Ja ću se praviti kao da sada prvi put čujem za Ellen White,
pa ću se osvrnuti samo na gornju rečenicu jer već i ta njezina misao bila bi dovoljna da pobudi sumnju. Barem kod mene. Dakle, po njezinim riječima može se zaključiti:
-
Ellen nije imala iskustvo ljubavi Božje. Osoba koja istinski ljubi Boga ima iste/slične osjećaje kao što je imao Isus, napose prema grešnicima. Ako je Ellen imala vizije od Boga,
onda je ona neminovno morala proći nekoliko faza:
put prosvjetljenja, očišćenja i osnaženja. To su principi duhovnosti.
Zar Bog objavljuje svoje tajne grešnicima?
Ne! Može, ako hoće, ali u principu On odabire (slabe) ljude i svojom milošću ih osposobljava za povjerenu misiju.
-Ona je
vidjela zatvorena vrata?! A što ako je to njezina podsvijest, jer su
vrata bila za nju zatvorena? Ni najveći grešnik koji ima
raskajano i ponizno srce
ne vidi "zatvorena vrata", jer
Duh Sveti mu ne dozvoljava da padne u malodušje.
-Po ovome što je napisala,
Ellen je imala drugi cilj. Uvjeriti i zaplašiti ljude da je ono što je ona
vidjela pogubno za one koji ju ne slijede. IIi koji joj ne vjeruju. Nije se pokazala
fer prema onima koji su joj se protivili. Pravi proroci i sveci jako trpe zbog objava koje su prenijeli ljudima, a kad trpe strpljivo, ustraju u ljubavi i miru
znak je da su pravi jer znaju da će ih Bog zaštiti.
Ellen kaže da su vrata zatvorena
za one koji su odbacili njezinu viziju. To znači da su izgubljeni i prokleti?
Zar Gospodnji Duh proklinje? Isus će to, doduše, reći jednoga dana reći onima koji se nađu Njemu s lijeve strane.
Ali, to će Božja pravedna usta izgovoriti, a ne Ellen.
- Tko je bio svjedok njezinih
vizija? Tko ju je ispitao? Tko odobrio? Koliko sam shvatila, grupica ljudi iz obitelji i prijatelj su je podržali i bodrili. Normalno. Na kraju je ispao dobar biznis za cijelu obitelj, zar ne?
Kako god,
Ellenje adventiostima podvalila sektaški duh.