Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Što onda piše da je subota za čovjeka, a ne samo za Jevreje?
Kakva ti je to bezvezna konstatacija?
Zasto bi on ovde naglasavao "nacionalnost"?
Zamisli da je rekao "subota je nacinjena za jevreja a nije jevrej zbog subote", na sta bi to licilio!?
Argumenat je vrh, da zato sto pise "covek", onda to mora da se odnosi na sve ljude! Ne mora uopste da se odnosi na sve ljude!
Ali cak i da se odnosi, sedmicna subota je bila simbol odmora u obecanoj zemlji za jevreje a nama je simbol odmora u Hristu. To pise kod Pavla, sto ti nisi oborio! Niti objasnio, kako je smeo Pavle da simbolizuje nesto sto je deo vecnog i nepromenljivog dekaloga. Simbolizovati bilo sta iz dekaloga je vama jeres!
Što onda 1. zapov. nije sjenka po tome?
Prva zapovest je svim Hriscanima senka, senka odmora u Hristu, jer pominje "kucu ropstva" (egipat), simbolicno "ropstvo grehu" od kojeg nas Hristos oslobadja!
Dakle, postoje simboli u dekalogu, i Pavle simbolizuje i subotu. A to sto ti ne poznajes bibliju i teologiju, pa ne znas da je i u ponovljenim zakonima subota simbol odmora u obecanoj zemlji i da je Pavle zato simbolizuje u jevrejima poslanici, to je tvoje neobrazovanje.
Ponavljas ovde kao papagaj tudje misli, bez razmisljanja, mislis ti je teologija nedodirljiva i superiorna, a ne znas koliko jadno zvuci to sto pises.. Pogotovo kada napises dve tri reci, misleci da si time "dokazao". Nista ti dokazao nisi, nikome, a pogotovo ne ozbiljnim teolozima, koji temu duboko poznaju..
Hoćeš da kažeš da je Bog dao dekalog da bude Jevrejima urezan u kamenje, a ne u srce?
On je dekalog i dao jevrejima!
Dovoljno je procitati 1. zapovest pa da to bude jasno, da se ne odnosi na druge ljude! - JA SAM GOSPOD BOG... KOJI SAM TE IZVEO IZ ZEMLJE EGIPATSKE.. I jos kaze - "TO NIJE UCINIO NIJEDNOM DRUGOM NARODU, I ZAPOVESTI NJEGOVIH ONI NE ZNAJU".. Jel tebe izveo iz zemlje egipatske? Naravno da nije, a zato se simbolizuje "EGIPAT" koji je simbol "ropstva grehu".. Smisao se menja, a ako se smisao prve zapovesti menja, menja se i smisao 4. zapovesti! Kada to shvatis da dekalog sadrzi simbole i kada se uozbiljis, onda se javi. Dotle, necu da citam ta tvoja naklapanja sa dve tri recenice.. To je smesno!
Zato ja dajem na FB , a ne ti.
Ko malo dete, "tuzicu te mami!"
Daj ti ovde nesto konkretno, da mi procitamo tvoje argumente, dokazi ovde, a ne sa dve tri recenice, i jos da nam pretis kako ces nas tuziti mami i velikom bratu! To je krajnja neozbiljnost, kao sa detetom da pricamo..