Duh,dusa i sveti duh

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Bog te blagoslovio. Neka ti podari mir, ispuni Duhom Svetim, neka te obuzme ljubavlju prema bliznjima, da u tvome srcu rasplamsa revnost za dobre stvari, umesto sto se bavis beskorisnim, na svoju stetu..

To sve lažno govoriš, da sebi umiriš savjest i da se ovdje pokažeš pred drugima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To sve lažno govoriš, da sebi umiriš savjest i da se ovdje pokažeš pred drugima.

Zelim ti Bozje blagoslove, neka te ispuni svojim Svetim Duhom, podstakne na dobra dela, rasplamasa u tebi ljubav prema bliznjima, i udeli ti mir, koji prevazilazi svaku misao u Hristu Isusu. Zelim ti pobedu nad grehom, i spasenje Bozje. A ko govori da se pokaze pred drugima, sudice Bog..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo nije tema o spasenju,vec Duh,dusa i sveti duh.
Jesi li ti razumeo sta je to sto je Jehova Bog udahnuo coveku u nos?
1. Moj. 2
7 A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa.
Sta je za tebe taj DUH ZIVOTNI???
Jel to neka osoba ,Jel to mozda Adam sa neba ubacen u ljudsko telo???
Kakav je to duh ubacen kroz nozdrve???
Ili je pak kao sto i pise Duh ZIVOTNI ,odnosno pokretacka sila.???
I sta se vraca Bogu??? osoba ili pak pokretacka sila???

Necu da odgovorim, nije ti stalo do istine, samo zelis dokazati svoje. Ides nasuprot Hristu insistirajuci da si u pravu, odnosno da je tvoja crkva u pravu. Sto pitas mene, ja sam rekao, a ti ako ne verujes, pitaj Boga.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nije riječ o nekim imenima, nego o vodstvu crkve ASD koje teološki opravdava i financijski podržava abortuse.
Da, stvarno je čudno da takva crkva može govoriti o sebi da je Božji ostatak. Jedino dobro što ti neki njihovi, kako ih već nazivaju otpadnici, čine jest što kritiziraju ipak ponekad tamo gdje i treba -- farizeje. Znamo tko su farizeji i gdje sjede i što vole i kako se nose (čuvajte se farizejskog kvasca koji je licemjerje).
Isus je isto bio hrabar i kritizirao je Farizeje, nije maltretirao obične ljude. Izgleda da u Kraljevstvu nebeskom zna se red i pravda, ali Božanska pravda a ne ona ljudska.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Necu da odgovorim, nije ti stalo do istine, samo zelis dokazati svoje. Ides nasuprot Hristu insistirajuci da si u pravu, odnosno da je tvoja crkva u pravu. Sto pitas mene, ja sam rekao, a ti ako ne verujes, pitaj Boga.
Kaze se "Ne znam",to je posteno.
Meni je kod tebe zanimljivo ,dal ti namerno spamujes teme iz viska vremena,ili iz neznanja,ili dobijas neki novac?
Moja pitanja i odgovori su veoma jednostavni i jasni kao dan.
1. Tim. 1
17 A Caru večnom, Neraspadljivom, koji se ne vidi, jedinom premudrom Bogu čast i slava va vek veka. Amin.
Kako mozete jednog jedinog istinitog Boga sto je monoteizam,da pretvarate u odvratno mnogobozacko trojstvo?
Kako mozete govoriti da je ljudski duh besmrtan kad nije,time sirite sotoninu laz.
1. Moj. 2
7 A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa.
Kakav je to duh koji se vraca Bogu??? svesno neko stvorenje ili nesvesno???
jel taj duh zivotni bio na nebu pa ga Bog ubacio u Adama i svaki put ubacuje u neku drugu novorodjenu osobu?jel svesno ili nesvesno???
Jasno je da duh zivotni nije nikakva osoba,ali tebi tvoj ponos ne dozvoljava da to priznas.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kaze se "Ne znam",to je posteno.

A sta ce tebi odgovor? Ti pises po sablonu zajednice i odgovor te ne interesuje!

Priznaj da te ne interesuje?

Meni je kod tebe zanimljivo ,dal ti namerno spamujes teme iz viska vremena,ili iz neznanja,ili dobijas neki novac?

Platio me patrijarh SPC da vas spamujem, priznajem.. Jesi li sad zadovoljan?

Moja pitanja i odgovori su veoma jednostavni i jasni kao dan.

Tvoja pitanja su iz prirucnika Watchtower. Niti su smislena niti logicna..

Kako mozete jednog jedinog istinitog Boga sto je monoteizam,da pretvarate u odvratno mnogobozacko trojstvo?

Kako ti mozes MONOTEISTICKU KNJIGU pretvoriti u POLITEISTICKU tvrdnjom da postoje dva Boga, jedan "mali" Isus a drugi "veliki" Jahve?

Ono sto Bog nije hteo dati satani, da bude "bog" (malim slovom), tvrdite da je dao Isusu? A obojica su andjeli!

Ovo je nonsens! Boga pravite nepravednim! I sa jevrejskog i monoteistickog gledista, ovo je bogohuljenje!

Mi ucenjem o Trojstvu ne negiramo JEDINSTVENOST BOGA, ali vi vasim ucenjem (dualizmom) i pricom o "dva Boga" negirate samu sustinu MONOTEIZMA!

U Trojstvu nema VISE BICA (NEMA VISE BOGOVA) VEC JE JEDAN BOG, a vi imate DVA ODVOJENA!

Kako mozete govoriti da je ljudski duh besmrtan kad nije,time sirite sotoninu laz.

KO JE REKAO DA JE DUSA BESMRTNA!

DUSA
je LICNOST u svojoj sustini.

Kada ja kazem da je neka osoba - DUSA OD COVEKA, ja ne mislim da je on nesto nematerijalno kroz sta ruka moze da prodje, vec govorim o njegovoj - LICNOSTI - da je on dobar covek!

Isto tako kada crkva koristi termin DUSA ne misli to doslovno! Ali vi ne razumete ni crkvu ni terminologiju!

DUSA UMIRE, jer to je LICNOST. Tako se covekova svest nakon smrti GASI, pa covek gubi induviduu. On nema vise osecaj da je izdvojena osoba, vec mu se cini kao da je stopljen sa svim stvarima.. To svedoce oni koji su doziveli. Ali u Bogu i dalje egzistira (jer Bog ne umire, ni ono sto je u njemu). To je stanje vecnosti, bez protoka vremena, gde su proslost sadasnjost i buducnost jedno. Zato se i opisuje kao SAN, jer se covek nalazi stanju mirovanja, u stanju spokojstva.. Ni o cemu on ne razmislja (jer sve zna), nista ga ne uznemirava, jer je to stanje bez vremena i kretanja! Ali svest i dalje postoji!

DUH je ono sto PREZIVLJAVA, i on se vraca Bogu a ne Dusa!

Pitao sam te, a ti ne odgovaras, samo postavljas svoja besmislena pitanja!

--->

ADAM kada je stvoren, da li je on bio BEBA BEZ MOGUCNOSTI DA HODA I GOVORI, ili je stvoren kao KOMPLETNA LICNOST SA PREDZNANJEM?

Odakle Adamu licnost? Kako je on unapred znao da govori i hoda?

Dakle, Adamu je ubacena licnost prilikom stvaranja - UDAHNUT MU JE DUH, i mi ga nasledjujemo rodjenjem! Taj isti Duh se nakon smrti vraca svom izvoru odakle je i dosao, tj. Bogu, i nastavlja u njemu da egzistira!

To pise Solomun, i pise biblija! A ja sam naveo i citate koji to dokazuju pa ih ignorises!

Nije satana sve slagao. Recimo kada je rekao da ce ljudi "POSTATI BOGOVI". I Jahve je priznao da su oni postali bogovi, rekao je - COVEK POSTA KAO JEDAN OD NAS! Tako nije slagao ni kada je govorio da covek nece umreti!

Kakav je to duh koji se vraca Bogu??? svesno neko stvorenje ili nesvesno???

DUH COVECJI JE KOPIJA NASE DUSE (LICNOSTI)!

To je slicno pozitivu i negativu fotografije. Na osnovu negativa ti mozes naciniti sliku. Kada covek umre, DUH (KOPIJA) se vraca Bogu i stapa se sa izvorom, odakle nastavlja da egzistira. Ali bez osecaja induvidue, jer nedostaje elemenat tela.

Jasno je da duh zivotni nije nikakva osoba,ali tebi tvoj ponos ne dozvoljava da to priznas.

Tebi ne dozvoljava tvoja umisljenost. Ja ponos nemam..

Odgovor sta je Duh imas u prvom poglavlju postanja kad je nacinio Adama kao vec FROMIRANU LICNOST! Ta vec formirana licnost je bila je DUH KOJI MU JE UDAHNUO!

Na sva pitanja sam ti odgovorio citatima ali tebe ne interesuje i nikada i nece! Jedino sto tebe zanima je da nameces svoje!

Ti spamujes i sopstvenu temu i forum!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
A sta ce tebi odgovor? Ti pises po sablonu zajednice i odgovor te ne interesuje!

Priznaj da te ne interesuje?

Platio me patrijarh SPC da vas spamujem, priznajem.. Jesi li sad zadovoljan?

Tvoja pitanja su iz prirucnika Watchtower. Niti su smislena niti logicna..

Kako ti mozes MONOTEISTICKU KNJIGU pretvoriti u POLITEISTICKU tvrdnjom da postoje dva Boga, jedan "mali" Isus a drugi "veliki" Jahve?

Ono sto Bog nije hteo dati satani, da bude "bog" (malim slovom), tvrdite da je dao Isusu? A obojica su andjeli!

Ovo je nonsens! Boga pravite nepravednim! I sa jevrejskog i monoteistickog gledista, ovo je bogohuljenje!

Mi ucenjem o Trojstvu ne negiramo JEDINSTVENOST BOGA, ali vi vasim ucenjem (dualizmom) i pricom o "dva Boga" negirate samu sustinu MONOTEIZMA!

U Trojstvu nema VISE BICA (NEMA VISE BOGOVA) VEC JE JEDAN BOG, a vi imate DVA ODVOJENA!
Prazna naklapanja nebitna za ovu temu.
KO JE REKAO DA JE DUSA BESMRTNA!

DUSA
je LICNOST u svojoj sustini.

Kada ja kazem da je neka osoba - DUSA OD COVEKA, ja ne mislim da je on nesto nematerijalno kroz sta ruka moze da prodje, vec govorim o njegovoj - LICNOSTI - da je on dobar covek!

Isto tako kada crkva koristi termin DUSA ne misli to doslovno! Ali vi ne razumete ni crkvu ni terminologiju!
I ovo je vec ispricano
Prop. 9
5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.
10 Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš.
Ps. 146
4 Iziđe iz njega duh, i vrati se u zemlju svoju: taj dan propadnu sve pomisli njegove.
DUSA UMIRE, jer to je LICNOST. Tako se covekova svest nakon smrti GASI, pa covek gubi induviduu. On nema vise osecaj da je izdvojena osoba, vec mu se cini kao da je stopljen sa svim stvarima.. To svedoce oni koji su doziveli. Ali u Bogu i dalje egzistira (jer Bog ne umire, ni ono sto je u njemu). To je stanje vecnosti, bez protoka vremena, gde su proslost sadasnjost i buducnost jedno. Zato se i opisuje kao SAN, jer se covek nalazi stanju mirovanja, u stanju spokojstva.. Ni o cemu on ne razmislja (jer sve zna), nista ga ne uznemirava, jer je to stanje bez vremena i kretanja! Ali svest i dalje postoji!
Кome se bre cini da je nakon smrti stopljen sa svim stvarima???Ko bre to svedoci??? Jel onih desetoro vaskrsnutih iz Biblije? Da nisu oni o tome svedocili o zivotu nakon smrti??
Nema nikakve svesnosti kad je covek mrtav.Izmisljas jer pise u Bibliji suprotno nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu
DUH je ono sto PREZIVLJAVA, i on se vraca Bogu a ne Dusa!

Pitao sam te, a ti ne odgovaras, samo postavljas svoja besmislena pitanja!

--->
ma hoce to...i vreme prezivljava,i prostor prezivljava,i energija prezivljava...
Nije DUH covek ili osoba ili BOG pa da prezivljava...Pa da za tebe vazi ona sotonina laz da ce ljudi postati kao bogovi
ADAM kada je stvoren, da li je on bio BEBA BEZ MOGUCNOSTI DA HODA I GOVORI, ili je stvoren kao KOMPLETNA LICNOST SA PREDZNANJEM?
Naravno da je Bog stvorio Adama kao odraslu savrsenu osobu,a ne kao bebu ili deckica.
Odakle Adamu licnost? Kako je on unapred znao da govori i hoda?
Jehova Bog je stvorio Adama kao odraslu i savrsenu osobu koja moze i zna i da hoda i da govori,sta te to cudi?
Zar bi Adam bio savrsen da nije znao da gleda,hoda,slusa,oseca,razgovara sa Bogom???
Dakle, Adamu je ubacena licnost prilikom stvaranja - UDAHNUT MU JE DUH, i mi ga nasledjujemo rodjenjem! Taj isti Duh se nakon smrti vraca svom izvoru odakle je i dosao, tj. Bogu, i nastavlja u njemu da egzistira!
Ama coveceAdam nije bio svestan nicega dok mu Bog nije udahnuo zivotni duh. To je kao "bezicno punjenje mobilnog" s tim da je dobio sposobnost da to prenosi na potomstvo,a ne da Jehova Bog svakoj osobi daje dah zivota.
Taj dah zivota Jehova Bog je dao samo jedanput i to Adamu.
Taj zivotni duh nije nikakva osoba,mozes li ti to razumeti?
To pise Solomun, i pise biblija! A ja sam naveo i citate koji to dokazuju pa ih ignorises!

Nije satana sve slagao. Recimo kada je rekao da ce ljudi "POSTATI BOGOVI". I Jahve je priznao da su oni postali bogovi, rekao je - COVEK POSTA KAO JEDAN OD NAS! Tako nije slagao ni kada je govorio da covek nece umreti!
hahahaha
Ti ne razumes ,to je ironija, to je potsmevanje.
Kad budes naucio da razlikujes potsmevanje od cinjenica,onda ces mozda progledati na oci....,ovako badava.
DUH COVECJI JE KOPIJA NASE DUSE (LICNOSTI)!

To je slicno pozitivu i negativu fotografije. Na osnovu negativa ti mozes naciniti sliku. Kada covek umre, DUH (KOPIJA) se vraca Bogu i stapa se sa izvorom, odakle nastavlja da egzistira. Ali bez osecaja induvidue, jer nedostaje elemenat tela.
Duh covecji je vazduh koji udisemo i koji izdisemo i nista vise (kakva crna kopija,sem u tvojoj masti) u njemu nema nista sem Co2,o2,H2,N......
Pa po tome ste shvatili da i andjeli imaju duh,pa i Bog ima svoj duh,i svaka zivotinja ima svoj duh,pa i kamen ima svoj duh,hahaha,slatko me nasmeja.
Poenta je da manje filozofiras a vise da citas sta pise u Bibliji.
1. Moj. 2
Tebi ne dozvoljava tvoja umisljenost. Ja ponos nemam..

Odgovor sta je Duh imas u prvom poglavlju postanja kad je nacinio Adama kao vec FROMIRANU LICNOST! Ta vec formirana licnost je bila je DUH KOJI MU JE UDAHNUO!

Na sva pitanja sam ti odgovorio citatima ali tebe ne interesuje i nikada i nece! Jedino sto tebe zanima je da nameces svoje!

Ti spamujes i sopstvenu temu i forum!
Potpuno se razlikuje to sto ti pricas od onoga sto pise u Bibliji.
Duh zivotni je kao bezicna energija kojom se pokrene OS na nekom PC,ili pak neki robot.
To je snaga koja pokrece. To nije osoba.To je ono sto daje zivot.,to je pokretacka sila ili snaga.
Al badava kad si ti resio da dokazes svojom filozofijom da je duh zivotni Bog,i da smo mi svi bogovi,bas ko sto rece sotona.

Natrag