Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Još da dokažeš. Čim pitaš što ne piše u Bibliji zabrana otrovnih gljiva odmah mi je jasan nivo shvatanja cijele Biblije.
Npr. u Bibliji piše da Bog spava, vaš nivo shvatanja je da Bog bukvalno spava u krevetu, dok pravi smisao je Božja udaljenost od Davida. To je formalni nivo razumijevanja što je svojstveno djeci do 6-7 godina.
Samo se ti ismejavaj, nista drugo i ne znas. Cim ne mozes odgovoriti, odma izvalis: "nivo shvatanja deteta od 3-5 god".. Prvo sto vredjas, a drugo sto ti nista pod milim Bogom ne znas..
I onda kazes ja vredjam i sl. , a ti sam prvi to cinis..
A ovo poredjenje koje ovde iznosis(smesno), kako mi shvatamo "bukvalno", a ti toboze shvatas "duhovno". To vise govori o tebi i manipulaciji kojom ti i u onim jednostavnim tekstovima, pronalazis "skriveno znacenje".. Jer si izmanipulisan!
Ovde kao prvo, nema niceg "skrivenog" i "duhovnog", vec je sve jasno onome koji cita, i ako se radi o zakonu, onda zakon i treba da se pozabavi svim pojedinostima vezanim za covekovo zdravlje, ukljucujuci tu i stetnost odredjenih namirnica biljnog porekla.
Stoga je i moje pitanje na mestu.
Mi kod Jakova tamo vidimo da se neki delovi zivotinje ne jedu, NE ZBOG ZDRAVLJA, vec "cisto zbog simbolicnog znacenja", i zayo to znaci da i vas tkz. "zdravstveni zakon" ima u sebi simbolicne elemente.. To je potvrdio i Bog Pavlu u viziji gde je pokazao da "necista hrana" oznacava "pagane".
Ti Tripo, ovde samo nastavi sa ismejavanjem sagovornika, nista drugo i ne znas, jer ne razmisljas svojom glavom, pustas da ti drugi diktiraju smisao...