Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Dokazi ti da ono nije bukvalno.
Već sam dokazao sa primjerom Aveljeve krvi.
Nemoguce je dokazati da li je nesto bukvalno ili ne u tome i jeste poenta tj.
Onda po tebi svi džabe čitaju Bibliju.
u tumacenju ucestvuje Sveti Duh ili razum, vi da imate Svetoga Duha niste dokazali nicim, mi jesmo i nas su gonili i gone i gonice kao sto je Hristos rekao da ce Njegovu crkvu goniti, vas ne gone i vi niste Njegova crkva, nazalost ti izbegavas da odgovoris na ovu cinjenicu, ali nema veze.
Vas su gonili zbog gordosti i ponositosti, a ne zbog vjere Hristove. Kakvo je moralno stanje govori štampa puna crne hronike.
I opet skrećeš sa teme jer nemaš arg.
Pa covek je shvatio o cemu mi govorimo, zagrobni zivot ne psotoji, to sto dusa postoji ne znaci da ona zivi, covek je psihosomatsko bice i ako mu nedostaje jedan komponent on nije ziv, stanje psolre smrti nije zagrobni zivot vec egzistencija duse.
Pa PC vjeruje u zagrobni život. Vi sve tumačite različito. Konfuzija. Pa šta je egzistencija duše nego zagrobni život. Život označava da je neko živ. A ne samo da ide na posao ili jede i pije.
Biblija govori da je telo mrtvo, a ne dusa, dusa nikada ne spava.
Netačno Biblija kaže da je duša mrtva kada umre čovjek jer je čovjek duša. Naravno ja sam davao stihove iz Biblije i dokazao a ti nisi nego samo filoZofiraš.
Ја ти дадох стихове, а на теби је шта ћеш са њима: да ли да негираш, да ли да изврћеш, верујеш,...
9. Зна Господ побожне избављати од напасти, а неправеднике мучећи чувати за дан судни; (2. Петрова 2)
Mučeći znači ćutati, a ne mučiti se. Pa zar mrtvi ne pričaju.
7. Као што Содом и Гомор, и околни њихови градови, који су се прокурвали онако као и они, и ходили за другим месом, поставише се углед и муче се у вечном огњу: (Јуда 1)
Pa ima li sada tog ognja? Filimon 15 redak: "Možda je zato bio odijeljen od tebe (misli se na roba Onezima, kojeg Pavao vraća Filemonu) na kratko vrijeme, da ti bude povraćen zauvijek.
I u "vijeke vjekova", i ova riječ "zauvijek" su iste riječi, grčki aionis, što znači vječno, zauvijek...No postavlja se pitanje je li ovaj rob još uvijek kod Filemona...naravno da nije, umro je...nema ga više...
Лука, глава 16
22. А кад умре сиромах, однесоше га анђели у наручје Авраамово; а умре и богати, и закопаше га.
23. И у паклу кад беше у мукама, подиже очи своје и угледа издалека Авраама и Лазара у наручју његовом,
24. И повикавши рече: Оче Аврааме! Смилуј се на ме и пошљи ми Лазара нека умочи у воду врх од прста свог, и да ми расхлади језик; јер се мучим у овом пламену.
27. Тада рече: Молим те дакле, оче, да га пошаљеш кући оца мог,
28. Јер имам пет браће: нека им посведочи да не би и они дошли на ово место мучења.
29. Рече му Авраам: Они имају Мојсија и пророке, нека њих слушају.
30. А он рече: Не, оче Аврааме! Него ако им дође ко из мртвих покајаће се.
31. А Авраам рече му: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих устане неће веровати.
Kad bi ovu priču uzeli bukvalno kao Adrian onda bi ispalo da je raj pored pakla odmah. Pa se još dovikuju ko komšije sa balkona. U paklu ljudi imaju prste, jezik. Zamislite raj u kojem će te čuti mučenje svojih najbližih.
Ovako kako bukvalisti shvataju priču ne shvataju ni djeca od 5-6 godina. Zamislite da pravedni sa kažnjenima pričaju cijelu vječnost.
Za Nelsima.
Свети Оци о загробном животу
Светоотачка литература обилује сведочанствима о вери Православних у загробни живот, и овде ћемо навести само неколико цитата.
Св. Николај Велимировић: "Је ли смрт крај свега? Није, веруј; она је почетак свега; почетак новог, правог живота. Веруј у Васкрсење Христово, и веруј у загробни живот, и веруј у опште Васкрсење и Страшни Суд." (Пролог)
Nelsim misli da će promijenom terminologije da umanji neistinu svoje crkve oko duha i duše. To bi ovako ispalo, nije ŠIJA, nego je VRAT.
Poslednja izmena: