Miler je bio pod utiskom dogme da je Isus Bog i zna sve te može reći kome hoće ono što zna..pa time i dolazak, i drugo verovao je da je Svetinja koja će se očistiti zemlja i to je katoličko-tradiciobalno verovanje. Da nije imao ove dve premise ne bi došao do ovakvog zaključka.
Ne razumijem što znači
"pod ustiskom dogme da je Isus Bog". Zar Miller, kao i svi protestanti ne ispovjedaju Nicejsko-carigradsko vjerovanje? I samim tim članak vjere/istine da je Isus Bog?
Aha, Milleru nije bilo dovoljno (da se Bogu Stvoritelju raduje što je Njegovo stvorenje)
već je mislio da bi Bog mogao to nekome od ljudi otkriti.
Zaboravio da je on stvoreno biće i da ima prolazni/konačni bitak u odnosu na
Vječni Božji Bitak.
Kako je to sve bilo glupo i drsko od samog početka, za nepovjerovati.
I stvarno
ima pravo Darth u ovome, makar mi se ponekad učini odrešit, radi se o takvoj đavolskoj prevari i zarazi kojoj
samo Sotona može biti začetnik.
Našim svecima/mističarima Bog je u viđenjima otkrivao tajne svoga Srca i bili su vjesnici Njegove ljubavi, a vi tražite druge znakove. Pa, dobro.
Ali, neće vam se dati, kako Isus reče.
Kakva svetinja? Kako ja ništa o tome ne znam?
To nije katoličko vjerovanje.
Miller nije imao dvije premise, nije on imao ništa, ali prohtjelo mu se izazivati Boga. Hoće to tako kad se napravi pakt sa đavlom.
Nego, Ellen White i Miller su se na kraju posvađali i razišli, zar ne?
Ludilo. Toliko muljanja, toliko ljudskog i grešnog nije bilo u povijesti ni jedne protestanske denominacije.
Da i ne spominjem
subotu i gđu Elenu koja subotu vidi kao veliku istinu po kojoj će Bog odrediti da li mu je netko služio ili je otpadnik u vjeri. Kakve bedastoće i u kakve ljudske gluposti je uvučen naš Gospodin Bog. Sramota.
To stvarno vrijeđa ljudski razum.
I čudi me, Jovane, da si ti u svemu tome.