Duhovni razgovori

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
a koji si ti faktor pa da ti ucis ljude?

Stvar je u tome što on misli da je pozvan da obraća ljude, a sam si je uzeo tu funkciju.
Paja patak! dobro si rekao.

Nego, infa, razmišljam o onome što si rekao...da ne bi pitao Isusa je li je On Bog.
A Isus je rekao: Tko vidi mene, vidi i moga Oca. Ja i Otac jedno smo.
Sjećaš li se epizode Isusova Preobraženja na Gori? Lice mu je postalo sjajno da apostoli nisu mogli gledati u Njega jer se u Isusu pokazala slava Božja.
Vidi što je zapisao sv. Pavao:

Isus Krist, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom,
nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge,
postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik,
ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu.
Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom,
da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika.
I svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!" - na slavu Boga Oca.

(Fil 2,6-11)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
krasno, divne riječi
samo bez ikakve snage

ja učim ljude koje Evanđelje zanima, i ostala istina
to je zadaća kršćana, pokazati svakome pravi put
a onda oni sami odlučuju , da li če prihvatiti istinu ili neče

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Stvar je u tome što on misli da je pozvan da obraća ljude, a sam si je uzeo tu funkciju.
Paja patak! dobro si rekao.

Nego, infa, razmišljam o onome što si rekao...da ne bi pitao Isusa je li je On Bog.
A Isus je rekao: Tko vidi mene, vidi i moga Oca. Ja i Otac jedno smo.
Sjećaš li se epizode Isusova Preobraženja na Gori? Lice mu je postalo sjajno da apostoli nisu mogli gledati u Njega jer se u Isusu pokazala slava Božja.
Vidi što je zapisao sv. Pavao:

Isus Krist, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom,
nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge,
postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik,
ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu.
Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom,
da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika.
I svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!" - na slavu Boga Oca.

(Fil 2,6-11)

on moze samo da uci neke nebulozne budale koje pristanu na to, posto niko normalan nece da pristane da mu neki paja patak prica o nekakvim izmisljenim istinama i zakonima

meni stvarno nije bitno da li je bog ili nije, niti imam nesto protiv drugih sto misle da je bog ali samo da ne tvrde nesto sto nema dokaza
ja isusa pstujem nije mi bitno da li je bog ili je izaslanik, ja volim da citam dosta isusova ucenja koja nisu u bibliji, i ona su veoma zanimljiva i mnogo vise duhovna nego price iz biblije, pazi u bibliji su manje vise sve kao neke pricice, a vamo su ucenja koje je isus ostavio, ucenja koja se odnose na radu na sebi ili u sebi

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
infamous: ja volim da citam dosta isusova ucenja koja nisu u bibliji, i ona su veoma zanimljiva i mnogo vise duhovna nego price iz biblije, pazi u bibliji su manje vise sve kao neke pricice, a vamo su ucenja koje je isus ostavio, ucenja koja se odnose na radu na sebi ili u sebi

Misliš na knjige koje tumače Isusove riječi iz Evanđelja ili općenito knjige o Isusu ili na apokrifna evanđelja? U svakom slučaju, treba čitati ono što nam je od najveće koristi za dušu.
Je si li čitao Ruskog hodočasnika?

@Peko
Od srca ti preporučam da prestaneš proučavati Papu jer ćeš se sav sluditi.
:dtyste:

peko71: Uzgred da te pitam u čiju krv ti polažeš nadu za spasenje u Isusovu krv ili Papinu krv ?

Ovo pitanje je nepotrebno. Pitaš mene koja ne propuštam nedjeljnu misu ni Pričest, jer vrlo dobro znam, kao svi pravi kršćani, da je Tijelo i Krv Kristova naš život i snaga na ovoj zemlji. Za relikvije tj. ampule s Papinom krvi sad prvi put čujem. Ali, peko, Papa Ivan Pavao II je proglašen blaženim, dakle svetac je Katoličke crkve. To te muči? Ti si slobodan misliti o njemu što želiš, ali tvoje mišljenje ne može utjecati na milijardu katolika koji ga 2011 časte kao sveca. " Santo subito" - "Svet odmah" - čulo se iz usta 2 milijuna prisutnih vjernika na sprovodu Ivana Pavla.

Imaš jako puno predrasuda i šteta je da se uznemiravaš. Život je kratak, biraj ono što je za tvoj mir i radost duše. Jednom sam pratila na forumu temu o Nikolaju Velimiroviću za kojeg nikad prije nisam čula. Neki su ga jako napadali, a drugi branili govoreći da je svetac. Rasprava je bila žestoka i nisam znala kome bih vjerovala. Onda sam na netu potražila i pročitala sve što sam našla o njemu. Sjećam se Molitava na jezeru, to mi se dopalo i ne samo dopalo, nego sam osjetila jedan mir u duši i uvjerila se da je Božji duh po njemu govorio. Bez obzira što je Nikolaj kao čovjek mogao pogriješiti u drugim stvarima.
Eto, ja tako. Ne vjerujem svemu što vidim i čujem, volim i sama provjeriti i iskusiti.
Mislim da ti još uvijek dosta otrašćen i sve što je vezano uz Papu te još samo više uznemiri. Zato ti kažem, ostavi se Pape, gledaj na Isusa.
Neke stvari ipak ne poznaješ dovoljno i tumačiš ih prema nekom svom uvjerenju, kao npr. maslinove grančice na Cvjetnicu. Pa i vi imate Vrbicu i znate da je to spomen na Isusov ulazak u Jeruzalem, jednako kao i kod nas maslinove grančice. Zar ne vidiš da i Papa ima u ruci maslinovu grančicu, ne valjda da maše sebi, već Kristu, simbolički, naravno.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Misliš na knjige koje tumače Isusove riječi iz Evanđelja ili općenito knjige o Isusu ili na apokrifna evanđelja? U svakom slučaju, treba čitati ono što nam je od najveće koristi za dušu.
Je si li čitao Ruskog hodočasnika?
slabo citam knjige koje tumace bibliju ili kako ti kazes isusove reci iz biblije, nema tu nista zanimljovo toliko za mene, mozda mi je najbolja knjiga "ljudi lazi" tu ima malo tumacenja i nisu losa
sto se tice tih apokrifna jevanđelja da ali ne sva kao i gnostickih jevandjelja i kanonska jevandjelja, ali samo ona koja vrede i imaju jasan uvid u duhovnost, gnosticka su po mom misljenju najbolja

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

@peko
Od srca ti preporučam da prestaneš proučavati Papu jer ćeš se sav sluditi.
:dtyste:

Ovo pitanje je nepotrebno. Pitaš mene koja ne propuštam nedjeljnu misu ni Pričest, jer vrlo dobro znam, kao svi pravi kršćani, da je Tijelo i Krv Kristova naš život i snaga na ovoj zemlji. Za relikvije tj. ampule s Papinom krvi sad prvi put čujem. Ali, peko, Papa Ivan Pavao II je proglašen blaženim, dakle svetac je Katoličke crkve. To te muči? Ti si slobodan misliti o njemu što želiš, ali tvoje mišljenje ne može utjecati na milijardu katolika koji ga 2011 časte kao sveca. " Santo subito" - "Svet odmah" - čulo se iz usta 2 milijuna prisutnih vjernika na sprovodu Ivana Pavla.

Imaš jako puno predrasuda i šteta je da se uznemiravaš. Život je kratak, biraj ono što je za tvoj mir i radost duše. Jednom sam pratila na forumu temu o Nikolaju Velimiroviću za kojeg nikad prije nisam čula. Neki su ga jako napadali, a drugi branili govoreći da je svetac. Rasprava je bila žestoka i nisam znala kome bih vjerovala. Onda sam na netu potražila i pročitala sve što sam našla o njemu. Sjećam se Molitava na jezeru, to mi se dopalo i ne samo dopalo, nego sam osjetila jedan mir u duši i uvjerila se da je Božji duh po njemu govorio. Bez obzira što je Nikolaj kao čovjek mogao pogriješiti u drugim stvarima.
Eto, ja tako. Ne vjerujem svemu što vidim i čujem, volim i sama provjeriti i iskusiti.
Mislim da ti još uvijek dosta otrašćen i sve što je vezano uz Papu te još samo više uznemiri. Zato ti kažem, ostavi se Pape, gledaj na Isusa.
Neke stvari ipak ne poznaješ dovoljno i tumačiš ih prema nekom svom uvjerenju, kao npr. maslinove grančice na Cvjetnicu. Pa i vi imate Vrbicu i znate da je to spomen na Isusov ulazak u Jeruzalem, jednako kao i kod nas maslinove grančice. Zar ne vidiš da i Papa ima u ruci maslinovu grančicu, ne valjda da maše sebi, već Kristu, simbolički, naravno.

Prvi put čuješ za obožavanje ampula sa papinom krvi ? Isabeleta , za mene je to zastrašujuće ! Obožavati papinu krv umesto polagati nadu i veru u Hrista i krv koju je prolio za naše grehe je teško bogohuljenje da teže ne može biti.
Ti i ja po mnogim pitanjima možemo da se složimo ali naprosto ono što mi smeta izvire iz mene. Ne znam kako da ti opišem slovima na koji način vidim Vatikan pa sam iskonstruisao jedan video da i ti vidiš moje misli o tome na koji način vidim tvoj Vatikan.

<font size="3">

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@peko71

Vjerujem da nam je zajednička samo želja da ljubimo Isusa. Ja za sebe znam, a vjerujem da i ti to želiš.
Ali, putevi i načini su nam sasvim različiti.
Da sam se rodila kao pravoslavka, ne vjerujem da bi se u mnogočemu razlikovao moj stav od ovog kojeg sada imam. U mom odnosu s Kristom, bitan je On i ja. Nema mnogo drugih ljudi ni posrednika, osim ako ih trebam, ili ako sam potaknuta da molim nekog sveca, onda to činim. U tom smislu razumijem sve koji koriste i druge metode, bilo da posebno štuju svece, relikvije, ampule krvi blaženog Ivana Pavla... Svaki se na svom duhovnom putu snalazi kako može i zna. Ja nisam pozvana, kao ni ti, da ikoga sudim. Sud je Božji.
Meni ne pada na pamet da kažem zašto pravoslavni vjernici štuju mošti svetaca, zašto čine ovo ili ono. Ako im je na korist, ako se u tome ne pretjeruje, neka čine u skladu s običajima svoje vjere.
Takav bi trebao biti tvoj stav prema Katoličkoj crkvi i Papi. Peko, ne tiče te se. Gubiš nutarnju slobodu jer nešto te, izgleda, tjera da razmišljaš o Papi, da ga kritiziraš, pa onda napraviš video u kojem ga želiš prikazati kao Sotonu. Nisi nikad pomislio da te Sotona iskorištava za svoje planove? Pazi, ovo je ozbiljno.
Tebi/vama je svaki Papa Antikrist jer ste neprijateljski raspoloženi. Zašto nosite tu mržnju u srcu i prenosite s Pape na Papu? To je ropstvo grijeha i daleko od onoga što zovemo sloboda djece Božje. Ja to stvarno ne mogu razumjeti.
Znači, ti imaš talenat. Znaš lijepo složiti jedan video. Čovječe, napravi nešto pobudno, nešto što će ljudima biti poticaj da slave Boga.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ako im je na korist, ako se u tome ne pretjeruje, neka čine u skladu s običajima svoje vjere.

Prvo sam proučio šta govori sveto pismo da bi video i dobro ispitao šta je u skladu sa Božijom voljom a ne u skladu sa običajima i tradicijom. Pokušavam da objasnim šta je Božija volja i šta Bog traži od nas. Tradicija i običaji su otišli u tri pi... .......

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Prvo sam proučio šta govori sveto pismo da bi video i dobro ispitao šta je u skladu sa Božijom voljom a ne u skladu sa običajima i tradicijom. Pokušavam da objasnim šta je Božija volja i šta Bog traži od nas.

Volja Božja je činiti dobro.

"Uostalom, braćo, što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubezno, što god na dobru glasu; je li što krepost, je li što hvale vrijedno - to nek vam je na srcu" (Fil 4,8)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

Prvo sam proučio šta govori sveto pismo da bi video i dobro ispitao šta je u skladu sa Božijom voljom a ne u skladu sa običajima i tradicijom. Pokušavam da objasnim šta je Božija volja i šta Bog traži od nas. Tradicija i običaji su otišli u tri pi... .......

pa ja mislim da nisi ti jedini koji je procitao sveto pismo, ima lom drugih ljudi koji su procitali sveto pismo, evo npr i spedy12 i on je procitao a opet se ne slaze sa tobom ni ti sa njim, i on isto kao ti tvrdi ne potvrdljivo, i sto mislis da si ti upravu a da on nije?

Natrag