Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Pa ako Stefan predaje svoj duh Bogu,
Čitaj bolje predaje Isusu znači da je Isus Bog.
a kome ga predaje Isus Hrist ?
A kako je Isus primio od Stefana duh, ako je stvorenje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Pa ako Stefan predaje svoj duh Bogu,
a kome ga predaje Isus Hrist ?
Jehova Bog je taj koji daje duh svima ,kako andjelima,tako i ljudima...
1. SOLUNJANIMA 5,23
A sam Bog mira neka vas posvema posveti i
cijelo vaše biće –
DUH vaš
i
DUŠA
i
TIJELO
Hrist predaje svoj zemljski život Ocu. On kao Gospod ima nepozajmljeni život. Isus kao čovek predaje život koji je dobio kao čovek. Njegov Božanski život je nešto drugo.
Odlican odgovor.
Dakle Isus je uvek bio i ostalo podlozan svome Bogu i Ocu .Isus je morao da umre,ali ne i njegov Otac,jer pravi Bog nikada ne moze da umre!!!Pravi Bog ne umire!
Samo ovo govorim u kontekstu Isusove ljudske prirode. On kao takav jeste podložan Ocu. Ali kao Bog svakako da nije podložan Ocu. Isus umire kao čovek i kao čovek dobija od Oca život. Ali On sam ima život u sebi nepozajmljen:"Zato me Otac ljubi, jer ja dušu svoju polažem da je opet uzmem. Niko je ne otima od mene, nego je ja sam od sebe polažem. Vlast imam položiti je i vlast uzeti je opet. Ovu sam zapovest primio od oca", Jovan 1,17.18. Isus dakle sam od sebe polaže svoj život i može ga opet uzeti. Pazi, ne kaže se da Isus dobija život(tj. povraća svoju dušu) od Oca. Nego sam od sebe. On sam po sebi ima život. On je vlasnik svog života. Zapovest koju je primio od Oca ukazuje na to da se Isus dobrovljno potčinio Ocu da "da svoju dušu" i da je "opet uzme". Ali ona nije dobijena od Oca jer tako tekst ne govori ovde. Inače Isus ne bi mogao sam od sebe povratiti svoju dušu(život) kada bi je dobio od Oca. Ako pak možeš iz ovog teksta dokazati da je Isus dobio život od Oca voleo bih da vidim tumačenje.
Pozdrav
Prvo sto vidim problematicno jeste sto treba da trazim stihove u Bibliji koje si naveo pod Jovanom 1:17,18
Kod mene pise za Jovan 1;17,18
17 Jer se zakon dade preko Mojsija, a blagodat i istina postade od Isusa Hrista.
18 Boga niko nije video nikad: Jedinorodni Sin koji je u naručju Očevom, On Ga javi.
A ti si pod tim stihovima napisao:
Zato me Otac ljubi, jer ja dušu svoju polažem da je opet uzmem. Niko je ne otima od mene, nego je ja sam od sebe polažem. Vlast imam položiti je i vlast uzeti je opet. Ovu sam zapovest primio od oca", Jovan 1,17.18.
E da si samo ti ,nego mnogi daju,jedne stihove a pogresno navodjenje,pa ja dok nadjem i proverim ode vreme.Zato da ti ne bude tesko proveri da stihovi budu na mestu koje navodis,a molim za isto to i ostale.
Nadalje Isus je svoju dusu predao svome Bogu i Ocu ,a ne samome sebi.
Nadalje Bog Otac je taj koji ga je vaskrsnuo iz mrtvih u zive nakon 3 dana.