Član
- Učlanjen(a)
- 04.01.2010
- Poruka
- 579
Kljuc je u onome sto "zelis" i sto "hoces" Bilo bi lepo da je sve onako kako zelimo i hocemo ali nije jer nismo sami na planeti. Ima nas na milione. A pored toga imamo i druga ziva bica koja cesto unistavamo jer se osecamo superiornijim od njih. Negde sam vec napisao da je "Oce nas" jedna stvarno divna i prosvetljena molitva jer nas uci tome da treba da prihvatimo volju Boziju a ne da lutamo u svome carstvu zelja. Mislim da ovu molitvu vredi izgovarati i vise puta na dan ali iskreno i svim srcem. Kada te reci dodju do "dubine" naseg srca, i kada prihvatimo Njegovu volju, vise nece biti provokacija. Mislim i da je izuzetno bitno da mi volimo druge a to ko ce i koliko voleti nas, to je manje bitno. Medjutim, kada iskreno dajemo ljubav, tesko da ce Bog dozvoliti da nam se ista i ne vrati. Kao sto rekoh, ima nas na milione. Normalno je da nam se misljenja nikada nece podudarati jer su misljenja uslovljena mnogim stvarima. Ali svi mi imamo nesto zajednicko, a to je nas jedan jedini Bog. Ako se svi "usidrimo" u njemu, razlika u misljenju vise nece ni biti bitna. Pricacemo o tim razlikama i smejati se tom svom neslaganju. Uvek ce biti onih koji ne zele da se "usidre" ali nas to ne sprecava da pokusavamo da im otvorimo oci