom. Istodobno su se bojali pozvati druge da im se pridruže smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. U međuvremenu se stajalište pionira o mogućnosti spašavanja drugih promijenilo zahvaljujući brižljivom proučavanju Biblije, viđenjima Ellen White o vijesti koja treba obuhvatiti cijeli svijet i obraćenju ljudi koji nisu bili dio pokreta iz 1844. “Zatvorena vrata” bila su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” i misionarska revnost male skupine potaknula ih je na propovijedanje i naučavanje u svim istočnim državama.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Još je jasnije svima koji znaju da Isus nikada i nije čekao u nekakvoj svetinji, nego je odmah po Uzašašću seo na prestolje Slave.

Posreduje za grešnike, ne svojim prinošenjem ovaca i jaraca, nego se JEDNOM ZA SVAGDA PRINESE NA KRIŽU.

Svatko ko uči, propovjeda drugačije je sotona, antikrist.

Dakle, "teologija" i "soterologija" čekalaca subote, izelica kupusa, "proroka" iz kukuruzišta je kako antikršćanska tako i antibiblijska.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Je, i evo sažetka toga objašnjenja.

Priručnik Teologije Adventista sedmog dana - "Adventistički Katekizam"

Pioniri koji su se sastajali na subotnjim i biblijskim konferencijama pri kraju 1840-ih dugo su i s molitvom proučavali Bibliju kako bi odredili ispravne doktrine. Smatrali su da moraju biti u skladu s Biblijom. Istodobno su se bojali pozvati druge da im se pridruže smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. U međuvremenu se stajalište pionira o mogućnosti spašavanja drugih promijenilo zahvaljujući brižljivom proučavanju Biblije, viđenjima Ellen White o vijesti koja treba obuhvatiti cijeli svijet i obraćenju ljudi koji nisu bili dio pokreta iz 1844. “Zatvorena vrata” bila su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” i misionarska revnost male skupine potaknula ih je na propovijedanje i naučavanje u svim istočnim državama.

To nema veze sa ove tri stvari.
Elen sama kaže dokle je ona verovala u zatvorena vrata. Do decembra 1844. Takođe vizija iz 1844 uključuje 144000 a ono se odnosi na poslednje dane.

Priručnik ukazuje upravo da je zahvaljujući vizijama Elen Vajt došlo do promene, postepene među adventistima. Priručnik samo faktografski ukazuje da su mnogi adventisti dugo zadržali stav o zatvorenim vratima ali to nema veze sa Elen Vajt jer je ona u viđenjima sasvim suprotno govorila. Tako da se ovde samo govori o tendencijama među adventistima, što je tačno.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ti ne možeš da "dokažeš" da je Elen pisala protivurečno jer toga nema. Jednostavno, ostavi Elen na miru već se bavi dogmatikom. To ti je moja preporuka.

Jovane, znam da ti nije lako. Ostao si sam u ovoj raspravi. Da se radi o nekoj drugoj stvari ili osobi, ja bih pohvalila tvoju ustrajnost i gorljivost, ali ovdje ne mogu jer vidim da samo želiš sakriti Ellenine zablude.
Tako čine pravi adventisti. :)
Pa, dobro. Ostaje ti savjest da učiniš onako kako smatraš da je dobro.
Slap je iznio mnogo argumenata koje nitko (a ne samo ti) ne može osporiti jer prikazuju Ellen u pravom svijetlu. DarthShone je također pridonio mnogo za otkrivanje Istine.
Za sebe mogu reći da, unatoć slabom poznavanju teme, moje uvjerenje o Elleninim promašajima se bazira prema onoj: po podovima ćete prepoznati. Dok god se pozivate na nju kao na proročicu velikog kalibra, pravih plodova neće biti. Možete imati pristaše i nove članove, ali oni će biti sljedbenici kulta, a ne crkva.
Poznavanje Pisma je nedostatno ako izostanu plodovi. Ako Božja Riječ ne mijenja čovjeka i ne učini ga duhovnim i istinoljubivim, uzalud se pozivamo na nju.
Pozdrav.
Neka se milost Duha Svetoga umnoži u tvojoj duši - to ti od srca želim i molim.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, znam da ti nije lako. Ostao si sam u ovoj raspravi. Da se radi o nekoj drugoj stvari ili osobi, ja bih pohvalila tvoju ustrajnost i gorljivost, ali ovdje ne mogu jer vidim da samo želiš sakriti Ellenine zablude.

Ja mislim da zapravo govoriš o Slapu. :). Niti se osećam ugroženim, niti dematovan već upravo ako si stvarno pratila ugrožen je jedino on tj. njegovi stavovi. Jer ne znam kako ne možeš videti da sam na sve njegove citate argumentovano odgovorio i to ne jednom već tri i više puta na pojedine(1851, vizija 1844, Elenina izjava o verovanju u "zatovrena vrata" za koju kaže da je do prve vizije tako verovala). Ja sam baš zato smatrao da će njegova stalna ponavljanja i vraćanje na isto zapravo pomoći tebi da vidiš da je više puta pobijen. Ali dobro, svi su mu argumenti pobijeni. Ako je neko istrajan to je on..jer ponavlja jedno isto iako mu je odgovoreno na sve.

Evo sad istine radi..možeš li mi navesti na koji to njegov citat ja nisam odgovorio tj. gde je on meni nešto citirao a ja nisam imao argument? Jel možeš..hajde molim te..jer ispada da vi jedni druge hvalite bez argumenta..tipa "ja tebi serdare ti meni vojvodo". Zamolio bih sada za tvoje konkretne argumente gde je on mene ostavio bez dokaza? Možeš li navesti? :) . Samo činjenica radi, molim te..zaista želim to videti. Gde je on "pokazao" Elenine zablude koje ja nisam umeo da "odbranim"?

:give_r:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Poznavanje Pisma je nedostatno ako izostanu plodovi. Ako Božja Riječ ne mijenja čovjeka i ne učini ga duhovnim i istinoljubivim, uzalud se pozivamo na nju.
Pozdrav.
Neka se milost Duha Svetoga umnoži u tvojoj duši - to ti od srca želim i molim.

I ja tebe pozdravljam, i želim ti puno dohovnih plodova vere. Verujem da će tako biti. Svako dobro!

Natrag