Potpuno se slazem s tim, jer coveku treba zajednica. Ali ne treba po svaku cenu prihvatati i ucenje verskih vodja, ako su oni koji upravljaju neposveceni, a uglavnom je tako. Hristos nije odbacio crkvu u svoje vreme, odbacio je vodje (fariseje), koji su ucili jedno a praktikovali su drugo. Tako verske vodje nikada nisu merilo, a to da oni ne mogu pogresiti i dodavati ucenju Hristovom i razne gluposti, nije tacno. Vidimo da su i u Hristovo vreme fariseji dodali dosta toga sto je nepotrebno. Isto je i danas, nista se nije promenilo..
Ono sto je vazno je da covek zivi posvecenim zivotom, bilo gde da se nalazi, a sve drugo su nepotrebna dodavanja..
Istina to mora da je tako neposvećen um ne može naslijediti Kraljevstvo nebesko i biti u prisutnosti Boga
“
Neće svaki onaj koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine’, ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je u nebu.
Mnogi će mi u onaj dan reći: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li mi u tvoje ime prorokovali? i u tvoje ime zloduhe izgonili? i u tvoje ime mnoga čudesna djela činili?’
Tada ću im otvoreno reći: ‘Nikada vas nisam poznavao:
Idite od mene, vi koji činite bezakonje.’
Stoga ću svakoga tko ove moje riječi sluša, i izvršava ih, usporediti s mudrim čovjekom koji svoju kuću sagradi na stijeni:
spusti se kiša, nadođu bujice, zapušu vjetrovi i udare na tu kuću i ona se ne sruši; jer je bila utemeljena na stijeni.
A tko god sluša ove moje riječi, a ne izvršava ih, bit će nalik ludu čovjeku koji svoju kuću sagradi na pijesku:
spusti se kiša, nadođu bujice, zapušu vjetrovi i udare na tu kuću i ona se sruši; i bijaše ruševina njezina golema.”
Kada je Isus dovršio to svoje izlaganje, mnoštvo ostade zaneseno njegovim naukom;
jer učio ih je kao onaj tko ima vlast, a ne kao pismoznanci.
pa opet ne smatram da bismo trebali suditi, vrebati i kontrolirati druge. u Bibliji piše da sotona vreba da uništi i da je on klevetnik.
Vjernik može prosuditi i savjetovati nekog uz ljubavi i samilost, no što se tiče drugih stvari Isus kaže vjerniku što to ima s tobom ti dođi i slijedim me. Pišem to zato što mnoge sekte imaju taj kontrolirajući duh, posebno one iznjedrene iz adventizma koristeći svjedočanstva Ellen G. White. Što se tiče nje pomalo je i konfuzno što je sve pisala , samo znam da je u onim hakiranim i nedavno publiciranim starim spisima objasnila da je čuvar brata svoga onaj koji pomaže svom bratu i da je osudila klevetanje i osuđivanje drugih -- zapravo sam iznenađena s tim pismima jer sam vidjela da se te neke sekte koje govore da slijede nju sasvim drugačije ponašaju, sve je to pomalo čudno... No, nije ni više važno.
Imaju i pojedine crkve taj osuđujući, rigidni i militantni stav za neke stvari s kojim se osobno ne slažem da je tako.
Lijep pozdrav!