Životinje imaju duh isti kao i ljudi. Duh životni i životinje su duše.
Mogu oni imati isti Duh, ali duh zivotinje ide pod zemlju a Duh coveka ide na nebo k Bogu.
I rekoh i ponavljam: "nije Bog gadljiv na zivotinjski duh"(pa ga zato ne prima), vec covekov prima jer mu treba, a zivotinjski odbacuje jer mu ne treba za vaskrsenje. Jer covek vaskrsava a zivotinja ne. Jer u Duhu je licnost i sve ono sto on jeste.Kako ti vec nije jasno?
Hoces mantrati adventisticko samo zato sto su to adventisti rekli? Imas li ti um? Vodi li te Bog?
I ono za Petrovu poslanicu tebi su "duhovi = tela". Sta ti je, pa tebi se sve izmesalo.
Otvori lepo ponovo iste stihove i vidi da Petar pravi razliku izmedju izraza "dusa" i izraza "duhovi", kaze - "osmoro duša spaseno od potopa".
"Duse" su "zivi ljudi". A "Duhovi" su "nezivi-mrtvi ljudi". I kaze da je njima propovedano, i "objavljeno evandjelje".
Navescu stih koji podupire ovo:
"Nego, vi ste pristupili gori Sionu i gradu Boga
živoga, Jeruzalemu nebeskom, nebrojenim
tisućama anđela, svečanom skupu, Crkvi prvorođenaca zapisanih na nebu,
Bogu, sudiji sviju, DUHOVIMA SAVRSENIH PRAVEDNIKA"(Jevrejima 12:22-23)
Ovde se spominju "DUHOVI SAVRSENIH PRAVEDNIKA" i oni su na nebu. Postoji dakle razlika izmedju izraza "Dusa"(koji oznacava zivog coveka) i izraza "Duh" koji oznacava mrtve(bez materijalnog tela) a tekst kaze da "mi njima pristupamo u molitvi".
E to su upravo "Sveci" koje vi ne poštujete a crkva da.
Dobro,lepo...
Ali kad smo kod "duha ili daha zivota" koji je Bog udahnuo Adamu u nosnice zivota,(koji se nakon smrti vraca Bogu),
da li je to "nesto zivo" sta je to?
Jel to Bog udahnuo nekog zivog duha koji je postojao na nebu kao andjeo ili sta vec u zemaljsko telo???
Rekao sam:
Kada zena radja predaje coveku nesto svoje, telo, gene, krv...
Kada Bog stvara coveka, takodje mu predaje "nesto svoje" a to je "Duh".
On cini zivot mogucim i to je "Bozji lik u coveku". Taj Duh sa sobom nosi licnost i takodje ozivljava telo.
Bog je Duh i daje Adamu Duh(licnost) koju on potom dalje razvija, jer Adam je stvoren kao odrasla jedinka, tj. vec je imao "licnost".
Taj Duh je bio stvoren za Adama.
To je ono sto mu je Bog udahnuo.
Mi ljudi samo prenosimo zivot, mi ga ne stvaramo, zena prenosi deo svoga Duha na bebu a takodje i gene i krv, telo..
Beba se radja sa "nasledjenim Duhom", koji potom razvija u licnost.
Ne kaze Pavle uzalud da je nase telo "kao sator" "a da kad se nasa zemaljska kuca tela ovoga raskopa, imamo vecnu kucu na nebesima" "i mnogo vise volimo OTICI OD TELA I ICI KA GOSPODU". To je "Duh" koji odlazi ka Bogu.
Vi mozete pokusavati ovo da negirate, mozete manipulisati prevodom i izvrtati tekst, ali onaj koji stihove sagledava u sirem kontekstu i kome Bog otkriva, razumece da ne govorite istinu...